Hvordan koke linser pynt?
 Healthy Eating per definisjon ikke kan være ensformig. Selv de mest nyttige naturlige produkter kan hun ikke oppfyller kravet til alle proteiner, fett og karbohydrater. Og hvis du bryr deg mer om vitaminer og mineraler, du har å oppfinne en ny meny hver dag for å ikke føle en mangel på næringsstoffer. Det ville være meget nyttig, men praktisk talt ikke mulig. I virkeligheten er de fleste av oss har tid til å variere bare noen få av de vanlige ingrediensene. Hvis du ikke ønsker å sette opp med denne situasjonen - begynn å skrive i kosten nye produkter. Du kan starte med enkle retter, som for eksempel linser koker for garnityr.
Linser er ikke så ofte ser på bordet av våre landsmenn, mens i øst denne Belgfrukter er svært populære. Vi har fått brukt til erter og bønner, linser selv om en rekke fordeler til dem.
Først, linser ikke trenger å suge i vann før steking. Denne prosedyren gjør ikke vondt rumpe, men uten å forberede linser raskt. Sekund, protein linser kvalitativt forskjellige fra andre planteprotein og inneholder nesten alle aminosyrer. Dette gjelder særlig for personer som, uansett grunn unngå å spise kjøtt.
Bønner, erter og soyabønner langt bak linsene for jern. Tradisjonelle belgfrukter for B-vitaminer i det for mye. Sporstoffer er sink, mangan, kalium, mangan og fosfor. Og, selvfølgelig, pektin og fiber, gjennom hvilke fungerer fint tarmen og fordøyelsessystemet. Regelmessig inntak av linser gunstige effekter på huden, blodet og Vaksinasjoner høye. Alt dette bør overbevise deg til å prøve linser tilberedt med en enkel oppskrift.
 Oppskrifter med linser
 1.  En enkel side rett av linser. Dette Grits beholder fullt sin form mens matlaging. Spesielt grønn, mens den sterkere rød kokt myk, og parabolen er en mer mild. Estimert tid for matlaging grønne linser - 40 minutter, rød - 30 minutter å brune - 25 minutter. Proporsjonalt med forholdet mellom vann - 1: 2. Koker på en rolig brann, salt i 5 minutter til de er møre.
   Linser med grønnsaker. Forberedt lenger, men i at det er anbefalt å bruke en kombinasjon av ernæringsfysiologer. For en kopp linser ta to mellomstore gulrøtter, 1 løk og 2 tomater. Hvis det er noen ferske tomater - de vil erstatte to spiseskjeer tomatpuré. I tillegg er behovet dill (bare halvparten av strålen), 2 spiseskjeer vegetabilsk olje (fortrinnsvis olivenolje, men kan solsikke), en teskje koriander. Pepper og Salt - en klype, til din smak.
  Plasser linser lage mat. På denne tiden nyte en grønnsak: all vask, gni revet gulrot, hakket løk, tomater og persille. 5 minutter stek løken i olje i en stekepanne, legg deretter til de andre grønnsakene i 5 minutter. Så langt har zvarytysya dine linser. Hell av vannet og legg den i pannen for grønnsaker. De sender også fennikel, koriander, pepper. Smak til med salt og rør. Etter fem minutter, holdt under et deksel på lav varme dine linser med grønnsaker klar.
   Linser med makaroni. Denne oppskriften er definitivt nyttig hvis du ønsker å mate den sultne mannen. Kokt i en kombinasjon, er ikke bare velsmakende, men også svært næringsrik siderett linser. Ta like linser og pasta, sted kokt i to forskjellige potter. I mellomtiden forbereder de andre ingrediensene: 3 løk, 3 store tomater, 1 fedd hvitløk, 6 ss vegetabilsk olje. Tradisjonell pepper og salt, og spisskummen, gurkemeie, malt koriander - valgfritt.
  Spoon Varm olje i en dyp stekepanne eller stekepanne og stek koriander med spisskummen. Nesten umiddelbart Sett linser og røre her. Du kan slå av brann, dekselet og sett til side midlertidig til side. I en annen pan 4 ss smør yngel skiver tynne løkringer. Når det begynner å ta på seg en brun fargetone - Legg løk og kaste med en spiseskje sukker. Nå er din oppgave - å bringe løk til gylden brun og tørr, sprø tilstand. Når få ønsket tilstand - Sett karamellisert løk på en serviett til glass overflødig olje.
  I den tredje panne i smør, stek hakket hvitløk og gurkemeie. De sender også hakkede tomater (kan erstatte 4-5 spiseskjeer naturlig tomatpuré). Rør sausen slikkepott og la det potomytysya 10 minutter over svak varme. Når tykner - slå av.
  Komme til boken "Våre sofistikerte retter. I bollen av pasta Sett linser i det - tomatsaus. Gyllen løk er det øverste laget, men det er mulig hvis ønskelig dryss med friske urter.
   Ingefær linser i krem. Dette duftende garnityr for kjøtt eller fisk er enda passende for ferie bordet. Mens forbereder ikke vanskelig, som den siste tiden, begynner å koke havregrøt. Mens den er myk, forberede de andre ingredienser: 200 gram linser 50g smør og 100 dl fløte. Tomater og løk - 2 stk. 3 fedd hvitløk, ingefær skjære opp en finger. En teskje salt, gurkemeie og karri.
  Finhakk løk og hvitløk, ingefær gni på et rivjern. Sammen, stek til de er gyllenbrune i smør. Terninger tomater og småkok med krydder i 5-7 minutter. Nå er det tid fløte, karri og gurkemeie. Legg alt dette i pannen, for å varme stramme minimum og la det småkoke med lokket på i ca 3 minutter. Tilsett forberedt linser, rør og fjern fra varmen.
  Dette er bare noen få side retter, mens linsene ut også deilige supper, salater og til og med burgere. Kort sagt, en gudegave for alle som overholder vegetarianer eller andre kosttilskudd mat!  
Hvordan øke østrogennivået hos kvinner?
 Moderne medisin har en overbevisende vist seg hvor sterk påvirkning av hormoner på tilstanden i den menneskelige kroppen. Ikke bare manifestasjon eksterne seksuelle egenskaper men også oppførsel, humør og generelle helsen til hver enkelt av oss er avhengig av hormonelle nivåer. Det hormonelle status - en svært følsom parameter lett til eventuelle endringer som oppstår til en mann. Det er nødvendig å gå ned i vekt eller få bedre kontrast dramatisk endre rytmen i livet, klima og kosthold, hormonelle system som følsomme for disse endringene. Og disse reaksjonene er spesielt merkbart i en sårbar og delikat kvinnekroppen. Til tross for at fysiologiske, hormonelle, forberedte han å overvinne vanskelighetene naturen, kan egne interne feil fange ham av vakt. Og ofte de er forbundet med nedsatt produksjon av østrogen. Hva er østrogen
 I motsetning til populære stereotypi, østrogen - er ikke én, men en hel gruppe av hormoner som produseres av eggstokkene. Эstrohenovaya gruppen omfatter mange forskjellige tre store steroidhormoner estrone, østriol og østradiol. Hver har sin egen hensikt og nivå av tilstedeværelse i kroppen, ikke bare kvinner, men i små mengder og i menn. Ennå østrogen anses kvinnelige kjønnshormoner, som de følger den kvinnelige kroppen gjennom hele livet, og det er dannet under deres innflytelse. Østrogener "guide" formasjon genitalia (internt og eksternt), hår, mengde fett og muskelvev i blodet, nervøse reaksjoner og menstruasjonssyklus.
 En smal fokus for hver av de kvinnelige kjønnshormoner gir ulike effekter:
 1.  Estrone - Dannelse av sekundære kjønnskarakteristika, vekst av livmoren og forretningsenheter og slimhinner.
   Østriol - Under graviditet vedlikeholdsfunksjoner av morkaken og fosterlivsprosesser. Andre ganger, unntatt under graviditet, nivået under.
   Østradiol - Støtte for hormonell moden kvinnekroppen. De mest aktive og inneholder store mengder i forhold til andre kvinnelige kjønnshormoner. Er grunnlaget for de fleste prevensjons legemidler i tablettform.
   Nivå og kilde av kjønnshormoner er ikke konstant og varierer innenfor visse grenser i løpet av menstruasjonssyklusen. I første halvår har de gjort follikler, den andre - corpus luteum. I tillegg er en relativt liten mengde østrogen produseres binyrene, og i løpet av svangerskapet - placenta vev. Etter utbruddet av overgangsalder en viktig rolle i produksjonen av østrogen foruts binyrebarken grunn av deres kvantitet og kvalitet varierer. Som for den mannlige kroppen, så det østrogener liten, men tilstrekkelig mengder produsert i testiklene.
   Farene ved østrogen ubalanse
   Mens nivåene av kjønnshormoner er normal, men kvinnen er sunt, det ser ut og føles godt og harmonisk. Hennes slanke figur, klar hud, skinnende hår, sterke negler og god humor. De riktige tall hormoner эstrohenovoy grupper gir feminine formen former (midje, avrundet hofter og store bryster), som støtter det sure miljøet i skjeden og regulariteten av menstruasjon. Du kan til og med tillate en rettferdig generalisering og si at balansen av østrogen - er nøkkelen til kvinners helse, skjønnhet og ungdom.
   Dreven produksjon av østrogen kvinnelige kroppen fører til hormonell ubalanse og ulike typer patologiske tilstander. I mange tilfeller er dette på grunn av svingninger i vekt, eller et sett av skarpe vekttap av fettmasse. Fettvev i store tall bidrar til å produsere østrogen og påfølgende brudd på fruktbarhet (evne til unnfangelse, svangerskap og fødsel av avkom), og selv ufruktbarhet. Men medisinsk praksis viser at mangel på østrogen i den kvinnelige kroppen er mye mer sannsynlig enn sine overskudd.
   Avhengig av alder av kvinner, lave nivåer av kjønnshormoner kan oppstå følgende funksjoner:
  1.  Unge i Transition avtagende vekst og utvikling av skjelettet av sekundære kjønnskarakteristika.
    Hos unge jenter begynner menstrua senere, er bryst liten, hip - smal.
    Hos voksne kvinner forstyrret menstruasjonssyklusen, måne ledsaget av smertefulle opplevelser eller forsvinne. Fades seksuell lyst.
    I alle aldre forverres søvn og hukommelse, øker appetitten. Huden blir tørr, flassende, det strekker og betennelse. Stemningen endrer brått uten noen åpenbar grunn, kroppen blir lei fort og dårlig motstår sykdom.
    Fremgangsmåter for å øke østrogen hos kvinner
    Vedlikeholde og gjenopprette normale fysiologiske nivåer av hormoner i kvinnekroppen - gjenstand for teoretisk og praktisk arbeid av mange vitenskapelige og medisinske laboratorier over hele verden. Til dags dato er følgende funnet og korreksjonsmetoder, ved å heve, østrogen hos kvinner:
   1.  Medisinering (hormonelle) er å motta spesialpreparater som inneholder syntetiske hormoner og hormonliknende stoffer og ofte også den preventive effekten. Denne metoden kan øke østrogennivået og effektivisere menstruasjonssyklusen, men har mange kontraindikasjoner. Spesielt kronisk administrering av legemidler basert på hormoner eggstokkene kan slutte å produsere østrogen helt uavhengig, det vil si å fjerne stoffet vil ikke positiv, ytterligere forsterket den negative effekten. Derfor, i tilfeller hvor en korreksjon av hormonelle parametere mer skånsomme metoder, de fleste pasienter og deres leger foretrekker disse alternativene.
     Medisinering (vitaminer) - Slik som økt inntak av fettløselige vitamin E kapsler og som en del av multivitamin komplekser. Videre kan flere vitaminer, mineraler og naturlige hormon erstatninger som gir en gunstig effekt på kvinners helse hentes fra naturlige kilder: mat og drikkevarer.
     Kosten metode basert på dette. Det krever mer tid sammenlignet med andre metoder for å øke nivået av kjønnshormoner, men er ansett som den sikreste blant dem. I hjertet av korrigere kosten er matvarer som inneholder fytoøstrogener - stoffer av vegetabilsk opprinnelse som etterligner østrogen kroppen og stimulerer deres produksjon. Og først i antall soya fytoøstrogener dekker alle måltider ut av det. Med andre ord, regelmessig inntak av soyamelk, ost, ost, mel bidrar til å øke østrogennivåer hos kvinner.
     Andre belgfrukter bak i denne sammenheng fra soyabønner er ikke mye, fordi det under behandling for å øke østrogen diett beriket bønner, erter og noen frokostblandinger, hirse, rug, bygg. Animalske fett meieriprodukter, er kjøtt også nødvendig. Særstilling av betydning i kostholdet menyen dekker saltvannsfisk - det inneholder mye flerumettede fettsyrer som er nødvendige for riktig metabolisme i den kvinnelige kroppen.
     Frukt og grønnsaker utføre støttende rolle, særlig epler, mørke druer, granatepler og fikener, tomater, aubergine, gresskar og alle typer kål. Grønn te og salvie sjy altfor forsiktig, men effektivt bidra til å øke mengden av østrogen. Men kaffe avkok og høyereliggende uterus kontrast reduserer deres nivå, slik at deres bruk bør unngås.
     Aromaterapi tviler noen eksperter med effektivitet sine, men definitivt mykere og sikrere arbeids andre metoder. Bruk av essensielle oljer beroliger nervesystemet, og dermed normalisere stoffskiftet og hormonelle prosesser. Som et resultat, blir kroppen tone og tvinge selv for å oppnå de manglende hormoner. Mest brukte aromaterapi modne kvinner i postklimakterychnyy periode.
     Normale nivåer av østrogen gir kvinner helse, energi, styrke og handlekraft. En overtredelse av enhver sunn livsstil, vekt svingninger, vitaminmangel, mangel på mosjon, dårlig kosthold, stress lang pause denne skjøre balansen. Heldigvis øke østrogennivå kan være relativt trygge, naturlige midler. Men selv i dette tilfellet, bør behandling foreskrevet bare en erfaren lege etter nøye diagnose.  
Яндекс.Метрика