Stell av vinduer laget av tre

 Tree - en førsteklasses byggemateriale med overlegne egenskaper. Den gir en enestående atmosfære av komfort, forbedrer klimaet i ethvert rom. I dag er trevinduer opplever en bølge av forbrukernes interesse. I de senere årene, er etterspørselen etter tre vinduer vokser stadig, til tross for konstant økning i prisene på disse produktene. Moderne teknologi av trevinduer tillate å produsere produkter med høy ytelse egenskaper som krever minimalt med omsorg.

 Vedlikeholdsarbeid er:


 - Smøring av alle bevegelige deler vindus tilbehør;
 - Sjekk pakning for skade deres (om nødvendig utskifting bør gjøres). Sealant behov 1-2 ganger i året til prosessen innebærer på grunnlag av vaselin som beholder sin elastisitet;
 - Rengjøring av tre vinduet bør ikke utføres med rengjøringsmidler som inneholder syre etser eller skuremidler;
 - Uakseptabelt prosess vindu nitrovarnish, organiske løsemidler og fortynningsmidler lakk. Det anbefales å bruke spesialverktøy for tre vinduer;
 - Unntak bli truffet beslag sand, gjørme og mørtel.
 Mesteparten av vedlikeholdsarbeid er ikke arbeidsintensiv, men de unngå kostbare reparasjoner og utskifting av vinduer. Tetting profiler mellom rammer og karmer og isolerende glass tetningsmidler er ikke malt. Etter kontakt dem male det må fjernes umiddelbart, som selfangere kan miste sin elastisitet.  
Secrets av frukt og grønnsaker. Generelle regler for bevaring

 Sterilisering


 Det varmer mat ved 100 ° C. Denne måten å høstes fruktdrikker, frukt i sin egen juice, frukt og grønnsakspuré, grønnsaker salater og diverse. Marinert grønnsaker vanligvis også underkastes sterilisering.
 Vilkår sterilisering av frukt og grønnsaker
 • Før sterilisering produkter bør være forberedt container. Hjemme, er det best å bruke glasskrukker kapasitet 05 liter, 1 liter og 3 liter. Mindre bruk blikkbokser. For høsting juice kan brukes glass flasker av ulike volumer.
 • Den hermetisk forsegling av bokser det er best å bruke tinn lokk med gummipakning. Hvit dekker bare passer i hermetikkprodukter som ikke inneholder eddik. I andre tilfeller bør du bruke gul cap, siden de er dekket med maling som hindrer oksidering.
 • Før bevare pålagt å individuelt steriliserte glass og lokk. Bankene kan behandles med damp over kokende kjele eller varme dem i ovnen til 100 ° C. Deksler bør kokes.
 • For å sterilisere stykker trenger å erverve en romslig retter, som du vil bli satt for kokende banker. Ved bunnen av de redskaper som er nødvendig for å sette et tre gitter eller i det minste en linduk brettet i flere lag på bunnen av bokser er ikke i berøring med bunnen av tanken.

 Pickles. Beising


 Pickles og syltet - to lignende måte å bevare produkter basert på melkesyre gjæring.
 Den eneste forskjell i forholdet mellom salt og melkesyre.
 Ved beising av saltinnholdet er 3-5% av produktet, og syreinnhold - 6,12%. Når gjæret behov 15-25% salt og syre - 2%.
 Vilkår for pickles og syltede grønnsaker
? Til salting og beising beste brukte eikefat som de sterkere og mer holdbar, men vi kan ta container fra andre tresorter, bortsett bartrær.
? Små mengder kan være saltet grønnsaker og enamelware (bøtter), og oversetter til å lagre i glasskrukker da.
? Før bruk, bør vaskes med varmt fat av saltlake (1 lm. L. Til 1 liter vann), skyll beholderen godt og se på tilstedeværelsen av sprekker.
? Hvis tønna var lekker, må du fylle det med halm og dekk med vann. Fra denne veggen fat svelle og lekkasje zakuporytsya.
? For pickling agurker bedre bruk av høst varianter. Agurker skal være av middels størrelse, neperezrili, med fast kjøtt.
? Når beises agurker til bunnen av fatet bør sette et lag av krydder (fennikel, koriander, hvitløk, pepperrot root), en halv agurk, de er et lag av krydder, en halv agurk og et tredje lag av krydder.
? Tomater for beising kan være varierende grad av modenhet: grønn, brun, rosa, rød. Du må plukke tomater medium størrelse, med fast kjøtt (salat varianter for beising er ikke egnet). En må saltbeholderen tomater like modenhet.
? For beise tomater vel ta disse urter: dill, estragon, korint blader, bitre paprika. Stable dem på samme måte som i pickling agurker.
? Perfekt for salting squash og zucchini. Deres salt, skåret i skiver. I tillegg kan du legge til salt og hel aubergine, noe som gjør dem mer langsgående sporene.
? For vannmelon pickles velge sene sorter. Vannmeloner bør være moden, men ikke overmoden, og ikke for stor. Det er ønskelig at deres vekt ikke overstiger 2 kg. vannmeloner ikke legge krydder. Salt de trenger helt. For å få fortgang i gjæringsprosessen, er det nødvendig å pierce huden på flere steder Arbuzov tre eiker.
? Kål vanligvis ingen salt og kvass. Skal brukes beising medium - og sent varianter av kål. Med ører å slette kål, deretter hogge eller makulere dem. Når gjæret kål å legge gulrøtter, epler, spisskummenfrø eller anis, friske tyttebær.

 Mochinnya


 Fra beising og salting skiller bare tilsatt sukker eller surt, og prosessen med å bevare mochenyem også basert på melkesyre gjæring.
 Vilkår mochinnya frukt og grønnsaker
 • For best egnet mochinnya epler høst og vinter varianter av pærer og sur søt med fast kjøtt og en dusj Uhorka.
 • Hvis du vil bruke mochinnya frukt, hvete eller rug halm. Det skal legges på bunnen av fatet, og deretter oversette hver 2-3 lag med frukt. Det sparer dem fra skade og gir en spesiell smak. Av samme grunn sette godt rips frukt blader eller kirsebær.
 • For å forberede vørter, må du 200g rugmel oppløst i en liten mengde kokende vann, tilsett 1 ss. l. salt og helle varmt vann til 10 liter. All mix grundig, forsvare og belastning.
 • Sukker i mochinnya legges i form av søtt vann. For dets fremstilling i 10 liter vann som er nødvendig for å løse opp 400 gram sukker (eller honning 600 g) og 15-tallet. l. salt. Blandingen koke opp og kjølig.
 • Frukt satt i tønne for å helle vørter eller søtt vann slik at deres flytende gardin. I løpet av de neste dagene, er væsken tilsettes fordi det er delvis absorbert av frukt.

 Marina grønnsaker og frukt


 Denne fremgangsmåte for konservering av matvarer er basert på virkningen av eddiksyre, som er et utmerket konserveringsmiddel.
 Vilkår pickling grønnsaker og frukt
? Marinaden kan ikke bare grønnsaker (agurk, tomater, paprika, squash, etc.), som tradisjonelt, men noen frukter og bær. For eksempel, syltede kirsebær, druer, er kvede et utmerket tillegg til salater og hovedretter.
? Sopp bør kokes før beising (ikke marinert fersk sopp).
? Til eddik var trygg konserveringsmiddel, krever et meget stort antall. Dette varierer smaken av det opprinnelige produkt. Derfor, vanligvis i marinader legge eddiksyre og sylte produkter som utsettes for sterilisering eller pasteurisering (sterilisering ved en temperatur på 80-90 ° C).

 Frysing frukt, bær og grønnsaker


 Det er veldig enkelt og veldig effektiv måte å høste frukt, bær og grønnsaker for vinteren. Vitaminer i frosne matvarer lagres mer enn de andre typer bevaring.
 Hvordan å fryse frukt og grønnsaker
 • Freeze produkter kan være ved en temperatur på -12 til -25 ° C.
 • Hjemme kan du fryse produkter i fryseren eller kjøleskap og fryser.
 • Det mest praktiske emballasje for frosne produkter er plastbeholdere (f.eks bøtter med majones for 800 meter eller plastkopper på 05 liter) og plastposer.
 • Rozfasovuvaty frukt for frysing containere som kreves i dette bindet, som kan brukes umiddelbart etter tining fordi produktene ikke kan fryses ned.  
Hvordan velge og kjøpe mat for familien

 Hvis du har lært å riktig planlegger meny for ukenDeretter kjøpe produkter også vil ikke gjøre deg noen problemer. Så hvordan finne du ut hva du skal kjøpe for å passe ditt passord?
? For å unngå forvirring i beregningene, lage en handleliste trinnvis:
 a) først av alt, ta din uke-menyen, et blankt ark og en penn;
 b) Skriv ned alle matvarer som du kommer til å lage mat;
 c) en liste over produkter for utarbeidelse av hver rett;
 d) tror at det er mengden av hvert produkt er nødvendig for en bestemt matrett. For vertinne som har enda litt erfaring, vil det være enkelt. I dette notatet noen retter kan gjentas i løpet av uken. Følgelig øke antall produkter i de rette proporsjoner;
 d) ser listen, vil du legge merke til at mange produkter vil også bli gjentatt. For eksempel, poteter som trengs for å gjøre noen supper og sideretter for. Eller egg som kan brukes for omeletter, pannekaker, salater. Løfte alle gjentagelser på hvert element basert på det totale antall;
 e) Så nå foran deg er en liste over alt som kreves for å gjennomføre meny av produkter og spesifisert deres antall per uke.
? I tillegg til produkter fra listen, må du kanskje noe annet med essensielle produkter som ikke er inkludert i menyen, som te, kaffe, sukker, salt, smør og olje og brød.
 Brød bør kjøpe hver dag, så det var frisk, men antallet er ønskelig å beregne nøyaktig, ikke ta for mye, for at han zalezhuvavsya ikke usympatiske. Men hvis du likevel dannet overskudd brød, kan du sette den til å lage toast til frokost eller knekkebrød.
 Salt, sukker, vegetabilsk olje, te og kaffe har en tendens til å kjøpe mindre enn en gang i uken. Dette skjer vanligvis 1-2 ganger i måneden. Derfor å lage en liste over kjøp, vær oppmerksom på at du har nok igjen til neste uke antall av disse produktene, eller har tid til å fylle sine aksjer.
? I tillegg til grunnleggende produkter, det er de som alltid nødvendig i tillegg til hovedmenyen. Dette, for eksempel frukt, melk, yoghurt. Frukt kan kjøpes på en gang hele uken, selv om deres forbruk er vanskelig å planlegge. Hvis du allerede vet godt hvor mye frukt er spist ditt hjem for en uke, bare prøve å gjøre dem til en ukeplan kjøp, hvis ikke fylle opp aksjer etter 2-3 dager, men prøv å ikke kjøpe for mye, slik at de ikke forsvinner. Melk og yoghurt bør du kjøpe hver dag, så de er ikke bortskjemt.
? Nå lage en liste over produkter som ikke er nødvendig, men det jeg ønsker å skjemme bort deg selv og familien (søtsaker, saft, godteri, nøtter, gourmet). Ved utarbeidelse hans sinn om muligheten for budsjettet, fordi i visse tilfeller der det ikke kan nekte. Noen godbiter lett forberede deg, og med mye mindre. For eksempel kan med sukker og melk og ubrukte balanserer bli kokt smør fudge - en stor godbit, ikke dårligere enn smaken av butikken.
? Når samlet en liste over nødvendige produkter, beregne, hvor mye vil koste deg å kjøpe. Samtidig, må du huske hvor du kjøper dem på Rimi, i engrosmarkedet på detaljhandel. Bedre, selvfølgelig, velge et sted hvor prisene er lavere (hvorfor betale mer?).
? Ikke glem å ta hensyn til opplevelsen av ukentlige innkjøp. På slutten av hver uke i kjøleskapet revisjoner for å avgjøre om alle produktene har vært brukt om noe er igjen for mye, hva bortskjemt. Ikke gjenta tidligere feilgrep.
 Med litt overflødig kan kjøpe bare de produktene som er lagret i lang tid (korn, pasta, poteter). Slakt kan ligge lenge nok i fryseren, men det er bedre å kjøpe dem for en uke.
? Going shopping, prøve å ta så mye penger som du trenger for dine beregninger for å unngå fristelsen til å kjøpe junk food, som deretter zalezhatsya i kjøleskapet ditt.  
Яндекс.Метрика