Hvordan lage hvite bønner?
 Hvite bønner tiltrekker delikat smak, perfekt næring, veldig lett å tilberede. Det er bedre kokt myk raskere blir mykt, sammenlignet med den røde bønner. Smake utsøkt skyggen av hvite bønner. Det går bra med grønnsaker, fungerer som garnityr, baser for supper og uavhengig mat. Det er viktig å koke bønner kjent med noen av hemmelighetene som det var myk, behagelig og nyttig. For eksempel, hvis for lang tid å koke bønner, vil de miste mye av verdifulle stoffer. Bruken av store mengder krydder, vil krydder ikke nyte delikat smak og aroma av hvite bønner. Noen gang prøvd bønner, bestemmer at de ikke er velsmakende. Faktisk er det mange oppskrifter som du kan lage deilige bønner. Husker noen nyanser av gode oppskrifter for å lære å lage mat hvite bønner, overraske venner og bekjente fantastiske supper og sideretter. 
 Lære å lage hvite bønner ordentlig
 Mange mennesker står overfor noen problemer når de begynner å koke bønner. Det myker for lang, og på slutten av matlaging plutselig blitt mindre smakfull. Når steking bønner kan bli brent, noen ganger vanskelig å forstå hvor mye torturere dem i ovnen, trenger du å lage mat denne verste rett av bønner når det blir bitter. Vurdere alle detaljene under tilberedning bønner som det behaget du har god smak og mykhet.
 Pass på å gå over bønner. Husk at du må nøye plukke bønner. Mest ansvarlig selskap kan ikke alltid garantere fortreffelighet av bønner. Det er tørket, misfarget og skjema bønne. Alt som virket mistenkelig, skal kastes.
 Gjennomvåt hvite bønner. Det antas at mer sarte og hvite bønner, slik at du kan gjøre uten bløtlegging. Faktisk, hvite bønner krever også soaking. Det rozm'yakshytsya av det går bitter smak, skadelige stoffer. Bløtlegg bønnene trenger 5-6 timer.
 Hell ut vannet etter bløtlegging. Bruk væske som gjenstår etter soaking bønner, kan du ikke! Det er bittert, skadelig for mage-tarmkanalen.
 Kok bønnene over svak varme. Ikke kok bønnene i en stor brann. Fra dette vil det miste mye mer nyttige egenskaper.
 Stek i godt oppvarmet panne. Bønner bør undervises i en oppvarmet panne, smurt god olivenolje eller solsikkeolje.
 Hjelp mykgjørende bønner. Mange foretrekker å koke bønner raske retter i stedet tøffe belgfrukter. Det er viktig å huske at nedovarennaya bønner absorberes svært dårlig og nesten ubrukelig kropp. I tillegg er tøffe bønner dårlig for magen irriterer hans vegg. Kok den hvite bønner 50-60 minutter, ikke mindre.
 Kok før baking, varm. Hvis du bestemmer deg for å steke bønner i en panne, stek den i ovnen, før det er bedre å koke. Nok til å bruke på matlaging i 20-30 minutter, deretter mindre bearbeidede bønner i en panne i ovnen holdt verdifulle stoffer og smak, men myk.
 Bruke et minimum av krydder. Hvite bønner tiltrekker med sin delikat smak, delikat smak. Hvis du bruker for mange krydder, krydder, vil du ikke være i stand til å oppleve spekter av smaker bønner. Det er bedre å understreke fordelene og podvarennoy friske urter, grønnsaker.
 Du kan kombinere hvit med røde bønner, koker det med grønnsaker, urter, kjøtt, bringe til bordet med spesielle sauser.
 Forberede deilige småretter, supper og solide retter med hvite bønner
 Med hvite bønner går gode side retter, supper næringsrik. Du kan lage mat med det og gode selv retter. Det bemerkes at bønner perfekt med biff, kylling, svinekjøtt, sopp og fisk. Men med grønnsaker og bønner metter slik at du kan helt gjøre uten kjøtt.
 1.  En enkel side rett av hvite bønner. Selv uten ekstra ingredienser bønner er en flott siderett. Ta otmochennuyu bønner, legg den i en gryte. Vannet skal dekke bønnene. Når matlaging er noen ganger nødvendig å legge til pan varmt vann. Følg viljen bønner. Det skal være myk. Solite det ca 10 minutter før slutten av matlaging. I forberedelsene vil ta omtrent en time.
  Hvordan lage hvite bønner?

   Flavored side rett av bønner. Det kan være overraskende velsmakende siderett. For å gjøre dette, hvite bønner koke i 50 minutter. På denne tiden, gni på et grovt rivjern gulrøtter, terninger løk. Bedre å ikke bare hvitt, men lilla løk. Ta selleri, skåret i tynne skiver stengler. Stek grønnsakene i olivenolje, dryss dem med sitronsaft. Bland deretter de kokte bønner med grønnsaker og stek sammen i ytterligere 15 minutter. Deretter kan den brukes ikke bare som pynt, men som et fullverdig måltid.
   Salat med bønner. Ta den hvite bønner. Det koke 50 minutter. Deretter legge en mellomstor squash, terninger. Småkoke ytterligere 20 minutter. Kok sopp. Forberede salat, persille. Riv salat i små biter, hakket persille. Stek terninger løk, gulrot sirkler. Til fyllet, bland rømme med olivenolje. Koble alle ingrediensene, hell fløte og la det stå i 10 minutter.
   Suppe med hvite bønner. Plasser bønnene koke i 50 minutter. Forberede dressing for din suppe. Ta hvite og lilla løk, kål, brokkoli, gulrøtter og selleri. Alle terninger, sette på en oppvarmet panne, smurt med olivenolje. Yngel, deretter legge tomatpuré fylling og la det småkoke i 10 minutter. Kutte store skiver squash, tomater, noen poteter. Alt dette er satt i en gryte med bønner og kok til de er møre grønnsaker. 5 minutter før slutten av matlaging legge til påfyll. Serverer suppe med friske urter trenger, finhakket. Ideell persille eller vårløk.
   Bønner med grønnsaker fra ovnen. Herlig smak og aroma er en rett av bønner og grønnsaker. Hvite bønner bør kokes i førti minutter. Squash, tomater, rosenkål og gulrøtter bør kuttes i store terninger. Løk, revet gulrot yngel i en gryte, fyll med en liten mengde tomatpuré. Lå i potter bønner, grønnsaker, stekt. La dem i ovnen på middels varme i 35 minutter. Deretter strø bønner tykt lag med revet ost på et grovt rivjern, blandet med vårløk. Putre i ovnen i ytterligere 10 minutter. Parabolen er klar! Det må være innlevert direkte i potten.
   Nyt en deilig og næringsrik hvit bønne imponere din familie og venner de vakre retter. Bon appetit!  
Hvordan suge tørket sopp?
 Diskusjon samling, sikkerhet / fare, forberedelse og lagring sopp er svært syklisk: det øker relevansen av slutten av sommeren, sesongen av "silent jakt" og gradvis blekner til utbruddet av kaldt vær. For å forklare dette enkelt, men er enig med denne situasjonen er ikke nødvendig. Fordi sopp er brakt til bordet vårt vert År - Fersk hvis ikke, så marinert og / eller tørket. Og hvis de første påstandene nesten aldri skjer (deres kvalitet allerede tatt vare på produsenter av hermetikk og forberedt mat), valg og utarbeidelse av tørket sopp alltid fremkalle mange spørsmål. Minst de som virkelig bryr seg om deres helse. Disse menneskene står overfor et dilemma: på den ene side, sopp - en viktig komponent av en full diett, på den annen side - de har ofte en direkte trussel ikke bare helse, men også livet. Derfor, uavhengig av soppsesongen har vi å snakke om hvordan du velger og suge tørket sopp før du spiser.  Tørket sopp: nytte og skade. Hvordan velge tørket sopp?
 Sopp alltid stått alene blant andre matvarer. Grønnsaker og frukt ikke, og helt atskilt rike organismer med sine funksjoner, de likevel var og fortsatt er populære og nyttige i sin egen mat. Lavenergi verdi (9-50 kcal / 100 g fersk sopp avhengig av variasjon) og en stor mengde fiber sopp foreslå kosttilskudd produkt. Men samtidig alle spiselige sopp inneholder mye hardt kitin (skall av krepsdyr som) og derfor absorbert av menneskets fordøyelsessystem. Likevel, sopp okkupere en betydelig plass i matlaging nesten alle land, men før du bruker dem må behandle: kokt, saltet, syltet eller tørket. Unntaket er hvis ikke sopp og flere arter av eksotiske sopp som du kan spise rå. Culinary behandling lar deg lagre sopp i lang tid, og det er tørking, har en tendens til å være den mest praktiske måten å lagre sopp. Tørket sopp kroppen har mistet sin biokjemiske egenskaper sammenlignet med friske, men tar opp mye mindre plass i lagring og er mer konsentrert og lyse smaken og smak. 
 Sopp er dyrket og høstet for selv de inneholder protein og frie aminosyrer. For vifter bezmyasnoho mat er en av de få proteinkilder i prinsippet, men for alle andre - muligheten for å spre kosthold proteinprodukter av animalsk opprinnelse og ikke på samme tid gi hoveddelen av glykogen, og enzymer for å akselerere absorpsjonen av næringsstoffer. Sistnevnte inkluderer sukker, vitamin E og D, og ​​lavere prosentandel, men fremdeles en betydelig mengde av B-vitaminer, askorbinsyre (vitamin C) og karoten (provitamin A). Avhengig av variasjon, sopp inneholder forskjellige mengder av fosfor, kalium, natrium, svovel, magnesium, kalsium, klor. Men alle disse fordelene umiddelbart oppveie faren som bærer visse typer sopp menneskekroppen. Selvfølgelig, for å unngå risiko for livslang sopp er delt inn i kategorier basert på graden av betinget sikkerhet. Men som du vet, og den gamle er proruha. Selv erfarne sopp plukkere noen ganger gjør feil, og giftig sopp ofte "maskert" av spiselig. Videre må alle sopp er spiselig selv har evnen til å absorbere fra miljøet av giftige stoffer. Nesten den eneste måten å beskytte deg selv og dine kjære - for å kjøpe tørket sopp i butikker og andre offisielle utsalgssteder, testet og pakket av en lisensiert produsent. 
 Men mange av våre medborgere fortsatt foretrekker disse sterile emballasjen fabrikk kranser av tørket sopp som selges i markedene tørket Likevel ser gamle damer og gammel mann. Selvfølgelig, gamle mennesker, liv arbeider med sopp og kjenner sine funksjoner til detalj, troverdig. Tross alt, de bodde i en slik moden alder, men merk at markedene er ofte ikke samlere og forhandlere, og de selv ikke alltid ta varene sine, og i tilfelle av problemer du ikke engang kan identifisere gjerningsmennene - sjekker på markedet problemet. Så hvis en av vennene dine ikke sopp verdig full tillit mens du er på egen risiko, bestemte seg for å kjøpe tørket sopp, så i hvert fall til minste sikkerhetstiltak. Snakker av sopp fra butikken er også tips:
 1.  Velg flere biter av sopp. Fargekvalitet tørket sopp homogen, uten kontrast patcher og jo mørkere rik aroma.
   Alltid før du kjøper sopp lukte - lukten skal være dypt og hyggelig. Sur, indikerer litt aroma et brudd på foredling og lagring sopp.
   Selv de minste hull i tørket sopp si at fersk sopp var de wormy.
   Prøv å finne et sted for innsamling av sopp. I fabrikken emballasje det det, og når du kjøper tørket sopp fra hånd sørge soppen samlet i økologisk rent område eller i det minste vekk fra motorveier.
   Hvite Tørket sopp er bra for matlaging korn, risotto og andre komplekse retter. Tørkede morkler er mer egnet til å lage sauser og stek kjøtt eller fjærfe. Tørket shiitake dukket nylig på salg - de brukes som en del av asiatisk mat og noen supper.
   Tørket sopp kan oppbevares i fryseren, der de og deres vidvolozhatsya ikke nå insekter i løpet av året. Ingen smak eller smaken av dem vil ikke bli berørt. Men før du bruker tørket sopp, uavhengig av tidligere matlaging holdbarhet, bør være forberedt. Som de fleste - for å forbedre smaken og fordeler minst - å returnere fuktighet tørket sopp, som de ble fratatt.
   Suge tørket sopp og opplæring for å bruke
   Tørket sopp friske på ingen måte underlegne, og i noen tilfeller enda bedre. De har en distinkt aroma og smak, kan de brukes i oppskrifter supper, frokostblandinger, kjøtt og ris retter, kaker, sauser, salater, men først må du rotere dem tørre sopp struktur, dvs. fuktighet. I prosessen med soaking soppen samtidig kvitte seg med den bitre og giftige stoffer, og da er det ikke krever lang koking. Men før du suge tørket sopp, de skal være grundig skyll med kaldt vann - vaske sopp før tørking ikke blir godtatt, så de kan godt være jordpartikler og annen skitt, spesielt hvis de ikke er renset veldig nøye. Deretter vaske vann kan suge soppen på følgende måter:
  1.  Hell tørket sopp i en bolle så mange kaldt vann for å dekke dem helt. La over natten eller i minst 3-4 timer ved romtemperatur. Deretter fjerner forstørret i størrelse sopp med en hullsleiv og hogge opp i små biter. Kan anvendes vannet i hvilket de fuktet å forberede saus. De fleste sopper helle friskt vann til matlaging suppe eller yngel.
    Altfor mørke sopp kan smake bitter fordi under soaking Når skifte til rent vann. Bruk denne metoden bare hvis det er nødvendig, hvis du er sikker på at tørket sopp har en sterk bitterhet. Ellers, hver gang når vannet de mister noen lukt og smak.
    For å spare tid, kan du suge tørket sopp i varmt vann bare en time, men da må de koke til den er myk.
    En annen rask metode for soaking sopp - tørr umiddelbart etter vask slippe dem i kokende vann og føre til en beredskap jevnlig fjerne skum obrazovыvayuschuyusya når matlaging. I dette tilfelle kan de miste elastisitet og av smaken, men for de fleste supper, er denne metode godt egnet.
    Bløtlegg soppen i kald melk i 4 timer, og skyll med vann og brukes til å forberede saus eller suppe - melk sopp gir en mild smak og forbedrer sin smak.
    Tørket sopp kan fylle og varmt og kaldt vann og melk - viktigst, at mengden av væske og soaking tid var tilstrekkelig. Salt tilsettes til vannet akkurat i tide til koking, og ikke før. Tørket sopp etter soaking kan brukes av seg selv, og kan blandes med syltet sopp og salt - for å forberede fyllinger og sopp kaviar. Vel, hvis du bestemmer deg for å erstatte fersk sopp tørket, deretter guidet av en andel på ca 1: 6 at i stedet for 300 gram fersk sopp kan enkelt ta og suge 50 gram tørket.
    Sopp beriket diett ikke bare vegetarianere, men kjøttetere, holde innlegg. Andre ganger, husk at mye bedre smør kombinert med sopp steking og ulme enn noen grønnsak. En annen praktisk råd fra erfarne husmødre, kuttet sopp gjennomvåt ingen kniv og kjøkkensaks.
    Videre kan tørket sopp ikke helt suge og male til et pulver og anvendes som et krydder, enten alene eller i en blanding med salt og tørket urter. Denne soppen mel har en behagelig aroma og rik veldig praktisk for matlaging sauser og salater, men det må brukes av grader. Men mer eller mindre store biter av tørket sopp og nyoppusset utmerket erstatning for kjøtt når du lager mat og lage suppe nærende og næringsrik. Generelt er det vanskelig å komme opp med en kjøtt, grønnsaker, korn eller pasta rett hvor sopp ville ha vært upassende. Nå som du vet hvordan du skal suge tørket sopp før du åpnet hav av kulinariske muligheter. Lykke til og nyte måltidet!  
Яндекс.Метрика