Hvordan lage te masala?
 Liker du te? Og hva er det? Svart, Grønn, Rød? Gjæret eller ikke? Kinesisk, japansk, indisk, Paraguay? Eller kanskje du foretrekker og gjøre Hibiscus blomst? Men selv med alle utvalg av te og urte drikke, tradisjonelt kalt "te", før eller senere kommer det en tid da området vises oppbrukt, og ikke noe nytt å lære og prøve å finne lenger mulig. Bare én måte å virkelig gir ubegrenset smaker og dufter, er utarbeidelse blandet og komplekse baserte drikker kjent zavarok. Det hadde for lengst innsett indianerne som kom opp med og som ga verden den såkalte masala: en blanding av krydder og te oppskrift som bruker det. Foruten krydder brukes for å lage masala melk i stedet for vann og noen "hemmelige" ingredienser. Deres sammensetning, proporsjoner og teknologi søknad testet og polert av århundrer til denne dag har endelig dukket opp mer eller mindre standardisert oppskrift sammensatte drikke. Mer eller mindre - fordi den eneste oppskriften masala te er det fortsatt, og hver lage mat, avhengig av geografisk region, lokale tradisjoner og selv bare personlig preferanse har sin egen oppskrift. Videre kan Masala te brygge hver gang en litt annerledes, eksperimentere med et sett av komponenter og følgelig smaken av den ferdige drikk. For komplisert? Bare så lenge før du forstår det grunnleggende prinsipp. For dette har vi utarbeidet en kortfattet, meningsfull informasjon om historie, oppbygning og egenskaper masala, utvide sine brewing oppskrifter av hans. 
 Hva masala te? Opprinnelsen til den kjemiske sammensetningen og egenskapene til te masala
 Så, masala te - det er ikke en slags oppskrift eller te og drikke forberedelse metode, antyder muligheten av kreativ tolkning. Men tolkningen av disse svært strengt begrenset til gamle tradisjoner masala te, eller ikke klarte å holde sin autentiske smak og egenskaper. Disse tradisjonene ble utrolig spenstig, etter å ha gått gjennom en forvandling og ikke vыkrystallyzovav i sin optimale forholdet te, melk og krydder. Opprinnelig indianere motvillig drakk svart te, noe som gir ham andre mer eksotiske drinker. Men de britiske kolonistene som kom til den andre enden av verden til å utvikle teplantasjer og store og lønnsomme salgsvolum av svart indisk te. Men ubetydelige mengder te forbruket i India seg truet den kommersielle suksessen til East India kampanjen og initiativrike britiske utspekulert og noen ganger tvunget, tvunget sine ansatte til å gjøre en lunsjpause i løpet av å drikke te på engelsk: spise ute melk og sukker. Og lokale folks prystrastylos til "Engelsk" teselskaper, men selvfølgelig ikke kunne gjøre sine justeringer i form av urter og krydder. Dette skjedde i andre halvdel av det nittende århundre, og siden da masala te som en vellykket hybrid av engelsk og indiske smaker ikke bare hadde en sterk innflytelse på de fleste hinduer kulinariske lidenskap, men ble berømt og populær i mange asiatiske og europeiske land. 
Hvordan lage te masala?
 Som for oss, det innenlandske orientalister delte informasjon krydret drikke i forrige århundre, men den berømmelse han kjøpte nylig. Men fikk raskt popularitet blant beboere i tidligere Sovjet-land, noe som er helt normalt og vanligvis drikker te med melk, og bruk av aromatiske krydder er bare en mote trend. Mange innrømmet uten overdrivelse at den første slurk elsket masala te, og først senere, etter en tid hans regelmessig bruk, følte dens innvirkning. Og de er rett: indisk te med melk og krydder som virkelig gjør en merkbar effekt på menneskekroppen. På grunn av den komplekse strukturen, er det biologisk aktive og opererer i flere retninger. Først takket være forfriskende svart te og ingefær i komposisjonen, det kan erstatte morgenkaffe vekker og støtte slabiyuchi kraft i løpet av dagen. Av samme grunn er det ikke anbefalt å drikke te masala rett før du går til sengs. Men bare hvis du er helt frisk, men ellers bare masala te vil komme godt med - og dette er den andre. Safran, kanel og andre "varm" krydder i mix masala hjelpe avverge den forestående kaldt symptomer og styrke immunforsvaret. Derfor, til en kopp varm masala te drukket om natten, i morgen kan gjøre deg helt frisk person. I den tredje, men ikke minst, er alt, masala te svært tilfredsstillende drink - dette hjelper og melk, krydder og essensielle oljer. Den kan erstatte snacks og kvitte seg med sult, noe som er svært mye verdsatt av de som følger figuren. Til slutt, indisk te med melk god tørstedrikk, men varmer ikke verre. Likevel, som pepper, ingefær, kardemomme stimulere stoffskiftet og får kroppen til å produsere mer varme og varm egen energi. En berømt kanel som en naturlig antidepressant. 
 Hvis man er interessert i fakta, at blandingen av ingredienser Masala, kan det bare indikerer omtrentlige mengdeforhold nøyaktighet er avhengig av fettinnholdet i melken som brukes, og konsentrasjonen av andre komponenter. Men i gjennomsnitt, er det trygt å si at serverer te masala i alle fall gi kroppen din med verdifulle proteiner og essensielle aminosyrer (deres rike melk), fettsyrer, essensielle oljer (som finnes i overflod i krydder), kalsium, kalium natrium, B-vitaminer og fettløselige vitaminene A og er. Alle de samme melk te Masala kilde laktose, en liten mengde av hormoner, enzymer og nitrogenforbindelser, og kardemomme og sort pepper - alkaloid capsaicin, brennende smak og gunstig effekt på fordøyelsen og hindrer fermentering i tarmen og magen. Ingefær verdt å nevne som overfører te masala stort antall farmakologisk aktive komponenter (beta-karoten, curcumin, koffein syre) og kombinerer choleretic, spazmalytycheskye, antibakteriell, anti-inflammatoriske egenskaper. Ikke glem om søtstoffer indisk te med melk, og legger til at du får den nødvendige mengden av glukose og andre karbohydrater, uten noe som vil vi skal jobbe hjernen, og sult vil ikke bare fokusere. Nesten alle ingrediensene Masala te fremmer riktig fordøyelse og hurtig metabolisme, og noen av dem å bekjempe og / eller forebygge utvikling av diabetes, kreft og andre funksjonelle forstyrrelser av kroppen. Men på samme masala te - nok høy-kalori drikke, tross alt, fett og karbohydrater i det rekruttert mange. Men en eller to kopper dette drink per dag er lite sannsynlig å ødelegge din figur, men på grunn av andre gunstige effektene av dette mulig risiko minimeres. Så vi kan trygt anta drikke te masala nyttig og hensiktsmessig for tilhengere av en sunn livsstil, som selvfølgelig er indianerne som praktiserer Ayurveda. Det er på tide for oss å låne deres oppskrift og brygging mirakel næringsstoff te masala. 
 Råvarer og oppskrifter brygging te masala
Hvordan lage te masala?
 Enkelt brygging oppskrift som streng liste over komponenter masala te, ikke eksisterer. Men det er litt foundation, uten noe som du ikke kan lage mat autentisk indisk te med melk og krydder, og den beste, bare gjøre phyto-melk drikke sin egen produksjon. For å unngå dette, kan du være sikker på at nødvendig for brygging te masala ingredienser:
 1.  Svart te krupnolystovyy. For å opprettholde autentisitet, bringe indisk, ikke kinesisk te. Velg mellom solide karakterer og ikke skimp på mengden av sveising til smaken av te er ikke tapt blant annet, i sin egen distinkte og sterk, masala komponenter. For en fullstendig nedsenking i atmosfæren av East India kampanjen prøve å finne te Assam (der, faktisk, begynte historien om indisk te på engelsk), Ceylon (det hører også til øya nasjon av Sri Lanka), Darzhylynha.
   Melk. Vanligvis hele denne kumelk fett midten, men hans erstatter, om nødvendig, lettmelk eller soya analog vil være en tabbe. Dessuten, selv søt tann erstatte dens kondensert melk, fortynnet i litt vann. Bruken er noe fremmedgjort oppskrift fra stedegne tradisjoner, men også akseptabelt. I dette tilfellet, være forsiktig med søtstoffer - kanskje de ikke trenger.
   Vann. Drikker ikke-kullsyre ryddet. Hvis du bruker bare mineral spisestue, uten uttrykkelig salte smaken som kan forvrenge smaken av det ferdige drikke.
   Søtningsmiddel. Fattige indianere brukte jaggery, de rikere - honning. I dag honning te masala kan betraktes som mer riktig, det er naturlig sødme og sukker - det akseptabelt alternativ. Hvis du liker eksotiske - bruke brunt sukker eller raffinert flaten. Og glukose i masala te er ikke bare å gi sødme av drikke, men også bidrar til å avsløre smaken av krydder. Som allerede nevnt, bruk av kondensert melk erstatter bare to ingredienser: melk og søtningsmiddel.
  Hvordan lage te masala?

   Kardemomme. Obligatorisk ingrediens masala krydderblanding, uten noe som det blir til en te med melk og krydder. Tradisjonelt dominert av duften av kardemomme og andre krydder utfylle det. Det er bedre å ta deg selv og klare mål pods, men passform og noen frø. Det viktigste at det var bare en ekte grønn, ikke relatert til ham svarte og / eller etiopiske varianter av kardemomme.
   Ingefær. Nest viktigst masala krydder komponent. Indianerne bruker fersk hakket rot, men bruken av tørket malt ingefær er heller ikke forbudt.
   Kanel, fennikel (frø), svart pepper, nellik. Det er nødvendig for kompilering krydderblanding masala. Kanel kan stå i form av pinner eller chop (eller i det minste kjøpe en pose av bakken) svart pepper erter bedre, kan du også blande den med søt pepper.
   Muskat, chili, safran, lakris rot, mandler, anis. Andre ingredienser er valgfritt, men gir ekstra smaker og smak masala te. I motsetning nevnt i forrige avsnitt, kan du legge dem på eller av etter ditt skjønn og smak.
   Masala te og tillater bruk av andre ingredienser, for eksempel nøtter, roseblader og andre aromatiske tilsetningsstoffer, men dette er valgfritt. Som for brygging teknologi, da det tillater en viss frihet, men innenfor visse grenser. Vi valgte flere mest vanlige og utprøvde metoder, plassere dem i rekkefølge av avstand fra de klassiske oppskrifter som er gitt i første omgang:
  1.  Den klassiske oppskriften masala te. Ta en kopp vann og to kopper melk 3 ss svart krupnolystovoho te, kardemomme pod innholdet i en (pund) 2 ts revet frisk (eller 1 ts tørket hakket) ingefær, kanelstang (eller 1 ts malt) noen nøtter (eller liten klype) sort pepper, 5-7 stykker av nellik, litt sukker.
    Bland krydder i en morter og forsiktig Bland sammen. Melk fortynne med vann i alle kovshyke eller kjele og kok opp, og deretter sette den i krydderblandingen og stek i et par minutter. Deretter satte sukker (antall valgt av smak, kan du prøve å starte med tre teskjeer med et lysbilde) Put teblader, cover, reduser varmen til minimum og kok ytterligere 5-7 minutter. Deretter slår du av ovnen og la til å sette mer innhold pan i 10-15 minutter. I løpet av denne tiden, er masala te helt impregnert med duft av krydder, litt kjølig ned til en behagelig temperatur for drikking og avsløre alle deres smak bukett du føler deg selv fra under lokket lukket. Det er en annen hemmelighet: langsom lathet i nærvær av sukker karamell melk gir smak og gjør masala te spesielt velsmakende. Klar til å drikke nødvendigvis press og hell i kopper eller skåler potion.
   Hvordan lage te masala?

    Den opprinnelige oppskriften masala te. Ta 4 fulle teskjeer svart te krupnolystovoho og fyll i kovshyke kopp varmt vann. Kok opp over middels varme intensitet og holdt vakt nøye til fargen og smaken av kjøttkraft blitt karakteristisk for sterke teblader (vanligvis denne prosessen tar omtrent tre minutter). Altfor lang tid å koke ingen grunn til å te ikke "vыvarylsya" og ikke miste smak. I mellomtiden, gni på et lite rivjern (etter smak) stykke ingefærrot og kanelstang rozkryshyte, male i en morter for 3 ting nellik og kardemomme. Hell to kopper et krus med varmt vann og kok opp igjen, og deretter sette krydderblanding, vente 30-45 sekunder (maks min) og fjern krus for varme. Sil innholdet i en forberedt oppvarmet keramisk tekanne, melk og tilsett sukker etter smak og drikke før masala te er ikke kaldt.
    Som du kan se, gjør denne oppskriften for improvisasjon og regulerer ikke den nøyaktige mengden av krydder brukes. Bare eksperimentet, og du kan legge til andre krydder på egen hånd, inntil ganske ukonvensjonell for indisk matlaging ingredienser. Som en rekke av nøtter, frø, blomsterblader og til og med kandiserte frukter, kan de sette i masala te uten frykt, hver gang å få en drink med ny smak og aroma. Den eneste regelen som kan bli bedt om å følge - forholdet mellom melk og vann. Men det er ikke vanskelig, men gir variasjon fra 1: 2 til 1: 4 (vann, melk). Mengden av sukker og hug alle ingrediensene i det ferdige te direkte påvirker graden av karamell smaken notater. Men tilsett honning varm drikke er ikke anbefalt: det tapte favør ved høye temperaturer. Men det er en skje eller kam honning "bit av sukker" og drikke te masala cookies og andre bakevarer er ikke bare mulig og nødvendig: indianere søt tann, gjøre akkurat. Hvis du kan kjøpe eller lage spesielle ayurvediske søtsaker, den gastronomiske nytelse av en kombinasjon av masala te og nyte en helt. 
    Forenklet oppskrift masala te. Han dukket opp i den moderne verden ble oppfunnet, selvfølgelig, alltid travelt og utsatt for industriell bruk semi innbyggerne i vestlige land. Som grunnlag for de masala te krydder, kan de kjøpe i ferdig mix eller butikken i markedet, med fokus på etiketten på pakken «masala te» (eller mindre «masala chai»). Egentlig hvor å kjøpe melk, vann, svart te, og du kjenner deg selv. Så alt er enkel: Cooking instruksjon knyttet til pakking av krydder, ofte også ledsaget av tegninger, illustrasjoner. Vann blandet med melk ønsket andel (selv om en eller annen måte, på minst én til to), straks sette posen i væskeinnhold og krydder par spiseskjeer sukker. Sett på ovnen og kok opp. Når væskeoverflaten vises store bobler Sett hennes tre fulle teskjeer teblader og rør forsiktig, vente igjen kokende, cover, skru av gassen og la det brygge og drikke kjølig i 10-15 minutter rett på en plate. Deretter press og drikke, behandle gjester. Av og store, uerfaren i indisk mat, folk knapt merke forskjellen mellom "Manual" og denne forenklede metode for matlaging masala te. Alle andre kan være lurt å velge en enda mer komplisert, men nær den opprinnelige oppskriften fra de to første punktene. 
    I Ayurveda som masala krydderblanding og hvordan det forberedt te med melk anses oppvarming og eggende indre brann. Men uten å gå inn i slike detaljer, som måtte gå i dybden av teorien om hinduistisk tro, studere dens energi grunnlov og vurdere alt dette i utformingen av det daglige kostholdet, kan du bare bruke det som en måte å holde varmen eller som grunnleggende mat under faste dager. Noen moderne europeiske og amerikanske kafeer og restauranter tilpasset forsyning masala te og tilby det med vanilje, kakao og Gogol moґelem. Du kan finne og masala te fra grønn te, kompis, eller rooibos te i stedet for svart. Generelt er denne drinken oppskrift virkelig mye, og de fleste av dem tilbyr seg indianere. Prøv det, lytte til deres følelser, eksperimentere og søke hans versjon av masala te. Minst for å utvide sine kulinariske muligheter for å diversifisere menyen og berike kroppen og sjelen av næringsstoffer. Har du styrke og visdom av Indian Raja!  
Яндекс.Метрика