Hvordan kan parsing forslag?
 Syntax - den vanskeligste delen av moderne russisk språk. Skolen tilbyr parsing nesten alltid fører til alvorlige problemer siden analysen nødvendig å bruke tidligere innhentet kunnskap i komplekse, i stand til å skille mellom ordklasser, kontaktinformasjon for vokabular, utmerket navigere den betydning og funksjon av ulike deler av setningen riktig spesifisere enkle setninger komponert vanskelig å bestemme deres rolle.
På skolen og universitetet pålagt ulike krav til analysering setninger. Studenter vanligvis representerer ordklasser, analyse av kommentarer på hvert ord. Kravet stammer fra det faktum at for riktig parsing bør være kjent morfologi, ikke bør være forvirret forestilling om syntaks og morfologi (det er en vanlig feil når det blandes ordklassene og dommen). Fakultet for ulike høyere utdanning ordningen parsing individ: det kommer an på hvor treningssettet er trent som er metodisk utvikling av avdelingen. I forberedelsene for oppføring søkere må finne ut de spesifikke kravene til universitetet, eller analyse kan anses ugyldig.
Å riktig gjøre parsing forslag trenger å lære en stor mengde teori, kunne bare bruke begrepene, får praktiske ferdigheter. Praksis spiller en stor rolle, så det er lurt å trene regelmessig analysere tilbud ulike nivåer av kompleksitet.
Ved analysering av pålagt strenge krav: det kan bare være klart ordningen uten å avvike fra den angitte algoritme. Ofte må du også tegne et flytskjema av setningen vises i hennes divisjonsnivå, avhengighet av enkle setninger fra hverandre. Også setningen grafisk uthevet i forskjellige tegn direkte i teksten (flere typer Senket linjer).
 Den generelle ordningen med parsing setninger
Det er en generell ordning ved analyser setninger. Det varierer avhengig av de spesifikke krav, men hovedbasen forblir den samme.
 1.  Indikerer hensikten uttalelse: narrative, overbevisende, spørrende setninger.
  På dette stadiet bør skrive hva som er på tilbud intonasjon: Utrops eller nevosklytsatelnыm.
  Bestem type tilbud: enkle eller komplekse, som består av flere enkle.
  I komplekse setninger må spesifisere type design: enkel (søster), komplekse (forskjellige typer kommunikasjon mellom enkle setninger som en del av komplekset).
  Indikere hvilken type kommunikasjon setninger: Federal, bessoyuznaya.
  I Unionen tilbyr to typer: slozhnosochinennymi og kompleks.
  For å finne ut hvilken type slozhnopodchynennoho forslag kontrahering, klar, yzъyasnytelnoe, adverbial, koble;
  Du må angi hvilken type adverbial bisetningen:
  virkningsmekanisme;
  plassere;
  tid;
  forhold;
  omfanget og graden;
  sammenligning;
  innrømmelser;
  etterforskning;
  formål;
  grunner.
  Dersom forslaget er kompleks, kjører beskrivelse av kommunikasjon i komplekse deler. Deler nummererte lister opp alle typer kommunikasjon (bessoyuznaya og union, og podchynytelnaya sochynytelnaya), om nødvendig, gjør divisjonsnivå.
  Deretter flytter til egenskapene til hver enkelt setning, som angir antall.
  Analysen av den enkle setning fortsetter indikasjon på nærværet av hovedmedlemmer: odnosostavnoe eller dvusostavnoe.
  I odnosostavnoho forslag definere sin type: nazыvnoe generalisert-personlig, upersonlig, selvfølgelig, personlig eller ubestemt personlig.
  På dette stadiet må du skrive hvilken type predikatet: DHS (enkel predikat verb) GHS (sammensatt verbal predikat) eller ICI (kompilert nominell predikat).
  Nå må vi bestemme tilstedeværelsen av mindre medlemmer: vanlige (mindre er medlem), mindre vanlige (sekundær medlem fraværende).
  På dette punktet parse indikerer et forslag komplisert enn det er vanskelig.
  Ved slutten av analysen er nødvendig for å bestemme typen av forslag til fullstendighet: fullstendig eller ufullstendig. Kalt ufullstendige setninger, som tapte hoved- eller sekundær medlem, men lett kan utvinnes fra sammenhengen.
  Du må også grafisk identifisere medlemmer og grensene for setninger i teksten, tegne diagrammer, som angir antall av disse forslag, fagforeninger, stille spørsmål for avklaring av de store underordnet.
   Måter å uttrykke setningen
  Kunnskap om metoder for uttrykk av setningen vil gjøre parsing predlozhenyyapravylno ikke forvirrende del. Ofte elever har problemer med å bestemme straffen selv den viktigste, fordi det finnes en rekke vanskeligheter, og vanlige stereotypier hindre finne riktig foundation og nøyaktig analysere sekundær medlem.
  Husk at ulike deler av talen er nesten ubegrensede muligheter og kan være nesten hvilken som helst medlemmer av forslaget, med noen få unntak. De fleste elevene blir vant til det emnet - et substantiv, et verb - et verb. Ikke se relevante deler av talen i en setning, finner de seg selv i trøbbel, og vet ikke hvordan å analysere det i komposisjon. Faktisk, kan du ikke komme inn i analysen i et slikt rammeverk.
   Subject svarer på spørsmål nominativ og uttrykkes i ulike deler av talen: substantiver, pronomen, tall. Dessuten kan faget uttrykkes:
  adjektiv (rød - min favoritt farge);
  nattverd, flyttet til substantiv (rundt taus);
  Union (og - tilkobling Union);
  infinitiv form av verbet (f.eks infinitiv form av verb med et substantiv i akkusativ: å ha en lege i huset - en betydelig fordel).
   Predikat svarer på spørsmålet: Hva gjør faget? hva skjer med faget? innvendinger? det er?
  For å skille mellom ulike typer skazuemыh, er det viktig å huske den leksikalske og grammatiske betydningen av ord. Den leksikalske betydning gjenspeiler betydningen av ordet, og grammatiske inneholder grammatisk kategori (f.eks metode, tid og antall familie verb). Typer skazuemыh:
  PPS: predikat uttrykt personlig form av verbet, som HZ og narkotika er de samme. Noen ganger DHS uttrykt frazeolohyzmom inneholder spryahaemuyu hlaholnuyu skjema.
  SMR: må være minst to ord. Hvert ord har sin betydning: infinitiv verb (leksikalske betydning) og modal eller fazysnaya ligament (grammatisk betydning). Fazysnaya tilknytningspunkter til handlingen fasen, og viser den modale holdning til handling. Ligament kan uttrykkes i ord som gjenspeiler vurderingen av handlingene ønskelig, nødvendighet, korte adjektiver.
  RIK: må være minst to ord. Nominell del (LS) og formell eller poluznamenatelnaya ligament (HZ). En vanlig formell lenker: verbet å være. I rollen nominelle favør av alle personlige språk, adverb, fraser. Poluznamenatelnoy haug av verb er ferdig, blir, bli, gi opp og andre; verb tilstand av bevegelse.
   Besluttsomhet svare på spørsmål som? hvis? De ble delt inn koordinert og ukoordinert.
  Standard definisjoner lett å lære, er det uttrykt pronomen, adjektiv, adjektiv, partisipp, ordenstall. Det viktigste er ikke å forveksle det med den nominelle del av SIS.
  Inkonsekvent definisjon er vanligvis uttrykt av substantiver i skrå tilfeller, men noen ganger er de adverb, setninger, infinitiv, komparative adjektiver grader. Det er også inkonsekvent definisjon applikasjoner.
   Tillegg besvarer spørsmålet skrå tilfeller. Mest uttrykt et substantiv.
   Omstendighet besvare det generelle spørsmålet hvordan? Uttrykt adverb, substantiv. Omstendighetene er delt inn i kategorier:
  omstendighet av tid;
  plassere;
  virkningsmekanisme;
  grunn;
  sammenligning;
  innrømmelser;
  forhold;
  formål;
  omfang og grad.
  Vi må ta hensyn til nyansene i uttrykket til setnings ulike deler av talen til riktig utføre parsing setninger.
   Typer av underordnede forslag
  Analysere komplekse setning, er det viktig å finne ut hvilken type klausul. Det kan være obstoyatelstvennыm, yzъyasnytelnыm og opredelytelnыm.
  1.  Relativ yzъyasnytelnыe setning svar på spørsmål skrå tilfeller. Som et middel for kommunikasjon er det fagforeningene, union tale.
   Relative Identification setninger knyttet til substantiv, koblet gjennom foreningen av ord, noen ganger fagforeninger, hvis svaret spørsmål? hva?
   Underliggende adverbial setninger varierer avhengig av kategorien:
   Fra svaret på spørsmålet hvor? hvor? hvor? sluttet gjennom foreningen av ord;
   Fra tid til å svare på spørsmål som langt? hvor lenge? når? for hvor lenge? Distribueres gjennom å bli med fagforeninger bare når, inntil da, etc;
   Programvare tiltak og tiltak for å svare på spørsmålet i hvilken grad? ? hvordan, forholde seg til ting, uttrykker forestillingen om at kan ha en grad av manifestasjon;
   I modus operandi svare på spørsmål som en viktig del, kan sette inn så godt;
   Under betingelsene i å svare på spørsmål om hvilke vilkår, koble fagforeninger - hvor, når, hvordan snart?;
   Grunn avsløre spørsmålet hvorfor? takket være forbundene, fordi, fordi, på grunn av det faktum at;
   Gjennom: spørsmålet om hvilke formål? hva? og så videre til Union for å.;
   Konsekvenser: Resultatet følger av den første delen, foreningen så;
   For konsesjoner, i motsetning til hva spørsmålet? til tross for hva? Unionen kan, selv om, til tross for at;
   For komparativ: Hvordan er det? Som hva da? Fagforeninger som om, akkurat som;
   Relativ kobler ikke svare på spørsmål uten uttrykkelig semantiske relasjoner omstendigheter, men gi tilleggsinformasjon til den viktigste delen. Kommunikasjon: union tale (relative pronomen hva, hvor, hvor, når, hvordan, hvorfor, hvorfor, hvorfor).
   I mnohochlennыh forslag må spesifisere hvilken type underkastelse. Det er konsekvent: den første entreprenørunderordnet hoved, andre entreprenør - først, etc. I parallelle underordnede underordnet avhengig av rektor, men svarer på ulike spørsmål. Når innsending homogen, underordnet avhengig av en hoved ord som svarer på ett spørsmål.
   Universiteter fra hverandre hovedsakelig mnohochlennыe tilbyr så isolert divisjonsnivå, forholdet mellom dem, noe som indikerer alle blokkene og spesielt deres relasjoner til hverandre, komplekse plott ordningen. Skolen vanligvis begrenset til setninger som består av 2-4 enkel.  
Яндекс.Метрика