Hvordan ta vare på cyclamen? Omsorg for Cyclamen.
 Persykum Cyclamen (Cyclamen persicum) er populært kjent som disharmonisk dryakvoy svinekjøtt og brød. Den siste tittelen han vant på den spesielle lidenskap som mate grisen til saftig som har mange medisinske egenskaper, sfæriske pære planter. Selv Cyclamen oversatt betyr "sirkel". Dette navnet fikk han fordi bladene og knoller er avrundet.
Antagelig, fødestedet til Cyclamen er Kypros, selv om det er utbredt i mange land ved Middelhavet, nord-østlige Afrika, Kaukasus og selv på Krim. Fans av innendørs planter både setter pris på sine miniatyr varianter, og nådde en høyde på 7-10 cm, og de som vokser til 30 cm.
Cyclamen blader som vokser på lange stilker og har en god "marmorert" grå-svart mønster arrangert rundt blomsterstander, som kan ha forskjellige farger: hvit, ulike nyanser av rosa, rødt og lilla. Gjennom innsatsen til oppdrettere var luksus hybrider med doble blomster.
 Funksjoner cyclamen.
Det spesielle med denne er at den blomstrer i høst og vinter, da de aller fleste av innendørs anlegg hviler. Omsorg for en enkel blomst, og en forsiktig holdning, i stand til kontinuerlig blomst fra september til mars. Cyclamen refererer til stauder som med god omsorg leve i lang tid - 20 år. Gjennom hele sitt liv var han aktiv i blomst og formere seg.
Eksperter dele cyclamen anlegget til mer eller mindre verdifulle varianter. De mest verdifulle de høye planter med store blomster fleste smarteste og "rene" farger. Halvtone farge i flere farger redusere sin verdi. Selv om skjønnhet er ikke minker dem. I tillegg har alle planter har svært delikat behagelig duft tiltrekker seg sommerfugler og bier. Noen planter produserer ganske sterk lukt, men det er bra.
Blant funksjonene i planter og ulike måter å avl forskjellige varianter. Ja, noen av dem gjengi små sidegren knoller og frø, mens andre - bare frø.
 Hvordan ta vare på cyclamen?
Til å begynne med anlegget hadde ingen problemer før planting grundig inspisere den. Nøkkelen til riktig vekst og god blomstring være sterk, sunne blader og tuber riktig form oniony ingen spor av forfall. Hvis du kjøper en blomst om våren, må du huske på at denne gangen må være knopper. En sunn anlegget er plantet i en liten gryte. Tuber synke ned i jorden til en dybde slik at toppen av den svakt steg over bakken. Dette er for å sikre at anlegget er i stand til aktivt å blomstre og tuber trussel av forfall.
Etter planting, for å velge området være "live" anlegget ditt. Det beste stedet for det - godt opplyst vinduskarmen.
Cyclamen er en av de plantene som bryr under blomstring signifikant forskjellig fra omsorg under "hvile". Den optimale temperaturen for blomstrende planter vil være 14-16 grader. Ved høye temperaturer er det lurt å fukte luften i rommet der anlegget. Det er nok en eller to ganger om dagen for å spraye alle rom. Hvis da du oppdager at planten blomstrer dårlig, og etterlater hengende, til tross for vanning, betyr det at rommet er for høy for en temperatur og må flytte til et annet sted.
Cyclamen blomstre bedre hvis denne gangen satt på plass svært lyse rom, selv om direkte sollys bør unngås. Omsorg for Cyclamen gir obligatorisk vanning, som på dette tidspunktet bør være vanlig, fordi planten trenger styrke for dyrking av mange blomster. Men det er visse regler vanning, som ikke kan krenkes, eller i beste fall - en plante opphører å blomstre, i verste fall - zahnyye og dø. Først, vanning, unngå fukt i tuber og nye blader og knopper. For det andre må det være strengt dose vanning, for ikke å pereuvlazhnyat bakken og ikke å skade knoller. Derfor er det bedre å ikke foretrekker vanning fra oven, og fuktighet gjennom skuffen, som med jevne mellomrom trenger å helle vann og jord vil ta det så lenge som nødvendig plante. To ganger i måneden Cyclamen trenger å mate noen egnet gjødsel for ham. Egentlig er dette omsorg begrenset og blomstrende planter.
Når det falmet, en periode med hvile. Legge merke til at bladene blir gule og faller av i gang uten å vente på den fullstendig tørking av jord, fjerne alle de tørkede blader og blomster. Oppmerksom på venstre eller sterke blader. Om noen, bør de være nøye skru eller kutte så nær knollene. Da anlegget er plassert i en kjølig, mørkt rom; også, hvis det blir økt tørr luft. Svært sjelden vannes blomst litt vann for å hindre fullstendig tørking av jorda. Dette anlegget vil bli så lenge det ikke vises det første bladet - dette er en indikasjon på at Cyclamen uthvilt og klar for en ny blomstring.
Før du sette potten i sin vanlige plass, bør anlegget bli transplantert. Dette gjøres vanligvis en gang i året i august og begynnelsen av september. Pot valgt strengt på størrelsen knollene for å spenne fra lyspærer til hver kant av potten var ikke mer enn 3 cm. Ellers god sjanse råtne knoller. Den nye potten satt god drenering, som overføres tuber med jord. Ledig plass er fylt med ny jord. Bare da Cyclamen utsatt for terskel og de årlige syklusen gjentas.
Etter 3-4 uker etter transplantasjon anlegget vinner dressing. Da må det bli matet annenhver uke i blomstringsperioden.
Blant Cyclamen finnes varianter som blomstrer om våren og sommeren. Denne europeiske cyclamen. Han skiller seg ut blant brødrene ikke bare spesiell livssyklus, men også strukturelle trekk ved knollene. Dens sfærisk eller litt avlang tuber over overflaten av en ryggrad.
 Årsaker til svikt i avl cyclamen.
Mange fans av denne planten klager over at under landing det raskt dør. Noen ganger hender det at brakt hjem sterk, sunn Cyclamen begynner å visne på øynene. Vanligvis er grunnen enkel. Krenket en av de viktigste forutsetningene for normal vekst og utvikling av blomsten, han satt i en meget stor gryte; satt i altfor varmt og tørt sted; vanning utføres direkte på tuber; ikke lei.
En annen årsak til problemer kan være skadedyr. For å beskytte dem fra anlegget før planting proparte jord. Den første vanning, tilsett vannet litt mangan. Disse tiltakene bidrar til å kvitte jord av skadedyr. Vanning planter, alltid nøye inspisere det for skadedyr. Hvis du legger merke til deformasjon av blader eller blomster, er et klart tegn på at anlegget er påvirket av bladlus, midd og trips. Jo før du begynner å bruke spesialverktøy, jo flere sjanser til å redde anlegget.
Ganske høy sannsynlighet for cyclamen tilbake til livet i hendelsen som begynte tuber råte. I dette tilfellet bør det trekke seg ut av bakken, fri for jord, kuttet sårstedet skylles i en svak oppløsning av kaliumpermanganat og satt inn i en ren gryte med dampet jord.
Legg merke til gjødsel du bruker. Hvis det inneholder mye nitrogen, vil det gjøre bobler mottakelig for smitte, så du må bytte gjødsel.
Generelt er omsorg for Cyclamen et blunk. Du trenger bare å strengt overholde reglene for avl og omsorg av blomsten. Og så i ditt hjem vil ikke bare vakker blomstring, duftende plante, men den virkelige kilden til helse. Tross alt, er det stor hjelp for mange sykdommer.
Nydelige Cyclamen kan bli dekorasjon for ethvert hjem eller kontor. Vi bare betale ham litt kjærlighet og oppmerksomhet, og han vil takke deg vakre og velduftende blomster.  
Hvordan å forberede seg på vinteren peon?
 Peoner spesielt elsket av gartnere skjønnhet og prakt lyse fargerike delikat knopper. Og hva er disse herlig duft raskende upretensiøs planter under blomstring! Til advent av den nye våren sesongen blomster fortsatte å glede din visningen sin unike, ikke ta litt tid og krefter på å beskytte sine grønne kjæledyr fra vinteren frost. Urteaktige peoner ikke krever spesielle forberedelser for vinterperioden, bortsett fra i år av planting, da det ble avholdt på senhøsten. I dette tilfellet, kutte av skuddene til bakken, dekker dine plasser blomster vokser tynt lag med torv, som konkluderte på toppen en liten lapnika. I andre tilfeller, når de første sterke frost, som vanligvis begynner i oktober og november, bare kutte luftig deler av planter og forsiktig plassere fundamentene skyter okuchte. Den samme fremgangsmåten bør utføres for det gamle og skadet stammer tre peoner, men denne typen planter krever ytterligere tiltak for å beskytte mot lave vintertemperaturer. 
 Trepeoner er svært følsomme for kulde, så selv under landing bør passe på at de busker av disse anleggene ble plassert langs gjerder eller mellom trær og busker. Dette vil beskytte dem mot vind og snøfokk dekselet fra de områdene hvor blomstene faller og du må bare dekke deres tett lag av løv og gran grener. Hvis peoner plantet i åpne områder til vær påvirkninger, etter selektiv kutte aboveground plantedeler uteplit hver busk torv eller annet mulch lag på toppen av som lå burlap og veltet kasse. Deretter sette "hus" og fest tråden lapnika.
 I ly peoner ikke bruker halm avfall og kutte deler av plantene for å unngå mulige sopp blomster. Sagflis og spon som uønsket oppvarming fordi perehnyvayuchy, de i stor grad øke surheten i jordsmonnet, noe som kan skade pion.
 Om våren, når jorda begynner oholyuvatysya, fjerne gran grener og noen isolasjon, slik at bare et lag mulch. Det vil opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og puter patch av ugress tidlig utseende.  
Hvordan å feire nyttår med venner

Nytt år - en ferie favoritt av millioner av mennesker verden over. Det som virkelig skiller det fra mange andre helligdager, så det unike fantastisk atmosfære Magien av dekorerte juletrær, kranser blinkende fargerike, vakre esker med gaver, tradisjonelle smaken av mandarin Selv ivrigste skeptikere i denne magiske kvelden begynner å tro på eventyr og oppfyllelse av begjær.
 Så hvis du kommer til å feire den kommende nye året med sine favoritt venner, du trenger bare å avansere diskutere alle detaljerInkludert velg en plassering for det. Du kan for eksempel bestille bord på en kafé eller restaurant. Jule underholdning i disse institusjonene er svært mangfoldig. Mer finner du på fest i byen, på landet, som ligger i et skogsområde. Men for å feire ferie i naturen, må vi alle forberede seg på forhånd.
Hvordan å feire nyttår med venner

 Hvordan forberede
 Trinn 1
 Dacha å besøke på forhånd for å sjekke tilstanden og gjennomføre generell rengjøring. På nettstedet kan du lage en stor bakke eller fylle rink, etter å fjerne snø fra verdensrommet. Du kan også kle juletreet på gaten.
 Trinn 2
 Advance bringe nødvendige redskaper, forberede mat og drikke. Salater gjøre det bedre i en byleilighet og bringe til landet som et ferdig produkt.
 Trinn 3
 Ta vare på bad. Svømme det ordentlig. Deretter kan du slappe av og bade i snøen. Dette er ikke bare gøy, men også bra for helsen.
 Trinn 4
 Zmaystruyte utenfor improvisert nyttår bord. Deretter under chiming klokke, kan du drikke champagne utendørs.
 Shah5
 Du kan ri på banen eller lysbilder.
 Trinn 6
 Etter en kveldstur ordne dansefest.
 Trinn 7
 Ta vare på morsomme konkurranser, som for eksempel: Hvem er sterkere enn noen at den lengste protantsyuye som mest av soning Mandarin. Generelt, forteller alle at du er din egen fantasi.
Hvordan å feire nyttår med venner

 Trinn 8
 Du kan høylytt synge karaoke. Å gi så god at du kan oppføre seg som du ønsker.
 Trinn 9
 På nyttårs gjort formuer. Landet atmosfæren vil være her som vi trengte. Rundt natur, mystiske skogen
 Trinn 10
 På den første morgenen nye året kan tilberedes utendørs grill og bake poteter i ilden.
 Trinn 11
 Arrangere en uforglemmelig skitur i vinterskogen.
 Trinn 12
 Slå på musikk og ha det gøy desperat. Ferie i landet du vil huske i lang tid.Яндекс.Метрика