Hvordan lage te kompis?
 Det er mulig at ødelegger folk ikke øl, men det er det te er i stand til å levere - det er sikkert skjønt. Spesielt hvis det ikke er en surrogat eller bыstrorastvorymom te drinker med foliepose, og det naturlige, levende og full av mange nyttige naturlige komponenter. Selv om de fleste av oss har en tendens til å tenke mest prosaiske tedrikk beregnet for daglig bruk, og selv bare som et supplement til mat, er denne situasjonen hovedsakelig fordi vi drikker te og uinteressant. Banal. Maksimal te variasjon, kjent for våre landsmenn, dette svart te, grønn, grønn med jasmin, Hibiscus og kanskje litt mer raffinert blander som inkluderer urter og krydder. Mens ekte eksotisk te kjent og derfor bare tilgjengelig for noen: de som er interessert i funksjoner og varianter av naturlige plante drinker. Hvorfor ikke bli med sine tall, utforske de mange spennende, deilige og ikke minst, mineralske nyanser? For eksempel, få mennesker vet hvordan brygge og ta kompis. Og alt fordi ingen butikker eller i kafeen, er det ikke tilbys forbrukerne overalt. Du kan argumentere lenge, hvorfor, fordi denne drinken er ikke dårligere enn mange andre, fortjente (og noen ganger ufortjent) populært med publikum. Men det er bedre å la den ubrukelig spekulasjon og vie tid og oppmerksomhet til å studere egenskapene, eiendommer og andre interessante detaljer vedrørende mate. Ofte hans navn assosiert med te, selv om dette ikke er helt sant. Mate te er sammenlignbare i opprinnelse (plantemateriale), og egenskapene (toner, styrker, vitaminizuye). Men faktisk mellom te bush og kristtorn anlegget, som er forberedt fra bladene av råvarer for brygging kompis, er det ingen forbindelse. Allerede interessant? Du se! Men dette er ikke engang begynnelsen, men bare et snev av en lang, komplisert og svært fengslende historie kompis, begynte lenge før denne drinken først hørte europeere. For hver person som føles nysgjerrige og likegyldig til deres kosthold bør lære minst litt om reglene for brygging, drikking kompis, så vel som dens opprinnelse og egenskaper. 
 Mate: sammensetting, egenskaper, fordeler og ulemper
 Så hva er den mystiske kompis, hvis ikke te? I form av botanikk, er ingenting som bladene på planten heter paraguayanske kristtorn, vokser i store mengder i Argentina. Det er i dette landet, og begynte å samle, tørr og definitivt håndtere kristtorn blader å brygge én terte, smakfull og svært spesifikke smak drink kalt kompis i dag (og hvis feilaktig - at av stress på første stavelse, ikke så like kjent for våre ører). For argentinere kompis var så mye en del av nasjonal kultur, både ukrainsk Viburnum, og russerne - bjørk. Over tid har nabolandene i Sør-Amerika adoptert denne tradisjonen og spre den på deres territorium. Selv i dag et sted i gatene i Brasil kan bli funnet ærverdige gamle mannen, sakte potyahyvayuscheho kompis på farten. Europeerne har også lært om kompis bare etter conquistadorene. Og holdningen til det umiddelbart delt inn i to uforsonlige grener: sjømenn og kolonister sterkt avhengige av det, og jesuittprest strengt forbudt djevelsk drikke, assosiere det med hedenske skikker Indians. 
 Noe demonisk i kompis egentlig er, men disse egenskapene er lett forklares med sin rike kjemisk sammensetning. For det første inneholder nybrygget mate høye konsentrasjoner av koffein, men interessant, bevirker neppe avhengig selv med vanlig bruk. Generelt er antall og utvalg av vitaminer og mineraler, mate kan settes på en linje av kvalitet te, er B-vitaminer, vitamin A, C, D, E, kalium, jern, natrium, mangan, klor, svovel - i totalt ca 196 bioaktive komponenter. Søt smak kompis gi flere alkaloider, hvor konsentrasjonen øker i direkte forhold til festningen sveising drikke. Kjemisk analyse finner også en kompis organiske syrer (inkludert nikotin, stearin og ursolovu), vanillin, rutin, moderate mengder protein og harpiks. Alle disse komponentene betydelig påvirke det fysiske og psyko emosjonelle tilstanden til en person som regelmessig drikker kompis. Og til denne effekten bør tas med stor forsiktighet. 
 Det faktum at påvirkning kompis på kroppen er ikke klart. På den ene side, forsiktig eliminerer han virkningene av stress, forbedrer humøret og samlet legeme, reduserer symptomene på søvnløshet, depresjon, angst og emosjonell ubalanse. Det anbefales som en tonic, styrkende, immunstimulerende midler av naturlig opprinnelse. Det er ingen tilfeldighet forlater kompis er grunnlaget for produksjon av flere energidrikker i ulike deler av verden, og fans av paraguayanske te merke til at etter en kopp kompis det er lettere å konsentrere seg om arbeid og glemme tretthet og apati. Men på samme tid er det ingen god uten baksiden. Og kompis, men ikke offisielt inkludert i listen over kreftfremkallende, men varm drikke erkjent at enkelte studier potensielt farlig for helsen. Spesielt er bruken av mate nylig assosiert med utviklingen av kreft ikke bare fordøyelses, men også andre organer. For det første, på grunn av den biokjemiske aktivitet av dets komponenter. Den andre - en høy temperatur ved hvilken drikke nybrygget mate. Daglig inntak av varm kompis kan dårlig påvirke tilstanden til spiserøret, urinblæren, og til og med lys (om du røyker eller ikke) og forårsake kreftsvulster. 
 Imidlertid ikke kompis ikke miste sin popularitet i Latin-Amerika eller i utlandet. Dessuten er det blitt mer og mer populært på grunn av sin eksotiske opprinnelse og uvanlig smak. Hans rolle i populariteten kompis uforvarende spilte den legendariske revolusjonære Ernesto Che Guevara. Blant de mange fotografier som avbildet han beholdt et stort antall sitt bilde er av et fartøy kompis, som var en stor fan Euro. I dag er Europa drikker kompis mer som en kjepphest og litt - hvordan å følge utviklingen av økologisk mat. Det kan bli funnet i spesielle butikker som selger te og kaffe og middagsmeny innhold. Vanligvis blir de kalt - mateyny. Så hvis du er ute etter et sted hvor den første virkelige forsøk, tilberedt og servert av alle kanonene, kompis, bare du gjerne gå i denne te. For det første kortet er det beste alternativet. Og hvis du har til å pare seg smak og du ønsker å sette den i en permanent kosthold, behandle ham husholdningen og venner, kan du lære teknologien for brygging drikke hjemme. Praktisk veiledning om hvordan du gjør det, har vi utarbeidet for deg. 
 Vilkår for brygging kompis
 En som prøver å pare seg første gang, kan avvente overraskelse: denne drinken neppe kalles behagelig smak i konvensjonell forstand av ordet. I utseende kan det også forveksles med grønn te (lys gyllen gul infusjon), men smaken - ingenting. Dårlig forseglet, det minner snerpende urtete og brygget riktig - kombinerer sødme og bitterhet, forlater munnen lang bitter smak. Dette kompis intens effekt på smaksløkene og selv kjedelig appetitten, på grunn av noe som er det ofte Kosten drikke. Men bare drikk laget av alle tradisjonelle regler, være i stand til å passere disse følelsene at han så elsket og hjemme og rundt om i verden. Så gjør deg klar til å lære og huske følgende stadier av brygging kompis:
Hvordan lage te kompis?
 1.  Retter for brygging kompis - te og det er ikke engang en kopp. Kalles dette fartøyet gourd og komplett Vedlagt bombylya - hvorigjennom drikke kompis. Klassiske kalabas laget av små hud gresskar gourd varianter, men i moderne termer, kan du kjøpe en krukke med nesten alle (helst fortsatt naturlig, keramikk, bein, glass, tre) materiale som holder temperaturen på væsken. Bombylya laget av bambus og brukervennlighet gitt flatt munnstykke, som er skjult inne i silen filter forsinkelser gress og støvkorn fra å komme inn i munnen din.
   Tørr brygge kompis du trenger så mye tom Calabash fylle 2/3 av volumet. Hvis du ønsker å brygge er ikke veldig sterk drikk - grense til 2-3 teskjeer av teblader. Det ser ut som en blanding av gule og grønne blader, kvister og selv vegetabilsk støv. Pre-skyll skålen med vann og tørk, og hell banan. Etter calabash tilt til side til sveising falt på en av veggene inne. Den motsatte veggen er tom ment å gjelde for det Bombilla.
   Vann til brygging kompis vanlige tilnærmingen - og drikker luftet, se etter bestemte kilder og varehus er påkrevd. Først, hell i alt calabash med brygge litt vann av alle temperaturer (selv om rommet, men kaldt, selv om varme) i en mengde for å fukte strømmet inn retter brygge. Når tørr kompis absorbere vann og bli en tykk slurry fuktighet, kan du gå videre til den andre fasen av brygging.
   For dette formål er en separat del av vann oppvarmet til en temperatur på 70-80 ° C (eller koke og kjøle disse indikatorene) og tilsett vann til kalabas toppen. Mer varmt vann er ikke anbefalt å ta, som i dette tilfellet, sveising gi for mye tannin og forseglet så vil parre altfor bitter. Av samme grunn bør du ikke vente for lenge før brygge drikke - drikk det kan og bør ha et og et halvt minutt etter tilsette vann, eller bitterhet vil øke i direkte forhold til eksponeringstid.
  Hvordan lage te kompis?

   Når kalabas tomt igjen helle varmt vann inn i den. Vel holde det i en termos - ikke har oppvarmet og avkjølt før hver påfølgende brygging. Totalt zavarok en porsjon kompis motstandsdyktig mot tre. Mingling med kaldt vann så snart brygging, blir varmt vann komfortabel drikketemperatur. Følgende sveisetemperatur på 70-80 ° C er ikke så kritisk, fordi hoved bitre bladene igjen i det første trinn, og drikke, til tross for at temperaturen er litt mildere smak.
   Men mange kjennere kompis fortsatt ikke kan drikke den ren, oppmykning smaken av drikke melk, naturlig honning eller syltetøy. Du kan også bruke sukker, men det er bedre å velge en mer naturlig kosttilskudd. Interessant smak nyanse blir kompis, fylt med grapefruktjuice. Vel, mest fargerike og luksuriøse alternativet mix - en kompis med rum. Selv en liten mengde brennevin, lagt Gourd å tillate deg å føle deg som et medlem av den latinamerikanske revolusjonen. Når blir vant til å pare seg, begynner å merke nyansene i smak og hvordan de varierer fra brygging til brygging og også avhenge av mengden av tørre blader og vanntemperatur. For variasjon, prøv ikke å brygge kompis vann og lite fett varm melk (eller melk, fortynnet med vann). Denne drinken vil ha en helt annen smak og farge, men beholde gresskledd smak og alle dens tonic egenskaper.
   Vilkår for bruk kompis
  Hvordan lage te kompis?
   Snakker av regler som gjør drikker med en slik historie, som kompis, er det umulig ikke å nevne den tilhørende bruk ritualer. Tross alt, de er i stor grad (om ikke det meste) som skaper entourage på som et bilde og holdning til dette kulturelt fenomen. Som å pare seg med slike tradisjons gamle røtter og svært strenge regler, på grunn av historiske realiteter og særegenheter av drikke. For eksempel, selv kompis ofte og drikke for moro, men fortsatt er det anses å være en drikk som bringer folk sammen. En av de eldste og derfor autentiske måter å bruke kompis - en drink i en sirkel. Når det formålet er å gå til en haug med venner eller folk med samme interesser, inkludert ett oppnevnt ansvarlig for den samlede Gourd, overvåker årvåkent sin fylde og temperatur kompis. Denne personen tar på seg en slags tilrettelegger og seremoni. Det varmer vannet og brygget kompis, han prøver å starte først, veldig bitter brygge, og deretter passerer Gourd med bombyley sirkel alle tilstede. 
   For en kollektiv seremoni brukes vanligvis bombylya med munnstykke, dekket med sølv, som er kjent for sine antibakterielle egenskaper. Som for personlig Calabash bare ment for personlig bruk, for å redde det viktig å se etter ham. Når du er ferdig drikke, vaske og tørre kalabas. Oppbevar den på et tørt sted hvor det ikke vil absorbere smaker risikoprodukter med en sterk lukt, helles i en litt tørr kompis. En nylig kalabas eller en som du ikke har brukt for lang tid, være forberedt på arbeid. For å gjøre dette, fyll den med tørr brygg kompis og impregnere henne med kokende vann. Dekke toppen og la ca en dag. Deretter fjerner innholdet og skyll beholderen godt. Etter denne behandlingen, er han nå klar til å brygge kompis. Dersom alle disse behandlingene vil virke for komplisert og drikking kompis - ikke verdt en så stor problemfri, bare husk at, ifølge legenden ble kompis gitt til folk høyere ånder for deres vennlighet, tålmodighet, raushet og renhet av tanker. Det er disse kvalitetene kompis forventer fra alle som berører leppene til bombyle, belønner det dem for kompis styrke, kraft og helse. Spesielt fordi det berører en fjern kultur og kunnskap om sine detaljene - er ganske gøy dekorere rutinen og gir inspirasjon til å begå en liten, men viktige handlinger i livet. Vær forsiktig, tålmodig og høflig til hverandre, til seg selv og til den elixir av vitalitet, er det andre navnet - kompis.  
Яндекс.Метрика