Hvordan lage hummus med kikerter?
 Hjemland Hummus - middelhavslandene. Han var spesielt glad i Kypros og Midtøsten. I de senere årene, ble dette næringsrik og deilig snack populær over hele verden, fra USA til Europa og Australia. Hemmeligheten av populariteten til hummus er ikke bare i sin uvanlige kremet nøtteaktig smak, men også fremragende kosttilskudd kvaliteter. Kikerter, som forbereder hummus - en utmerket kilde til høy kvalitet vegetabilsk protein, som er svært godt absorbert av kroppen. Videre er det funnet en stor mengde av fiber, jern og umettet fett.
Hummus er en dukkert eller deigaktig masse av blek gul. Fargen kan variere avhengig av den ekstra krydder. I klassisk hummus oppskrift, med unntak av kikerter er vanlig i Øst krydder - tahynnaya lim, laget av ferske sesamfrø. Andre komponenter av hummus - olivenolje, hvitløk, sitronsaft og paprika.
Nutovuyu lim eller hummus, servert til bordet som en egen forrett, som en saus til ulike retter eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Og det utflytende på brød - dette alternativet er mer egnet for lys, men på samme tid, en rikholdig frokost. Hummus spist med usyrede kaker med hel hvete eller vanlige kjeks og chips med maismel.
 Classic Hummus oppskrift
For å forberede de vanligste variantene av hummus vi trenger:
tørre kikerter - 2 kopper;
tahynnaya lim eller sesamfrø hvit - 50-70 g;
. Indian spisskummen (kumyn, Zira) - 05 t-skje;
Hvitløk - 3-4 fedd mellom;
saften av en halv sitron;
olivenolje - 30-50 ml;
salt -. 05 h skje.
For å forberede hummus, må du kjøpe kikerter. Foreløpig er det ikke noe problem - dette mangfoldet erter svært populære og selges i nesten alle supermarkeder og markeder. Hvis du vil ha et valg, velger en jente med store glatte erter. Erter mindre ikke så velsmakende, men hvis mutteren er krøllete, vil det ta lang tid å lage mat.
Utarbeidelse av kikert hummus består av følgende trinn:
 1.  Før du koker kikerter, må du bløt i kaldt vann. Neddykkingstid - minst 10 timer og fortrinnsvis 12-14. Noen ganger, spesielt harde erter fuktet for en dag, men i dette tilfelle i det minste en gang for å endre vann. En annen måte å myke opp de harde nøtter - legg til vannet der de vil zamachyvatsya litt vanlig te brus.
  Før du koker erter, vann der det var nødvendig å renne over natten og koker det frisk. Hvis erter ble dynket med brus, bør du ikke bare renne, skyll med kaldt vann flere ganger.
  Hell erter med vann og satt i brann. Når kokt, fjern skummet med en skje. Ikke solite, gjør det vondt rozvarytysya kikerter. Kikerter steketiden avhenger av variasjon, og kan variere fra førti minutter til to timer. Sørg for å vente på denne tilstanden av kikert, ert når lett knuse fingrene. Hvis du fjerner fra varme erter forhånd konsistens er heterogen og hummus parabol vil ikke være så velsmakende. Når dama er klar, hell suppen den i en egen bolle, han fortsatt nødvendig.
  Å gjøre parabolen en bestemt smak av Øst indisk eller bruke ziru spisskummen. Hvis du ikke kan få det, kan du gjøre uten det. Russiske spisskummen bedre ikke å bruke - det har en helt annen lukt. Så hvis du har spisskummen frø, så stek i en tørr stekepanne og deretter feide i en kaffekvern, blender eller morter i risten. Du kan bruke pulver og klar, men den første metoden gir mer smak.
  Hvis du har tahynnaya lime, bruke det uten forbehandling, og hvis lim, men det er sesamfrø, bør de steke i en tørr stekepanne til de hvile lett pidrum'yanylysya. Når ristet sesamfrø litt avkjølt, slipe å bruke en blender eller kaffekvern. Det andre alternativet er bedre som sliping vil være mindre og mer homogen pasta ut.
  Nå satt i en blender skrelles fedd hvitløk, hell olivenolje Sett ziry pulver og tilsett knuste sesamfrø (hvis det freses i en kaffekvern). Lag en puré av disse komponentene.
  Legge kikerter kokt i små porsjoner, male den i en blender puré. Hell sakte nutovыy buljong og sitronsaft, tilsett salt. Antall kjøttkraft, som må puré, definerer øyet. Hvis du sender inn garnityr kikerter eller snacks, bør tekstur være mer tett. Hvis hummus saus rolle å spille, så han bør være mer væske.
  Klar til å sette på hummus plate, Straight, gjør dypere i midten og hell litt olivenolje. Pynt med urter. Du kan strø med furu nøtter hummus, dekorere hele kokte erter kikerter (du bør utsettes etter koking et tall), skiver av sitron eller tomat. Noen ganger depresjon i sentrum av platen med hummus eller sette kokt lapskaus - deretter hummus fungerer som garnityr.
  Av hummus kan sende inn ferske grønnsaker (agurk, tomater, paprika), skiver, bakt i ovnen aubergine, poteter eller tomater. Hvis du putter hummus i en bolle, kan du sende det til kjeks og bruke dem i stedet for skjeer, zacherpuyuchy tykk saus.
  Det finnes andre varianter av hummus, i alle fall denne Middel forrett dekorere bordet ditt.  
Hvordan koke grøt "Artek"?
 Finn i dag i butikkene gryn "Artek" var så hard som noensinne å treffe selvtitulerte hoved sommerleir av Sovjetunionen. De unge i dag er overrasket over å høre at denne "mystiske" produkt er bare ren pshenychka, men svært liten, mindre enn "Poltava nummer fire" (som fortsatt kan finnes i salg). Hvorfor etikettprodusenter sluttet pshenychku nummer 5 og 7 på riktig måte? Man kan bare gjette frokostblandinger og sammenligne med hverandre, hvis pakken ikke er eksplisitt skrevet - "Artek".
Begge korn (hele "Poltava" og "Artek") produsert fra knust og polert hvete (GOST 276-60 - bare sin durumhvete), er unntatt fra embryo og noen fra membraner og er de samme næringsverdi, men med- forskjellen i mengden av bits annen måte av matlaging. Siden krupp "Artek" er melkodroblenыm korn side retter de ikke koker supper og ikke sovne. Den brukes til matlaging og tyktflytende væske grøt.
Semente grøt "Artek":
kan koke vann, melk eller halv melk (fortynnet med vann);
De er tykke, kjøling til 60 grader plate hviler på en høyde, ikke rozplyvayuchys;
forholdet mellom korn og væsker fra 1: 3 til 1: 4. Den kan variere avhengig av den ønskede tykkelse av det ferdige frokostblandinger;
kan brukes til matlaging koteletter, bytochkiv, gryteretter (søt eller med ulike tilsetningsstoffer, sopp, kjøtt, grønnsaker), Krupnik (ferdig grøt blandet med egg, rømme, ost, salt, sukker, vegetabilsk olje, legg i smurt og drysset brød brødsmuler form, smurt krem ​​på toppen og bakt i ovnen).
Flytende måltider "Artek":
vanligvis kokt i melk, som brukes i barns kosthold og;
korn og melk-forhold fra 1: 4 til 1: 5;
Du kan lage mat og kjøtt kjøttkraft (f.eks spill), og legger til allerede ferdig kjøtt grøt er i pulverisert form.
I søt melk grøt og sette smeltet smør, sukker, vanilje, sjokolade, frukt, rosiner, etc. D. Korn, kokt vann kan smaken noe fett.
 Produktopplæring
Fin pshenychku før matlaging vist to ganger: første gang gjennom en fin sil for å fjerne muchely), kaste at vыseyalos, den andre - gjennom en sil med store hull (for å fjerne urenheter), kaste det som er igjen i silen. Vask gryn "Artek" ikke egnet, fordi når du kjøper bør være spesielt oppmerksom på kvaliteten og renheten av produktet.
Med kopp tørr frokostblanding er omtrent fire porsjoner med frokostblanding uten tilsetningsstoffer.
 Matlaging grøt på komfyren
Cover rumpe bør bare kokende (og søtet om nødvendig) væske. For matlaging havregryn melk kan ikke bruke emalje ware (pryhoryt). Grøt blandes forsiktig, fra topp til bunn, uten brå bevegelser ved lav koke, ellers slippes raskt kleysteryzuyetsya stivelse og korn vil bli verre rozvaryuvatysya. Fortykket grøt tett lokk og ta med til en beredskap på lav varme. Ferdigmat definert på tann (korn bør være myk) eller øye (grøt begynner å "blåse"). Brygget det raskt, litt lenger enn semulegryn.
Svært velsmakende grøt oppnås dersom det koker i leire potter i den russiske komfyr eller ovn, og en moderne Trykkokere og mikrobølgeovn.  
Hvordan å lage mat dynket epler?
 Gjennomvåt epler - en gammel russisk delikatesse som er kjent for flere århundrer. Det er ikke bare nevnt i historiske dokumenter i antikken, men i eventyr, folkeeventyr, legender. Toppen av popularitet gjennomvåt eple faller til XVII århundre, da de begynte å bruke ikke bare enkle bønder, men også den tittelen adel, og selv medlemmer av kongefamilien. Vi, innbyggerne, dessverre, knapt kjenner smaken av epler gjennomvåt. Med mindre glade for å ha sjansen til å prøve denne delikatessen i russisk landsby med sin bestemor.
 En eldgammel måte mochinnya epler
I fravær av kjøleskap mochinnya var den eneste måten å holde epler ikke bare på våren, men til neste høst. Med denne metode for å bevare frukten beholdt alle de næringsstoffene fordi de ikke er utsatt for varmebehandling, og i tillegg er det ikke er typisk for de fleste smaker og aromaer av epler. Som krydder og smakstilsetninger brukt russiske elskerinne blader av busker og frukttrær, urter, honning, malt, og noen ganger, for krydder, sennep eller pepperrot.
Tidligere epler dynket i eikefat, noe som ga dem en spesiell terte ånd. Fat strødd hvete eller rug halm, som tidligere oshparyvaly kokende vann. Dette er oversatt lag med epler halm å beskytte dem mot skade. De fleste fat dezynfytsyrovalys som å bruke kokende vann.
Epler ble holdt på et varmt sted (men ikke varmt, temperaturen bør ikke overstige 18 °) i 10-14 dager. På denne tiden, prosessen med aktivt fermen epler og rydding vann. Ved slutten av denne perioden faller kar med epler i kjelleren (temperatur på 4-6 °), hvor fermenteringen fortsetter, men er ikke så aktive. En halv måned og gjennomvåt epler klar og de kan bringe til bordet. I kjelleren kan de bli lagret frem til mai-juni. Og hvis det var nødvendig å holde eplene til neste høst, er at slutten av sommeren, de sammen med sylinderen på en isbre.
 Den moderne måten matlaging epler dynket
Ikke alle moderne elskerinne er på hånd eikefat, og ikke alle trenger gjennomvåt epler i slike tall. Hvis du ønsker å prøve å forberede denne delikatessen som et eksperiment, er det mulig å gjøre en emalje pan, 5-7-10 liter eller tre-liters krukke. Sistnevnte blir nødt til å ta et lite eple.
De beste varianter av epler for mochinnya - Antonovka. Men det finnes andre varianter av høsten. Det er viktig at eplene var hard, tett og elastisk. Myk og løs ikke passe. Et annet punkt - eplene må være uten defekter, så før du starter bevaring nøye inspisere hver frukt. Hvis du finner bulker, flekker og andre defekter - hensynsløst luke ut fordi ett råttent eple kan ødelegge hele arbeidsstykket.
Det er nødvendig å samle løv og gress, som vi vil perestylaty epler i stedet for halm. Men hvis du tilfeldigvis tett på hånden er rug eller hvete halm, gjerne bruke det, bare ikke glem å forhånds forvellet. Så må vi: korint blader (enten svart, hvit eller rød), kirsebær blader og kvister mynte gjeng. Volumet av alt dette grønne avhenger av mengden av retter, som vil zamachyvatsya epler.
Grønne blader og gress bør være godt vasket i varmt, men ikke varmt vann. Epler trenger også å vaske. Retter, som vil være gjæringsprosessen også må være helt rent. Det er best oshparyty etter vask det med kokende vann.
Forberede saltlake som vil bli druknet epler. I tre liter vann, tar 40 til 50 gram salt, 100 g honning, 30 g malt (malt hvis ikke, kan en 50 g rugmel). Vannet koke, avkjøles litt og oppløse den alle komponenter. Vannet ved tidspunktet for oppløsning bør være varmere enn romtemperatur, ikke varmt, omtrent 40 °.
Lå på bunnen av fatet med et tynt lag av blader av bjørnebær, forlater kirsebær. For mange blader ikke er nødvendig, bør de bare dekke bunnen. Dekk med et lag av epler. Igjen og igjen lå bladene av eple. Antallet av lag er avhengig av høyden av oppvasken. Et sted i midten laget i stedet for kirsebær og rips blader, legg et lag mynte sprigs. Den siste laget - alle bladene, inkludert mynte. Hell eple saltlake.
På toppen av eplene sette undertrykkelse - en tre sirkel eller konvensjonell flat plate. Hvis du urin epler i banken, kan du gjøre uten undertrykkelse. Fremfor alt, ble eplene helt nedsenket i saltlake. I de tidlige dagene av saltlake vil aktivt Kle frukt, så det kan være at det øverste laget av epler skal bli oppdaget. Denne tillatelsen kan ikke i alle fall, dette kan føre til mugg og forråtnelses epler. Derfor, i den utstrekning det er nødvendig for å redusere antall saltvann legge til nye eller avkjølt kokt vann.
De koke epler, samt temperaturen i dagens oppskrift er ikke forskjellig fra den gamle.
 Hva kan du legge til eplene
For å variere smaken og duften av epler gjennomvåt, kan de viktigste komponentene i oppskriften legges til:
Bærene av fjellet aske og Viburnum. Bær er 6-8 ganger mindre enn epler og oversette dem lag.
Sennep. Tørr sennep pulver tilsatt til saltoppløsningen. Tilsett det til vannet som kreves ved koking, deretter koke i flere minutter.
Pepperrot. Bladene er vasket og lagt til rips blader og kirsebær.
Gjennomvåt epler på hver av disse oppskriftene som går i oppfyllelse: myk tekstur, duftende og krydret. De kan spises separat sendt til kjøtt og fisk eller lagt til salater.  
Яндекс.Метрика