Hvordan lage en morfologisk analyse av ord?
 Skolen er nødvendig for å kunne gjøre en morfologisk analyse av ord, da denne type analyse er nødvendig i læreplanen. Ved enden av hver seksjon morfologi er foreslått å lære å utføre morfologisk analyse av et bestemt språk. Så husk materialet bedre og assimilert, studentene tilegne seg praktiske ferdigheter yazыkovedcheskymy. Ytelse parsing hjelper deg å lære alle grammatiske kategorier lett å skille dem i praksis, analysere bestemte ord ut av sammenhengen.
Ved Fakultet for filologi, fokuserer også på den morfologiske analysen. Det fungerer som fikser og kontrollerende metode. Universiteter lingvister studere avanserte grammatiske kategorier i mer detalj undersøke språklig unikt for hver ordklasse, morfologisk analyse fordi det er mye vanskeligere og mer.
Krav til språklig parsing markert forskjellig, så du må nøye undersøke de spesifikke retningslinjer for institusjonen. I moderne lingvistikk lærde har ulike syn på enkelte grammatiske kategorier, er det ønskelig ikke bare å vite morfologisk analyse ordningen tilbys av universitetet, men også plasseringen av forskere lingvister som jobber i den. Alt dette snakket forberedende klasser, ofte produsert en detaljert guide for søkere. Skolekrav avhenger av programvare system der læring foregår.
 De viktigste kravene for gjennomføring av morfologiske parsing
Til tross for uoverensstemmelser i morfologisk analyse av ulike deler av talen, er det generelle krav. Først av alt, må du følge strenge analyse ord algoritme. Du må kjenne de generelle kategoriske verdier av alle deler av talen. Det er viktig å ta hensyn til konteksten av ordet, som ikke må forveksles med andre tilsvarende språkenhetene. Noen ganger er det når elevene er uoppmerksom til innholdet i en tekst fragment og forvirre ord som er homographs. Som et resultat, er de feilaktig definerer den opprinnelige formen og demontere et annet språk enhet. Det er nødvendig å skille klart mellom foranderlig og uforanderlige kategorier for hvert av språkene ikke å forvirre dem og ikke glem å oppgi den nødvendige informasjonen. Riktig gjøre morfologisk analyse av ord hjelpe følgende anbefalinger:
er det viktig å nøyaktig definere ordet og dets betydning i teksten, for å finne ut hvilken del av talen er det;
bør være oppmerksomme på den opprinnelige form - det skal være oppgitt riktig;
trenger å analysere ordet strengt i samsvar med en gitt algoritme;
opprinnelig skrevet fast kategori, og deretter - variabel;
i de fleste skoleprogrammer og håndbøker anbefalte ikke bare nummerere kategorier, og til å endre kategori etter de formelle instrukser "ord () brukes i form ()";
Når du angir kategorier følger en bestemt rekkefølge, for eksempel angir antall substantiver først, og deretter - case;
bør ikke nødvendigvis prøve å finne ord i kategorier karakteristisk for denne delen av språket, som enkelte kategorier analysert i en språklig enhet ikke kan være;
må du definere den syntaktiske funksjon av ordene i en setning, det er skrevet i siste avsnitt ukritisk, men vil trekke oppmerksomhet til rollen syntaktisk gang - noen ganger hjelper det å finne ut nøyaktig hvilken del av talen er ordet.
I tråd med den generelle krav morfologisk analyse mye lettere å utføre. Avvik fra reglene ofte føre til feil i analysen, så vel som brudd på analyser forvirrer prosessen.
 Algoritmen morfologisk parsing ord
 1.  Skrift ordformer analysert ord - det må spesifisere nøyaktig hvordan det brukes i sammenheng uendret.
  Bestem den opprinnelige form av ordet. For hver del av tale regler bringe ordet i sin opprinnelige form og individuelle kjennetegn:
  substantiv - nominativ, entall;
  adjektiv - nominativ, entall, maskulin;
  ordens - nominativ, entall, maskulin;
  kvantitative eller brøk kollektive tall - nominativ;
  pronomen - nominativ, entall, maskulin (hvis noen);
  adverb - ordklasse endrer ikke;
  verb - infinitiv form (svar på spørsmålet "Hva", "hva skal du gjøre");
  Nattverd - nominativ, maskulin, entall;
  deeprychastye - ordklasse ikke endres.
  Indikerer den generelle grammatiske betydningen av ordet som en del av talen:
  substantiv - faget;
  adjektiv - et tegn på emnet;
  ordenstall - et tegn på faget og nummer;
  kollektive, brøk, kardinal nummer - nummer,
  pronomen - en referanse til objektet;
  adverb - et tegn på action, indikasjon skilt;
  verb - handlingen;
  sakrament - et tegn på at motivet for handlingen;
  deeprychastye - ekstra ytelse.
  Bestem alle konstant grammatiske kategorier. De også avhenge av ordklassene:
  substantiv: selve eller generelle, spiritualitet / neodushevlennost, kjønn, declension;
  adjektiv: kategori (delt inn i høy kvalitet, slektning, eiendomspronomen), graden av sammenligning (for kvalitet kategorien er ikke alltid), kort eller full form (for kvalitet);
  tall: enkle, komplekse eller sammensatte; kategori (ordinal, kollektiv, brøk, kvantitative);
  pronomen: gruppen med hensyn til de deler av talen (f.eks substantiv-pronomen) kategori ved verdi, en person (for personlig);
  adverb: kategori i verdi (for eksempel, adverb adverb tid eller virkemåte), graden av sammenligning (hvis noen);
  verb: povorotnist, transitivity, type (oppnådd eller ufullkommen), deklinasjon (I og II);
  Nattverd: sikkerhet (passiv eller aktiv) form (full eller kort), tid, type, reversibilitet;
  deeprychastye: type, reversible.
  På dette stadiet må du spesifisere i hvilken form ordet brukes i sammenheng. Ofte, forvirret studentene den opprinnelige formen og slovoformu, gå videre til analyse av variable kategorier, og fortsette å se på den opprinnelige formen. Det er viktig å lære elevene: variable kategorier definere bare ord skjema angitt i første ledd ukritisk. Variable kategorier:
  substantiv: antall, case;
  adjektiv, tall, pronomen, partisipp, case, antall, kjønn (hvis noen);
  adverb deeprychastye: aptotic ordklasse;
  verb: tid måte (for indikative humør), antall, person, kjønn (hvis tilgjengelig).
  Det siste avsnittet av morfologiske analyse ord er definisjonen av rollen syntaktiske ord i en setning. Du må nøye vurdere forslaget fordi noen ganger ord gjøre uvanlig for funksjoner. Det er mulig å bestemme hvilken rolle syntaktisk av de mest karakteristiske for bestemte deler av tale:
  substantiv er ofte gjenstand og søknad;
  adjektiv vanligvis definert eller predikat;
  tall kan være noe av straffen, sekvens ofte - standard definisjoner;
  pronomener kan være noen av setningen, det vanligvis avhenger av hvilken del av talen de forholder;
  Adverb er ofte omstendigheter, men de kan gjøre noe syntaktisk rolle;
  standard syntaktisk funksjon av verb - predikatet;
  Fellesskap er ofte definert;
  deeprychastye vanligvis spiller rollen omstendigheter.
  Hvis du bare følger denne algoritmen, skreddersydd til de individuelle kravene til morfologisk analyse av en bestemt utdanningsinstitusjon, analysere ord mye enklere. Brudd på rekkefølgen av parsing kan regnes som en feil.
   Noen nyanser morfologisk parsing
  Gjør morfologisk analyse av ord, er det viktig å huske at ikke alltid ordet har en standard sett med kjente kategorier. Ofte flittige studenter mister mye tid på å prøve å finne en bestemt kategori. Faktisk kan det være i denne språkenhetene. Det er også problemer med definisjonen av visse kategorier. Du kan spesifisere de sentrale utfordringer og subtilitet analyser som bør bli husket.
  Sammensatte substantiver - livløse (studenter, ungdom). Hvis du bruker bare substantiver flertall, de har ingen familie (slede, saks). Er begrepet felles familie (flink, protesjé). Eneste lagene med entall, abstrakt, noen virkelige substantiver og egennavn. Noe materiale, abstrakte, spilltitler, egennavn kan brukes bare i flertall.
  Husk at adjektiver kan flytte fra én kategori til en annen, endre sin mening avhengig av sammenhengen. For eksempel, en gullring, laget av gull relativ adjektiv; hjerte av gull - figurativ betydning (bra), god adjektiv. Derfor bør bestemme kategorier være oppmerksomme på den leksikalske betydningen av ordet og dets konnotasjoner.
  I lingvistikk, er det antatt at den korte formen kan ha bare kvalitative adjektiver, men sammen Babaytsevoy og Chesnokov kort form er også nominativ eiendoms adjektiver med suffikset yy-.
  Pronomen alt, hvor ellers, endres ikke, noen ganger referert til som adverb. Form forhold og spørrende pronomen er de samme, bare med spørrende spørrende funksjon. Vi må skille mellom enkle former for sammenlignende grad av adjektiver og adverb, gitt kontekst. For eksempel: cat gepard raskere (raskere, adjektiv) katt gepard kjører raskere (raskere, adverb). Word kategori status gjøres atskilt fra adverb, men et sted de deler. Men universiteter er alltid studeres separat spesifisert til forskjell fra adverb.
  Transitivity av verb er ikke undersøkt i kombinasjon Babaytsevoy og Chesnokov, men spesialiserte universiteter trenger å vite denne kategorien. Bare i sanntid modus er den kategorien av verb. Fellesskap har to former for tid - fortid og nåtid. Bare passiv partisipp kan være kort.
  Vurderer og huske alle detaljer om noen morfologiske kategorier, kan du raskt og nøyaktig lage en morfologisk analyse av ord.  
Hvordan lage en morfologisk analyse av adjektiv?
 I skoler og universiteter av fakultetet jevnlig involvert i morfologisk analyse. Det morfologisk analyse er vanligvis den mest vanskelig fordi det er forbundet med mange forskjellige temaer og deler av det russiske språket. Spesiell oppmerksomhet er gitt adjektiv: det er en rekke punkter for å vurdere å utføre sin analyse. For å gjøre en morfologisk analyse adjektiv riktig, må du kjenne alle funksjonene til de grammatiske kategorier av språk, angir at de skal være i stand til å finne ut den syntaktiske rolle et adjektiv i setningen. Huske alle de grunnleggende nyanser av morfologisk parsing adjektiv, sin sekvens for å gjøre en analyse av algoritmen, uten feil og mangler.
 Utføre morfologisk analyse adjektiv. Regler analyse, særegenheter grammatiske kategorier
Making morfologisk analyse adjektiv, sørg for å følge algoritmen. Først utføre analyser om utkastet, fordi du må nøye sjekk før omskriving alt i renskrevet.
 1.  Analysere ord nøye. Ikke la deg distrahere av utenforliggende faktorer fullt konsentrere seg og ikke glem om nyansene i definisjonen av grammatiske kategorier adjektiv.
  Skriv ned på et stykke setninger med adjektiver helt, og en egen linje - adjektiv seg i den form som det er brukt i teksten. På det vil du definere variable kjennetegn ved tale.
  For å gjøre en morfologisk analyse adjektiv, må du brenne den opprinnelige form. Plasser adjektiv i nominativ saken, entall, maskulin. Posten mottatt opprinnelige form. For henne konstant behov for å finne ut grammatiske kategorier.
  Den første adjektiv grammatisk kategori - kategorien. Ofte å bestemme kategorien inkluderer neglisjert, fordi de mener analysen er ganske enkel. Faktisk, er det viktig å nøye vurdere ordet å vite alle nyansene av sifre. Da kan du finne ut hvilken kategori gjelder adjektiv og ikke en feil. Oppmerksom på egenskapene til hver av de tre kategoriene av adjektiver.
  Relative adjektiver indikerer de spesifikke funksjonene i et objekt gjennom sitt forhold til andre handlinger, tilstander eller emne. Den relative adjektiv kan "utvide" den bokførte verdi i form av en setning eller setning. For eksempel, risengrynsgrøt - grøt med ris i går inntrykk - et inntrykk som ble mottatt i går.
  Possessive adjektiver for enkelt å finne spesifikke spørsmål: Hvem? hvis? hvis? hvis? Adjektiver denne kategorien viser identiteten til fagspesifikk dyr eller person. For eksempel: fugl gråte, min mors kjole, Katina notebook.
  Bare kvalitative adjektiver som betegner funksjoner av objekter direkte uten å korrelere det med andre personer, gjenstander eller handlinger. For eksempel: høye trær, blå himmel.
  Legg merke til de kvalitative egenskaper av adjektiver for å gjøre det enklere å skille dem fra andre kategorier av adjektiver:
  kvalitative adjektiver kan kombineres med omfanget og graden adverb: veldig varmt, veldig morsomt;
  kvalitative adjektiver kan ha grader av sammenligning: lav - lavere - svært lav - under - lav;
  kvalitative adjektiver kan settes i kortform: hot - hot, høy - høy.
  Husk at adjektiver er i stand til å bevege seg fra en kategori til en annen. Sørg for å nøye analysere ord leksikalsk synspunkt, fordype deg i sin mening i sammenheng. Gjør morfologisk analyse adjektiv kan riktig bare hvis du nøye vurdere ordet som helhet og ikke å dvele bare på sin språklig form, det ytre skallet. La oss vurdere overgangen fra ett nivå til et annet adjektiv konkret eksempel. Før dere to setninger:
  gullring;
  hjerte av gull.
  Se ordet "gull", kan du automatisk inkludere denne adjektiv i forhold til kategori som "golden" - ". Laget av gull" er Men først av alt, får å analysere, du definitivt trenger å forstå betydningen av ordet. I uttrykket "gullring" adjektiv er brukt i bokstavelig forstand og virkelig peker til fortegnet av ringen på grunn av sitt forhold til gull. Gullring - en ring laget av gull. Så, før du relativ adjektiv.
  Den andre setningen "hjerte av gull" case er helt annerledes. Den adjektiv er her brukt i en overført betydning, med henvisning til kvaliteten av gjenstanden, uten indirekte sammenheng gjennom andre gjenstander eller fenomener. Golden Heart - et godt hjerte. I dette eksempel er adjektivet kvalitative.
  Sammenlign tre tilfellene av bruk av adjektivet "skallet":
  slu rev ​​(kvalitet - en indikasjon på skiltet);
  fox cap (relativ - lue med reven pels)
  fox løype (eiendomspronomen - Skal rever).
  Sammenligning kan bare være kvalitative adjektiver. Husk funksjoner to grader av sammenlikning sine enkle og komplekse former.
  Komparativ grad sammenligning angir graden av symptomer sammenlignet med noen andre grunner. Du kan erstatte uttrykket i adjektivet i sammenlignende grad av et annet substantiv. For eksempel: poppel vakker - vakker poppel kalk. En enkel form for komparativ grad av adjektiver dannet med suffikser, det -e, -hun. Det er også mulig suppletyvnoe utdanning som to former av et ord dannet fra forskjellige røtter: gode - bedre.
  Merk: adjektiver på en enkel måte sammenlignbar grad endres ikke for familier, antall og case. Disse skiltene, de avgjør er påkrevd.
  Komplekse form for komparativ grad er dannet med ord mer eller mindre sammen med adjektiv: en vakker valp.
  En bemerkelsesverdig grad av sammenligning av adjektiver dannet med suffiksene-aysh-, -eysh - og suppletyvno: smarte - smart, bra - bedre. Denne enkle formen for den høyeste grad.
  Komplekset skjema superlativer dannet med ord minst de fleste, og den mest grunnleggende adjektiv og adjektiv på en enkel måte sammenlignbar grad og alle ord, alle. For eksempel, den mest sjarmerende beste.
  Lær hvordan du nøyaktig skille kortformen til høyre for å gjøre et morfologisk analyse adjektiv. Adjektiver, svare på spørsmål som? hva? hva? hva? ha et kort skjema. Vær oppmerksom på tegn på adjektiver i kortform:
  de ikke endrer på sakene;
  adjektiver på kort skjema for å endre tall og deres familier;
  kortform kan være, fra en tradisjonell perspektiv, bare kvalitative adjektiver.
  Nå også lære i skolens lærebøker V. Babaytsevoy og LD Chesnokov: Disse forfatterne viser til oppsummering av possessive adjektiver i nominativ tilfelle av suffikset iy- (skallet).
  Du må ikke forveksle kort form og full av adjektiver med variable kjennetegn: en konstant grammatisk kategori, er det nødvendig å bestemme start form av ordet.
   Prosedyre morfologisk parsing adjektiv
  Følg morfologisk analyse nøye merke funksjonene i grammatiske kategorier og følge algoritmen.
  1.  Skriv slovoformu adjektiv, dvs. skrive det akkurat slik det brukes i teksten. For et gitt ord danne du vil bestemme foranderlig tegn adjektiv.
   Ta opp den første formen av adjektiv. I hennes konstant behov for å finne ut grammatiske kategorier.
   Markere den generelle grammatiske betydningen av adjektiv: et tegn på emnet.
   Identifisere og skrive ned en etter en alle funksjonene til vanlige grammatiske adjektiv:
   utflod;
   grad sammenligning;
   hel eller kort form.
   Finn og merk alle disse variablene adjektivet tegn i riktig rekkefølge:
   tilfellet;
   nummer,
   familien.
   Bruk tradisjonelle formulering "er brukt i form av et adjektiv."
   Skriv ned hva setningen er et adjektiv.
   Følg anbefalingene, arbeid nøye og ikke glem om nyansene i ulike grammatiske kategorier, så gjør morfologisk analyse adjektiv riktig vil ikke fungere.  
Яндекс.Метрика