Hvordan å lage mat hvete på vannet?
 Koker i moderne restauranter - ekte ess i en rekke måter å tilberede, fra klassisk til eksotiske. Men det du er usannsynlig å møte kashevara - så dette heder spesialisering husmødre har å lære på egen hånd å mate korn slektninger nyttige hjemme. En ekte fagfolk må ha betydelig repertoar, så selv om husholdning og pleide å elske havremel og bokhvete, er det på tide å diversifisere kosthold annet korn. For eksempel hirse - det vil berike dine måltider mange næringsstoffer, viser vi deg hvordan du koker deilig hirse til det som voksne og barn. Kjemisk sammensetning og fordelene med hirse
 Hirse blir ofte kalt solar korn, og navnet den har tjent ikke bare en lys gul. Hirse maisgrøt avledet fra termofile og varmebestandig hirse fritatt skalaer. Siden antikken i Russland grøt eller suppe med kokt hirse direkte i feltet, er dette enkel mat ikke nabrydala hver dag, nesten pryravnyvayas brød. Men i dag, med høyden av moderne vitenskapelig kunnskap, kan vi trygt si at Pshonka sunnere brød. Den er full av protein (11-12%) og komplekse karbohydrater (69%) og fett inneholder mye flerumettet omega-3 karakteristisk rød fisk. Fordi hvete er ikke nødvendig å holde varmen - nyttige, men sårbare fett ødelegge og gi rumpe bitterhet. Men når de er riktig lagret i et kjølig sted med god ventilasjon, beholder bokhvete gryn de fleste av sine eiendommer. For eksempel, fremmer bloddannelse og styrke blodårer, hjertemuskelen, og bein.
 Som et kosttilskudd produkt, hirse kjent for sin evne til å hemme avleiring av fett i kroppen, spesielt hvis man koker det i vann. Men legger melk, ost, gjør frukt hirse grøt enda mer smakfull, og samtidig øker effekten av naturlige kjemiske komponenter. Blant dem okkupere en fremtredende posisjon B-vitaminer og vitamin PP, positiv innvirkning på betingelse av nervesystemet, hud, hår, normalisere blodtrykk og bedre appetitt. Hirse er veldig nyttig for folk som har økt fysisk og psykisk stress, konsentrasjonsvansker, irritabilitet, tretthet. Mineralsammensetning hirse korn som kjennetegnes ved fremragende innhold av silisium, jern, fluorid, kalsium, magnesium og kalium overraskende liten. Hirse hjelper fordøyelsesprosessen og toner intestinal motilitet ved hjelp av naturlige plantefibre. Deres antall er avhengig av den type behandling og fremstilling av hirse korn:
Hvordan å lage mat hvete på vannet?

 Hel hvete, ikke utsettes for behandling annet enn rengjøring av membraner og medfølgende lett sliping. Den har en blek gul farge og holder en maksimal nyttige egenskaper. Grøt det løsner.
 Hel hvete, i tillegg renset og dampet. Den har en rik gul, de fleste andre typer kokt myk varmebehandling og raskere å fordøye. Den har en høy glykemisk indeks.
 Knust hvete, er en "rusk" hele korn og en blek beige og gul farge. Sterkt kokt myk og danner en tyktflytende rot. Mindre velsmakende, men ikke mindre verdifulle arter enn andre korn av hirse.
 Enkelt sagt, alle typer Pshenko nyttig, men måltider er forskjellige i smak og tekstur. Velge hirse, husk at det er et vanndrivende, uavhengig av hvilken type korn. I tillegg bør hirse ikke få involverte personer med surhet og magerelaterte forhold for å unngå halsbrann. Eldre mennesker etter å ha spist Pshenko noen ganger klager over forstoppelse. Men disse kontra ikke redusere effekten av hirse i behandlingen av leversykdommer og urinveiene, redusere symptomer på hypertensjon og diabetes. Derfor er det mest fornuftig valg - en vanlig moderat forbruk av hirse grøt, kokt i vann. Som sådan, kroppen hirse bringe maksimal nytte, et minimum av problemer.
 Oppskrifter hirse grøt på vannet
 I tillegg til sin egen smak og gode terapeutiske kvaliteter av hvete - er det også en universell basis for å lage noen retter, hoved og sideretter, søte og salte. Det er like godt fungerer som en komponent i supper og gryteretter, desserter og kaker, for ikke å nevne de porridges, utvalget er verdig bestemt kokebok. De beste foreslår vi at du lære og gjøre ett eller flere av disse oppskriftene for din favoritt:
 1.  Crisp hirse grøt på vannet. Ta en kopp hirse, 2 kopper vann, en spiseskje smør og en klype salt. Gryn skyll med kaldt rennende vann så mange ganger som nødvendig, for ikke å la søppel, og vannet var klart. Sett hvete i en gryte og dekk med vann. På svak varme kok opp. Deretter dekke lokket og rører jevnlig, koke grøt i 20 minutter. Hold Pshonka ikke prykypila til veggene i pannen, og væsken var nok. Fjern skummet som dannes under koking. Om nødvendig kan helle mer vann. Etter 20 minutter av kokende grøt med salt, tilsett smør og bland. Bevis Pshonka til kokt i 5 minutter med lokket på. Slå av varmen og vente fem minutter før tjene. Denne grøten - en flott siderett for noe kjøtt eller fiskeretter.
  Hvordan å lage mat hvete på vannet?

   En tykk grøt hirse på vannet. Ta en kopp hirse, tre kopper vann for å forberede korn, tre kopper vann til å koke grøt, en spiseskje smør og en klype salt. Overtar hvete og skyll i kaldt vann til den blir gjennomsiktig. Koke en kjele tre kopper vann og hell hirse. Et minutt avløp. Kok tre kopper vann ennå. Hirse, sted i en kjele med tykke vegger, legge til smør, salt og bland. Hell kokende vann og legg på lav varme. Kok opp under omrøring jevnlig og fjerne skum, kok i 10 minutter til den er tykk konsistens. I mellomtiden i ovnen varmes opp til 180 ° C. Panorere med grøt fjern fra varmen, dekk tett og legg i ovnen i 40 minutter. De beste kosttilskudd til slik Pshonka - pannestekt løk og / eller grakse av smult.
   Hirse grøt på vannet i potten. Ta en kopp hirse, to kopper vann, 1 ss smør, 1 ss sukker og en klype salt. Skyll med kaldt vann hvete før det vil være gjennomsiktig. Deretter satt i en keramisk ildfast gryte eller distribuere i flere potter. Umiddelbart plassere sukker, salt og smør (hvis du er matlaging en del potter - Fordel jevnt alle komponenter). Hell vannet, lukker lokket og plasser i midten for å spille ovn forvarmet til 180 ° C. Permisjon i 30-40 minutter. Etter denne tid, bland frokostblanding, lukk lokket igjen - denne gangen stramt. La i ovnen i hvert fall ikke maksimalt 30-60 minutter. Hirse grøt med vann, kokt på denne måten til en veldig smakfull og ser appetittvekkende.
   Hirse grøt med vann i mikrobølgeovnen. Å forberede seg, ta en servering ca 1/3 kopp hirse, en kopp vann, 1 ts smør, 1 ts salt og 1 ts sukker (avhengig av ønsket smak). Plasser forsiktig vasket hirse i en bolle egnet for mikrobølgeovn og en bred bunn. Legg smør, salt eller sukker. Fyll opp med vann og bland godt. Satt i mikrobølgeovn og slå ovnen på maksimal effekt i 5 minutter. Bland deretter Pshonka og tilsett vann, fordi den første del av væsken så langt vykypyt. Snu og stek i mikrobølgeovnen på maksimal effekt i 2 minutter til. Rør i tredje plass igjen i 2 minutter i ovnen på maksimal effekt. Etter å slå av mikrobølgeovnen ikke sjikanere en skål med grøt annen 3 minutter å gi henne dohotovytsya og rozparytysya. Dette rotet er praktisk å forberede et lite beløp for en eller to personer til å spise riktig svezhesvarennoy.
   Hirse grøt på vannet i multyvartsi. Ta en kopp hirse, 1 liter vann, 1 ss smør (smør eller vegetabilsk) og en klype salt. Flere ganger vaske hirse havregrøt til vannet er klart. Så oversette Trykkokere hirse i en bolle, krydre med salt, tilsett olje. Hell vann. Sett kjelen på toppen damp om det innebærer Trykkokere design. Lukk lokket og plasser enheten i modus for "Bokhvete" eller "Cooking", avhengig av de tekniske funksjonene i modellen. Kok i 45 minutter. Etter Trykkokere off, ikke ta av dekselet en annen 5-7 minutter å nastoyalasya grøt.
   Hirse grøt med gresskar. Ta en kopp hirse, 1 kg masse gresskar 2 kopper vann, 3 ss smør, en håndfull rosiner, pitted. Rosiner dynket i kokende vann i 15 minutter, deretter presse. Hirse skyll i kaldt vann flere ganger. Gresskar skåret i små terninger. Sette frokostblandinger, rosiner og gresskar i en panne med en tykk bunn. Hell vann, rør og kok over svak varme. Deretter dekke lokket og stek i ytterligere 25 minutter, rør av og til. Tilsett smør og rør grøt og bringe til beredskap i 5 minutter med lokket på. Fjern fra varmen og uten å åpne potten, la den sitte i 10 minutter, deretter tjene.
   Det er mange måter å variere smaken Pshonka på vannet. Denne grøten så "medgjørlig" med andre ingredienser som perfekt harmoniserer med ost og tørket frukt og kondensert melk. Kort tid før vilje eller umiddelbart før et måltid Pshonka kokt i vann med smør, legg skiver frisk frukt eller fruktpuré, dryss med revet sjokolade eller nøtter. Ved tilberedning av hirse øker sterkt i volum - opp til 5 ganger, avhengig av mengden av vann. Så hvis du ikke har beregnet antall korn og kokte måltider mer enn i stand til å spise, kan du lage mat de rester Pshenko pudding, pudding eller bytochky. Alle disse rettene vil holde nytte og forvandle smaken av hirse. Eksperimentere med oppskrifter - og du lurer på hvordan du noensinne klarte deg uten Pshenko. Bon appetit!  
Hvordan lage propolis skjær?
 Propolis - et annet produkt av bier som kan sammenlignes med de helbredende egenskapene og honning, og Royal Jelly, og ambrosia. Ordet "propolis" er av gresk opprinnelse og betyr "til byen". Bier bruke dette limet til å tette sprekker i strukturen, belegg dem letok, desinfeksjon og skadeinsekter. Propolis bee utfører en viktig funksjon av hovedhuset keeper. Selv om det kommer inn i hive store gnagere som mus, bie gift drepe dem først, og deretter mumifikuyut bruker propolis. Luften i bikuben som det forblir sterilt!
 Beskrivelse og sammensetning av propolis
Propolis - plastylynopodobnoe klebestoffet fra brun-grønn til mørk brun med en fin syrlig smak. Den består av en harpiks samlet inn fra skudd, knopper og blader av planter og blandet med spytt bier.
Sammensetningen av propolis er så kompleks at studien er det fortsatt pågår. Det er kjent at ca. 300 Forbindelsene identifisert bare litt mer enn 100. Noen av de mest aktive av aktive ingredienser av propolis - flavonoider - tilveiebringe den høye antimikrobiell aktivitet. I tillegg inneholder blandingen av propolis organiske syrer, tanniner, terpener, harpikser stoffer, eteriske oljer. Propolis holder alle de gode egenskapene selv ved temperaturer over 100 grader.
 Egenskaper og anvendelse av propolis
Propolis er en av de aktive stoffer som medisinske egenskaper anerkjent og bevist av moderne medisin. Blant de mest uttalt:
antiseptisk og antimikrobielle;
Soppdrepende - takket være terpen forbindelser;
Antiviral;
anti-inflammatorisk;
bedøvelse, smertestillende. Vi kan gi en interessant faktum at kombinasjonen av kokain og propolis øker anestetisk effekt av medikamentet i mer enn ti ganger;
antioksidant.
En av de mest vanlige doseringsformer basert på propolis - skjær. Legemiddelindustrien produserer standardiserte narkotika, men forberede propolis skjær hjemme du kan eie.
 Utarbeidelse av propolis skjær
I medisin brukes alkohol tinkturer forskjellig kontsentratsiy- 5%, 10%, 20%, 30%. Fra konsentrasjonsavhengig massefraksjon av tørrstoff i skjær. Oppløsningsmiddel er 70% etanol, det sikrer maksimal utvinning av aktive ingredienser.
I fravær av 70% alkohol kan anvendes og 96%, etter fortynning med kaldt kokt vann. Eksperter fraråder matlaging infusjon i ren alkohol konsentrasjon på 96%, som i dette tilfellet, oppløses og beslektede stoffet propolis - voks.
For å fremstille infusjon av 5% til 5 g av propolis og 95 ml alkohol, 10% - 10 gram av propolis og 90 g av alkohol og så videre.
Propolis er nødvendig å slipe godt, bør fraksjonen størrelse som ikke overstiger 2-4 mm Jo mindre partiklene er, jo høyere innhold av aktive stoffer i det ferdige skjær.
Det er kjent at kjøle propolis blir sprø, slik at det er best å tincturation sette mat i kjøleskap i flere timer. Propolis kan kjøles rist eller hogge tung gjenstand.
Således, for fremstilling av 10% skjær 10 gram knust propolis helle 90 ml 70% etanol. Kjøkkenutstyr for matlaging infusjoner bør være av ugjennomsiktig mørkt glass. Når sollys inn noen aktive ingredienser av propolis mister sin aktivitet, så hold propolis løsningen du trenger i et mørkt, mørkt sted.
Innen 7-10 dager til periodisk - 2-3 ganger om dagen - riste beholderen med propolis for uniform utvinning. Etter infusjon ble filtrert gjennom filterpapir, helles inn i beholderen, og lagre ukuporyvaem i et kjølig, mørkt sted. Den optimale lagringstemperatur - 10-15 grader. Hylle hjemmelaget brandy - opp til tre år.
Grunnlag få et kvalitetsprodukt - renset for urenheter propolis. Hvis produktet brukes skjær som inneholder urenheter, bør dens beløpet økes med 30-50%. For å forberede de nødvendige 10% anstrøk av propolis 15 gram og 90 ml av alkohol. Etter filtrering, det ferdige produkt veiet tørr rest, og subtrahere den opprinnelige masse. Basert på det faktiske innholdet av oppløste konsentrasjoner av propolis skjær forvente. Dersom konsentrasjonen er høyere enn nødvendig, tinktur fortynnet løsningsmiddel.
 Bruken av propolis skjær
Som du kan se, gjøre propolis skjær er lett. Men en slik behandling hjemme bøte behagelig og effektiv.
De fleste av propolis skjær brukes eksternt for å skylle for stomatitt, gingivitt, faryngitt, øvre luftveier, ørebetennelse, bihulebetennelse. Virkning fra propolis skjær å behandle lang healing sår, erosjoner, brannsår.
Sjelden brukt propolis skjær inne. Indikasjoner: - mage-tarmkanalen, forkjølelse, SARS.
Det er viktig å huske at kontraindikasjoner til å ta propolis skjær - idiosynkrasier og allergisk reaksjon på honning og bie-produkter.  
Яндекс.Метрика