Hvordan skrive en uttalelse?
 I skolens læreplan gir regelmessig organisering av presentasjonen, er dette problemet også eksamen. Ved første øyekast kan det virke som utenfor skolens vegger, folk kan allerede trygt si farvel til skriveferdigheter av presentasjonen, selv fakultetet denne oppgaven nesten ingen oppmerksomhet betalt. Men i virkeligheten er det ikke. Det utvikler skriveferdigheter presentasjon markere teksten i hovedsak å bestemme knutepunkter av noe historien er godt å huske og uttrykke meninger, for å overføre innholdet av ethvert materiale i den mest konsise formen.
For de som skrev det bra på skolen presentasjon, er ikke vanskelig å finne materialene viktigste ideene kort vise dem i omriss og utforske. Selvfølgelig, når du skriver en presentasjon bedre enn å prøve å overføre all teksten som vises grunnleggende, sentrale øyeblikk. Senere i livet, vil dine ferdigheter også trenge: på jobb, og lesing og analyse av materiale.
 Grunnleggende metoder og teknikker for å komprimere tekst
Å skrive en kort uttalelse, vil mengden som bli betydelig redusert sammenlignet med den opprinnelige teksten, er det nødvendig å vite alle grunnleggende metoder for å komprimere tekst. Det finnes flere typer og metoder for komprimering av tekst.
 1.  Fusjoner. Flere forslag kan fusjonere til ett: å skape en kompleks setning hvor det ville være om samme emne. Syntax komprimeringsteknikker Merge tekst:
  passere logiske enheter av uttrykk, kommunikasjon;
  bessoyuzyya bruke;
  opprettelse av ufullstendige setninger;
  passere skazuemыh emnet.
   Unntak. Det bør utelukke noen del av teksten, noe som kan bli vedtatt uten hovedinnholdet uten å forvrenge innholdet. Det finnes en rekke typer av unntak:
  Unntaket tilbudet inneholder sekundært til hovedtemaet i tekst fakta;
  reduksjon og eksklusjonsklausuler homogene medlemmer;
  utelukkelse av setningen, fornybar lesing fra den generelle betydningen av teksten;
  utelukkelse volum betraktninger beskrivelser ikke spille en betydelig rolle i teksten;
  utelukkelse av flere synonymer serien;
  delvis utelukkelse av repetisjoner;
  Skjær stykker forslag.
   Utskifting. Du må erstatte tekst og språkkategorier annet hvis det bidrar til å redusere total. Det finnes mange effektive metoder erstatning:
  reduksjon av komplekset til de enkle forslag;
  slozhnopodchynennoho tilbyr enkel erstatning;
  reserve forslag, del av forslaget opredelytelnыm eller negativ pronomen, bærer en generalisert betydning;
  utskifting av tilbudet av demonstrative pronomen;
  effektivt erstatte stykket tilbyr synonymychnыm konsis uttrykk;
  homogene medlemmer bør erstattes av en generaliserer sitt navn nevnt.
  Alle kompresjonsteknikker bør brukes grundig, navigere dem fritt, og samtidig redusere teksten tar ikke lang tid. Det viktigste - ikke glem om sin sammenheng og konsistens, for å hindre skarpe semantiske skift.
  Ved komprimering bør ta handlinger i rekkefølge:
  eliminere alle de små detaljene, ikke så store deler;
  kompilere alt bestemt og isolert fenomen;
  Hold harmonisk kombinasjon av syntese og off.
  Du bør også bruke komprimeringsteknikker informativ tekst:
  kollapse til et minimum innledende informasjon ved hjelp av syntesemetode: først velge de enkelte fakta, og deretter velge språket betyr og formidle en følelse av generalisert;
  dele all informasjon på grunnskolen og videregående, helt utelukke noe informasjon uten noe som du kan gjøre.
  Anvendelsen av teknikker for å redusere teksten å bidra til å maksimere komprimere materialet, konsentrert uttrykke hovedinnhold.
   Krav til presentasjon av ulike typer tekster
  Nå tilbyr ulike typer tekster for å skrive en kort presentasjon. De er basert på enkeltmodeller bør undervises i henhold til deres nyanser. Du må riktig identifisere stilen, type forteller å vite hvilken retning til presentasjon.
  1.  Teksten-argumentet bør følge en klar logisk struktur: avhandling, argument, konklusjon. Det er, må du først legge ut den grunnleggende ideen og deretter bringe bevis og fullstendig tekst opphavsrett konklusjon. Det er viktig å etablere årsaksforhold og retten til å formulere en konklusjon. Noen ganger i tekst utgang kanskje ikke tilgjengelige, men merket som presenteres mening må oppfylle teser og argumenter.
    Teksten-beskrivelse skal vise alle de mest slående trekk ved objektet, gi den en karakter. Detaljer for å huske når du leser og lage en plan, og i utarbeidelsen av et utkast til presentasjon for å prøve å logisk utvide sine tilføyelser tegn og merker. I begynnelsen av presentasjonen vil trenge for å nevne objektet beskrevet.
    Teksten-historien bør betale mest oppmerksomhet gitt sekvens av hendelser, for ikke å bryte den på overføringen.
   Samsvar med disse prinsippene vil bidra til stiluttrykk i riktig retning.
    Algoritmen og de grunnleggende prinsippene for å skrive presentasjon.
   Når du skriver en forklaring på de grunnleggende prinsipper for å observere og handle på en bestemt algoritme. Da vil det være lettere å skape en virkelig komplett, logisk og tilstrekkelig tekst.
   1.  I løpet av første lesning av teksten straks bør trekke oppmerksomhet til sine språklige særtrekk, struktur. Vi må prøve å skille kunstneriske virkemidler.
    Ikke forsøk å detalj legge til tekst. Den beste kort shematyzyrovat ved å velge ord fra 3.4. Antall avsnitt bør telle hvis nummerert hver av dem.
    I pausen må bestemme i detalj faget og sette det i utkastet. Bør også skrive den type tale stil.
    Deretter må du legge til den grunnleggende ideen, finne ut hvilke ord som gjentas ofte.
    Hovedmålet med andre lytting - spesifikasjon av den opprinnelige opplevelsen. Jeg må legge til nøkkelord og fraser for å prøve å spore utviklingen av hver mykrotemы.
    Det er tilrådelig å la hullene i teksten for å fylle dem når du redigerer mer informasjon.
    På dette stadiet må du skrive et utkast. Det er viktig å merke seg at:
    mykrotem kommunikasjon;
    sammenheng med den viktigste substansen tanke.
    Deretter må du gjøre noen tilføyelser og rettelser, sjekk teksten for feil.
    Først etter en komplett kontroll utkast når det ikke er noen feil, kan du begynne å skrive et rimelig alternativ. Det er nødvendig å nøye holde fokus og ikke manglende biter av tekst. Kontrollere krevet, bør du ikke bare se etter feil, men også å relatere det med et utkast - for hele teksten har blitt flyttet bokstavelig.
    Til riktig skrive uttalelsen må ha de grunnleggende teknikker for komprimering av tekst, være i stand til å skille mellom forskjellige typer tekster, finne hovedideen, tema. Det er viktig å huske de nødvendige ferdigheter og krav til presentasjon, bare telle tiden, ikke rush og ikke bekymre deg. På den siste etappen må nøye re-lese sammendrag og sjekke det for feil.  
Hvordan å lage en tekst plan?
 Plan tekst består ikke bare i skolen, men også i universiteter. Noen ganger teksten skal lage en plan før ytelses høyttalere, forskere, mens du skriver sammendrag av artikler. Skriv planer klare tekster, for eksempel utdrag av prosa, og de som ennå ikke er etablert. Skolen lærte ordentlig tildelt i hovedteksten, kort lage en plan som kreves studenter i prosessen med å skrive historier og verk. Det er en plan og begynne arbeidet med essayet, avhandling eller kurs arbeid. Den beste planen for å skrive på papir, og ikke holde det i bakhodet. Oppfatte framtidig struktur på teksten visuelt, du raskt finne feil i det, kan legge til det. Planen kan betydelig forenkle lagring bulk materialer. I forberedelsene til eksamen vel legge planer løse problemer raskt reflekterer alt viktigste teser. Gjenta materialer slik at det vil være mye enklere. Planen begynne å skrive et verk rapport. Det er viktig å følge enkle retningslinjer, følg instruksjonene, så du enkelt kan lage en plan riktig tekst.
 Vi gjør planen tekst nøyaktig og korrekt. Nyttige tips
 1.  Før utforme planen være sikker på å lese teksten to ganger. Les sakte, ta deg god tid og ikke la seg rive med tomt omriss og interessante beskrivelser. Nå er din oppgave - å studere nøye teksten objektivt skille det viktig å spore logikken i historien og link setninger, avsnitt.
  Merk at du ikke trenger å unnslippe den minste detalj. Selv om ting virker ubetydelig for deg, ikke rush å avvise fragment. Vanligvis presentasjon gitt svært store, omfattende og konsise tekster. Ikke gå glipp av ord, uttrykk, hvis du verdsetter er ikke klart. Det er bedre å konsultere en ordbok og sjekk alle de obskure poeng.
  Etter å ha lest dette, definere sin viktigste idé, tema. Ideen eller hovedideen avgjør hvorfor teksten ble opprettet. Emne - dette er det som er sagt i teksten. Spille inn tema og ide. Tenk på hvilke deler som er viktigst for sin avsløring og utheve tekst med blyant. Senere når du planlegger betale spesiell oppmerksomhet til denne delen av teksten.
  Det finnes forskjellige typer av tekst planer. Velg type avhenger i stor grad av hvor mye tekst, er hensikten med å skrive planen.
   Nedslitt plan er en kort refleksjon av den grunnleggende essensen av teksten i form av korte setninger. Hver Forslaget inneholder de viktigste ideen om teksten. Abstracts er godt egnet til å lagre små mengder informasjon. Disse kan brukes når en lærer materiale: først lese den, og deretter spille inn tezisno og deretter vise abstracts og huske alle detaljene. Også skrive ned kort hovedinnholdet i vitenskapelige rapporter og artikler. Behandling av saken bør ikke være fragmentert, minner overføring punktene: de binder sammen, tegnet som en singel, logisk tekst.
   Simple Plan - En liste over de viktigste punktene. Ofte den består av nazыvnыh tilbyr ganske konsis. En enkel plan ofte bruker høyttalere, forelesere, som det er mest hensiktsmessig å vise knutepunkter er velkjent tekst. Du kan ta kontakt med plan for å gi informasjon konsekvent, ikke gå glipp av, og den grunnleggende materiale for å undervise i sine egne ord. Hvis du planlegger å gjøre teksten riktig, vil det gi en god, logisk og oppkoblet språk.
   Avansert Plan Innholdet er ofte nødvendig for å gjøre klasserommet på skolen, jobber med verkene og presentasjon. Muligheter enkel plan i slike tilfeller er ikke nok, fordi studenten bør ikke bare identifisere seg kort de grunnleggende punkter, men å supplere dem, delt inn i avsnitt, for å avsløre innholdet i mer detalj.
  Når du lære å lage en plan tekst, prøv å trene, innspilling og korte, enkle og avanserte komplekse planer. Alle typer planer er effektive på sin egen måte. Det er bedre å først lære forbindelsen med plan for å være i stand til klart og gående reflektert i sine knutepunkter, konstruksjonen av teksten, noe mangler og ikke forvirrende.
  Når du først lage en plan tekst, kan du bruke til å starte den enkleste måten. Legg merke til delingen av teksten i avsnitt. Kort markere hovedideen i hvert avsnitt. Skriv dem i serien poeng. Før du planlegger en formell tekst. Selvfølgelig, er avsnittene ikke alltid gjenspeile betydningen av teksten divisjon. Tenk på hvilke elementer som kan kombineres og er delt. De fleste kan foreslå løsningen volum høyre: lange avsnitt inkluderer vanligvis noen grunnleggende ideer, men lite utsatt for forene til en enkelt semantisk fragment. Hold i innhold og ikke forsøke å minimalisere eller øke antall poeng plan. Det viktigste er at det gjenspeiler vel essensen av teksten.
  Etter å definere temaer og ideer av teksten, velger du hvilken type plan (bedre å bo på detaljert form), gå direkte til en plan bestemt tekst. Dele all tekst på de grunnleggende semantiske enheter. Det er praktisk å bruke en tynn blyant, noe som gjør en ryddig etiketter direkte i teksten, og deretter slette den. Hvis tekst svært langvarig, og du ønsker å bedre huske informasjon det zakonspektuvaty Gjør avhandling papir bruke bokmerker, skille dem store semantiske fragmenter. Husk at hver riktig valgt delen vil ha en grunnleggende idé.
  Prøv så nøyaktig navngi alle delene fant deg og ikke glem å markere sine grenser, så de ikke skifte og ikke forveksles med hverandre.
  Registrere alle elementene på din plan ark. Evaluere hvordan konsekvent og logisk de reflekterer den semantiske innholdet i teksten tilsvarer hans ideer og temaer. Sørg for å huske de grunnleggende feil som gjør at i utarbeidelsen av planen, og prøver å unngå dem:
  ofte forstyrret narrativ logikk;
  punkter plan "oppå" gjensidig utelukkende (det skjer når analysen uhell flyttet grensene for semantiske fragmenter);
  Planen gjelder ikke teksten, dens grunnleggende ideen (mest sannsynlig, indikerer dette at personen er i stand til å korrekt identifisere viktigst, distrahert annenhåndsinformasjon, detaljer);
  Ingen åpning og lukking deler;
  punktene i planen er ikke godt eksponert for kort registrert og ikke gi et inntrykk av teksten;
  elementer for klumpete, minner om presentasjonen av teksten;
  uforholdsmessige elementer: noen er veldig kort, og noen detaljert, tredimensjonal.
  Hvis du får en liste over disse vanlige feilene, vil du være i stand til å unngå dem, lage en plan tekst korrekt og nøyaktig.
  Lese din plan og deretter sammenligne det med teksten. I god plan bør være en introduksjon og konklusjon, er det vist en sekvens av teksten, alle knutepunkter, temaet og idé. Ordlyden i de riktige betingelsene er nøyaktige, og hver originaltittelen. Unngå detaljer, avklaringer, detaljer, ikke la beskrivelse asides avlede deg bort fra den viktigste ideen av teksten.
   Hvordan lage en plan tekst? Her er fremgangsmåten
  Bruk denne algoritmen til riktig lage en plan tekst.
  1.  Vennligst les teksten minst to ganger. Lytt til innholdet.
   Markere hovedtema og ideen om teksten.
   Dele teksten inn i meningsfulle deler. Velge dem nøye, definere grenser.
   Finne søkeord og fraser i alle ledd, fremheve dem.
   Identifisere de viktigste ideen om hver del av semantisk og name it.
   Ta opp alle dine titler på elementer i utkastet. Om nødvendig, gjøre spesifikasjonen, markerer du avsnittene, lage en detaljert plan og distribuere.
   Kontroller igjen din plan med teksten. Ikke glem om vanlige feil, prøv å unngå dem.
   Titler bør være kortfattet, mest presist uttrykker den oppfatning av forfatteren. Planen bør gående gjengi innholdet i teksten. Følg logiske sammenhenger. Det er viktig å planlegge konsistent med den type og innhold av teksten.
   Korrigere eventuelle mangler avdekket i planen du utfylle det, forkorte steder som ikke er så viktig for de viktigste ideene i teksten.
   Nøye planlegge omskrive teksten i renskrevet.
   Slik skal utvikle en plan tekst, følg rådene, ikke glem om feilene, nøye sjekke din plan og bekrefter den med tekst, arbeid for instruksjoner.  
Яндекс.Метрика