Hvordan lage eple cider eddik hjemme?
 Apple Cider Eddik - ikke bare uunnværlig ingrediens for salater, marinader og bakervarer; Dette produktet er mye brukt i kosmetikk og tradisjonell medisin, og effektivt brukes som et verktøy for å bekjempe fedme. Laget hjemme, langt overstiger det industrielle eddik med glede og smak, så forberedt, i motsetning til den første, ikke eple avfall skall og kjerne, og med så mye nyttig innenlandske epler. Dermed er det ganske enkelt å tilberede og lett å langtidslagringsforhold.
For å forberede eddik er best brukt senere modne epler søte varianter fordi de er bedre fermentyzyruyutsya. Og, selvfølgelig, hvis mulig, unngå å kjøpe epler i markeder og butikker, for eksempel frukt kan inneholde plantevernmidler og andre skadelige kjemikalier. Det beste alternativet - epler fra hagen din eller tomt på dine gode venner som ikke er behandlet med kjemikalier frukttrær.
Ingredienser for eple cider eddik hjemme:
Epler - 1 kg;
vann - 1 liter;
Honning - 10 i. spoon (du kan erstatte en kopp sukker);
ost brød gjær - 1 ss. skje på toppen.
Å forberede eddik du trenger også et bredt emaljert gryte med intakt indre overflate (dette er nødvendig for å hindre muligheten for å falle metalloksider i produktet).
Teknologi for fremstilling:
 1.  Vask eplene og fjern stilkene, da vippe frukt med skall og kjerne i en kjøttkvern eller rist på et grovt rivjern.
  Hell blandingen i en kjele med pre-kokt og kult å varme status vann.
  Legg halvparten av sukkeret og gjær, bland alt og dekket med gasbind pannen, legg i et mørkt varmt sted å gjære for to uker, rør av og til gjære.
  Sil blandingen og tilsett resten av gjære sukker eller honning. Nøye rør til oppløst flytende ingredienser lagt.
  Spill eddik i krukker eller flasker med mørkt glass og dekket med gasbind kapasitet, la på et lunt sted til slutten av gjæring eddik (vanligvis tar det mer enn en måned).
  Når perebrodyt eddik (du definerer det ved å tenne de flytende og bunnfall) profiltruyte flytende og flaske propper zakuporte deretter helle stopper parafin.
  Hjemmelaget eple cider eddik er klar for lagring og bruk, bare husk å sette den på et kjølig mørkt sted eller kjøleskap!  
Hvordan lage eple cider eddik?
 Eple cider eddik er svært nyttig for kroppen, fordi den inneholder mange vitaminer, mineraler, aminosyrer og kalium. Eple cider eddik brukes ikke bare til matlaging, men også i folkemedisinen, kosmetikk, husdyrhold og industri. Dette eddik kan tilberedes hjemme enkelt. Industrien cider eddik er laget av skallet, kjerne og andre apple avfall hjemme, og du kan lage den med hakkede epler. Etter å ha forberedt hjemme med eple cider eddik, får du svært nyttig produkt. Det finnes flere oppskrifter på eple cider eddik:
 1.  Forbered 1 kg eple puré, 1 liter vann, 100 g sukker (kan erstatte honning), 10 gram gjær. Epler på denne oppskriften du trenger for å male med skallet og kjernen i en kjøttkvern. I eplemos helle varmt vann, tilsett gjær og sukker, bland godt med en skje. Hell blandingen i en emalje bolle eller panorere og la det gjære i 10 dager lokk som dekker fartøyene er nødvendig. Blandingen skal røre innimellom. Etter 10 dager, sil blandingen gjennom cheesecloth og tilsett sukker eller honning (100 g per 1 liter væske). Den resulterende væsken helle en flaske toppen og dekk med gasbind. Flasker satt i et varmt sted og la stå i 4-6 uker for å gjære. Når eddik slutte å vandre, sørg for å flytte flasken på et mørkt sted. Eddik er klar når den flytende posvitlishaye og faller til bunnen av flasken innskudd. Klar profiltruyte eddik, hell i en annen beholder og lukker pluggene. Hold cider eddik i kjøleskapet.
   Forberede eplesaus (800 gram), ta en liter vann, 100 gram sukker eller honning, 10 g gjær, 20 g tørt rugbrød. Eplemos satt i tre boller og fortynne med varm (ikke varmt) vann. Vannet skal dekke puré. Tilsett gjær blandingen og sukker, brød, bland godt. Plasser væske i et varmt sted, men vær forsiktig at den ikke faller sollys. 10 dager lokk eller deksel eple blandingen flere ganger om dagen mye oppstuss med en tresleiv. Ta mye av eple og presse saften ut av det i en egen bank du ønsker å dekke med gasbind. Væske til side for å gjære i et lunt sted i 40-60 dager. Når blandingen blir lys farge, vil det forsvinne bobler og faller til bunnen sediment banker, eddik klar. Klar profiltruyte eddik, helles i flasker og korker nære.
   Når du tilbereder du trenger en 6% eddik, bare fortynne en spiseskje av eple cider eddik hjem i 200 ml vann. Hvis du trenger 3-4% eddik, vil fortynnet trenger en teskje av eple væske.  
Hvordan koke blåskjell renset?
 Sjømat rik på mikronæringsstoffer, mer - jod og kalsium. Media er ikke noe unntak. I regioner langt fra sjøen vanskelig å finne ferske blåskjell, men frossen eller hermetisert mange av dem. Dette Frozen ofte ikke krever ytterligere behandling for matlaging. Hvorfor? Som før frysing obchyschayut blåskjell og lage mat. Imidlertid vil ytterligere tiltak ikke forhindre. Og koker blåskjell før bruk nødvendig. Betingelser for matlaging blåskjell
 Blåskjell - forgjengelig produkt. Hvis du kjøper frossen sjømat, bør du vite at de kan tines bare én gang. Når dro dem ut av fryseren, kan du ikke fryses. Videre må du koke blåskjell over natten etter tining, ellers ødelegge de. Hvis du ikke lenger trenger å bruke, må du sette sjømat i kjøleskapet, men ikke mer enn 36 timer. I løpet av denne tiden de trenger til å forberede og spise.
 Hvordan koke blåskjell
 Renset blåskjell - nesten klar til å bruke produktet. Cook skalldyr kan være vann, melk, hvitvin eller kokende olje på din smak. Til var tilberedt blåskjell ikke gummi smak, bør de ikke koker for lenge - maksimalt 5-7 minutter etter koking.
 1.  Hvordan koke blåskjell renset i vin:
   blåskjell tine i romtemperatur;
   Hell over i kjelen en liten mengde hvit vin;
   Legg krydder: pepper, salt, krydder for sjømat, grønnsaker;
   dukkert tint blåskjell i vin og kok på lav varme;
   etter koking dekselet og småkoke i 5 minutter;
   Fjern blåskjell og kjølig.
   Kokte blåskjell kan dermed fungere som en egen rett. Ikke legg for mye krydder etter smak ikke drepe all sjømat. For å forbedre smaken av blåskjell kan være klar dryss med sitronsaft. Prinsippet om matlaging skalldyr i vann lignende.
   Hvordan koke blåskjell renset i melk:
   Ta med melken til en byll;
   legg de rensede blåskjell;
   kok i 5 minutter under omrøring;
   Tilsett salt etter smak.
   Kokte blåskjell melk kan være et flott tillegg til ris, poteter, pasta. Også kan brukes som en ingrediens for salat sjømat. Det skal bemerkes at tilsetning av krydder til melk er ikke nødvendig. Skalldyr perfekt beholder sin smak og aroma uten dem.
   Hvordan koke blåskjell renset i kokende olje:
   Hell over i pannen litt olivenolje;
   Tilsett krydder og bland;
   Ta med smør til en koke over lav varme;
   legg de rensede blåskjell og koke i 7 minutter;
   klar bløtdyr satt på en ren klut stoff for kjøling.
   Serviett absorbere en hel ekstra fett. Blåskjell er mør og saftig. Du kan legge til absolutt alle parabolen som krever sjømat.
   Fordelen skrelles blåskjell som er raskt forberedt og ikke krever utarbeidelse av et sett av handlinger. Kjøtt av blåskjell kan legges til sauser, brukes i tillegg til mange typer garnityr, bruke som en egen rett eller salat ingredienser. I tillegg, muslinger er rike på mineraler og er helt kosttilskudd produkt. Alle næringsstoffer er lett fordøyelig mann. Blåskjell er kontraindisert for folk med allergi for sjømat, med svak blodpropp og astmatikere.  
Hvordan spise østers?
 Østers er ikke så ofte ser i den russiske tabellen, og så de fleste av våre medborgere av mollusk gang prøvd eller selv sett. Tradisjonelt, østers kreditert med fransk mat, ofte de spiser og innbyggerne i Sørøst-Asia. Som om ikke det var, men i dag på hyller av store supermarkeder og du endelig finne avdelingen Seafood mørk grå, nesten svart, østers skjell. Og så spørsmålet er hvordan man skal velge dem riktig, og selvfølgelig viktigst - der.
Først av alt må østers være i live - så si kjennere av dette produktet. Selvfølgelig, på våre breddegrader finne levende østers nesten umulig, men hvis du fortsatt leverandør hevder de bor, slik at du kan sjekke det ut: vask bør lukkes, så prøv å plukke den opp, for eksempel en kniv - en levende østers når det stenger. De kan spises umiddelbart, men ofte kan du finne frosset - de kan bli solgt allerede pakket i pakker eller i bulk, bør de tines først.
Riktig fôring østers - på en tallerken med chipped is. Restauranten er nå åpen normalt synke eller du bare ta med den ene halvdelen av østers. Hvis østers er lukket, åpner dem med en kniv og kuttet i to, hvor muskelen er i stand til å stenge ventilen. Å bringe en spesiell østers gaffel skal brukes slik: Pierce og fjerne filmen som dekker innsiden av en østers skall selv, og deretter så snart kjøttet på tennene. Muslinger aldri tygge og svelge hele. Hvis en østers med noe først utarbeidet (for eksempel legge til ris, saus og bitter), pluggen trenger du kanskje ikke - ta en østers i hånden og bare spise innholdet forsiktig synker, som å spise med en skje.
Østers spise med sitron, som er perfekt for alle typer fisk og sjømat. Serve sitronbåter, som presser saften direkte inn i vasken, og deretter spiser. Så tatt, men ikke nødvendigvis - kan du spise uten sitron. Som alkohol til østers servert hvitvin, tradisjonelt gjøre å fiske.
Det skal sies at i alle fall ikke kjøpe østers gløtt. Muskel av musling veldig sterk, hvis musling var i live da han frøs, vask vil være stengt. Åpen vask indikerer at østersen var død da den ble utsatt for frysing, slik at du enkelt kan forgifte henne. Av denne grunn, når du kjøper frosne østers bedre å kjøpe de med to tett lukkede skodder.
Så nå vet du hvordan du skal velge østers og hvordan de spiser. Hvis du gikk til en restaurant og bestilt det disse bløtdyr, og du fortsatt har spørsmål, ikke vær redd for å spørre kelneren - du kan alltid hjelpe. Og husk, ferske østers bør bestilles kun på steder hvor det er tilgang til sjøen - så mer enn sannsynlig at de vil være veldig frisk, og du er ikke i fare.  
Яндекс.Метрика