Sannsynligvis hver av oss nok en gang møtt med den ubehagelige fenomenet mol rom - små sølv sommerfugler som vises på skap, og etterlater en sti prohrыzennыh og evig bortskjemt favoritt ting.
 Takle negativ er ikke så lett som man ønsker, og beryktet naftalen, som var populær i tidligere generasjoner der viste seg å ikke være den beste assistent. Uansett, for å være sikker, dreier egen leilighet skadelige kjemikalier - ikke en god idé fordi samtidig, vi forgifte din egen kropp. Men hva hvis du hatet sommerfugler hardnakket fortsette å kjøre rundt i huset?
Hvordan man skal håndtere uønskede spist i leiligheten?

 Før du forstår hvordan man skal håndtere møll i en leilighet, må du fortsatt ha en klar idé om målsettingen, fordi, som det viste seg, få vet at utryddelsen av morsomme sommerfugler - det andre.
 Du vil sannsynligvis være interessert i å vite at fly rundt hjemmet plass sommerfugler - en ufarlig menn som faktisk ikke har en særlig fare for dine ting fordi pryhlopnuv par skadedyr, problemet du vil ikke bli kvitt.
 Primær skade favoritt genser, pels og ull pledd årsaken kvinnelige møll som lever i skapet og nøye legger egg på favoritt ting som klekket larver er glupsk.
 De lever aktivt på alt som er ille, prohryzayuchy på vei selv trange plastposer, likevel, fordi de trenger styrke på vekst og utvikling til slutt bli til en sommerfugl den samme som vi pleide å kjøre leiligheten en avis. Det viser seg all sin oppmerksomhet bør konsentrere seg bare på larver, men ikke hos voksne. Men det er ikke alt!
 Ikke alle vet at hjemme føflekk kan ha flere dusin arter, avhengig som kan endre effekten av en kampmetode. Den vanligste er ull (ekte) og mat mol, er det oftest vises i boliger og leiligheter.

 Hvordan man skal håndtere ull møll?


 Duffel utsikt, som du kan gjette fra tittelen, spiser ull og andre naturmaterialer, dyktig vyyidayuchy dem med klær og ulltepper.
 Det finnes andre typer ull møll som beiter på filten, fjær, fløyel, bindende bøker og enda noen syntetiske materialer! Ofte, ull mol starter i garderober garderobeskap, mørke og uventilerte skap spesielt glad i de tingene i livet er sjeldne, slik som vinterfrakk, gensere, skjerf, tepper og så videre.
Hvordan man skal håndtere uønskede spist i leiligheten?

 Faktisk, for å takle parasitten er vanskelig fordi, som du vet, den beste behandling - er forebygging, mye lettere å hindre fremveksten av møll enn vanskelig å forholde seg til det. Det er derfor det er så viktig før du legger vinter varme klær i et hjørne, forsiktig rense dem, vaske og luft, og enda bedre - send til renseri.
 Det faktum at larvene, først av alt, vil utvikle og reprodusere det i en skitten eller svett klær, som er flekker av smuss og fett. Etter rens ting innpakket i tykke plastdekslene, så kan de lett provysity skapet hele året.
 Ikke glem at en møll som elsker klær som for ikke lenge siden var ikke luftes, så prøv mindre ting minst en gang i måneden, riste og gjøre luften.

 Men hvis du fortsatt har avviklet en pest, bør det gjøre noe. Som vi har sagt, å forholde seg til sommerfugler i forgjeves, må vi utlede larvene er faktisk redd for frisk luft og lys fordi, først, er det nødvendig å gjøre alle berørte ut og riktig ventilere i løpet av dagen.
 Et annet viktig poeng: larvene klamre seg til klærne dårlig, så før du lære det i strålende sol, sørg for å rist den grundig. Således er de fleste av parasitter falle av.
 Det finnes et stort antall av spesielle industrielle forberedelser er fulle av skadelige kjemikalier, som, ifølge produsenten, for å takle møll raskt og effektivt. Prøv disse tingene, selvfølgelig du kan, men du bør ikke bli involvert mye, faktisk, ikke bare at de har en negativ innvirkning på menneskers helse, så også ikke alltid takle roten av problemet, men bare fraråde skadelige mannlige sommerfugler.
 Ikke dårlig takle oppgaven med folk rettsmidler har lang og hell brukt av våre bestemødre. For eksempel, veldig effektivt fir og lavendel eterisk olje, som fuktet bomullsdotter, pakk dem i cheesecloth og er i skapet eller pantry.
 Ikke dårlig takle friske kvister blomstrende lavendel og Sasha - små poser med ulike urtestoffene. For eksempel, er en muldvarp redd for lukten av mynte, nellik, oregano, lavendel, og kan ikke stå lukten av valnøtt, tobakk, humle blader og sedertre.
 Også hyggelig å takle skadedyr av sitrusfrukter: Lay i et skap eller pantry ferske skrelle mandariner, appelsiner og sitron, men når de er tørre, må de skiftes ut.

 Mat mol


 Mat mol og mat som hun spiser ulike frokostblandinger og frukt vanligvis starter den på kjøkkenet, i de mørke, fuktige og dårlig ventilerte områder. Du har sannsynligvis overrasket over dette fenomenet, og i form av sommerfugler i kjøkkenet, lurer på hva som fikk en muldvarp i produktene? Hvordan kan dette være? Som det viste seg, er det ofte mulig å bringe huset kjøpt med mat, spesielt i produkter som korn, mel, pasta eller tørket frukt, så nøye sjekk før du kjøper.
Hvordan man skal håndtere uønskede spist i leiligheten?

 Hvis du finner spor av mat møll i huset mitt, de produktene der den startet opp bør ta hvis larver for mye, er det bedre å kaste. Før fylle opp igjen med ferske frokostblandinger eller andre matvarer, kjøkkenskap, der de er lagret, bør skylles grundig såpevann, og skyll alt med vann.
 Eventuelle sprekker i skap bør skylles grundig med eddik, er det egnet tynn pensel. Til møll ikke skilles, er enhver frokostblanding best lagret i forseglede glassbeholdere. I garderoben med produktene kan du sette grener salvie innpakket i gasbind, som ikke kan tolerere lukten av møll larver.
 På bredden av korn kan være et par fedd hvitløk, også fra det onde parasitten kan hjelpe kropyvky friske blader eller geranium. For vegger og sprekker skap kan strø friske urter sterkt duftende urter eller tobakk etsende, stikkende lukt at det ikke pidpustyt dine produkter eventuelle parasitt.  
Bli kvitt føflekker mat?
 Hvis du har mat på kjøkkenet startet opp mol, dette er ingen grunn til å vurdere seg selv dårlig elskerinne: Dessverre kan dette skje med hvem som helst. Larver av møll kan komme inn i huset sammen med korn, mel og krysser grensa leiligheter i en pakke med godsaker. Så ikke bebreide deg selv, men ta de nødvendige tiltak for å ødelegge den umiddelbart. I motsetning til vanlige garderobe møll disse insektene absolutt ikke spise din favoritt strøk. Men larvene har en sjanse til å bli spist med korn. For dette veldig pysete person trodde uutholdelig, så begynne å handle.
 Desinfeksjon Å begynne å kaste alle frokostblandinger, mel, te, krydder (ja, i praksis, noen av disse ekle skapningene leve og avle godt selv i chilipepper), og alle ting som i hvert fall teoretisk kunne være deres koselige reir. Ikke angre produkter. Noen anbefalt å ta korn og antent - hold i ovnen ved temperaturer over 60 grader. Det er neppe nødvendig å spare slik at selv om møll larver dør, er restene av sitt liv ikke noe sted, og hvis føflekken fortsatt overleve etter en stund alt igjen.
Fremveksten av møll - en anledning til generell rengjøring på kjøkkenet. Det bør få alle skapene og ta over. Spiselig - kast og uspiselige sett til side, etter at alle henrettelser retter må vaskes og frynsete.
Å kvitte seg med føflekker mat, bør du bruke dichlorvos eller på annen måte mot flygende insekter (bruker vanligvis trykt på flasken). Gitt at det er på kjøkkenet der da være produkter og kjøkkenutstyr etter håndteringen skal være grundig vasket med vaskemiddel skap - hele veien opp til baseboards. Etter at alle skap kan behandles med en svak løsning av eddik.
Før du gjør fartøyene på plass, la tørre skap bra: mat mol elsker fuktighet. Ikke rush for å kjøpe nye kornblanding pakker og re-arrangere samme sted, noen dager etter desinfeksjon holde alle matvarer (inkludert brød) i kjøleskapet. Mat føflekk er redd for kulden, så her er maten vil være trygg.
 Hva om ikke å gjøre
Innkjøps feller for møll (billige, men effektive) er kanskje ikke den beste ideen. Det fungerer på denne måten: feller impregnert feromoner som kommer ut av mat møll hanner. Og dø. Uten videre avl hanner av disse insektene, som du vet, er umulig. Så det ser ut i teorien. Men sjekk ut av noe: mol perfekt gjentak (Angivelig, er noen fortsatt i live), men agn fungerer godt: hele føflekken (selv nabolaget) flyr du dør.
 Forebygging
Når føflekken fjernet, er det på tide å ta seg av det fremtidige ingenting som dette skjedde. For dette kjøpet beholdere for bulkvarer, tett tillukket (helst - gjennomsiktig) og alle frokostblandinger, pasta, mel og krydder bare snøre dem. Selv om et produkt vil være forurenset, gjør deretter forseglet krukker muldvarp ikke spre seg.
Miles ikke liker lukten av hvitløk, sitrus og lavendel. Så du kan velge "smaken" å smake. Uansett hva du velger, skrelt fedd hvitløk, appelsinskall eller lavendel poser - arrangere dem på strategiske steder, i skap, brød binger, og sammen med ventilasjon.  
Hvordan vise ernærings føflekk?
 Mole - en allestedsnærværende insekt. Hvis noen mener at møll lever bare i skap, som inneholder reserver av pels klær, han er feil: det er også en egen type føflekk som bor i kjøkkenskap, lasuyuchy mat. Dette er spesielt skadelig insekt liker sparsommelig husmødre som for nødhjelp butikk hjemmemål bestander av mel og korn. Derfor er den beste måten å bringe mat mol - er å sult, som fratar av mat. Ikke hold en stor mengde korn hjemme! Generelt anbefales det til alle bulkprodukter oppbevares i kjøleskap - ikke komme tilbake møll. Du kan rett og slett holde nettopp kjøpt frokostblanding i kjøleskapet, så send i en glasskrukke med lokk.
 Tips om hvordan å bringe mat mol
 1.  Ofte sortert mel, frokostblandinger og müsli, krydder og tørket frukt i papp pakker og åpne pakker. Ser lite spindelvev på rumpen, larver med svart hode, kaste bort produkter uten anger! Bare i metall og glass beholdere lukket tett møll vil ikke starte. De forurensede produktene kan også mate dyrene.
  Kjøkken rengjort skikkelig. Resultater mol mat på kjøkkenet for å hjelpe våropprydding. Trekk ut alle mat skap, rent hylle vann med eddik, sitronsaft. Åpne vinduene på vidt gap for to eller tre timer, slik at kjøkkenet lys og luft dem opp spesielt liker. Bære føflekken appelsin og sitronskall, så ordne dem i skap. Skapet vil også Citrus skorpe forresten! Tilsvar konstituert møll og lukten av lavendel.
  Sett i en pott av bygg, en rå fedd hvitløk.
  Kjøp en jernvarehandel spesiell felle for mat møll med feromoner. De tiltrekker seg møll, som pinne til fellen. En gang i to måneder feller endring. Men for å bringe mat muldvarp helt, bruker feller, selv når de slutter å følge muldvarp, fordi et par av insekter kan fortsatt i skap.
  Mol mat bli ødelagt og bruker naftalen tabletter. Du kan også tørke korn i ovnen.
  Til tross for at mat mol motsetning til vanlig garderobe likegyldig til pelsen din, er det som ekle inntrengere, inn i huset av frokostblandinger er ofte kjøpt i butikken. Den har høy overlevelsesevne og høy fruktbarhet. Kanskje første gang vil ikke være i stand til å fullstendig bli kvitt den, som møll caterpillar mat som tåler høye temperaturer (opp til 60 grader i en time) og lav (24 timer). Men en helhetlig tilnærming og utholdenhet nødvendigvis hjelpe deg å bringe mat mol.  
Яндекс.Метрика