Hvor ofte bør jeg skifte sengetøy, komfortable søvn regler
 Alt vel kjent at om lag en tredel av menneskeliv er holdt i en tilstand av søvn, som i betydning er ikke mindre viktig enn mat eller vann.
 Under søvn, kroppen ikke bare slapper av og gjenoppretter styrke, men i sitt eget arbeid, dvs. aktivt "fordøye" opplevelser og ny informasjon i løpet av dagen. Helse og emosjonell balanse, ikke minst avhenge av hvor godt folk sov. For hver gang lagt merke til at når drømmer vonde drømmer, søvn var som om mindreverdige, og ved oppvåkning ingen følelse av munterhet, irritabilitet der hele dagen og søvnig. I sin tur, søvnkvaliteten avhenger ofte av en slik tilsynelatende mindre nyanse som renslighet sengetøy.

 Hva er det betimelig skifte av sengetøy

 Tepper, puter og madrasser skitten raskt, samt rense dem problematisk, er det logisk at de beste bruker ark, putevar, madrass og dyne - de kan enkelt fjernes og erstattes av andre. Men for å gjøre det i tide, vet du hvor ofte å endre sengetøy.

 Sannsynligvis ingen mann som ikke er enige om at ren seng å ligge ikke bare hyggelig, men enda en gang fylles raskere, og sikkert puste friere, lettere. Faktisk, det er sant, og skitne sengetøy absolutt ikke bidrar til skikkelig hvile, spesielt siden det kan fortsatt havn en helserisiko.
 Støvet som har samlet seg på tøy kan inneholde bakterier, sporer, virus og andre skadelige mikroorganismer. Og den konstante inhalasjon av bakterier fører til utvikling av ulike allergier, pustevansker, irritasjon og undertrykkelse av immunsystemet til kroppen er ikke noe godt. Men verst av alt, er det støv midd, mikroskopiske og de ser dem uten spesialutstyr er umulig. De ikke overføre sykdom og biter ikke, men de forårsaker allergier som en kur
 vanskelig.
Hvor ofte bør jeg skifte sengetøy, komfortable søvn regler Hvor ofte skifter klær

 For å unngå disse effektene og beholde helsen bør alltid - hver uke - endrings sengetøy. I sommer, spesielt i varmt vær, dette gjelder særlig om vinteren er ikke så kritisk, slik at du kan utvide og endre sengetøy om annenhver uke.
 Selvfølgelig påvirker ikke bare frekvensen endring av sengen året. Dersom svært skittent tøy eller folk er vant til å endre det som passer din timeplan hver 357 dager, åtte eller ni, så selvfølgelig må du følge deres timeplan, så lenge enda en siste utvei sengetøy skiftes annenhver uke, og ikke mindre.

 Forresten, putevar må betale spesiell oppmerksomhet, og hvis håret fort bli skitten, bør puten skiftes oftere.

 Hvis en person er syk eller smittsom sykdom i hans feber, trenger mer hyppig vask. I noen tilfeller er det fornuftig å skifte laken hver dag. Og du bør definitivt endre sengetøy etter utvinning.

 Vilkår vasking

 Det er ikke alltid betimelig endring av sengen er 100% beskyttelse mot alle former for forurensing. Er ikke den viktigste faktoren i dette er skikkelig vask og stryking. Sørg for å følge riktig temperatur og vaske alt i vann under 50 ° C. Vasking med slike varmt vann vil drepe alle midd og bakterier. Hvis stoffet sammensetning gjør at bedre bruk blekemiddel, er det også ansett som et effektivt verktøy i kampen mot bakterier, selv i relativt kaldt vann.

Hvordan velge sengetøyEn god vertinne liker å hekke det var alt helt rene, komfortable, vakre og viktigst, komfortable. Og en viktig rolle i å sikre at komfort spiller et utvalg av tekstiler, spesielt sengetøy. Tross alt sengetøy lengste møte vår naken, og disse skal bringe den berører bare behagelige følelser. I denne artikkelen ser vi i detalj alle de kriteriene som må vurderes i valg av sengetøy, vurdere alternativer og nyanser av bruken.

Kvaliteten på stoffet og sy lin

Hvis du ønsker å velge fra en rekke senger i butikkhyllene den mest passende sett for deg selv, først og fremst ta hensyn til tettheten av veve tråder som det er vevd. Denne informasjonen alltid kan bli funnet på etiketten eller esken med produktet. Minimumsforholdet brukes til sengetøy, regnes 60 tråder per cm2. Den mest tette og dermed anses å være av høy kvalitet lin stoff veving tetthet av 500 tråder per cm2. Hvis du har en sjanse til å ta på stoff eller som hender, vil du føle en betydelig forskjell.
Det er imidlertid et stoff med meget lav densitet på omtrent 25 til 50 gjenger pr cm2, denne tetthet er lav.
Den gjennomsnittlige tetthet er ansett for å veve en konsentrasjon på 60 til 80 gjenger pr cm2 man.
Stoffer laget av sateng, silke eller japanske percale kan nå tettheter av 280 tråder per 1 cm2.
I det kvalitet lin tråd så nøyaktig matchet i tonen i vev og kantene trimmet i overlotsi spesiell lin sutur. Dersom hverken det ene eller det andre er ikke der, så det kan godt være at denne pakken er skreddersydd ukjent person, er det uklart hva, og helt upassende for dette miljøet.
Fargestoffer for sengetøy
For å bruke kit du likte ikke slått ubehagelige konsekvenser tilsynelatende allergisk reaksjon eller flekker på huden når du kjøper være sikker som fargelegging. Du kan gjøre dette ved å gni stoff fingre - hvis de var spor av maling, er kjøp av denne sengetøy bedre å avstå, fordi neste gang det sannsynligvis zlynyaye deg. Det er verdt bare prynyuhatysya det valgte settet - sterk lukt av maling vil vitne om henne også kjemiske og kanskje ikke helt kvalitativ opprinnelse, truende allergiske reaksjoner og andre uheldige konsekvenser.
Les etiketten på etiketten klær. Evne til å vaske på 60 grader eller høyere indikerer at fargen er stabil nok, så det er nok kvalitet.
Hvis du allerede har kjøpt sengetøy, så ta hensyn til fargeintensiteten på det ytre og skumle side av stoff - lys farge på undersiden, sannsynligvis zblyakne med første vask.
Dimensjoner lin
Erfaren elskerinne perfekt vet hva bestemt størrelse sengetøy brukes i sine hjem hver husholdning. De som bare begynner å bli vant til heimkunnskap, er det nyttig å huske standardstørrelser som selges i vårt land klær, samt opsjoner som brukes i forskjellige land, for ikke å bli fanget ved å kjøpe.
Mål madrass, puter og tepper på sengen din for å gjøre det lettere å velge størrelse. Det er tre hovedgrupper, som er delt sengetøy i størrelse.
Sengetøy halv:
Dyne 150 x 210 cm
Ark: 160 x 210 cm
Putevar: 70 × 70 cm

Dobbelt sengetøy:

Dyne: 180 x 210 cm
Ark: 175 × 210 cm
Putevar: 70 × 70 cm


Sengetøy Euro størrelse:

Dyne: 205 × 225 cm
Ark: 240 × 280 cm
Putevar: 70 × 70 cm

I sengetøy importerte hyppige alternativer er med kvadratiske og rektangulære putevar, lite egnet til våre faste puter. Også hyppig forekommende sett, som ikke er inkludert prostyn, som vanligvis brukes i noen enhetlige hvite ark uriznomanitnyuyuchy bare øvre elementer. Det er også sett av såkalte "familien", som inkluderer to Blanket Bastard størrelse i stedet for én. Jeg må si at familielivet er virkelig egnet.
Legg merke til at mange typer lin (spesielt lin fra lin og bomull) gi noen krymping etter vask. Vanligvis er dette advarsel på etiketten, og svinnet ikke overstiger 3-5%.
Materialer Bedding

Du trenger ikke å være ekspert for å innse at det som kroppen din vil møte i den midtre tredjedel av tiden, er det best å velge et stoff av naturlig opprinnelse, det vil si, silke, lin og bomull. De er best absorbere fuktighet, ikke irritere huden uten å true allergi, og generelt mer miljøvennlig. Imidlertid, sengetøy av disse materialer er vanligvis ganske billig. I denne forbindelse, kan du velge en mindre ambisiøs, men rimeligere undertøy fra den opprinnelige bomull Calico, Batista, sateng, flanell eller Calico. Den mest populære blant dem er lin Calico, mens kluter sett, i praksis, det er forverret seg raskt på grunn av vanskelighetene med stoff. Vurdere disse materialene mer.
Bomull og dets derivater
Dette praktiske heller tette veve stoffer som er lett vaskbar og krever ikke spesielt delikat omsorg. Vanligvis, de er en lang tid uten å miste kvalitet. Den eneste ulempen med disse vev - noen hjemlig sammenlignet med hvit silke eller satin.
Satin - til en viss grad erstatte silke. Skinnende, glatt, behagelig å ta stoffet er svært slitesterk og er ansett som en leder blant de tilgjengelige bomullsstoff.
Lin
I europeiske land regnes lærret klassen "luksus". Det kan være svært forskjellig tetthet, perfekt absorberer fuktighet og er veldig behagelig å holde. Imidlertid er det vanskelig å vaske og jern.
Silke
Kongen av vev. Dette er den dyreste, men den mest elegante materiale. Å ta på den utrolig myk og behagelig. Mange klager over at det er kaldt og lett deformert og etterlater spor, men det viser bare falske vev opprinnelse. Autentisk japansk silke så ikke er berørt.
Vesenet sengetøy
Når du velger en ny sengetøy, ikke rush å stenge sin seng. Først, sørg for å vaske det inni seg.
Selv om du sover i pyjamas eller nattkjole, må du endre sengetøy opp annenhver uke. En bedre hver uke.
Ikke vaske klær distinkt forskjellige farger og tekstiler sammen - og du risikerer å miste stoff og farge mønstre. Pass også på at fargen undertøy ikke utslettet ved hjelp av blekemiddel.
Følg vasketemperaturforhold. Hvis calico selv overleve angrep av maksimal oppvarming, lin, bomull og silke enda mer krever en nøye og grundig behandling.
Sett i trommemaskin helt - gi mer plass undertøy. Så han vil ha flere muligheter til å nå og skyll alle vaskemidler.
Tørre klær, maksimalt rette den på et tau. Nystrøkne sengetøy best når det ikke har vært fullt prosohlo. Selv om mange eksperter hevder at de jernplater, og trenger ikke - slik det vil bedre absorbere all naturlig utvalg av menneskekroppen, som er mye mer hygienisk. Så det gjorde opp i lintøyskap slutt glattet. Selv om man ikke kan forestille seg en frisk seng uten perfekt strykes ark, så dette alternativet er bare opp til deg.  
Яндекс.Метрика