Hvordan å vise en form laget av stoff?
 Mould - en sopp som under gunstige forhold (fuktighet, mangel på luft) begynner å spre seg på alle overflater. Avhengig av typen av muggsopp kan være en annen farge fra hvitt til sort. Avfall fra disse mikroorganismene kan ødelegge ethvert materiale: papir, tre, planter, syntetisk. For eksempel, jakke, denne soppen berørt, rozpovzetsya bare i fiber. Hvis rommet er fuktig og varm, det sjelden luftet på vegger, tak, kan møbler være en sopp. I slike omstendigheter klær for tidlig dekket med mold. Rik nok til å sette i et skap i dårlig tørket form, og snart vil det vises på flekker av mugg. Fargerike klær på steder mold lesjoner mister vanligvis sin farge, dekket med hvite eller svarte flekker.
 Hva om du funnet spor av mugg på ting? Du har en sjanse til å spare slitasje bare hvis det er på et tidlig stadium lesjoner sopp. Hvis formen begynte å ødelegge strukturen av materialet, ville slikt må kasseres.
 Salget er spesialverktøy for å fjerne flekker av organisk opphav. Merk at disse kjemikaliene er ikke egnet for alle typer stoff, så før du søker tilbringe en liten test - prøv å slippe et middel til å plotte ting ubemerket.
 For å bringe mugg fra klær, kan du bruke disse tipsene:
 1.  Dersom mold ting truffet av bomull flekk dryss pulverisert tørr kritt opp et stykke papir og legg på toppen prohladte varmt strykejern.
   Hvitt stoff fra sopp kan lagre denne: suge flekken med hydrogen peroxide, deretter vaske tøy.
   Silke og ull klær for å bli kvitt mugg ved å bruke terpentin: de behandler flekker, hell opp tørr leire, sette en papirserviett og prohladte all varme jern. Legg merke til at denne metoden ikke kan anvendes for lette stoffer.
   Dersom mold nettopp begynt å dukke opp, rødsprit tørke flekker og deretter vaske ting.
   Små flekker av sopp tørke løk juice og la stå i 15 minutter. Etter denne behandling vaskes i varmt vann tingen.
   Gjelder å farge blanding av sitronsaft med salt og la stå i en time og deretter vaske klær.
   Sopp utmerket middel for å ødelegge klor. Anvende en måte å farge i 15 minutter og deretter vaske stoffet i vaskemaskinen med tillegg av den samme oppløsning. Husk at denne metoden er kun egnet for hvitt, fast materiale.
   For at dine ting ikke var dårlige flekker fra sopp, regelmessig tilbringe en rekke forebyggende tiltak:
   Sørg for å rydde skapet, periodevis fjerne alle elementer fra hyllene til skapet provitryuvavsya;
   ikke fjern skitne klær i skapet, fordi det kan også være en sopp;
   yttertøy, som var lenge i skapet, sørg for å henge ut på balkongen i solen prosushytys;
   Ikke legg våte ting i skapet.
   Hvis rommet var fuktig, må gjøre aktiviteter fordi mugg er farlig for helsen din.  
Hvordan du rengjør gamle mynter?
 Numismatics - hobby som krever ikke bare kunnskap om historien om opprinnelsen og verdien av collectible mynter, men også evnen til å ta vare på riktig måte for disse samle. I flere tiår, om ikke århundrer ligget i bakken eller fuktig miljø mynt til slutt mister sin opprinnelige utseende og krever vanligvis dyktig estetisk restaurering. Hvordan du rengjør mynter collectible, sjeldne varer som ikke mister sin verdi og bli verdig pryd Numismatic album og stolthet av sin eier? Får rengjøring gamle mynter, først bestemme arten og omfanget av forurensning. Hvis bildet er fullpakket jord eller leire, sette en mynt i 10-15 minutter i såpevann, helst ved hjelp av alkalisk såpe. Deretter forsiktig, være forsiktig så du ikke skader og ikke ripe opp overflaten, med samme løsning ren flanell klut eller mynt om nødvendig, en tannbørste med myk bust. Husk at riper på baks advers eller kan ikke bare forverre utseendet gjenstand for samlingen din, men også for å frata ham numismatisk verdi. Hvis du er fornøyd med resultatet rengjøring, tørk den konklusjonen mynt på et stykke lofri klut og sette i samlingen. 
 Mens påvirkning av fysiske faktorer på mynter som et resultat av korrosjon av metalloksyder kan dannes. Dersom gull og sølv gjenstander praktisk talt ikke er utsatt for oksydasjon, er korrosjonen av kobber meget følsom. Det er nødvendig å fjerne oksyd - avhengig av utseendet av mynten. Det er begrepet "patina". Det enda naturlige farger mynt selv brun eller svart. Patina mynter uten børster, fordi det anses som "edle" skilt mynten viser en høy kvalitet metall og tjener til å beskytte den mot uønskede ytre påvirkninger. En annen ting - grønnaktig skjær på en kobbermynt, vanligvis flekker og forringer det estetiske utseendet av ting. I dette tilfellet, vil du bidra til vanlig eddik eller sitronsyreløsning. Rengjør forsiktig mynt med en klut fuktet med en løsning, og skyll i alkalisk løsning for å nøytralisere syren.
 Den mest pinlige øyeblikk - er å identifisere mynten blek grønn korn. Hvis metallet crumbles, betyr det at han er imponert bronzyankoy. I dette tilfellet er det best å gi opp selvrensende, og hvis ting unike å overlate det til en profesjonell.
 Dersom mynten ervervet ved børsting for lys skygge, for å gi den riktige hjelpen sollys. Sett på en god ting opplyst terskel solen i noen dager, ikke glem å periodisk snu en mynt. Over tid, produsert det lys patina, og du vil oppnå det ønskede resultatet.
 Hvis gull gjenstander vanligvis nok såpe til å vaske, ved håndtering av sølvmynter, ta hensyn til det edle metallet. Jo høyere prøven, jo mer nøyaktig er det nødvendig å velge den metode for behandling. Sølv høyeste orden bør rengjøres med en spesiell løsning; mindre verdifulle metaller kan underkastes behandling av ammoniakk eller syre fyksazhem brukt i fotografering. Ikke dårlig renser med lavgradig sølvmynter sitronsaft; nok til å slippe ham et samle ting for et par timer, fullføre prosessen ved å vaske i såpevann og lys sliping stykke flanell.
 Hvis du har nok erfaring i behandling av gamle mynter, ikke oppfinne dine egne oppskrifter og ikke lytte til råd fra amatører. Så ofte anbefalt lim GOI kan forårsake uopprettelig skade på mynter, samt tann pulver og pasta mat brus, salt, sand og andre slipemidler. Ikke forsøk å rengjøre mynter bilde nål eller en stiv børste. Husk: hver ting krever nøye og forsiktig holdning til seg selv, spesielt hvis denne tingen - antikk.  
Hvordan å lage mat frosne grønnsaker?
 Frosne grønnsaker kan nå kjøpes i enhver stor matbutikk. Den unike teknologien av sjokk frysing kan lagre produkter i mineral og vitamin innhold, som var opprinnelig i dem. Disse grønnsakene er et utmerket alternativ drivhus i vinter. I mellomtiden, lett tilgjengelig, tar prisen for en pakke med grønnsaker matlaging ikke mye tid og krefter, og rettene kan tilberedes variasjon. Det er bare viktig å vite et par oppskrifter. Kokte frosne grønnsaker
 Kokte Frosne grønnsaker anses mest nyttig, fordi under matlagingen de mister minst dens gode egenskaper. Typisk pakking av produktet angitte volum av vann og koketiden. Vanligvis en halvkilo grønnsaker nok 100 milliliter. Hvis grønnsaksblanding som inneholder mais, bønner, erter, legge 200 milliliter, fordi de trenger mer væske enn andre grønnsaker.
 Dermed riktig mengde vann helles i pannen, og når det koker, tilsett salt og legg den i hennes grønnsaker. Koke stoppet fordi de er kalde. Vent til vannet igjen begynte å koke, og rør forsiktig å skille kjølt stykker, senk varmen på komfyren.
 Hvis du vil, kan du legge til krydder, hakket dill. Anbefalt nær pannen med et lokk og se til at grønnsaker tushkuvalysya i vann. Steketiden er 3 til 5 minutter, etter som vannet kan dreneres, sette små porsjoner på tallerkenen og server med rømme på bordet, for eksempel.
 Frosne grønnsaker i mikrobølgeovn
 Dette er en av de enkleste måtene å tilberede frosne grønnsaker. Lag noen hull direkte i pakking av grønnsaker, legg den i mikrobølgeovnen, sette maksimal kraft og stille timeren i 2 minutter. Etter ytterligere to minutter etter matlaging nøye kutte pakke og oversette grønnsakene på et fat.
 Veldig lett å tilberede grønnsaker gryte. For å gjøre dette, plasserer de forkokte grønnsaker i en bolle, hell forberedt mix egg, slått med melk eller fløte og en klype salt, dryss topp med revet ost. Etter bare et par minutter å tilberede i en mikrobølgeovn på maksimal oppvarming kommer en fantastisk grønnsak gryte.
 Vegetarisk ris eller grønnsaker med ris
 I to porsjoner med vegetarisk pilaf trenger du:
 ris - 500 g;
 Frosne grønnsaker - 200 g;
 vegetabilsk olje - 2 ss. skjeer;
 buljong / vann - 100 ml;
 krydder, salt og pepper - etter smak.
 Stadier av Forberedelse:
 1.  Sett en gryte med vann på bålet, tilsett litt salt og kok til det - vask ris. I kokende vann, legg i risen og stek under omrøring av og til i 20-30 minutter. Steketiden avhenger av typen av ris, og som er angitt på pakningen. Klar ris skyll med kaldt vann med et dørslag.
   Til Frosne grønnsaker kan bli satt i en panne for matlaging, kan de være pre-tining i romtemperatur. Nok til å få dem ut av fryseren før du begynner å koke ris. Åpne posen med grønnsaker og legg dem på en oppvarmet panne, hell suppen, tilsett litt olje, salt og pepper og la det småkoke under lokk stengt i 20 minutter.
   Sett ris til grønnsaker, røre og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Retten skal tjene varm.
   Grønnsaker med kylling
   For å forberede denne retten trenger du:
   frosne grønnsaker - en pakke;
   kylling;
   løk - 1 stk.
   smør / oliven - 50 g;
   salt, buljong / vann, urter.
   Stadier av Forberedelse:
  1.  Slipe løk, stek i olje.
    Vask skåret i pene skiver og legg på en steke til løken kylling,. Når kyllingen litt brunet, tilsett buljong / vann. Lukk lokket og la det småkoke i 10 minutter.
    Tilsett grønnsakene og stek i 15 minutter. Den ferdige retten dryss topp med hakkede friske urter.
    Frosne grønnsaker er en annen god løsning for moderne kvinner som bryr seg om helse og ernæring av familien. Tidligere var det bare mulig hermetisering grønnsaker, og de var en lang vei å tilberede, og dermed miste sin gunstige egenskaper. I de samme frosne grønnsaker tap er minimal og kan brukes selv for matlaging mashed nyttig for de yngste familiemedlemmene.  
Яндекс.Метрика