Hvordan spise rå avokado?
 Sjansene er alle kjent med avocado - selv i absentia. Selv de som fortsatt ikke har til å smake avocado er usannsynlig å ha aldri kommet over på internett eller i samtaler med venner med morsomme ordspill og andre vitser, obыhrыvayuschymy navnet på denne eksotiske frukter. Hans navn egentlig høres litt rart, men morsomt kallenavn avocado, vanlig blant engelsktalende folk. De brukes til å kalle avocado til som "allyhatorovoy bag" for likhet med den første og andre. Det andre nivået av popularitet memom forbundet med avocado, russiske folk i lang tid er et dilemma: Avocado er en "han" eller "hun"? Hvordan å ringe ham i løpet av kjøps- og / eller beskrivelse Oppskrifter. Og til slutt lukker "topp tre" flerårig spørsmålet om hva som er den avokado, grønnsaker eller frukt?! Alle disse, men ikke avgjørende, men veldig spennende tema, i dag vi må bryte. Og samtidig snakke om hvordan å spise avokado å få fullt utbytte av sin smak og næringsverdi. Berører historien om dyrking og voksende avokado, som bidrar til å forstå hvorfor frukten er så populær over hele verden. Ikke gå rundt oppmerksomhet og hvordan du spiser rå avokado og hvorfor i slik form, og det bør spises. Og, selvfølgelig, dele nyttig praktiske råd om valg, bearbeiding, bruke avokado. Og alt som du har sett hvordan denne frukten er en viktig og nødvendig i dietten til alle som er oppmerksomme på deres helse. Ta vare på helsen din, utvidelse av ungdom, visuell appell og godt humør - alt bidrar til å enkelt oppnå vanlige spise avokado. Men du trenger å spise rå avokado. Hvor nøyaktig - snart lære. 
 Sammensetning, egenskaper og fordeler med avokado
 Å føle din nysgjerrighet, bare for å informere deg om at avokado - er ikke frukt og grønnsaker ikke! Dette bær! Den vokser høy (20 meter), med læraktige blader og slank treet når fullt modne områder fra 5 til 20 centimeter i lengde og 50-1800 gram i vekt, avhengig av variasjon. Total å date og utledes hell vokst ca 400 varianter av avokado, og mest "hardtarbeidende" er i stand til å bære frukter på to quintals av ett tre. Hver bær, uavhengig av størrelse og vekt, som to dråper vann som de andre - og bare som en dråpe også: avlange, litt tykkere på den ene side, form, mørkegrønne opp til brun utsiden er dekket med tykk læraktig hud. Kjøttet under skallet avocado mye lettere, men også grønn farge, mykt, oljeaktig på grunn av det høye fettinnholdet. I hjertet av fosteret skjult store, tar noen ganger opp til halvparten av volumet av bær, stein. Dette først møttes i skogene i Peru avokado aztekerne, entusiastisk kalt "auakatl" (tilpasset i oversettelse - "Forest Oil") og innen tre tusen år f.Kr. begynte nøye dyrket fruiting trær. Som et resultat, kan forskjellige avocado varianter og størrelser kan kjøpes på noen dagligvaremarkedet på verdensbasis i løpet av året, og vokse og eksportere den hovedsakelig til tropisk Afrika og Brasil, Israel og flere amerikanske stater. 
Hvordan spise rå avokado?
 Slik popularitet avocado, selvfølgelig, er ikke tilfeldig, og på grunn av sin høye næringsverdi. Ved relativt lave produksjonskostnader, er avokado mye brukt i ulike felt, fra matlaging til kosmetikk og medisin. Dette er bare kjøtt og skrell og pit avokado fjernet under rengjøring. Dessuten - frø, blader og stengler inneholde giftige stoffer som forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker og pattedyr, inkludert anafylaksi. Så verdifull avokadoolje, i motsetning til det stereotype, ikke hentet fra frø og papirmasse fra. Stramt, men svært bøyelige mekaniske effekter, den inneholder svært lite protein og nesten ingen karbohydrater, men en tredjedel består av vegetabilsk fett, næringsstoffer og lett fordøyd av kroppen og til og med barne svak fordøyelsessystemet. Dette inkluderer ofte avocado diett mat diett for å senke kolesterolet, normal lipidmetabolisme og generelle, behandling og forebygging av hjerte- og karsykdommer. Kalori avocado er ikke så høy, ca 160 kcal / 100 g, og næringsverdi - fremragende. Tilhengere av vegetarisme brukes i mange oppskrifter avocado deres feed system slik at det fyller mangel på enumettede fettsyrer er nødvendige for å opprettholde kroppen i god form og beskytte mot anemi. Mineralsammensetning avocado massen verdifullt spesielt høy i kobber og jern, for sin del hindrer også anemi og svakhet. Kalium i avokado mer enn bananer, og med det mye natrium, fosfor, kalsium og magnesium. Som for vitaminer, en "klassisk": C, PP, nesten hele gruppen, og selvfølgelig, fettløselige vitaminene A og er. De, med regelmessig bruk avocado, gjør huden mer smidig, hydrert og glatt. I tillegg avokadoene er organiske salter og en rekke hormonopodobnyh bioaktive stoffer med antioksidant og anti-aging egenskaper. 
 Skjønnhet, ernæring og medisin avocado enstemmig gjenkjenne ikke bare effektive i kampen mot aldrende hud og andre tegn på visne kropp, men også en utmerket assistent i overgangsalderen. En unik kombinasjon av fettsyrer og antioksidanter kompleks i avokado også gjort det til et kraftig verktøy mot aterosklerose, psoriasis og forgiftning. Slik mangfold fortjener avocado har blitt brukt i produksjon av hårpleie, ansikts og kropp hud, legemidler. Men først av alt avokado berømt som en matvare. Og hvis botanikere finne det og bær, kokkene likevel enstemmig kalt vegetabilsk. Det hindrer dem ikke fra å bruke kremet, minner om strukturen i god smør, avocado masse i hovedretter, supper og salater, kjøtt og fisk, frukt og grønnsaker, samt i utarbeidelsen av desserter, for ikke å nevne snacks og aperitiff. Overalt avokado passer perfekt inn i den generelle ensemble smak og definitivt kompletterer sin egen myk, kremet smak med urteaktige toner av mutter. Det er ingen tilfeldighet at de erstatte egg og vegetabilsk fett i vegetariske retter, noe som gjør dem smake og gode egenskaper vil være til nytte i forhold til tradisjonell oppskrift. Det eneste du bør vurdere - er en kontraindikasjon for bruk av avocado i mat. De er få, men de inkluderer, spesielt, hypotensjon (avocado ytterligere redusere den allerede lavt trykk) og idiosynkrasier av den kjemiske sammensetningen av frukt (avocado allergi å manifestere alvorlige symptomer og meget farlig). Men i de fleste tilfeller, avocado oppskrifter og kan gi bare fordeler og glede - hvis du vet hvordan du skal håndtere, og er til stede. 
 Hvordan er rå avocado
 Den viktigste og kanskje den eneste regelen som regulerer bruken av avokado, viser at disse fruktene spises rå, uten noen form var ingen varmebehandling. Forklarte at når to grunner. For det første beholder således alle de naturlige komponenter av fruktblanding, ikke ødelagt skjøre på grunn av vitaminer og mineraler. Sekund, i mange avocado masse tynyna, og dette stoffet ved oppvarming blir bitter og snerpende smak - er det oppvarmet Avokado er smakløst. Å vite dette, har du ikke bare unngå skuffelse når vi først møtt med allyhatorovoy pære, men også legge til rette for en prosess med matlaging med avocado, fordi den ikke trenger lang tid å lage mat. For å uniform absorpsjon av rå grønnsaker papirmasse, om enn en meget behagelig smak, ikke sliten, ta i bruk følgende oppskrifter og eksempler på hvordan du kan spise rå avokado:
Hvordan spise rå avokado?
 1.  Crude avocado - skjæring. Dette er en grunnleggende måte å rengjøre avokado og klargjøre den for bruk i mat eller andre mer kompliserte oppskrifter. Skyll hele frukten i kjølig vann, skarp kniv, skjære langs omkretsen, rundt ankelen. Ta hver hånd på den ene halvdelen og forsiktig slå dem i motsatt retning, som å vri på kjernen. I modne avocado halvdeler etter slike manipuleringer kan lett skilles fra hverandre, og benet er i én del. Det kan lett fjernes med en skje eller kniv spissen. Nå kan du skjeen samme eksos med læraktig kjød "kopp" eller fjerne skallet og kjøttet skåret i terninger. Hvis du velger det andre alternativet - stedet skiver avocado salat bolle, dryss med naturlig soyasaus til å smake og nyte enkel, nyttig og mange av dine favoritt snacks.
   Pasta med Avocado for å smøre på ferskt brød, toast, kjeks, kaker og alt som forteller din smak. Den enkleste måten å fjerne massen med en skje av snitt avocado halvdeler og spre på brød. Men kan komplisere pasta oppskrift og gjøre det mer elegant og deilig. For å gjøre dette, ta en moden avokado medium størrelse, 2 fedd hvitløk, saften av en halv sitron, 2 ss usøtet naturlig yoghurt, tofu 100 gram ost (kan erstatte myk ost eller fetaost), en klype salt. Ren avocado papirmasse og konvertere den til en puré ved hjelp av en gaffel dyp salatbolle. I en annen salat bolle mos tofu eller ost og bland med avocado. Hell sitronsaft. Knus hvitløken, rør inn osten med avokado med salt og yoghurt. Bland pastaen til glatt konsistens og oversette en caddy. I kjøleskapet kan du lagre et par dager, servert med sprø brød eller noen andre av ditt valg.
   Salat med reker og avokado. Ta fire mellomstore avokado, skrelt reker 125 gram, 6 ss lettrømme eller yoghurt uten tilsetningsstoffer, skall av en sitron i dribtsi salt, pepper og koriander. Avocado skrell og skjær kjøttet i terninger. Reker Kok i saltet vann til de er møre. Bland rømme eller yoghurt med finrevet skall, pepper og koriander. Plasser avokado i en salat bolle, hell sitronsaft på toppen Sett reker og røre. Hell sausen. Du kan variere tilførselen av salat, hvis forsiktig fjerne kjøttet fra skallet avocado halvdelene for å holde huden i form av transport. De bruker i stedet for salat deler, forme og gi salat på bordet direkte i dem. Likevel i salater med avocado enkelt lage mangfold: de er perfekt supplert med noen sjømat, kylling, kjøtt, crabsticks, fisk, agurk og / eller ost.
  Hvordan spise rå avokado?

   Suppe med Avocado - Serveres kald, det er i hovedsak en sommer tallerken. Det perfekte alternativ til kjedelig suppe! Du trenger en stor moden avokado, 1 løk, 700ml grønnsaksbuljong, koriander gjeng, gjeng med mynte, 1-2 fedd hvitløk, 2 ss sitronsaft, 1 ss soyasaus, eddik. I tillegg vil du trenge en lime 4 ss rømme og salt til dribtsi og pepper. Avokado skrelle, hakke kjøttet og legg det i en vilkårlig tredimensjonal blender bolle, hell sitronsaft. Løk og hvitløk peel, hogge noen praktisk måte. Greens vaske og fint vil kutte, men la noen sprigs av koriander og mynte å dekorere retter. Løk, hvitløk, persille legge til blender, hell halvparten av kjøttkraft og slå inn puré. Deretter legger soyasaus og eddik, alle de resterende kjøttkraft og røre igjen i en blender. Sett salt og pepper, dekk til og avkjøl. I mellomtiden, presse limesaft og bland den med rømme eller yoghurt. På den nederste delen plate sette en spiseskje rømme, lime fylling, hell suppen og pynt den med mynte og koriander. Konsistensen av suppen kan justeres ved å fortynne den med kald melk i væskeform. 
   Guacamole - Ved hjelp av klassisk matlaging avocado, gammel meksikansk saus oppskrift. Ta to modne avokadoer en stor kjøttfulle tomat, en chili, en halv ripchatoyi løk, en klype hakket koriander 2 ss sitronsaft og en klype salt. Ren og mos avocado masse puré i en dyp skål. Hell sitronsaft. Fjern frøene fra chili, bønner og hogge fint som mulig. Løk også rene og hogge. Løk, chili og koriander i en bolle å sette avocado, salt og bland. Deretter hogge tomater med skallet og legge til saus, rør igjen. Guacamole fungert som en saus for ekte meksikansk mat, snacks og brød og chips, spesielt mais. Klar saus kan være nedkjølt i flere dager.
   Som du kan se, de fleste oppskrifter med avokado for åpenbare grunner knyttet til den såkalte sыroedcheskomu stil mat. Og fans av japansk mat sikkert vet førstehånds smak av avokado ruller - ikke mindre elsket enn med fisk og sjømat. Med andre ord, avocado - er ikke bare nyttig, men også overraskende smakstoffet er i stand til å anrike og transformere selv den enkleste fatet. Viktig rolle spilles av mulighet til å filtrere allyhatorovoy pære smaker og saft av andre produkter og de i sin tur, dele sine fet mykhet. Resultatet er en blanding av smaker og lukter som under hans sjarm er vanskelig ikke å få selv de mest kresne ganer. Og med evnen til å holde kule og ferdigretter med avocado i kjøleskapet ingredienser gjør det helt "zihratysya" og gjøre den generelle smaken er mer uttrykksfull og rik. Men bare hvis alle regler er fulgt med forsiktighet ved valg, bearbeiding og bruk avocado. 
   Vilkår for bruk rå avokado
   Kanskje du lagt merke til at nesten hver oppskrift med avokado sitronsaft brukes. Dette sammentreff kan ikke være tilfeldig - sitronsaft virkelig trengte som oksidasjonsmiddel, uten noe som avokado massen blir utendørs raskt frisk lys grønn nyanse mørkere og ser stygg. De som ikke er kjent med denne delikatessen, ofte lurer på hvorfor retter med rå avokado i resultatene deres ser ikke så fint som illustrasjoner kokebøker og media. Ønsker å vite noen hemmeligheter vellykket bruk av rå avokado? Vennligst:
  1.  Før du kjøper, velger avokado, unngå både umoden og overmoden frukt. Den første er for hardt og smakløst, andre forgjengelige (de er lett identifiseres av mykhet på huden og at bein dingler inne når han rister på frukt). Pelt moden avokado med lett trykk utsatt, men frukten beholder sin form.
    Hvis du kjøpte feilaktig umoden avokado, legg den i et par dager på et kjølig mørkt sted hvor det er fullmoden. Av samme grunn kan du kjøpe spesial litt umoden avokado hvis du planlegger å lagre dem.
    Den modningsprosess er akselerert betydelig da satt ved siden av avocado eple eller banan.
    Det antas at de varianter av avokado hud dekket tydelige bobler, mye bedre smak hladkokozhyh varianter.
    Å bruke rå moden avokado og kun egnet mild frukt, så ikke kjøpe avocado lager, hvis det er tilgjengelig.
    Selv etter behandling med avocado med sitronsaft mørkner, om enn sakte. Så rent og hogge må det være minst blant de komponentene av komplekse retter.
    Profesjonelle kokker bruker aldri en kniv med et metall blad for å kutte avocado. Når møtt med prosesser av oksidering av metall, så det er best å bruke plast, tresleiv, keramisk kniv, etc.
    Kjøttet av avocado kan fryses hvis helt ren fruktskall og frø, deretter mos med en gaffel og legg det i en lufttett beholder i fryseren. Men du kan bare fryse moden avokado, umodne frukter er ikke gjenstand for frysing.
    På grunn av den høye kalori og fett avocado bør inntas i moderate mengder: beste par stykker en uke. Det er mulig å spise en halv og den andre satt i kjøleskapet, husk å pakke inn i plastfolie for isolasjon av luft.
    Hvis du ikke skal bruke hele frukten godt, fjerne hud av at lagring avocado er det naturlig "innpakning".
    Det er alt de råd du kan gi til de som er kjent med avokado og først innføre det i kosten. Snarere vil dette først smaker være begynnelsen på en lang og levetid lidenskap, fordi avokado på høyre er en liste over de fleste verdifulle matvarer på planeten. For å feste den til den yngste, og dermed den mest lunefull av deres husstand, prøver å spise rå avokado som dessert og vis ved eksempel hvordan det er deilig. For eksempel, i en fruktsalat med avocado, grapefrukt, appelsin, bringebær og muttere. Pulp avocado kan tilsettes til milkshake, bånd og selv baby formel og slam. Tross alt, jo raskere du blir vant til det gode - desto raskere vil være grunnlaget for et sunt og lykkelig liv, og avokado gir den muligheten.  
Яндекс.Метрика