Bli kvitt fluer i farger?
 Små fjærmygg og mygg kan forårsake store og alvorlige problemer som sykdom og død favoritt potteplanter. Det er derfor fans av innendørs planter alltid redd for nederlag blomst mygg. Og deres frykt er berettiget, fordi disse små sopp mygg, sawflies og stsyarydы å forårsake alvorlig skade på anlegget. Hvis tiden ikke iverksette tiltak, kan skadedyr fullstendig ødelegge rotsystemet, noe som resulterer i døden av en blomst.
Hvis situasjonen startet, blir det et reelt problem, fordi myggen flyr rundt i rommet, treffer alle inneholdt inne i anlegget. For å unngå dette problemet hjelp noen enkle forebyggende tiltak.
 Årsaker til fjærmygg.
Det er to hovedårsaker til mygg i planter - en feil vanning og plante planter påvirkes larver jord. Når overdreven vanning jord pereuvlazhnyaetsya, sur og blir svært attraktivt for fluer som er myrlendt insekter.
Den andre årsaken til mygg larver påvirkes av jordsmonnet der planten er plantet kjøpt. Når de injiseres inn i den varme og vanning blomster skapes ideelle forhold for larveutvikling, som snart vil slå inn voksne insekter, ettersom, i sin tur forsinker larver i jorden.
En annen grunn for nederlaget av plante myggene - anskaffe planter, som rammet larver eller voksne insekter og uvøren i umiddelbar nærhet til friske planter.
Noen ganger er årsaken til knott kan være ganske uventet. I den varme årstiden mygg kan fly gjennom det åpne vinduet, blir involvert podhnyvayuschymy frukt og bær. De kan bo på disse "deilig" for sine produkter. Hvis leiligheten ikke er støttet renslighet, må fjærmygg til slutt vil flytte fra bedervet frukt til blomster fuktig jord hvor eggene sine og sett til side. Og de formerer seg veldig raskt og veldig.
 Bli kvitt fluer i blomster.
Forebygging først! Hvis du har kjøpt et nytt anlegg, men det ser ikke sunt, ordne det en "karantene". Suge i 3-4 uker med denne blomsterpotte i et eget rom. I løpet av denne tiden blir klart kul plante eller berørt fjærmygg.
Kjøpe jord for planting og nyplanting planter, prøv å velge bare kvalitet jord. Å forlate ingen sjanse mygg, proparte land før planting, prolyyte det med kokende vann eller hold dag i fryseren. Hver av disse handlingene vil ødelegge skadedyr hvis de er der.
Hvis insekter er fast forankret i potten, bli kvitt fluer i farger er ikke lett. For å starte, finne ut hvor alvorlig imponert jord. Inspisere de øvre lag av jord i potten. Hvis du på en dybde på 3-5 cm du finne larver kan være begrenset midler til å bekjempe voksne insekter. De er mange og du kan enkelt velge den mest passende for deg.
Du må justere vanning. I tillegg må potten være god drenering. Etter å ha ventet 15-40 minutter etter vanning (avhengig av størrelsen på potten), hell vannet som glass skuffen for å unngå vannmettet. Under kampfjærmygg vanning planter med en svak løsning av kaliumpermanganat. Ideelt sett bør det ha en blek rosa, kan en mettet løsning føre til rot brenne.
Plant vannet bare når det øverste laget av jorda er tørr. Prøv en gang i uken for å løsne jord for å gjøre det "puste" og ikke pågrepet fuktighet.
Hvis jorda påvirkes larver du ser det små, opptil 5 mm tynne hvite-gjennomsiktig ormer. De er ganske motstandsdyktig mot kjemikalier, så den mest effektive måten ville være å kvitte seg med jord og transplantere planter i den nye jord. Gjør hva du må nøye. Berørte larver i jorda vikle pakke og bære frem leiligheten. Planterøtter er godt riste av den gamle bakken og propolosnite en blek rosa løsning av kaliumpermanganat. Pot vask med vaskemiddel, parboiled eller vaske i en sterk løsning av kaliumpermanganat. Tørk av potten og lage en ny sluk, sette anlegget i pre-forberedt og behandlet jord. For din innsats ikke var forgjeves, sliter med larver ikke glem voksen mygg og mygg flyr. For å gjøre dette, bruk en spray for å bekjempe flygende insekter. I umiddelbar nærhet av anlegget, sted maskeringstape, som vil holde insekt fikk den, eller legge biter av tape.
Hvis kampen mot voksne insekter du foretrekker ikke kjemikalier, og naturlig rettsmidler, kan du bruke en av følgende oppskrifter.
Sette skiver av fersk bakken sitrusskall, hvitløk, dill eller grener av røkelse, litt dypere jord. Minst 1-2 ganger i uken for å endre midlene som brukes frisk.
En spiseskje sterk tobakk helle et glass vann ved værelsestemperatur og hensatt natten over. Belastning, tilsett en halv liter vann og den resulterende væsken sprøytes plantene en gang i uken for en måned.
Bruk den øvre drenering. Sette et lag av fin jord i ekspandert leire eller grov sand med en tykkelse på 2-5 cm, avhengig av størrelsen av potten. Hvis du har lange tråder av gamle perler som du ikke bruker, klipp tråden og hell jord perler. Det blir vakkert, stilig og god drenering system vil være for plantene dine. Noen av disse drainages synes uoverstigelig barriere mot insekter, og de kan ikke utsette egg i jorda.
Bli kvitt fluer i fargene enkle, så start med dem for å kjempe så snart som mulig. Hvis du under vanning av hele hans flokk flyr insekter, tyder dette på at de legger sine egg sesong. I dette tilfellet, den smarteste vil også komplett utskifting av jord og kampen mot voksne insekter.  
Hvordan du rengjør en vannkoker fra skala?
 En god vertinne er i huset skinner som polert vannkoker, og absolutt skinner seg vannkoker. Og like viktig som eksteriøret, som er mer meningsfull måte å si den indre verden av vannkokeren som avskum, at det dannet med vannet får oss inn i kroppen, som ikke er spesielt nyttig. Hvis vannkoker - tilstedeværelsen av skalaen øker betydelig kokende, i tillegg til enheten kan kobles ut for å starte vannet koker, og til slutt et varmeelement svikter. Ja, og utseendet på vann med sediment er ikke inspirasjon, men det kommer med te deilig.
For å hindre dannelse av skalaen, bedre bruke flaskevann eller installere en god filter, men selv i dette tilfellet helt eliminere skala og ikke klarer å rengjøre kjelen fra skalaen har omtrent hver to til tre måneder. Denne forsinkelsen er ikke anbefalt og av hensyn til helse, og (hvis vannkoker) økonomi. Det er best å rense det enn å kjøpe en ny.
Den enkleste og mest opplagte måten å rengjøre kjelen fra skalaen - en jernvarehandel for å kjøpe et spesialverktøy ("Antinakipin" eller noen andre - de produserer mye). Siden det er lett å forstå - at posen kan festes instruksjon. Fjerne avskum slike stoffer er vanligvis svært effektive. Noen husmødre referere å handle forsiktig Cleanser: kjemi, sier de. Forgjeves: Vask grundig etter rengjøring av gryten ha noen som helst måte.
Hvordan du rengjør en vannkoker fra skala?
 Men det er mange måter å rengjøre kjelen fra skalaen på hånden. Og en av dem - en populær drikk "Sprite". For å bruke denne funksjonen, trenger du litt tid til å holde den åpen - for å få en gass. Deretter helle polchaynyka drikke (ikke mer!) Og koke i 30-40 minutter mulige. Skala kan fjernes etter den vanlige svamp. I stedet for å "fantomer" kan brukes "Cola", men hun malte de innvendige flater av enheten. Bivirkning: en gang så hvordan deftly disse drikkene ren avskum, deretter drikke det er usannsynlig å ønske.
Det er også mulig å rengjøre kjelen fra skala eddik. Du må fylle nesten til toppen med vann, tilsett en halv kopp eddik og kok. Deretter la stå i 5-10 minutter og koke igjen. Prosedyren blir gjentatt 3-4 ganger. Deretter kalk enkelt fjernes. Denne metode er bra fordi det kan brukes til å rengjøre avskum kjelen.
En annen måte - sitronsyre. I kaldt vann er lagt til en eller to poser "lymonky" og vannkoker kokte. Så det må skylles grundig til syre blir plassert i din kopp med te.
De vet vertinne tilbudt å rengjøre kjelen fra skala brus. Du må fylle den i vann og hell en spiseskje med natron. Den resulterende blandingen koke i omtrent en halv time. Hell vann og hell en ny - siden eddik. Den nye løsningen også koke i ca tretti minutter. Denne metoden gjør det mulig å fjerne selv svært tykt belegg.
Å håndtere en touch av en tekanne kan og bør være. Men fremfor alt, bør seriøst bekymre renheten av vannet som du drikker.  
Mugg på veggene: hvordan å slåss?
 Forme på veggene - problemet berørte beboere i private boliger og leiligheter, lagerarbeidere, kontor, detaljhandel og andre fasiliteter. Noen ganger snakker om mugg på veggene. Faktisk er det det samme. Soppen som infiserer vegger, forårsaker mørke flekker på dem kalt mold.
 Han opptrer på steder med høy luftfuktighet og dårlig ventilasjon, kjellere, bad og selv stuer. Mould - er ikke bare en kosmetisk feil premisser er først og fremst en trussel for helsen til folk er i den. En gang i luftveiene og sirkulasjonssystemet av en person, soppsporer forårsake allergi og luftveisproblemer (hoste rennende nese), selv astma.
 Provoserer sopp og felles og revmatiske sykdommer, hodepine, kvalme, svimmelhet, utmattelse. Spesielt utsatt for effektene av soppen mennesker med svekket immunforsvar, barn, eldre. I sporer i reproduksjon muggsopp utskiller skadelige flyktige organiske forbindelser med spesiell lukt.
 Før du lurer på hvordan man skal håndtere mugg på veggene, bør innbyggerne i områder utsatt for en slik motgang klart forestille seg hva det er og hva det fører til. Så hva er en muggsopp? Dette er en encellet sopp som utvikler seg fra langt og voksende kolonier. Muggsoppsporer er alltid til stede i luften sovende, og i utallige tall. I varme forholdene ved høy luftfuktighet tvister våkne opp og begynne å aktivt spre seg.
 Ideelle forhold for de fleste støpeformen - temperatur på + 20 ° C og fuktighet - ikke mindre enn 95%. Selv om det bør bemerkes at noen typer av soppsporer kan vokse selv ved temperaturer under null grader Celsius.
 Som du kan se, gunstige temperaturforhold for utvikling av soppkolonier er nesten hele tiden, men etableringen av forhold med høy luftfuktighet snakke litt mer.
 Først denne kapillærlekkasje fuktighet, noe som er mulig på veggene i våte kjellere. Dette er vanlig i gamle bygninger på grunn av mangel på vanntetting. I moderne hjem forårsake mugg kan bli styrket ledningsevne vinkler, tidlig på våren og deaktiver oppvarming senere - i høst. Masse utskifting av tre vindusrammer i plast, noe som selvfølgelig, er det beste beviset - isolasjon og plass, gir det fremmer naturlig ventilasjon og høy luftfuktighet.
 Så, før du bekjempe soppen ved hjelp av ulike kjemikalier bør ta følgende forebyggende tiltak:
 - Unngå høy luftfuktighet - matchende varmeledningsevne av veggene, oppvarming og ventilasjon design standarder, gode overnattings varmer;
 - Installasjon av dyrkbar plast vinduer, lufte rommet med et fullt åpne vinduer;
 - Bad dører stå åpne for å utjevne fuktighetsnivå og temperatur;
 - Gjennomføring av komplekse arbeider i kjelleren og kjelleren for drenering og vanntetting, beskyttelse av grunnvann og smeltevann.
 Nå mer snakk om folk rettsmidler for å bekjempe mugg. Som førstehjelp bare dukket opp små svarte flekker kan behandles med enten eddik eller hydrogen peroxide.
 Med razrossheysya mugg på veggene kan kontrolleres ved å behandle berørte flater med ulike løsninger. Her er deres sammensetning per 10 liter vann:
 - Løsninger av natriumfluorid, jernsulfat (1.5kh), kobber sulfat (1kg). Man kan fremstille en løsning som inneholder både kobber og jernsulfat (05 kg hver);
 - En løsning av kobbersulfat (05 kg) og eddiksyre (l 15 til 2);
 - En oppløsning av boraks, borsyre og eddik (09 kg, 04 kg og 14 l).
 Prinsippet for behandling av en hvilken som helst løsning er: oppløsningen bør ha en temperatur på 50-70 ° C, blir det påført med kost eller sprøyting på den berørte overflate sopp. En måned senere, er prosedyren gjentas. Bistår i behandlingen av stein og betong vegger Kontor lim og urea. Men folk rettsmidler er ikke alltid effektive, noen ganger de bare stoppe for en stund prosess.
 Det viktigste verktøyet i håndteringen av ulike typer sopp er antiseptiske midler. Denne spesielle formål kjemiske blandinger som har antimikrobielle og soppdrepende (fungicid) effekt. De fremstilles i form av vannløselige stoffer, og som varehus, hvor oppløsningsmidlet som benyttes white spirit eller terpentin.
 Det konserveringsmidler (f.eks kreosot) som produserer olje basert. Husk at universell middel mot mugg der. Muggsopp vokser på betong, betong, maling. Sine kolonier har utseendet på flekker av svart, brun, grønn eller blå. Det er også fosforsoppkolonier.
 Markedssoppdrepende konserveringsmidler er mange midler for å håndtere ulike typer sopp, så kjøpet er nødvendig å rådføre seg med selgeren nøye studere og velge det mest passende i ditt tilfelle det er et rusmiddel.  
Яндекс.Метрика