Hvordan lage saus med mel?
 Distribusjon fashion modell parametere former, og bak henne - på lav-kalori mat gjort mange tiltak vil i utgangspunktet nekter, og deretter helt glemmer mange retter, favoritt barndommen. Mange av dem er egentlig svært få næringsstoffer og er i overensstemmelse med diett for vekttap. Så vi gradvis ga opp søtsaker, stekt, stivelsesholdige matvarer - som er svært velsmakende! - Forlater en plate av friske grønnsaker i magre fiskefileter. Dette er veldig bra for helsen, men i et forsøk på å opprettholde en sunn kropp la oss ikke glemme den psykiske helsen. En konstant og langvarig fornektelse av noe ønsket ham imot! Så noen ganger hengi seg selv er ikke veldig nyttig, men favoritt mat er ikke bare mulig, men nødvendig. Selv ernæringseksperter ikke argumentere med at. Hvis ja, inviterer vi deg til å huske oppskriften tykk, smakfull, næringsrik og deilig saus med mel, som er i stand til å forvandle noen enda asketisk kosttilskudd fatet. I motsetning til pizza, frityr poteter og annen hurtigmat, mel saus ikke forårsaker stor skade for helse og harmoni, raffinerte karbohydrater det er ikke for mye, men nok andre næringsstoffer. Det første først. 
 Sauser med mel: struktur, fordeler, funksjoner
 Blant alle de uendelig rekke sauser og sauser for hovedretter vi valgte saus med mel ingen tilfeldighet. Først forbereder det svært enkelt å håndtere selv nybegynner elskerinne. Dernest, de viktigste ingrediensene er svært rimelig, og med hjelp av ekstra eksperiment og kan endre smak og smaken av saus og og inspirerte retter det. At saus med mel - det er sagt, er ikke vanskelig, billig og munter. Dette er ofte de viktigste begrepene når det gjelder daglige måltider for hele familien. Vi konstaterer bare at folk i ferd med å miste vekt er det bedre å ikke misbruke den. Men for de som fult opp etter sykdom, barn under en alder av rask vekst, idrettsutøvere øke muskelmasse saus med mel blir like perfekt supplement diett. Det vil gjøre en rekke kjedelig standard meny og berike det.
 En annen funksjon i saus med mel er at det er ikke en standard oppskrift, og enhver base som kan endres og suppleres etter eget skjønn og avhengig av sammensetningen av hovedrett. Fra de enkleste grunnleggende oppskrifter til komplekse kombinasjoner av ulike krydder, sopp, grønnsaker og til og med frukt. I hvert fall saus med mel fungerer som et supplement til garnityr gir den eleganse og rapportert mer ernæringsmessig verdi. Som i sin tur, avhenger av sammensetningen. I gjennomsnitt, 100 gram mel saus, kokte baseline resept bare mel, olje og vann inneholder ca 60 kalorier, hovedsakelig fra karbohydrater og fett. Hvis du bytter ut vannet med melk eller kjøttkraft, energi verdi henholdsvis øke. Forutsatt at sausen - det er fortsatt supplere hovedrett brukt en dose, er ikke fundamentale denne forskjellen. I en klemme, kan du alltid redusere kalori saus ved å legge til hovedretten bladgrønnsaker og saus fortynning av vann. 
 Oppskrifter saus med mel
 Den klassiske oppskriften matlaging kjøtt saus er veldig enkelt, gitt den grunnleggende sett av ingredienser. Men faktum er at for å lage saus med mel virkelig vellykkede komponenter er ikke så viktig som respekt for den rette teknologien. Og her begynner vanskelighetene og hemmeligheter som er erfarne i alle vertinne. Uten dem, saus med mel er ofte for væske eller vice versa, for tykk, ikke oppfyller ønsket farge, samlet i klumper og / eller tar andre ubehagelige overraskelser. Men ikke bekymre deg hvis du ikke har gode matlaging ferdigheter eller har hatt skuffende erfaringer forsøk på å forberede saus med mel. Bare prøve å lage saus med mel igjen, men for våre tips. Vi har arrangert oppskrifter saus med mel med økende kompleksitet:
 1.  Enkel saus med mel. Ta ca 60 gram hvetemel, 50 gram smør og en halv liter varmt vann. Krydder, bruke salt til din smak. Tetthet og nærings saus kan også økes hvis det samme antall erstatning vann buljong (kjøtt eller vegetabilsk). Smelt smør i en stekepanne med en tykk bunn varmen til middels intensitet. Når det er helt smeltet og lett zadymytsya nøye Ha melet og umiddelbart begynne å blande den med en trespatel, nøye gni alle klumper. Skru ned brannen til et lite nivå, og stopper ikke blande mel, steke den i olje. Når preparatet skal tilegne gyllenbrun nyanse, hell væske (vann eller buljong) og rør raskt. Kok opp under omrøring etter behov. Når sausen begynner å koke, fjerne den fra varmen. Salt og krydder er lagt i et par minutter til kokt. Klar helle saus grillet kjøtt eller spaghetti. 
   Melk saus med mel. Ta en halvliter melk, 25 g smør, 1 ss av bitter mel, salt og krydder etter smak. Hell melken i en liten kasserolle og øse, kok opp. Mens melken koker, hell mel i en skål liten mengde vann og røres inntil en homogen oppslemming uten klumper. Legg smør melk og oppløse den, la salt og krydder etter ønske. Sakte hell i melk og smør utvannet mel, reduser varmen til minimum og kokk under omrøring, til sausen ikke vil få ønsket konsistens. Ved hjelp av fløte i stedet for melk eller en blanding av fløte og melk, vil sausen være mer tett. Den samme effekten kan oppnås ved tilsetning av fløte. Dette alternativet saus med mel og kan serveres med kjøtt, og siden retter umiddelbart etter koking.
   Kremet saus med mel og ost. Ta en halvliter fløte, 200 gram ost, 2 ss hvetemel, 2 fedd hvitløk, en haug med krydder etter smak (vi anbefaler å bruke tørket basilikum og / eller andre italienske urter). Ved romtemperatur krem ​​Rør mel, bli kvitt klumper. Hell kremen med melet i en panne med høye støtfangere og tenne et lite bål under den. Gradvis varme fløten under omrøring regelmessig. I mellomtiden, riv osten på et fint rivjern og hogge hvitløk. Uten å vente på kokende fløte, legg dem i ost og hvitløk, krydder hvis ønskelig. Rør og fortsett å røre til osten er helt oppløst. Slå av flammen når sausen når ønsket konsistens. Som kjøling i pannen eller parabol forberedt det vil zahusaty.
   Tomatsaus med mel og grønnsaker. Ta 2 modne middels store tomater eller 1 stor tomat, en gulrot, 1 løk, 2 ss mel, et glass av lav-fett rømme eller 3 fulle spiseskjeer tomatpuré, 2 ss vegetabilsk olje til steking, friske urter etter eget valg. Gulrøtter på et rivjern rist, hogge løk, tomat skrell og skjær i terninger. Stek i vegetabilsk olje i en dyp stekepanne med en tykk bunn gulrøtter og løk, tilsett tomater og kok sammen et par minutter. Mel spre litt vann og rør til det er oppløst klumper. Rømme eller fløte blanding med tomatpuré. Klar til å sette sure grønnsaker med tomatpuré og hell mel, bland til glatt konsistens. Rør, kok opp, og deretter - til ønsket tykkelse. I den ferdige sausen put hakket persille og server med kjøttretter eller koker kjøtt rett der. 
   Løk saus med mel og rosiner. Ta en halv kopp stenfrie rosiner, 1 løk, 100ml tørr hvitvin, saften av en stor sitron, 2 ss hvetemel, 3 ss smør 3 ts sukker, en klype pepper, malt nellik. Rosiner pre-suge i kokende vann i 15 minutter løk skrell og skive. I en stekepanne med en tykk bunn og høye støtfangere smelte smør og stek den i mel, nøye bryte opp klumper. Når mel får en gyllen farge, tilsett løk og pepper og nellik. Rør og få til en gjennomsiktig tilstand løk over svak varme. Deretter tilsett sukker, sitronsaft og vin, rør og kok opp. Deretter satte de pan rosiner og igjen bringe saus til en byll, deretter fjerne fra varme. Denne søt-sur saus servert med mel til risretter, fisk og kjøttdeig.
   Som du kan se, borte er de dager da saus med mel ble kalt bare "Soviet saus" og var uappetittlig rødbrun farge. Kokker rundt om i verden jobbet på det og gjort forbedringer på den grunnleggende oppskriften med mel saus mange originale og interessante i sine egne sauser. Hver av dem har sin plass i kostholdet, på bordet, og når du skifter sukker salt, pepper - vanilje og buljong - yoghurt saus med mel blir et flott tillegg til Syrnikov og pannekaker. Prøv å eksperimentere med disse ideene når dine ferdigheter til å mestre klassiske oppskriften rekkevidde perfeksjon. Og husk at vellykket saus kan ikke bare utfylle, men i noen tilfeller redde hele parabolen, så hun fortjener ikke mindre oppmerksomhet enn mange andre kulinariske visdom. Så har en god forberedelse og bon appetit!  
Hvordan å lage mat grønne linser?
 Mate nødvendig, slik at det er nyttig og velsmakende. Alle som er enig med dette i teorien, men i praksis ærlig finne at velsmakende og sunt - konseptet er ikke alltid kompatible. Men hvorfor? Fordi vi gjør begrense listen over produkter som fyller ditt kosthold. Frivillig eller ufrivillig, gjennom evig tid, tretthet eller mangel på informasjon hver dag vi spiser den samme maten, og selv favoritt av dem før eller senere gå lei. Hånden selv strekker seg velsmakende, men ikke så veldig sunt tall og delikatesse ond sirkel? Og her og der! Hvis du husker hvor bredt utvalg av ulike korn og belgfrukter, inkludert, kanskje, er det noen som ikke ofte du spiser. For eksempel, linser. Mange husmødre, og de mer uerfarne kokker, behandle det med forsiktighet og foretrekker å omgå, og foretrakk flere kjente frokostblandinger. Delvis skylden den generelle omdømmet til belgfrukter som vanskelig å forberede og tyazhelovatыh for fordøyelsen produkter. Noe av grunnen var upopularitet av linser våre medborgere, mer vant til erter og bønner. Ikke gjenta denne massive feil: Lær å lage linser, og tabellen vil alltid være næringsrik, deilig og enkel å tilberede hovedretter.  Linser: artssammensetning og fordeler
 Som tilhører familien linser belgfrukter, som har nære slektninger bønner, erter, peanøtter og selv akasie, har vi allerede nevnt. Men hun i sin tur har flere varianter, bare en av dem - linser mat, eller vanlig, som brukes i matlaging. Men selv dette er bare en egnet for mat utseende, gir oss et utvalg av linser forskjellige farger, størrelse, hastighet matlaging og noen andre egenskaper. Derfor kan butikkene av emballasje med linser okkupere en hylle og bli representert av følgende alternativer:
 Grønne eller franske linser - En korn hevet litt umoden. De brukes hovedsakelig for å gjøre komplekse side retter med ris og salat.
 Brown (grå) linser - Modne korn som er oftest funnet på salg. Den mest universell form av linser, egnet for bruk i alle rettene.
 Røde eller egyptiske linser - Er det samme modne korn, men fjernet fra skallet. Med denne forbehandling, er de forberedt raskt og andre arter kan helt rozvaryuvatysya, å miste formen. Fordi røde linser benyttet i potetmos, sauser og tykke supper.
 Gule linser - En grønn korn løslatt fra skallet. Vil være raskere enn grønn, men rød bedre form oppbevaring. Det går bra med grønnsaker som fersk og kokt.
 Sorte linser - Det mest eksotiske utseende variasjon, veldig fin kornstørrelse og farge av kull kallenavnet "Beluga" (ligner på kaviar av fisk). I salater og supper sorte linser gjør ikke bare næringsrik, men også dekorative funksjon.
 Ulike varianter av linser skiller seg ikke fra hverandre i sammensetning og egenskaper, er forskjellen relatert til "oppførsel" av produktet når kokt. Så noen av disse typer linser inneholder mye vegetabilsk protein, kostfiber, og den viktigste energiverdi gitt høy i komplekse karbohydrater. Fettet i det ganske mye, og kalori spenner omtrent 290-300 kcal / 100 g (avhengig av variasjon) tørt produkt, og selvfølgelig etter at matlagingen er redusert i forhold til antall vpytavsheysya korn fuktighet. Men med riktig forberedelse praktisk talt alle sunne næringsstoffer forblir intakt, og dette, i tillegg til den nødvendige prosessen med fordøyelsen av fiber, viktig for metabolismen av vitamin C, PP, representanter fra Art. En av de mest verdifulle komponenter chechevychnыh korn er? -karotyn, og i dem er kalium, fosfor, kalsium og jern (oppført i synkende rekkefølge av innhold). Med denne strukturen, linser ernæringsmessig i stand til å erstatte alt annet korn, poteter, brød og selv kjøtt del som har lenge vært vurdert innbyggerne i Egypt og andre sørasiatiske land. De brukte linser ikke bare mat, men som medisin, hovedsakelig fra diarésykdommer og ulike sykdommer i nervesystemet. 
Hvordan å lage mat grønne linser?
 Moderne vitenskap og medisin i særdeleshet, er også anerkjent som linser i stand til å fjerne tegn på halsbrann og lindre symptomer på gastritt, kolitt og sår i mage og tolvfingertarm. Som for nervesystemet, hjelper bruk av linser i offseason redusere racing humør og typisk for denne tiden av milt, normalnerveprosesser. Og er mye mer nyttig syntetiske antidepressiva og tradisjonelle "jamming" angst-kalori søtsaker og alkohol, fordi bestått styrker immunforsvaret og øker den generelle vitalitet. Også hittil har vist at regelmessig inntak av linser gradvis reduserer blodsukkernivået og er effektiv for forebygging av kreft. På toppen av det skål av linser bidra til å styrke veggene i blodkar, og de fleste korn har evnen til å absorbere og ikke en lager nitrater, radionuklider og andre giftige substanser, ytterligere redusere belastningen på legemet. Kanskje blant disse funksjonene vil du finne en annen grunn til ikke å inkludere linser i kosthold og hans husstand. Og hvis så, bør du vite hvordan du skal lage linser riktig å lagre alle nyttige egenskaper. 
 Hvordan koke linser
 Hvis butikken du står overfor et valg og ikke vet hvilken du skal velge linser fordi de ikke forberede det før, foretrekker grønn. Sammenlignet med andre varianter, er det mindre sannsynlig razvaryvanyyu, så ideelt for å utforske dette produktet. Grønne linser er stor og liten, men det påvirker ikke evnen til å opprettholde formen på korn i løpet av langvarig eksponering for høye temperaturer. Baksiden av denne kvaliteten - trenger lengre tilberedningstid. Men suge linsene på forhånd, slik det kreves av andre belgfrukter er påkrevd. Og 40 minutter vil du være klar hjertelig og deilig siderett til noe kjøtt eller fiskeretter. Hvordan å diversifisere kokte linser, vil vi snakke senere, men for nå bare koke det for denne teknologien:
 1.  Plukke linser er vanligvis ikke nødvendig, men hvis du merker en klar rusk og skadet korn, slette dem. Skyll linsene kaldt rennende vann.
   Sett de vaskede linser i en dyp gryte og fylles med rent, kaldt vann i et forhold på 1 del linser beløper seg til 1 del vann.
   Hell i vannet en spiseskje vegetabilsk olje.
   Dekk med lokk og kok på bålet litt mindre enn den gjennomsnittlige intensitet i 40 minutter eller til de er møre. Etter 20 minutter før matlaging, åpne lokket, rør linser oppover fra bunnen av pannen og, om nødvendig, fjern skummet.
   Salt linser i ca 5 minutter til de er møre. Tidligere salt er ikke nødvendig, ellers må du koke linser lenger (dette er en felles anbefaling når matlaging noen legume).
   Når linser er myk - er den klar til å spise. Før servering, bland det med hakkede greener, og selv når matlaging for ekstra smak i vann kan legge laurbærblad, bouquet garni (bare for fransk sennep grønn) eller andre krydder til din smak.
   Oppskrifter med linser
   Linser, kokt i vann med en liten mengde olje og krydder i seg selv er et godt tillegg til hovedretter, men det kan være mer kompleks måte, som en del av andre retter, supper, salater, småretter kompleks. Når vil lære å lage mat uten problemer grønne linser, prøv å variere menyen ved ett eller flere av disse enkle oppskrifter med kokte grønne linser:
  1.  Linser med grønnsaker (siderett). Ta en kopp grønne linser, 2 gulrøtter og modne tomater, 1 løk, 2 ss vegetabilsk olje pivpuchka frisk dill, 1 ts malt koriander, salt og pepper - en klemme. Kok linsene. Gulrøtter rist på et rivjern, løk og dill fint hugge ned, hakkede tomater sammen med huden. Stek løk i smør i 5 minutter, deretter legge gulrøtter til det. Etter ytterligere fem minutter i pannen, plasserer tomater, dill, salt og krydder. Deretter Ha grønnsakene i linser, røre og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter, til de er møre.
   Hvordan å lage mat grønne linser?

    Linse salat og tunfisk. Ta en kopp linser 1 boks hermetisk tunfisk, 2 modne tomater, en rød løk, en haug med friske urter, 3 ss olivenolje først uttrykk, 1 fedd hvitløk, 1 ss sitronsaft og sennep bønner, en klype pepper, koriander og ziry. Kok linsene. Olje, sitronsaft, sennep, hakket hvitløk, og koriander ziru blanding i en dyp bolle, lett slå med en gaffel og la mottatt Dressinger for infusjon. I mellomtiden, løken i tynne halve ringer, hakkede tomater med hud og grønn hugge ned. I en stor salat bolle bland de kokte linser med tomater og løk. Kjøttet av tunfisk mos med en gaffel og satt i en salat, pepper og forsiktig blande. Tilsett urter og hell sausen.
    Linsesuppe. Ta en kopp linser, 3 poteter, 1 gulrot, 1 spiseskje vegetabilsk olje, en haug med friske urter, om dribtsi salt og pepper. Skyll linsene i en dyp panne helle to kopper vann, tilsett smør og kok opp. Rens potetene og kutt i små terninger eller strimler, gulrøtter rist på et grovt rivjern. Etter 20 minutter av kokende vann i en kjele, tilsett linsene og kok grønnsakene til de er møre. På noen få minutter til kokte tilsett salt og pepper, sted. Tjene linsesuppe, dryss det i skåler med hakkede urter.
    Disse beskrivelsene, vil selv den unge damen være nok til å forstå at kokte linser - en universell del av mange retter, og eksperimentere med det du kan på egen hånd. Hovedregelen er ikke i samsvar med salt linser på forhånd, og ennå ikke blande gammelt og koker fersk mais, matlaging tid som de kan variere. I alle andre linser er mye lettere å håndtere enn andre belgfrukter, men de gjorde ikke gi etter smak og næringsverdi, så det sannsynligvis vil vinne sin rettmessige plass i menyen. Og ikke glem å prøve andre varianter av linser, for å sammenligne og mangfold.  
Яндекс.Метрика