Hvordan ta vare på gardiner

 Hvordan ta vare og vaske gardiner, persienner og skodder
 Unngå ammoniakk
 Ammoniakk og andre etsende eller slipende stoffer kan skade vinyl og aluminium persienner. Vaske disse blinds kan både plass uten å fjerne, og i dusjen eller i badekaret med vaskemiddel.
 Skjeve persienner
 Hvis strømstyring for lengre enn du trenger, kan du spare skodder (flat eller ikke-retnings) vidv'yazavshy materie og snu dem. Fjerne duken, skru og skyv glidebryteren til bunnen rail. Fjern den skadede området og fest den nye behunku slutten. Lage en ny åpning for å henge persienner og lameller på plass.
 Snurrig ruffles
 Bruke polstrede dyser for rensing av australske persienner og rullegardiner med kranser av tynn støvsuger og en støvsuger. Disse blinde krever renseri.
 Brød Linje
 Du kan rengjøre blinds med ferske brødskorpe. Passerer langs hver plate. Det samme kan du gjøre med en børste eller gammel spesiell dyse av en støvsuger.
 Omsorg for bomull
 Gardiner, duker og gardiner av bomull i direkte sollys kan falme ujevnt, som solen beveger seg i en sirkel i løpet av dagen. Hvis du ikke er fornøyd, ofte vaske sitt fag eller tørr ren.
 Hvordan å vaske delikate gardiner
 Vask tynne gardiner for hånd i varmt vann, men ikke overskride anbefalt temperatur, ellers håpløst deformert materiale. Skyll i kaldt vann, understreker spesialverktøy. Tørr, etter å ha kastet gjennom en tykk pinne - så vysohshy de mister formen.
 Mer på gardiner
 Når plantasje persienner på metall gesims sikre ytre kanter klut i endene ved hjelp av plasthetter. Dette vil tillate at gardinene jevnt fordelt langs lengden av gesimsen.
 Hvordan rengjøre gardiner
 En gang i året gardiner og pelmets støvsuger med en spesiell belagte tekstiler cap. Hvis vakuumet er for tung til å løfte den, og når gulvet betyr ikke metelochkoy egnet for støv. Gardiner bør rengjøres minst en gang i året, å følge instruksjonene på etikettene.
 Skjønnhet pergament
 Persienner laget av naturlige materialer kan lide av vann. Pergament papir og fukte ikke. Rengjør dem med en spesiell lim eller tannkjøtt.
 Hva et rot?
 Hvis plate skodder satt seg fast og de forlot snu, senke dem til midten, fjerne eierne og åpen hånd. Lavere og gjenta igjen å trekke tilbake.
 Ikke skimp på gardinene
 Silly kjøpe korte gardiner bare fordi materialet er svært dyre - de vil se kutsym. Bedre kjøpe big blinds i vinduet bredde på 25 billigere materialer som for eksempel trykt Calico, musselin og voile. Bånd og snorer stressede med skjell de ser helt fint.
 Hvis vann ruller
 Støvsuger glidere hjelp stoppede eller myk børste. Fjern skitt med en sterk vanntett gardiner, etter å ha fjernet dem. Å teste vannet motstand zbryzkayte overflatevann. Hvis dråpene renne, da stoffet behandles riktig. Rengjør svamp med en liten mengde sjampo for møbeltrekk eller spesiell sjampo for rengjøring av gardiner. Henge dem på plass er våt.
 Spill av lys
 Badene er vanligvis hang på vinduet gardiner laget av et lett transparent materiale som han savnet lyset. Tyngre stoffer som passer til soverommet hvor du heller ønsker å tone ned et skarpt lys. Løfte humøret ved å henge i rommet lys lin gardiner og tung sommer - vinter.
 Fri fra unødvendig
 Før vaske gardiner nelinyayuschih fjerne alle kroker, klemmer og vekter. Rist ut støvet. Bløt i kaldt vann, klem forsiktig og vaske den i sparing modus. Hjerneslag fortsatt vått. Rette nøye stoffet for å unngå rynker. Bare henge - de dosohnut. Pre husk å vaske vinduer, vinduskarmer og gesimser.
 Som et minimum
 Hver måned støvsuger persienner på begge sider med en spesiell dyse. Opplysning ren fjærkost. Ta på gummihansker og bruke en universal vaskemiddel. Spray det med spray og fjerne skitt fra platene og sprekker. Tørre blinds, en tørkeklut.
 Ytterkanten
 Utvendige persienner kan rengjøres samt interne (se. Ovenfor), men det er praktisk å vann fra en slange med et maksimalt vanntrykk. Tørk forsiktig håndkle tørke resten av solen.  
Hvordan å rydde opp i rotet på kjøkkenet

 På kjøkkenet du forberede og lagre mat, er så spesielt viktig å overvåke renslighet. Kjøkkengulvet og fliser bør renses minst to ganger i uken; hvis hver gang du tar mat på kjøkkenet, er det ønskelig å ha mer.
 Hvordan Vask arbeidsflater og kjøkkenskap
 Når matlagingen er ferdig, Vask arbeider overflater og fliser med vann og eddik. Så du vil ikke tillate modig og sterk lukt fordampning absorberes umiddelbart og eddik gjøre lys desinfiserende effekt. Fra tid til annen bruker på kjøkkenet våren rengjøring, ikke glemme skap og skuffer. Tilfeller av sensitive overflaten kan rengjøres med lunkent vann eller en mild eddik løsning nøytral, tørke umiddelbart tørr med et rent linklede. Før du re-fylle skap, kan de noe etter vask Hold åpen for endelig forsvant gjenværende fuktighet. I mellomtiden kan du gjøre sortering mat og krydder, samt rene elementer som skal settes tilbake i skapet.
 Åpne tre flater i kjøkken og i rommet der du tar mat bør regelmessig rengjøres forsiktig, ellers trefiber eller sporene kan bosette mikrober.
 Du kan bruke eddik til sine antiseptiske egenskaper, som også er svært forfriskende farge: Vask grundig eddikvann bord og arbeidsflater (hvis grov tre, er det best å børste), og tørk av.
 Hvordan å vaske og rengjøre vasken avløp
 Stål og krom overflater (f.eks, vask og bestikk) er spesielt utsatt for dannelsen av kalkflekker og raskt miste sin glans. Med myke verktøy for polering eller en blanding av kalk og økonomisk vidmuchenoyi eddik i en fei du returnere dem skinne. Gni med en myk svamp verktøy for polering eller kritt blandingen til overflaten. Gi et middel kjole - noen få minutter, skyll med varmt vann og tørk med et kjøkkenhåndkle. Ikke mye forurenset stål overflate kan rengjøres med vann eddiksyre
 For kjøkken VVS forblir ren og at det ikke er noen ubehagelige lukter en gang i uken i dreneringshullet helle en spiseskje med natron og noen få minutter sakte helle varmt vann der. Ja oppløse fett og bakterier er ødelagt. Hvis det var forurensning, bland forskjellige deler salt og natron og hell blandingen direkte i avløpet. Tretti minutter senere, når blandingen absorberes sakte helle kokende vann der.
 Klut og børste til oppvasking bør desinfiseres regelmessig for å unngå noe behov for å endre dem for ofte. Hell en spiseskje med natron i en plast bolle og fyll den med kokende vann. For noen få minutter, suge kluten i løsningen og børster, og deretter vaske dem. Oppvaskmiddel umiddelbart etter bruk, la tørke i luft.  
Hvordan vaske retter, gryter

 Hvordan du rengjør servise, bestikk og glass


 Noen ganger når du arbeider med kjøkkenutstyr bør virkelig subtil teft. Det spiller ingen rolle om du er oppvasken i oppvaskmaskinen eller for hånd - alltid vurdere materialets egenskaper. Da er rettene ikke bare ren, men lengre opphold i god stand. Vesenet kjøkkenutstyr må være rimelig, så det vil vare lenger og spare deg for tid.
 Når du vasker retter i maskinen
 Store gryter og panner bør ikke vaske maskin og for hånd. Som en oppvaskmaskin de tar opp plass, som forbruker mye overskuddsenergi.
 Kjære kopper og glass er ikke laget for å vaske bilen. Det samme gjelder malt porselen, bestikk av sølv, med gull frynser, skjærebrett og boller og bestikk på tre eller kåt substans.
 Optimal Kjøp Klikk for hver type retter. Da du ikke har en tid til å re-sortere innholdet i maskinen bare fra det faktum at du legger en plate mislyktes.
 Kurver Servering enheter. Hvis din maskin bestikkurven satt inn i oppreist, og deretter plassere dem bedre frimerker ned. Da overflaten er brukt renere.
 Riktig plassering av retter. Start konkludere retter i retning av den bakre veggen til den fremre. Du vil spare tid når nødt til å sette i bilen neste emne, dessuten vil du være mye lettere å se oppvask.
 Forlate tilstrekkelig mellomrom. Selv om rist sikret med festene, kunne retter fortsatt streik hverandre hvis du plasserer den for stramt. Sørg derfor for at mellom fagene forble svært skjøre sted, spesielt tunge retter står det ved siden av et glass og porselen.
 Døren skal alltid være lukket tett når skitne retter lang holdbarhet i bilen. Deretter tørr matrestene er ikke like raskt og produsere mindre lukt.
 Salt Bulrpha mot lukt. For å eliminere sterke mat lukt i oppvaskmaskinen, Scatter innen 2-3 ss nedenfor. skjeer av salt Bulryha. Det absorberer lukt neste vask og skader ikke bilen.
 Oppvasken for hånd
 Vaske umiddelbart. Kjøkkenutstyr bedre og raskere vaskes for hånd, hvis du begynner å vaske umiddelbart etter bruk. Hvis du ikke har tid til det, kan platene og glass bare tilsett vann.
 Briller. De bør alltid vaske først, fordi de er skjøre. De er sprukket og ødelagt, hvis først du legger dem i varmt vann ned i halsen. Når vaske dyre briller lå på bunnen av vasken, sette et håndkle eller plast bolle der.
 Bestikk etter vask briller. Å vaske gafler, kniver og blader du trenger en børste - det bust ordentlig rene alle tenner og hull mellom dem. Enheter med klassifiseringer av tre eller kåt stoffet bør vaskes først, ellers de myke vannet.

 Å skinne retter


? Briller er spesielt skinne hvis vask dem med varmt vann og natron. Oppløse 2 ss for dette. spiseskjeer natron i 5 liter varmt vann. Deretter skyll grundig med rent vann og tørk.
? Restene av protein skyll med kaldt vann først. Da de oppløses bedre.
? Legg litt økonomisk eddik i vann for å skylle retter - det vil gi retter vil skinne og desinfiserende virkning. Eddik løser opp kalkstein og fett, og har antiseptiske egenskaper.
 Servise. Etter årtusen bestikk tallerkener, kopper, etc. etc., og deretter gå til potten. panner. Før oppvasking bør rengjøres av store biter av mat som de svømte i vannet. Når du vasker spesielt delikat porselen, følg rådene av tilhørighet å vaske briller.
 Gryter og panner. Disse tingene alltid vaske din siste, fordi de er vanligvis fetere enn glass og porselen.
 Kjøkkenhåndklær. De fleste retter tørke eller bomullshåndklær polulnyanыmy. De er tynne nok til å tørke dem skjøre gjenstander, men samtidig veldig hygroskopisk.
 Hvordan vaske gryter, panner og metall produkter
 I ethvert kjøkken er det et mangfoldig utstyr for matlaging og baking, vask og stell fulgt av annerledes for å bevare sin kvalitet og attraktivt utseende.
 Stål gryter og panner på grunn av sin allsidighet blir brukt oftest. Derfor, de raskt dannet flekker av kalk og vann. Til stål kokekar beholdt god glans, etter vask i varmt vann det bør umiddelbart tørk. Sterkt forurenset stål pan eddiksyre renset vann. Fra tid til annen for å gjenopprette glans kan hengi seg til Wien lime.
 Kobber pans veldig lett slå glans. Den enkleste måten - helle en liten mengde vidmuchenoyi Wien kritt eller lime på en fuktig klut og gni det grundig pan. Dersom svært skittent forberede deigaktig masse av salt og eddik og anvende økonomisk henne en skitten overflate. Etter 20 minutter blandingen bør ordentlig skyll og tørk pannen.
 Gryter, panner og gryter av jern er mye mer sårbare enn det kan virke ved første blikk på grunn av den grove typen og betydelig vekt. Før du bruker en ny støpejern kokekar, tørk den med en enkel vegetabilsk olje og varme på komfyren eller i ovnen. Tørk deretter fettet pergament papir. Siden jern, i motsetning til stål, utsatt rusting, holde det tørt spor, og alltid litt uskarpt olje. Før du vasker jern skal kjøle seg ned, eller det kan revne. For å hindre dannelse av rust, bør det vaskes uten soaking i en hendelse, og deretter forsiktig tørk.
 Aluminiumspanner kan brukes til å kyslotovmisnyh produkter, eller kan danne skadelige stoffer. Vask dem i varmt vann med litt oppvaskmiddel.
 Panorere med hvit emalje over tid kan være litt mørkere. Å bringe dem tilbake til den opprinnelige fargen, legg dem i en varm brus løsning, og skyll grundig.
 Stekepanne belagt bør vaskes med en myk svamp med varmt vann og tørke av den, gni dem litt nøytral matolje. Baksiden av kortet, svamper og børster kan skade overflaten, i noen tilfeller, avhengig av dekning, kan føre til dannelse av skadelige stoffer. Hvis belegget pan eller pot sterkt skadet, koker det ikke lenger følger.
 Hvordan fjerne kalk i potter. Oppløses i vann eddik i et forhold på 3: 1 og noen timer helles oppløsningen inn i kjelen. Deretter vaskes pannen rent vann, for ikke å forlate smaken av eddik.
 Tinn ark og bakeware enkleste vasket før de er varme. Deretter brente matrester og oppløse bedre. Fjerne fett eller brent forblir krepovoy kjøkkenpapir. Da vil det være nok til å vaske form av varmt vann og litt vaskemiddel. Til tørk, plassere dem i en avkjølende ovn. Tørket brent kan bli rikelig dryss bordsalt, og deretter sette den øverste stykke vått papir krepovoy og la suge. Så restene oppløses, og du kan enkelt fjerne dem.  
Яндекс.Метрика