Hvor lang tid å koke bønner?
 Bønner - er en av de mest delikate belgfrukter. Retter med bønner og elsker å lage mat kjøttetere (som en siderett til kjøtt) og vegetarianere, fordi bønner inneholder proteiner og aminosyrer som er nødvendig for mennesker som har forlatt bruken av animalsk mat. Bean gjør en solid og deilig suppe, det er lagt til salater, kokt og stuet. Men hvor raskt koker bønner som det beholdt sine gode egenskaper og venstre myk og smuldrete? Det er lett. Du trenger bare å forberede bønner matlaging forhånd vymochyvshy bønner i kaldt vann.
 Matlaging bønner
Til bønner ut velsmakende, bare velge den gode korn. Klare bønner fra urenheter og formløse korn kaste bort. Vask bønner under kaldt vann i et dørslag. Gjennomvåt bønner i kaldt vann for en halv dag (12 timer). Hver tredje time skiftende vannet vasket bønner. 12 timer bønner bør øke med omtrent halvparten, og det inneholder oligosakkarider som forårsaker luft i magen, for å løse opp.
Etter helle vann i potten: 250 gram bønner 2 liter. Når vannet koker, kaste tilbake bønnene koke i ca 15 minutter. Etter at vannet er drenert og vasket bønner. Fyll en ny porsjon med kaldt vann slik at den dekket bønner helt, kok opp. Deretter dekke pannen med et lokk og kok i en halv time på svak varme. Fjern og salt. Så vanligvis koker bønner.
Å koke bønnene raskt, må du tømme vannet ikke en gang, men to ganger. Ikke solite vann under koking, vil saltkrystaller gjøre vanntett, og prosessen med å tilberede grønnsaker strekning. Hvis du vil ha de kokte bønner var elastisk, tilsett litt olje.
Grønne bønner kokt raskt, og med rød og hvit blir nødt til å vente. Hvis du raskt vil lage røde bønner, helles i en kasserolle to ganger mer enn bønner. Denne regelen skal observere og i utgangspunktet matlaging bønner, helle vann i potten når kokende.
Hvis du hastverk, du likevel prøve dovaryty bønner. Unboiled korn farlig fordi de er giftstoffer som kan forårsake forgiftning.  
Hvordan å strekke en topp støvler?
 Nesten hver kvinne står overfor en slik situasjon: i butikken hennes favoritt støvler for høsten eller vinteren. Det er riktig størrelse, men, dessverre, litt trangt boot topper. Hva du skal gjøre i denne situasjonen? La favoritt par og ser etter nye støvler? Eller kjøpe nye klær og prøver å strekke overdel? Hver kvinne velger hvordan du gjør det. Hvis shoppere par støvler bestemmer seg for å forlate det andre alternativet og kjøpe hennes favoritt par, må den vite noen regler som gjør at det å strekke overdel støvler. Ting å huske på!
 Før du kjøper støvler, må du ta hensyn til noen høydepunkter:
 Gratis tjenester semskede støvler strekke nesten umulig. Så hvis du ser en semskede støvler knapt festet til foten bedre å utsette kjøpet og velge noe annet.
 Shafted støvler med skinn strekke tyngre enn overdel av lær støvler.
 Det maksimale du kan strekke en topp 2-3 cm. Det er nødvendig å huske at å kjøpe et par nye sko.
 Hvordan å strekke en topp støvler: 3 hovedalternativer.
 1.  Gjelde i en skobutikk. I en sko verksted du raskt og effektivt strekke overdel støvler så mye som mulig. I skoen workshops vanligvis med en spesiell enhet som strekke skinnputer på de riktige stedene. Husk at stretching er begrenset av tilstedeværelsen av dekorasjon på boot og tverrgående skjøter etc.
   Kjøpe et spesielt verktøy for å strekke. Produsenter av sko omsorg (Kiwi, Salton, Salamander, Twist) foreslår å løse problemet med "strekke" med spesialspray eller skum. De myke huden på problemområder for føtter. Å strekke skoene dine, må du bruke tykke sokker, og anvende verktøy for å strekke en avstand på 10-15 cm fra skoene. Da må du komme i Boots i leiligheten i flere timer. Ferd med å strekke en freebie sko kan gjøre en eller to uker.
   Stretch freebies støvler hjemme. Det er noen måter hvordan du kan strekke overdel støvler. Vurdere de grunnleggende:
   Måten strekningen topper støvler å bruke eddik. For å bruke denne metoden, må vi 3% eddik og midler for å strekke sko. På innsiden av støvelen, gjelder eddik med en bomullsdott på utsiden - en anordning for strekking (vist ovenfor). Deretter bære støvler tykke ullsokker og gå rundt i leiligheten i flere timer. Denne metoden er kun egnet for demi-sesongen støvler uten pels historier og pidstobuvannya.
   Lakserolje for strekk støvler. Påfør oljen på en bomullsdott og behandle overflaten av støvler på plass strekning. Deretter tegner prosedyren etter bruk et spesielt verktøy for å strekke.
   Metode strekker bruker gamle aviser og fløte. Pre-boot crammed freebie gamle aviser eller filler. La stuffing inne for fullstendig tørking, deretter slette den. Ikke tørk skoene i nærheten av batteriet, ellers huden vil haugene. Hvis du strekker hvite lærstøvler, deretter crammed dem vanlig papir fordi avisen trykksverte fra flekker sko. Etter tørking behandle støvlene sko. En av de varianter av denne fremgangsmåten er bruken av våte sokker. Våte varme, tykke sokker, og deretter sette på boots og la tørke.
   Jern for å strekke toppen av støvlene. Denne metoden er egnet for å strekke topper demi-sesongen støvler uten pels og flanell pidstobuvannya. I tillegg kan den benyttes til lakkert laget av geiteskinn støvler. For prosedyren trenger strykejern eller damp og stoff laget av naturlig materiale. Suge stoffet slik at det var litt fuktig. Så god varme vev jern. På strykebrett sette støvler så at han var den mest strukket. Ideelt sett vil denne prosessen produserer to personer. Så vil oppnå en bedre strekk boot topper.
   Cover sko klut og forsiktig dampet ting. Oppmerksomhet i alle fall ikke å berøre overflaten av jern hud! Etter fukting av materialet, begynner å strekke topper. Alle bevegelser bør være glatt for å unngå skadelig par sko. Etter crammed støvler med papir og la så i 2-3 dager.
   Hvordan å opprettholde ønsket størrelse topper av støvler?
   Når du har oppnådd et resultat og overdel av sko har blitt strukket til ønsket størrelse, må du passe på å bevare den ønskede effekt. Å skjedd "svinn", og du kan nyte de komfortable og vakre sko neste sesong, må du følge noen regler. Først bør det oppbevares på et tørt ren sko skapet. Dernest, før du sender din favoritt par støvler vente på neste sesong, vel crammed deres papir. Disse enkle reglene vil hjelpe deg å holde størrelsen topper av støvlene ønskede størrelse.
   Kjøper et par sko i butikken, må du huske på at kanskje freebies aldri strekke til ønsket størrelse. Derfor er det nødvendig å være forsiktig og tilstrekkelig vurdere muligheten for å strekke sko i hvert tilfelle.  
Hvordan koke basmati ris?
 Rice - en av de mest nyttige av frokostblandinger, konsekvent rangert i kostholdet til vegetarianere og alle som holder et sunt kosthold. Blant disse menneskene nøye, selv ømt, som hører til innholdet i sine retter, mange gourmet. Ikke bare er de helt orientert i kjemisk sammensetning og egenskaper ved assimilering av ulike produkter, men de har lært på detaljer fordeler og nyansene i smakskombinasjoner i retter. Dermed med ulike typer ris, vill og dyrket, de foretrekker å alle andre slags eksotiske navn basmati. Kan du stole på deres smak! Jada! Tross alt, når mat valg er strengt begrenset, Willy-Bulle begynne å velge fra bare den beste tilgjengelige. For år, våre landsmenn, i motsetning til de som bor i Asia, anses næringsrik ris, men ikke veldig raffinert smak komponent av klassiske oppskrifter som ris, suppe og søt ris grøt. Alle disse metodene for forberedelse tyder på at risen selv - bare grunnlaget, som tar smak under matlagingen ved å utvide den sterke krydder, smakstilsetninger, søtstoffer og sauser. Men faktisk serverer skarp duftende ris med et minimum av krydder, distraherende fra hans delikat smak - er en godbit i seg selv. Men for å forstå dette tallet bør være skikkelig forberedt. Og basmati ris egnet for utvikling av denne tilnærmingen er best. 
 Basmati ris og dets funksjoner
 De fleste varianter av ris som vokser på planeten vår, kan deles inn i to grupper i form av korn, langkornet ris og Runde. Og hvis klassen av den andre gruppen er preget av relativt myk, lett kokt myk og brukes hovedsakelig til matlaging "klissete" mat (korn, risotto, sushi), deretter dlynnozernыe varianter tillate mer kulinariske eksperimenter. Basmati ris som kommer fra foten av Himalaya, refererer spesifikt til disse variantene med store korn. Polert og upolert overflate av membranen, er det brukt over hele verden for sideretter, desserter, ris og andre retter med nasjonal farge.
 På grunn av sin eksotiske opprinnelse, har delikat og rik kjemisk sammensetning Basmati blitt en av de dyreste ris varianter. Og i sitt hjemland, India, referert Basmati til som "King of Rice", og gi ham en hyllest av kjærlighet og respekt. Under utarbeidelsen av hver risynky økt i størrelse med nesten halvparten, og begynner å produsere mør og saftig smak. Selv utseendet på Basmati svært attraktive: hvit, smuldrete, uten de limte partikler og aggregater. Hver selvrespekt vertinne bør være i stand til å lage det sånn. Dessuten at ødelegge så dyrt og i alle andre henseender verdifullt produkt ville rett og slett irriterende.
 Hvordan lage skarpe Basmati
 For det første bekjentskap med Basmati ris er ideell klassisk metode for sin forberedelse, ikke innebærer bruk av komplekse enheter og eksotiske kosttilskudd. Men for å unngå skuffelse, sørg for at du har valgt riktig ris og basmati kommer til å lage det. For å gjøre dette, kan du lese emballasjen sammensetning av produktet at det ikke har andre urenheter, billigere varianter. Sann Basmati - ensartet farge består av hele, ikke knust korn langstrakte. Noen ganger produsenter bland det i en pakke med en svart eller vill ris, men for utviklingen av funksjoner for å bedre forberede rene basmati.
Hvordan koke basmati ris?
 Like før matlaging ris bør ta og vaske. Enklere å bruke dette ganske brede horisontal overflate: bord eller brett. Hell en liten mengde ris og fra ham alle utenlandske partikler, som kan være klumper av leire, stengler og skall fra kjerner. Disse urenheter indikerer naturlig opprinnelse ris. Raffinert ris bolle hell i bulk og fyll den med rent kaldt vann. Hands Rør ris korn under vann - slik at de raskt bli kvitt støv og overflødig stivelse. Gjenta dette skylling flere ganger - så lenge det er nødvendig å vann forble klart etter tilkobling med ris.
 Basmati ris (og andre aromatiske ris varianter) anbefales for lang suge i vann før steking. Dette er ikke vanskelig, men det er en subtil nyanse. Først suge basmati bedre i varmt vann (litt over romtemperatur). Dette gjør at bønner "slappe" og fullt avsløre sin smak og aroma. Sekund, vannet som ris zamochuvavsya, i alle fall ikke helle ut, og forsiktig helle i pannen. Kokt i samme vann, som var gjennomvåt, beholder Basmati flere næringsstoffer og smak. Nok bare 10-15 minutter å varme ris og lekket vann, og ga den sine verdifulle egenskaper. Deretter kan du fortsette å forberede:
 1.  Først av alt, ignorere instruksjoner for matlaging ris plasseres på emballasjen. I de fleste tilfeller er det en anbefaling koker Basmati på samme prinsipp som pasta av durumhvete. Feil i denne, men får så ikke agglutinere og duftende ris er usannsynlig.
   Å basmati ut virkelig skarpe vann for sin forberedelse bør ta litt mindre enn det som er en del ris 125 deler vann (heller enn 1: 2 som angitt på pakken). I tillegg til din smak, kan oppløses i vann en halv teskje salt, men det er ikke en obligatorisk komponent.
   Den vasket ris etter soaking slå ut i en kasserolle og dekk med vann (ikke glem at du kan, eller enda bedre, bruke samme vann).
   Skru platen til maksimal kraft og raskt bringe vannet til å koke i en kjele.
   Umiddelbart etter kokende vann, dekke pannen med et lokk og skru varmen til minimum.
   Etter 20 minutter, slå av brann, men ikke gjør noe annet, ikke løfte lokket, rør innholdet i pannen ikke og vil ikke holde den fra sin plass på komfyren. Risu løfter trenger innen ca 15 minutter, og i løpet absorbert han seg i alt vannet og fylt med fuktighet.
   Åpne lokket etter 15 minutter. Ozbroyitesya gaffel med lange tenner og litt "kjemmet gjennom" overflaten funksjonen. Dette vil frigjøre fra dypet av varm damp og dele disse frøene som samanfletta rollen.
   Ferdig! Basmati ris tilberedt riktig, ser smuldrete, hører subtile aroma og perfekt for å gi til bordet som en siderett til noe kjøtt, fisk og / eller grønnsaker.
   Raffinert matlaging basmati ris
   I tillegg til den grunnleggende oppskriften, la det koke basmati ris av den klassiske metoden, er det mange alternativ og interessant i sine egne oppskrifter. For eksempel, basmati i Østen ofte kokt i melk, yoghurt, frukt, juice eller kokosmelk. Vi bruker vant til matlaging velsmakende eller saltet væske grønnsaksbuljong virker. Men koker basmati i kjøttbuljong anbefales ikke, fordi det inneholder fett og gelatin ris er smuldrete. Men disse mester interessant erfarne kokker, og husk å starte matlagingen basmati følgende funksjoner:
  Hvordan koke basmati ris?
  1.  Som en generell regel, basmati ris kokt i mindre vann enn andre ris varianter - vi har allerede nevnt. Men selv med denne lille mengden av væske kan varieres på vilje. Hvis du bruker et forhold mellom ris og vann 1: 1 får du en fastere ris.
    Når du tilbereder risen på forhånd, er det best ikke å oppvarmer det igjen og bruke en annen metode. Øk mengden av væske når mat for ca 30% og deretter forlate å sette mot i lengre svaryvshyysya funksjoner under panseret.
    Velg for matlaging ris, tung panne med tykke vegger. Varmen de sprer sakte og jevnt - akkurat det du trenger for rozsypchastosti basmati.
    Rice kan feste seg til bunnen av pannen når du koker ved svært høy varme - bevisst at nivået var minimal.
    Bland aldri basmati ris under matlagingen. I motsetning til forventningene, vil dette resultere i ujevn dampende korn og deres agglutinasjon.
    Sitronsaft eller ghee lagt til basmati etter fjerning av lokket fra pannen. Hot pic lekkasjer raskt og får dem mer prakt.
    Som du kan se, tilsynelatende enkel matlaging ris - ikke så monosyllabic prosess som det kan virke ved første øyekast. Spesielt hvis vi snakker om en av de mest sjeldne, verdifulle og lunefull karakterer - Basmati. Men alle disse problemene handsomely nedbetalt sin smak og ernæringsmessige egenskaper. Riktig tilberedt basmati er best å spise umiddelbart etter koking. Men selv om du kokt ris mer enn i stand til å spise med husholdningen, ikke bekymre deg, og ta den i kjøleskapet i en bolle, dekk med et lokk. Selv dagen etter matlaging basmati fortsatt bra: du kan steke eller bruk innenfor andre komplekse retter. Men varm basmati're ikke verdt det. Det er bedre å re-make denne sprø og smakfull siderett.  
Яндекс.Метрика