I listen over attributter ekte husmødre alltid tar hedersplassen pan. Mens vi tjener vår pan - alle er glade og fornøyde. Men hvis metallet bryter venn, er uegnet eller stygg, straks det er en logisk innkjøp og utskifting av gammelt nytt pan. Lurer på hvordan du skal velge den pan å huske på et stort spekter av produkter fra dusinvis av forskjellige navn.

 Støpejern stekepanne


 Støpejern stekepanne - en velprøvd klassiker. Du kan bruke den hver dag, og mens det kan utføre sin funksjon i flere tiår. Det er ingen tilfeldighet støpejern pan ofte arvet av døtre, mødre, bestemødre til barnebarn av. Støpejern er ideell for matlaging fjærfe, fisk, grønnsaker, bakervarer pannekaker.
 Av fordelene ved den pan bør inneholde:
 •  Kostnad: kjøpe pan for 1000. Du får den samme gode kjøkken verktøy i mange år. (Non-stick belegg vil vare bare 2 til 12 måneder).

 •  Gradvis oppvarmet, maten jevnt prosmazhytsya hele dybden. Dette skyldes at jern absorberer varme forsiktig og sakte den gir.

 •  Forsiktig håndtering og omsorg ingenting å gjøre, kan du snu kjøttstykkene om tang.

 •  Mat er ikke brent.

 •  Vask jern er ikke nødvendig siden dette materialet dynket med olje godt vedlikeholdt og ruster ikke. Man trenger bare å huske utvalgskreftfremkallende ved gjentatt kalsinering (minst inne har fortsatt å vaske).

 • Hvordan velge en pan?

   Stekepanne med "rustfritt stål"


   Ubestrøket pan laget av rustfritt stål er kjent for mangel på noen skadelige kjemiske utslipp og høy miljøprestasjoner. Deres ulempe er tilskrevet grønne og blå flekker som vises i feil bruk, som igjen kan ødelegge utseendet på produktet. Sammenlignet med aluminium, krever forsiktig håndtering.
  Hvordan velge en pan?

   Teflon


   Pan laget av aluminium og har et non-stick belegg av sitt slag er den enkleste. Men du bør ta hensyn til det faktum at hennes bunnen utsatt subtil deformasjon med konstant eksponering for høye temperaturer. Etter brudd danner bunnen kan bli skadet og vnutrenneeantypryharnoe dekning. Dermed disse aluminiumprodukter er egentlig ikke pålitelig og holdbar. I tillegg, i pressen fra tid til annen kan du lese artikler om farene ved dette produktet for helse, men det er en kontroversiell sak er relevant når belegget er riper eller er helt fraværende på grunn av feil bruk.
   For kjøkkenredskaper fremstilt av rustfritt stål og aluminium anbefales tykk, på minst 6 mm bunn, men vekten er nesten som jern.
  Hvordan velge en pan?

   Kobber pan


   Den dyreste - kobber pan. Det varmer veldig raskt og kjøler så raskt, slik at profesjonelle kokker nøyaktig overvåke matlaging. For spesielt sensitive produkter, er dette produktet rett og slett uerstattelig. Kobber panne kan være dekket med et lag av stål eller tinn. Hvis det er avdekket, og deretter over tid skal være mørk og oksydert, som ikke påvirker kvaliteten av mat.
  Hvordan velge en pan?

   Stekepanne med keramisk belegg


   Ikke lenge siden erklærte seg keramikk. Verden Vitenskapelige eksperimenter viste den spesielle keramiske sikkerhet belegg selv etter langvarig eksponering for høye temperaturer. Garanterer gode non-stick egenskaper, er keramikk annerledes og holdbarhet. Derfor keramisk gryte blant forbrukerne stadig mer populært, til tross for de høye kostnadene.
  Hvordan velge en pan?

   Hva du bør vurdere når du velger?


   Alltid vurdere skive som du har tenkt å forberede og velge riktig pan. For konvensjonelle og gass ovner er greit noe produkt. Men keramiske plater, på grunn av sin høye varme, kjelen bør tas med en tykk bunn, så tynn boks vykryvytysya. For bruk på gass ovner egnet ikke alle pan (ikke noe belegg kan tåle virkningen av åpen flamme). Så før du kjøper Les produktbeskrivelsen. Det er en risiko å kjøpe en forfalskning. Men å vite hvordan du skal velge en pan, er du i stand til å beskytte seg.
   Følg disse retningslinjene:
 •  Panorere med spesielle spiralmønster i bunnen designet for en gasskomfyr, men hvis bunnen er glatt, så dette produktet er best egnet for elektrisk.

 •  Håndtaket skal være flyttbar panne eller stekepanne måtte bli kastet. Sticky fra midten bolt håndtaket er uakseptabelt, fordi det vil bidra til å dekke sprekker rundt festene.

 •  Vekt på god pan må være minst et halvt kilo.

 •  Bunnen av pan - helt glatt, ingen bulker og åser.
 •  Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en trykkoker, bør i sitt valg komme med spesiell oppmerksomhet fordi det er kvaliteten på maten. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du velger den komfyr og angrer ikke mitt valg.
  Hvordan velge en trykkoker - anbefalinger om valg trykkokere

   Før du velger en trykkoker, må du forstå hva det er og av seg selv for det som er ment.
   Trykkoker er et kjøkken apparatet i form pan. Mat tilberedt i en beholder som er forseglet. Matlaging temperatur over kokepunktet, og står par uten exit skaper overtrykk, noe som reduserer koketiden.
   I tillegg er det pan-kokeren er flere fordeler, nemlig for å unngå nærvær av overskudd av damp, muligheten for koking uten bruk av fett, fete ingen flekker, spray, uten rester av fastbrent mat på komfyren.
   Det er mekaniske og elektriske modeller av trykkokere. Og de begge har en rekke fordeler og ulemper om du ønsker å snakke mer i detalj for å forstå med all flid i at kjøkkenapparater og velge det beste alternativet for deg.

   Mekanisk trykkoker


   Materialet for deres produksjon kan være av aluminium, stål eller en kombinasjon av begge metaller.
   De viktigste fordelene med mekaniske aluminium trykkokere er: rimelig pris, enkel konfigurasjon, visuelt en enkel gryte med tettsluttende lokk. Karakteristiske trekk ved denne pan-komfyren er tykke sidevegger, laminat, låste den pryvynchyvayuscheysya dekke som er utstyrt med et par trykkavlastningsventiler - enkel og beredskap.
   Når du velger en modell trykkoker, bør du være spesielt oppmerksom på kvaliteten på gummi (silikon) pakninger, for å være fri for defekter og misdannelser, og skal sitte tett.
   Den eneste ulempen med mekanisk aluminium trykkoker er at det fungerer dårlig med keramiske eller induksjonstopp og etterlater glanset overflate flekker som ikke er vasket.
  Hvordan velge en trykkoker - anbefalinger om valg trykkokere

   Mekanisk trykkoker av stål eller kompositt metall mer praktisk å bruke, forut minimal styresystemer, nemlig automatisert system låse og låse dekselet og ventil seleksjonstrykk som kan ha to eller flere driftsmodus. Ulempen med denne trykkoker er dens verdi som overstiger prisen på aluminium trykkoker nesten 25 ganger.
   Den høye prisen er rettferdiggjort av kvalitet og brukervennlighet av mekanisk stål trykkoker trykkoker eller laget av kompositt metaller, fordi en slik trykkoker ikke vil åpne på vilje, det fanger vel lokket inntil trykket i beholderen ikke vil være trygt for levering. I tillegg er det mulig å konfigurere en slik trykkoker man trenger for å fremstille visse retter trykk.
   Vel, er den viktigste fordelen av nesten alle modeller av mekaniske trykkokere at de selvrensende sikkerhetsventil, noe som vil forhindre kalk bygge opp i enheten.
   Trykkokere er laget av stål eller komposittmaterialer, som arbeider med alle typer kjøkken kokeplater.
  Hvordan velge en trykkoker - anbefalinger om valg trykkokere

   Elektrisk trykkoker


   For tiden er det et stort utvalg av modeller av elektriske trykkokere. For eksempel er trykkokere utformet for å forberede en type produkt ("kashevarka", "riskoker", "makaronovarka" osv). Mer praktisk å bruke og funksjonsrikt lagring er Trykkokere.
   Hvordan velge en trykkoker med en slik overflod av modeller? Selvfølgelig er det beste alternativet trykkokeren som er i stand til å forberede all maten. Den eneste ulempe er den høye pris.
  Hvordan velge en trykkoker - anbefalinger om valg trykkokere

   Alt elektrisk trykkoker er helautomatisk med tidtakere og intelligente styringssystemer, utføre akkurat noen leverte sin jobb, forberede en rett akkurat i tide.  
   Fighting avskum - alltid aktuell problemstilling for gode husmødre, fordi omfanget er formet som den billig te og samovar, og i эlektrokypyatylnыh dyre enhetene. I tillegg skala byttet liv prosessingeniør CHP. Å lære å bli kvitt den avskum, vil du lære fra denne artikkelen som vil avsløre noen hemmeligheter.
   For å starte, forstå hva som er omfanget?
   Skalaen er en fast rest, som består av: en blanding av kalsiumkarbonat og magnesium blanding av kalsiumsulfat og jern metahydroksyd. Vanligvis er skala dannes inne i kasseroller eller utstyr, som ofte kokt eller oppvarmet vann fra springen. Hovedeffektene av skalering er langsom oppvarming av vann, som avskum rest ble teploprovoden og tap av styrke på grunn av utstyr eller redskaper isolert fra fluidsjiktet skala metallvegg "kypyatylnoho enhet."
  Måter å kvitte seg med avskum

   La oss snakke mer om hvordan man skal håndtere avskum. Her er de mest effektive oppskrifter kvitt avskum, slam hjemme.
 •  Den mest populære og enkel måte å bli kvitt den avskum å bruke eddik eller svovel. For å gjøre dette, må du 70protsentnuyu eddik og fortynne det med vann i forholdet 1 til 7. eddik kan erstattes 3 eller 5% saltsyre tallet.
   Den resulterende løsningen bør helle i en bolle å være ren fra skala, og la det småkoke i ca 1-2 timer. Under denne innflytelsen er løsne skala der det lett kan fjernes fra veggene i retter med en trespatel. Dette skjer fordi syren i samspill med kalsiumkarbonat og magnesiumkarbonat, gjøre dem til acetater og klorider, som er vannoppløselige salter. I prosessen produserer karbondioksid, som bryter ned og løsner monolittisk lag av skum.
   I tillegg, som et resultat av kjemiske reaksjoner oppløse skala og andre elementer, slik som, metahydroksyd jern.
   Advarsel! Det er strengt forbudt å bruke saltsyre for å fjerne skum i en tekanne laget av aluminium eller emaljert gryte sprakk og saget så vil reaksjonen av saltsyre interaksjon med metall, noe som resulterer i dannelsen av salter - aluminiumklorid eller jern og hydrogen frigjøres.

 •  Bruken av innkjøpte driftsmidler avkalking. Alle produkter som selges i butikkene har som regel et medlemskap adypynovuyu, yantarnuyuy andre organiske syrer ha på salt avskum ttakoe samme effekt som eddiksyre, dvs. danner salter, nemlig adypynatы, suktsynatы og t. N.

 •  Løsningen av natron (2 ss. Ss per liter vann) til å koke i kjelen.

 •  Koke en kjele vasket potet renhold som razrыhlyat sediment og skalere det kan da lett fjernes mekanisk.
   Det er verdt å merke seg at etter alle de ovennevnte metoder for å bli kvitt den avskum, kjøkkenutstyr bør skylles grundig med vann.

 • Måter å kvitte seg med avskum

   La oss snakke om hvordan du kan bli kvitt de avskum folk rettsmidler.
 •  1-2 poser med sitronsyre må fortynnes med kaldt vann, fylle kjelen og kok. Etter at løsningen nastoyitsya svakt, bør vskypevshuyu vann tømmes, te skylling og deretter koke porsjon av rent vann, som senere vil også må dreneres for å unngå resten i vann av sitronsyre. Antall sitronsyre bør velges avhengig av tykkelsen av skalaen.
   For å hindre et tykt lag av avskum, som er svært vanskelig å fjerne, anbefales det å gjenta denne prosedyren regelmessig, for eksempel en gang hver ukene.

 •  Alternerende kokende oppløsning av soda, sitronsyre og eddik. 1 ss. skje av brus helle i kjele med vann og pokipyatit time. Etter det, må du tømme brukt vann og helle friskt med en spiseskje med falsk sitronsyre og koke godt. Det siste trinnet er kokende vann og med en halv kopp eddik i 30 minutter.
   Denne metoden er det beste alternativet for å bli kvitt den avskum kjører sterkt dummies med et tykt lag av avskum som gradvis skreller skiver under prosedyren.

 •  Kjele med vann og kok opp tilsett natron i mengden på ca to spiseskjeer natron per liter vann. Etter det bør te koke i 30-40 minutter. Oppnås etter kokende løsningen bør tømmes, og erstatte den med rent vann, legg det eddiksyre (1/2 kopp per 4 liter vann) og kok i ca 20 minutter. Som et resultat av denne fremgangsmåten, skala løsnet og lett fjernes fra veggene i kjelen.
 • Яндекс.Метрика