Hvordan du rengjør byen som leker?
 Bamser, kaniner, sauer, hester og hunder sitter sedately nesten hver sofaen i vårt land. Leker gi for bursdager barn og elsket kvinner og jenter for enhver anledning. Søte kosedyr noen ganger er ikke helt ufarlig gave. Hvis du ikke bryr seg for kosedyr, slår de til ekte og støvsamlere er "tidsinnstilt bombe", spesielt hvis en familie har små barn. Det finnes måter å rengjøre utstoppede leker, plysj dyr som ikke forårsaker allergi enten barn eller voksne. De viktigste metoder for rengjøring utstoppede dyr
 1.  Renseri. Hvis ungen elsker bamse eller kanin, og en del med ham i lang tid han ikke er enig, og i så fall, vil du hjelpe uttrykkelig eller renseri.
   For tørr rengjøring vil trenge:
   100 gram soda;
   stor plastpose slik at han kunne passe et leketøy;
   støvsuger.
   I plastposen, plasserer utstoppede dyr. Etter helle brus. Nøye knytte posen å ikke spredt, og grundig ristet i 5-10 minutter. Soda absorberer smuss og fett fra dyr plysj strøk. Etter nøye angre pakken og forsiktig fjerne leketøy propylososte det. Etter behandling, leken bedre til luft på balkongen i timevis. Etter rengjøring din plysj kjæledyr er som ny!
   Dette er viktig!
   Sørg for å brus krystaller fordelt over hele kosedyr. Dette vil mest effektivt og rengjør forurensning.

   Vaskemaskin. Denne metoden for rengjøring plysj pet er den mest effektive, enkelt og rimelig. For ham, trenger du:
   vaskemaskin;
   Vaskepose eller putevar gammel;
   vaskemiddel for babyklær;
   kam.
   Sett et kosedyr i pose eller putetrekk for vasking og laste trommemaskin. Velge en delikat vask modus.
   Dette er viktig!
   Ikke vask leketøy uten en pose eller putevar. Øyne, nese og andre deler stakk plysj dyr kan falle av under vask som negativt påvirke driften av maskinen din i fremtiden.

   Når du velger vask, prøv å installere en der leken vil spinne trommelen er mindre enn en time. Temperaturområdet er bedre å installere mer enn 40 grader når antall omdreininger av ikke mer enn 600. Når du velger pulver er bedre å gi barnas merkevarer. Hvis dette betyr færre smaker, betyr det ikke forårsake allergiske reaksjoner. Etter vask vri plysj dyr er nødvendig. Seks hastighet nok til å komme seg ut av trommelen helt tørr leketøy. Etter tørking, bedre dyr kam, for at han så beseiret og ikke ryddig.
   Ikke alle leker lett plass i vaskemaskinen trommelen. Hva de skal gjøre med de store bjørner og kaniner? Slike dyr vil plukke i stykker, får filler og vasket skall bare bamse eller kanin. Etter vask, kan du slå alt på plass.
   Rådet!
   Hvis du ikke er sikker på den gode kvaliteten på din plysj kjæledyr og redd for at han zlynyaye, når vaskepulver, tilsett en halv teskje sitronsyre.

   Fryse. Men ikke alle tilfeller av kosedyr vask er gjennomførbart og trygt for plysj dyr. Hvis bjørnen eller kanin er gamle, så du trenger ikke bli kvitt flekker på leken og knipetang, som bosatte seg i å fylle dyret.
   Den mest effektive skadedyrbekjempelse er kald, for eksempel plysj pet bedre å sette i fryseren. Ta en vanlig plastpose, pakk den i en leken og sette i kjøleskapet. Det er ønskelig at den leken var i fryseren i det minste over natten. I løpet av denne tiden flått vyvedutsya. Denne forebyggende prosedyre er bedre å gjenta en gang i måneden.
   Dette er viktig!
   Hvis leken er ganske gammel, og du har mulighet til nøyaktig plukke i stykker, er det best å fjerne og erstatte filler på nytt materiale.

   Støvsuger. Selv splitter nye, helt rene leker trenger hver en eller to uker, må du huske å støvsuge. Å rense huden teddy venn trenger:
   støvsuger;
   plastpose.
   Det er viktig at pakken der du plasserer den utstoppede dyr var intakt. Plasser posen i vakuumrør og presse armene og trykk "Start". Maktvakuumet kunne stille ut noen.
   Husk!
   Hvis kosedyr mer enn 25-30 cm tykk, på delikat modus av en støvsuger for å fjerne alt støv vil ikke fungere.

   Denne metoden er god for nye plysj dyr som ikke klarte å få nok "reserve" støv.
   Såpe og en svamp. Hvis kosedyr laget av naturlige stoffer, deretter vaske bilen kan miste sin farge eller form. Å rengjøre valsene slik forsoning er bedre å bruke såpe løsning. Du vil trenge:
   baby shampoo;
   svamp;
   mikrofiberklut;
   hårføner.
   Fortynne såpe løsning, og legger i en bøtte med vann noen dråper baby shampoo. Plassere nøye svampen i løsningen, begynner å tørke hele overflaten av lekene, med fokus på skitne omgivelser. Det er bedre å ikke gi fuktighet å trenge inn i produktet, og med jevne mellomrom tørke behandlet klut seter med microfiber. Pure leketøy kan tørkes hårføner.
   Tørr. For de som ikke ønsker å stamme huset, mange moderne vaskeri som tilbyr sine tjenester for å rydde lekene. Kostnadene varierer fra 200 for liten og 500-600 for en flott leketøy. Men ting Renseri av prosessen selv trygg, men kjemi. Så hvis myke venner aktivt lekende barn, er denne metoden den minst attraktive.
   Plysj Bunnies og zaychyhy, bjørn og bjørn - alle innbyggerne i sofaen i vårt land må rengjøres minst en gang i uken med en støvsuger. Hvis plysj dyret er til deg og din pjokk trofast enn en måned, er det best å vaske den i maskinen, eller prosessen såpe. Leker - "pensjonert", som ligger i ditt hjem i flere år, bør være gjenstand for forsiktig behandling, herunder utskifting av filler. Hvis bamser, kaniner og dine barn ikke leker, kan deretter utstoppede dyr valser bli behandlet i tørr rengjøring.  
Hvordan spise kiwi?
 Once upon a time, så 30 år siden, da bananer selv i våre breddegrader var uvanlig og selges kun på store ferier og lange linjer av fluffy eksotisk frukt kalt kiwi legendariske folke myter. Tiden gikk, og forbrukernes etterspørsel har mestret, omtolket, og snart helt zvyksya med tropisk frukt både hverdag produkt. Men noe nølende rundt forårsaket den opprinnelige utseende og bestemt smak, bevart til denne dag. Selv om det er nå engang Kiwi vellykket dyrkes på Svartehavskysten, og i Karpatene, for ikke å nevne de tradisjonelle vekstområder: Italia og Chile og hjem - New Zealand. Selv om det om kiwi nylig lært bare i begynnelsen av det tjuende århundre. Siden denne frukten, spennende og ut, og smaken, kombinerer polyfone nyanser av melon, jordbær, stikkelsbær, bringebær og andre frukter, avhengig av personlig foreninger smakebit, og nyter fortsatt popularitet hjemme og i det profesjonelle kjøkken. Kiwi er brukt som en komponent i mange oppskrifter, hverdag og festlig, kjøttretter og desserter. Det er kjent som et meget sterkt marinade stand til selv de mest stive fibre blir til gele myk. Men for å få fra kiwi sann gastronomisk nytelse, bør du vite at dette "dyret" og hvorfor, og viktigst hvordan du kan spise. I alle fall spesifisere at det er frukten av frukttrær, ikke hans navnebror endemisk - fugler som lever i New Zealand. 
 Kiwi Frukt: sammensetning, egenskaper og fordeler
 I motsetning til det mange tror, ​​dannet hovedsakelig på grunn av de kulturelle dimensjoner av kiwi frukt av dette anlegget - det er ikke en frukt og bær. Det er en plante som heter Actinidia kinesisk delikatesse er woody vinstokker, mer enn 40 varianter av som er kjent i Kina. I sør og vest spredt rundt fire arter, inkludert kiwi og ble den mest kjente, på grunn av sin smak og egenskaper. Fra historiske hjemland kiwi fikk kallenavnet "kinesisk stikkelsbær", og offisielt kiwi ble gitt av likheten med brune hårete frukt pubescent kroppen neletayuschey kiwi fugler. Under denne merkevaren sortar deilig Actinidia dukket opp på markedet. I motsetning til sine ville slektninger, som veier under 30 gram og vanligvis, hadde han ganske mye salgbarhet og ca 100 gram. Selv smaken av kiwi på hvilke oppdrettere har jobbet har endret seg til det bedre.
 Som for ernæringsmessig verdi kiwi, er frisk frukt anses å være leder i vitamin C, det i kiwi inneholder nesten 98 mg per 100 gram masse. Det er mer enn appelsiner (92 mg / 100 g), og til og med sitroner (95 mg / 100 g), som vi pleide å ta de tradisjonelle kildene askorbinki. Det er bare en moden kiwi gjennomsnittlig størrelse nok til å fylle den daglige kroppens behov for askorbinsyre. I tillegg er kiwi en rik kilde til B-vitaminer, kalium, kalsium, jern og andre mikro - og macrocells, karoten, frukt sukker og fiber. Det er veldig nyttig i jod-mangel og hypertensjon, nyrestein og vekt. Og alt dette med bare 61 kalorier kcal / 100 g. Men på grunn av det høye innhold av syre kiwi anbefales ikke for personer med høy surhet og andre sykdommer i mage og duodenum.
 En slik struktur kan ikke gå ubemerket kokker, særlig ettersom det tekstur og smak av kiwi tillate disse finne anvendelse i et bredt utvalg av frukt retter, fra enkel til søt. Bare husk at i tillegg til syltetøy, kompotter, gelé og fyllinger for donuts, takler kiwi med rollen som den viktigste komponenten sauser, tillegg til grønnsaker og fruktsalater, rask marinade for kjøtt, smørbrød og snacks komponent, vekt i bandet og cocktails. Skiver av kiwi dekorere kaker og kanapeer fylt, innpakket i ruller og kokt i sirup. Denne frukten gir oss mulighet til å gjennomføre mange kulinariske eksperimenter, men samtidig veldig lunefull, og ved uforsiktig bruk ikke bare i stand til å ødelegge en egen rett, men appetitten av de tilstedeværende på bordet, og samtidig forstyrre fordøyelsen deltakere måltid. Til det skjer, lage mat og spise kiwi ved å følge noen enkle regler, som vi diskuterer nedenfor. 
 Bruken av kiwi mat: tips, hint og triks
 Som enhver frukt, kiwi mest nyttig frisk. Men vanligvis i supermarkeder i urbane markeder de går på salg etter en lang reise fra plantasjen der kiwi rive litt umoden, så veien er ikke bortskjemt frukt. Men selv i en storby kan velge og kjøpe kvalitetsprodukt - det nøye inspisere kiwi før du kjøper. Gode ​​moden kiwi bør ikke være for liten og hard, under fingrene bør du føler huden lett å trykke på. Men på samme tid beholder form og elastisitet, og i alle tilfeller er den tvunget og ikke rives. I perespeloho kiwi peeling som silkepapir ystonchyvshuyusya og dekket med små rynker. Denne frukten er ikke bare deilig, men kan også bli pidhnyvshym inne. Villi er i god kiwi jevnt over overflaten av huden, uten hull og "bare flekker".
 Dette kiwi, valgt av regler og krav til riktig kvalitet - en utmerket kilde til antioksidanter, noe som betyr helse, lang levetid og godt humør. Det er lagt merke til at minst kiwi sitron har en "forutanelse effekt": når synet av hans munn saftig frukt selv begynner å fylles med spytt. Så ikke nekte deg selv gleden og familie starte dagen med et par kiwi eller snack ved lunsjtid for å muntre opp og lade kroppen med vitaminer. Men på forhånd, sørg for at ingen av dere ikke er allergisk mot kiwi, som vell av kjemiske sammensetningen gjør disse fruktene er biologisk svært aktiv. Etter måltidet må se i speilet og bruk en tannpirker og / eller muntlig skyllinger for: små svarte frø kiwi, jordbær liker, som troløst slaktet mellom tennene.
 Rengjøring og skjæring
 Før du prøver kiwi, blir han nødt til å rydde opp. I motsetning blanke epler og fluffy fersken, er kiwi hud vanligvis ikke spist - det er bare smakløst. Selv om ingen kan hindre deg prøve og gjøre ditt sinn - tross alt, smak og farge kamerater hadde. Vel, tilbyr vi deg flere muligheter til å forberede frukt kiwi spise. Noen av dem krever bruk av det enkleste bestikk og andre brukbare selv i "felt". Valget er ditt, avhengig av bekvemmelighet og ønsker:
Hvordan spise kiwi?
 1.  Med hud Du kan spise bare moden, ingen skadet, ingen flekker og skadede områder av frukt. Og sørg for å riktig vaske den i varmt vann. Deretter prøver en bit av en kiwi. Pelt kiwi ganske tøff, så det bør tygge nøye. Og selv da er det mulig irritasjon i spiserøret og magestikkende fibre, så begrense bruken av små mengder skrelle kiwi. Men de næringsstoffene den inneholder en større konsentrasjon enn i kjødet, så det er fornuftig å prøve minst en gang.
   Som poteter - Det rene kiwi skrelle, kutte av et tynt lag av bær fra hele overflaten med en skarp kniv eller en spesiell enhet for rengjøring av poteter. Kiwi skrelles veldig glatt, kan det være vanskelig å holde i hånden. De er veldig saftig. Men det må spises umiddelbart etter rengjøring fordi han skrellet kiwi juice renner ut raskt og mister sin apetytnist. Hold fingrene dryppende grønn juice tilsølte klær - vidipraty det er ikke lett.
  Hvordan spise kiwi?

   Halvparten. Denne metoden er utviklet for å bevare konsistens saftig kiwi, og det kan bli funnet og brukt til andre våte frukt (vannmelon, drage frukt, grapefrukt). Kutt all frukten i to like deler (sammen bedre, men du kan sikkerhets) og få to halv-cup, innenfor hver inneholder en masse. Denne massen kan trygt spise med en skje eller vyskoblit hud og oversette til kremanki, kopp eller kjeks.
   Skjæring med skallet på samme prinsipp som skiver appelsiner eller epler for servering den generelle tabellen. I dette tilfellet, kan du holde fingrene på kiwi skive stripete skall og masse bite. Vel, men plagsom vurderer liten i sammenligning med de samme epler, kiwi hver størrelse. Men mer hygienisk og nøyaktig enn den fullstendige rensing av huden. Men merk at bladet for å kutte kiwi å være for smal, eller du skal knuse kjøttet mer enn avskåret.
  Hvordan spise kiwi?

   Pyuryrovanye god til meget moden og overmoden frukt enda litt kiwi, pent kuttet som er vanskelig. Grind kiwi i sursøt velling kan med sandpapir eller tidligere fjerne den fra fosteret. Det andre alternativet er å foretrekke, fordi det bidrar til å v'yidlyvyh villi, men ikke alltid mulig med sterk frukt modenhet. Kiwi puré kan brukes som topping på desserter eller komponent band. Du kan rett og slett spise med skje, særlig ettersom den moden frukt er søt nok til å legge ekstra sukker i sausen var ikke nødvendig.
   Mat og drikke med kiwi
   Frisk frukt - en deilig, nyttig og svært plagsom. Derfor kokker over hele verden sammen komme opp med mange måter å legge til rette for bruk av kiwi. For eksempel i dagligvare delen av ethvert supermarked vil du sikkert finne kandisert frukt med kiwi. Disse snacks like deilig enn de tørkede aprikoser og fiken, men mindre kalorier enn nøtter og frø, så gjerne kjøpe dem til å legge til den søte grøt til frokost og en matbit i løpet av dagen og ser på TV. Men prøv å velge kandisert slik at minimums gjennomvåt søt sirup og drysset med melis, for å minimere mulige skader fra industriell foredling berry masse.
   Sesong grill minner tradisjonelt reisende på et særskilt egenskaper som evne kiwi fruktsyrer i sin sammensetning raskt myke kjøttet. Faktisk flere papirmasse eller skiver av moden - er den mest effektiv og rask marinade. Selv ganske tøff kjøtt etter sin søknad kan forveksles med melk kalv eller lam hvis et par timer å oversette hans stykker kiwi masse. Nøkkelen til å ikke overdrive bruken av frukt kiwi på kjøttet, eller i stedet for biff får du en deilig pai. Så mye kiwi påvirke proteinstruktur og myker det.
   Kiwi gir en fin søt og sur smak sauser, kompotter og cocktails, selv om svært lite å legge kjøtt til de viktigste ingrediensene. Og du kan bruke skallet kiwi making befestet mineralvann. For å gjøre dette, bare fylle nettopp fjernet fra fruktskall med vann og la det sitte en stund, deretter press og bruke for å drikke rent preparat eller andre drikker. Bright men delikat smak kiwi gjør perfekt kombinere det med mango, banan, melon og nesten alle andre, ikke for syrlig frukt. I velsmakende retter prøve å kombinere kiwi med sesamfrø, soyasaus, peanøtter og / eller ingefær. En rekke alternativer og oppskrifter gjør denne fantastiske frukten hyppig gjest ved bordet ditt, og dermed berike din diett nyttige komponenter. Holde seg frisk og spiser med velbehag!  
Яндекс.Метрика