Hvordan du lagrer tørket sopp?
 Den beste og raskeste måten å høste sopp - det er tørking. I motsetning til beising og salting, tørking sopp beholde maksimal fiber og næringsstoffer, men også mye bedre absorbert av kroppen. I tillegg er grunn zasushyvanyyu smaken av mange sopp (f.eks boletus og hvit) sterkt forbedret. Når de er riktig lagret, tørket av skogen vil du alltid ha på hånden et allsidig produkt for matlaging velsmakende og deilige retter!
 Vilkår lagre tørket sopp
Før vi begynte å lage optimale lagringsforhold, bør det bli husket at i tørket sopp er to sårbare som de lett absorbere fuktighet og er svært utsatt for fremmede smaker. Derfor bør lagring være på et tørt sted, atskilt fra produkter med sterk lukt, og enda mer - om bruken av kunstige smakstilsetninger luft.
Tørket sopp i en praktisk og praktisk å lagre i lerret poser. Dette alternativet er ideelt for varme godt ventilerte områder. Sekker med bedre henge slik at de er på alle sider var friluft tilgang.
Et annet godt alternativ for lagring beholdere - en skyggebanker (grønn) glass. Før du helle dem sopp, skyll godt kapasitet, deretter sterilisere og tørr i ovnen. For å gi et vakuum i en omvendt lokk banker dryppe noen dråper alkohol og sett den, deretter lukke raskt døren til alkohol brenner brente restene av oksygen i banken. Denne fremgangsmåte er særlig egnet for oppbevaring av sopp, fordi det tillater dem å bevare aroma og smak i lang tid. Med denne metode for å holde risikoen for mugg elimineres fullstendig, selv om en liten dosushyly sopp eller legging i en beholder som ble holdt i et rom med høy fuktighet.
Et utmerket valg stykke tørket sopp - er å holde dem i pulverform. For hakking sopp som bruker kaffekvern. Det Finhakk også krydder til et pulver, og bland ingrediensene med salt. Som krydder bruk etter ditt skjønn sort pepper eller søt, spisskummen, tørket persille eller selleri og nellik, pepper og laurbærblad. Mushroom pulver er veldig praktisk fordi matlaging i dette tilfellet trenger ingen soaking; og smakfull mat tilsetningsstoff er satt inn i en tallerken i 2-3 minutter til kokt, slik at vertinnen for å spare tid og forberede en rekke kulinariske herligheter. Oppbevares tørt pulver bør være et mørkt sted i en glasskrukke, tett lukket lokk.
Hvis du bestemmer deg for å holde sopp i generell form, før matlaging bør vaskes og gjennomvåt for hevelse i noen timer, deretter kok i samme vann der de vыmachyvalys. Så du sparer en unik smak og aroma av disse vakre skog gaver!  
Hvordan fjerne fisken bein fra halsen?
 Ingenting kan noen ganger overskygge fin middag som sitter fast i halsen fiskebein! Ikke bare er det fører til mye smerte; treffer bein i halsen kan føre til skade på strupehodet, og fraværet av rettidig hensiktsmessige tiltak - kan føre til pussdannelse, fører ofte til negative konsekvenser. Det er derfor fans av fisk må være fullt forberedt for tilfeldig "bivirkning" av å spise favorittmaten ikke å ødelegge gleden av kulinariske delikatesser og en familie, og om nødvendig - for å kunne gi rask og effektiv hjelp.
 Hva hvis bein fast i halsen min?
Først, ikke få panikk og prøver å kvitte liv truende trusler mot utslett handlinger. Polbatona brød, febrilsk absorbert store biter misfornøyde med det formål å presse benet kan føre til motsatt resultat, nemlig bein kan skrive inn mer dypt inn i vevet, og du rozdobudete i tillegg til de eksisterende Troubles hikke eller tyngde i magen. Det er ikke anbefalt som umiddelbart forsøke å fremkalle brekninger i håp om at gjennom muskelkontraksjon bein vil komme ut av strupehodet, er sannsynligheten svært liten, men nye ubehag er garantert.
Noen kilder hevder i arbeids metoder for å utvinne bein hals smeltet parafin eller voks. For å gjøre dette, men du trenger for å tenne et lys, vente til voksen smeltet, slukke brannen og for å trykke den oppvarmede delen av fiskebein. Hold et stearinlys i denne posisjonen så lenge den frosne voks prykrepytsya til beinet, og deretter la det fritt halsen etter ta ut "funksjonen". Denne metoden er veldig farlig fordi det er en sjanse for å treffe strupehodet og selv faller av smeltet voks som bare vil forverre situasjonen.
Hvis du fikk strupen fiskebein, husk at handling i denne situasjonen må bevisst og veldig nøye:
 1.  For å starte, ta deg i hånden og se nøye på halsen din, sender lyskilde (vel, hvis det er en lys lommelykt), slik at det berørte området ble fremhevet. Hvis bein er synlig, kan du tjene i godt grunnlag vanlige kosmetiske pinsett, pre-behandle det med alkohol og ser i speilet, prøver å røre beinet verktøyet og fjerne den fra flasken; hvis det er nære venner, be dem om å hjelpe deg.
  I tilfelle av små bein forberede en antiseptisk løsning og skyll grundig halsen. Antiseptisk hindre forekomst av betennelser og muskelsammentrekning etter skylling kan bidra til å avslutte groper.
  En av de mest effektive måter - for å prøve å få satt seg fast armdelen. På grunn av sensitiviteten av fingertuppene vil du lett finne sin plass og kan enkelt fjerne, guidet av sine følelser. Å hindre manifestasjon gagging halsen kan smøre lidokain løsning, men hvis du kan gjøre uten det, sannsynligheten for fremmedlegeme fjerning øker betraktelig.
  I noen tilfeller, godt etablert som en "medisinsk instrument" vanlig tannbørste, som bør være "ren" hals frem- og tilbakegående bevegelse. bein i slike handlinger faller mellom bust og forlater halsen mens du får børsten.
  I tilfelle der benet er ikke synlig, og du kan ikke få det selv, men føler konstant tilstedeværelse av fremmedlegeme i strupehodet, vil den smarteste handling fra din side appellere til klinikken hvor legen vil få bein bruk av spesialverktøy. Besøk spesialist spesielt nødvendig hvis du kjente smerten begynte å øke.
  Kontakt med hals bein - ikke tilfelle når du kan lett børste vekk hånden og utvide til man liker. Ikke risiker din helse, i håp om at "vil være den samme." Konsekvensene av dette tilsynelatende mindre hendelse kan være svært uforutsigbar.
  For å unngå slike ubehagelige øyeblikk, prøv å være forsiktig når du spiser og spiser det sakte. Bare da vil du få den ekte glede gourmet, ukomplisert ubehagelig overraskelse i form av fisk fast i halsen bein.  
Hvordan lage kylling gelé?
 Gelé eller gelé, er et populært russisk snack måltid og velkommen enhver festlig måltid, spesielt nyttår bord. I sin struktur inneholder store mengder av kollagen, som bidrar til å opprettholde sunne ledd og bein, som gelé er også nyttig. Forberede et måltid med storfekjøtt og svinekjøtt, men du kan også lage mat kylling gelé, som er de mest lavt motsetning til andre typer gelé.
Da geleen ble fremstilt uten tilsetning zheleobrazuyuchyh stoffer, er det nødvendig å velge den delen hvor flere ben og brusk. Å forberede gelé ben fit, vinger, ben og kylling helt.
 Aspic med kyllinglår
Jelly inneholder et lag med kjøtt, men som sitert ikke, så de sammen kan lage kylling og skinke. Alle de mer kollagen finnes i anførselstegn, fordi parabolen går bra:
Ta en kilo kylling ben og et ben;
grundig skyll dem i kaldt vann, rengjøring sitater fra filmen;
gjøre alt i en stor gryte og dekk med kaldt vann slik at vannet er helt dekket ingredienser (ca tre liter);
Du kan legge smak til å rense pære;
cover, sette på pita og kok opp;
etter koking, redusere strøm og la det småkoke i minst 25 timer.
Del buljong under matlagingen vykypyt men helle vann ikke! På slutten av tid, fjern anførselstegn, løk og skinke, og suppen, tilsett salt og pepper etter smak, og du kan sette en laurbærblad. Kok suppen i ytterligere fem minutter, fjern fra varmen og la det avkjøles litt. Demontere bena og lå på fiber i form, plasserer hakket hvitløk på toppen. Sil den avkjølte buljong og hell dem kylling, la ved romtemperatur inntil kjølig, så ta ut kjøleskapet.
Forberede gelé beste dagen i ferien, så har han gjort en god fangst i kjøleskapet og kjøpte en geleaktig konsistens.
 Aspic fra andre deler av kylling
Vinger, ben eller hel kylling - god gelé ut av en hvilken som helst del av det viktigste - gi ham nok tid til å forberede seg. Du kan lage gelé samtidig fra forskjellige deler, for eksempel ben og vinger. I alle fall rett ut deilig:
 1.  Ta kilo vinger (ben) eller en liten kylling, vask;
  Brett ingrediensene i en kjele og fyll dem med kaldt vann slik at vannet noen få inches dekket kyllingen;
  Dersom det er ønskelig, legge til en skrellet løk og gulrot;
  Dekk gryten med lokk og satt i brann;
  Hofte og lår koke i ca tre timer, minst fire kylling;
  På slutten av matlaging, fjerne svaryvshyesya ingredienser, løk og gulrøtter kan bli kastet;
  Tilsett buljong salt, malt svart pepper og et par blader Lavrushka;
  Kok i 10 minutter, under hvilken fremgangsmåte kylling (ben, vinger);
  Fjern fra buljong laurbærblad og pepper, legg kyllingen, kok i ytterligere 5 minutter.
  På slutten av tid, ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt innhold. Hell så i gelé formene og la ved romtemperatur avkjøles. Først etter at gelé er avkjølt, kan det bli satt i kjøleskapet til størkning.
  Hvordan lage kylling gelé?
   Hvordan du kan dekorere gelé
  Jelly Chicken er en mer gjennomsiktig enn muskler med annet kjøtt, og dekorere sin glede:
  1.  Gulrøtter. Klippe den i ikke tykke skiver, kok. Skjær ut bunnen av stjerner eller andre figurer og brett har ikke frosset gelé.
    Kokte egg. De kan kuttes i halvdeler eller veldig tynne skiver, legg kjøttet og hell suppen.
    Grønnsaker. Grønnsaker kan ta en hvilken som helst, så lenge som de var lyse. For eksempel, multi-farget paprika, mais, erter.
    Delicatessen. Utmerket tillegg til gelé - skinke. Det kan skjæres i terninger og legg til gelé.
    Greener. Persille og ukropchyk ideell for gelé. Dekorere bedre hele sprigs, ikke hakket.
    Alternativ №1. Sett i en bolle lag, persille og dill, gulrøtter, egg, kylling. Hell alt suppen, kjølig og fjern kjøleskapet. Etter størkning ta en flat plate og sette den klar gelé, forsiktig snu bollen. Få et fint alternativ innsending aspic.
    Alternativ №2. Ta en runde bolle og spredt lag: mais, hakket paprika, terninger skinke, kylling. Hell alt suppen, kjølig og avkjøl send fryse. Frosset gelé slå ut i en flat tallerken og pynt med en sirkel av serpentin agurk.
   Jelly - en nyttig fatet, men i moderate mengder. Det faktum at den inneholder en masse av kolesterol fordi altfor hyppig bruk kan føre til dannelsen av plakk på veggene av blodkar. Hvorfor ikke lage det fire ganger i måneden. Og de som ser på sin figur, må ta hensyn til det faktum at parabolen er svært næringsrik.  
Яндекс.Метрика