Hvordan kaffe press og helse generelt?
 Blant de mange gledene i livet er de som nekter å umulig. Du kan begrense deg til søt og ikke sove lenge, men et forbud nyte smaken og duften av nytraktet kaffe - problemet er overdreven. Hvis du er blant de ivrigste fans av heks drikke, har du sannsynligvis er kjent med virkningen det har på hjertet og blodårene. Hvis, til tross for dette, likevel unne deg selv daglig kopp espresso brenning, da forstår den sanne natur av glede. Hun er en ekte glede som alltid bringer mer godt enn vondt.
Imidlertid er fullstendig neglisjert helse umulig. Men det avhenger av tilstanden av hjertemuskelen og sirkulasjonssystemet som helhet. Selv om ingen direkte sammenheng mellom kaffedrikking og utvikling av hypertensjon har blitt bevist vitenskapelig, noen reaksjon fra fartøyene fortsatt skjer. Det er vanskelig å bedømme hva som bringer mer kaffe: skade eller nytte. Som to sider av samme sak, og kombinerer egenskapene over tid kan føre til motsatte resultater. Og sannheten, som alltid, er et sted i mellom. Og det avhenger av hvem, hvordan og i hvilke mengder vil drikke en kopp kaffe.
 Fordelene med kaffe
Omtale av kaffe bevisst så ofte følger tilnavnet "forfriskende." Denne drinken er kaffebønner som råstoff til sin forberedelse, som inneholder alkaloider (hovedsakelig koffein, og et lite antall huaranyna og mateyna). Disse forbindelser har evnen til å utvide blodårene. Som en konsekvens, begynner hjertemuskelen til å jobbe hardere, men på dette punktet føler vi akselerasjonen av hjerteslag, tar litt tid.
I løpet av denne tiden, ikke føler seg søvnig og ytelse, både fysisk og psykisk, er økt. Disse prosessene er ledsaget av en økning i blodtrykket. Det er derfor kronisk hypotensive kaffe - kanskje den eneste rimelig måte å våkne opp om morgenen. Selv om, i rettferdighet bør det bemerkes at en lignende effekt og har sterk te, som også inneholder en masse koffein.
Økende press etter å ha drukket kaffe innebærer å løfte overordnede organ tone og forbedre metabolisme. Energiproduksjon stimuleres, og vi føler et utbrudd av energi og optimisme. Effekten av koffein på nervesystemet og mental aktivitet tillater leger å forskrive det i det komplekse behandling av migrene, anemi og depresjon. I tillegg, og det utløser en bølge av adrenalin og dopamin produksjon, som også fremme aktivitet og bedre humør.
Andre positive aspekter du bør ta hensyn til fordelene av kaffe for astmatikere. Utvide lunge vesikler, det stimulerer områder av hjernen som er ansvarlig for å regulere åndedrettet. I henhold til resultatene av noen studier, reduseres også risikoen for Alzheimers sykdom. Og, selvfølgelig, for ikke å nevne de antioksidantegenskaper av kaffe. Takk til dem, har drikken vist seg som et middel for å forebygge kreft, særlig fordøyelsesorganer og kjertler. Gunstig å påvirke produksjonen av magesyren, vises det som en permanent del meny av folk med lav surhet.
 Harm kaffe
Til tross for de ovennevnte fordeler, fremdeles koffein ganske sterke sentralstimulerende midler, så sparsomt i alle fall ikke verdt det. Umiddelbart etter å ha spist den aktiverer hele vitalitet av kroppen, skjerper syn og hørsel, akselererer hjertefrekvens. Men etter en stund kommer det en naturlig "pendeleffekt" med alle de påfølgende konsekvensene. Med andre ord, et sted økt, det er bundet til å krympe tilbake - dette er hva som skjer med blodårer allerede 40 minutter etter å ha drukket kaffe. Altfor ofte svinger over tid gradvis kan utarme nerveceller.
Hjerterytme, øker hurtig koffein den samlede oppstemthet av nervesystemet ikke slappe av og sovne. Dette er en direkte vei til garantert søvnløshet, spesielt for personer med høyt blodtrykk, angina og over mobil mentalitet. Alt annet, vasodilatasjon i nyrer prosessen hindrer reabsorpsjon i nyretubuli. Denne diuretisk effekt av kaffe, i noen tilfeller fører til dehydrering.
Sensitivitet overfor koffein-reseptorer i hjernen er så sterk at de kan forandre seg, justering til hans oppfatning. Dannet vanedannende grunn av effekten av kaffe som gradvis avtar. Imidlertid, i tilfelle av brå stans av koffein, er en smertefull mangel på det, fulgt av inhibering av responser i nervesystemet, tretthet, tretthet, irritabilitet opp til depresjon.
Hvordan kaffe press og helse generelt?
 På jakt etter et kompromiss
Som du kan se, er en velsignelse i forkledning ikke, og vice versa. Hvis kaffe helles i visse fysiologiske reaksjoner på dens bruk og, selvfølgelig, som danner en flerhet av sosiale myter rundt drikken. Den mest populære av dem - evnen kaffe øke blodtrykket hos alle, spesielt de som har det allerede høy. I praksis kaffen virkelig påvirke trykket, men ikke fullt så godt eller ikke, som mange tror, ​​og frykt.
Pasienter med hypotensjon kaffe er i stand til å muntre opp litt, men ikke så mye som ble sett signifikant terapeutisk effekt. Det er kontraindisert hos pasienter med hypertensjon bare om natten, og da bare fordi økende tonen til noe før du går til sengs. I motsetning til det mange tror, ​​gjorde selv den sterkeste kaffe om morgenen og på dagtid ikke forbedre sin status, men bare støtte den. Som for mennesker med normalt trykk, deres reaksjon på smakstilsatt drikk var mer psykologisk enn fysiologisk karakter. Det er også ganske merkbar, men har lite å gjøre med det kardiovaskulære systemet.
Endelig kaffebønner inneholder mye kalium, normaliserer aktiviteten av hjertemuskelen og styrker den. Med regelmessig moderat kaffeinntak ikke bare stabiliserer blodtrykket, men også kan beskytte mot hjerteinfarkt. Men hvis det ikke overbevise deg til sin nytteverdi, kan du redusere effekten av kaffe, og legger en kopp lettmelk. Og ikke glem at det som blir sagt gjelder bare for kaffe brygget fra naturlige knuste korn. Alle direkte drikker, spesielt semis og kaffe blander "2 i 1" og "3 i 1" har lite å gjøre med ekte kaffe og lage en helt annen effekt på kroppen.  
Hvordan å tørke sopp i ovnen?
 Tørking - den enkleste måten å høste sopp for vinteren. Hvis vellykket pickle og mariner dem kan ha opplevd vertinne, vil tørketrommelen takle heller. I tillegg til tørket sopp beholder alle de ernæringsmessige og gode egenskaper, så de trenger av og til å bruke ikke bare mangfoldet av dietten, men også for helsen til kroppen. For å holde naturens gaver, kan du bruke den mest rimelig og enkel måte å tørke soppen i ovnen.
 Forberede sopp til tørking
Her er til deg en kurv av duftende skogsopp som du har tenkt å tørke i vinter. Men før at de trenger å demontere, rent og ordentlig forberede seg til sopp var rent og jevnt vysushylysya:
Demontere sopp på karakterer og dimensjoner som den beste tørr og lagre hvert rekke separat.
Velg bare den vakreste, holdbare og ikke wormy. Resten kan umiddelbart satt i mat ved å fjerne skadde deler.
Nå ønsker de å fjerne bakken, barnåler, sand. Poskoblit dem med en kniv eller med en tørr svamp for å vaske, men i alle fall ikke!
Forskjellige grener av hatter, men porcini separere er nødvendig. Det er bedre å kutte sammen.
Hvis beina er tykk, og deretter klippe dem opp i flere stykker sirkler.
For liten sopp kuttet er ikke nødvendig. I prosessen med tørking og uten at det vil de bli redusert til det halve og mister ca. 80% av massen. Når soppen er demontert og renset, kan du begynne å tørke ovnen.
 Tørking i pannen for baking
For å tørke sopp i ovnen egnet vanlig brev. Under tørking ovnsdøren skal alltid holdes på gløtt for å ikke bakt sopp og tørket det. Hvis ovnen på kjøkkenet er mer modernisert, kan soppen tørkes i konveksjon modus med døren lukket:
slå ovnen på 100 grader til oppvarming;
forberede et brev og zastelit hans pergament;
Sett det på forberedt sopp i ett lag, slik at de ikke berører hverandre;
Sett kjelen i ovnen, la døren stå på gløtt (du kan sette en gryteklut for å holde den lukket);
sette temperaturen til 50 ° C og tørket sopp i denne modusen 8-10 timer.
Etter et par timer etter at tørke sopp kan få og snu slik at de ikke holde seg til papir og prosushylysya jevnt. Å tørke mer på en gang av sopp, plass i ovnen bare to dekk. Med jevne mellomrom må du sjekke beredskap av sopp og samle klar slik at de ikke brent.
 Tørking sopp på en wire i ovnen
Med denne tørkemetode vil være mer effektiv og sopp trenger ikke å snu. For denne metoden trenger et par stykker av aluminiumstråd lengde bredde av arket. Avhengig av volumet av ovnen på et nivå kan ta fra 6 til 10 stykker;
Forvarm ovnen til 50 ° C;
tredd på wire sopp, slik at de ikke berører hverandre;
cap strengen for å skille benene;
plassere på hvert nivå i ovnen i noen ledninger med sopp, og etterlater en liten avstand mellom dem;
så tørket sopp innen 10-12 timer.
Sørg for å la døren stå på gløtt skap! Hvis ovnen gass, mens det laveste nivået kan peresushytsya og brent. Fordi hver 2-3 timer endres med sopp ledning fra lavere nivå til den øvre og vice versa.
Tørket sopp bør oversettes poser og lagre dem best på et tørt sted. Å forberede tørket sopp, må de først å koke. Matlaging varer i minst en time, hvor du må endre vannet et par ganger. Etter hennes grønnsaker kan tilberedes som du liker, legge til suppe, lapskaus, ovnsstekte poteter, legg fyllet for paier og så videre.  
Hvordan teste hørsel hos nyfødte?
 Svangerskapet - et mirakel oppstår en kvinnes kropp endringer utrolig. Forventningsfull mor føler at hennes nye liv fremstår som den lille mannen er økende, utvikle og tilrettelegge for fødselen. Merkelig, fordi barnet har en buk mor hører. Ja, han hører mors stemme, sang fuglene i parken, musikk, tale eldre bror og mors hjerte juling. Høre barnet begynner å utvikle seg før fødselen.
Etter fødselen av en baby er tilstrekkelig utviklet hørsel, men hørsel er ikke så godt formet som en voksen. Nyfødte i mellomøret er flytende, noe som begrenser en liten øret. Barna på en så tidlig alder svare bedre for høye stemmer og høye lyder.
Hørsel er utvilsomt svært viktig i utviklingen av babyen. Hvis et barn hører dårlig - det er et problem, fordi barnet i dette tilfellet vil ha problemer med den generelle utviklingen. Det er derfor du trenger å teste hørselen så tidlig som mulig i sin smårolling. Høre en nyfødt kan sjekke på sykehuset på en spesiell maskin.
Men hvis du gikk glipp av denne kontrollen kan gjøres hjemme uten noe spesielt utstyr:
 1.  For å teste hørselen din baby, bare være bak ham og høyt klapse hendene. Hvis en gutt liksom svare på et skrik, hørselen var normal.
  Nyfødte babyer reagerer på plutselige lyder vzdrahyvanyem. Når barnet er en måned, kan han slå fra den plutselige støy.
  I to eller tre måneder, barn begynne å svare på stemmene til familiemedlemmer. I denne alderen kan du teste hørselen din, snakke med barnet. Et barn som hører normalt i respons til mamma eller pappa tale er i live babble og kråke.
  Etter 3 måneder, kan babyer reagerer på lyse bling. Poshumyte rasle vekselvis venstre og høyre for baby. Hvis et barn hører godt, vil han snu hodet til leketøy.
  Når barnet er alene sitte ved siden av ham slippe en gjenstand på gulvet. Normal babyen hører eller annen måte må svare på de innkommende lyd leker, for eksempel. Et barn kan strekke henne bak.
  Hva kan føre til hørselstap hos barn? Dannelsen av høringen kan bli påvirket av mange faktorer:
  1.  Arvelighet fører ofte problemer med hørselen.
   Påvirke utviklingen av ørebetennelser kan smårolling opptrer på fosteret i mors liv.
   Premature barn ofte har hørselsproblemer.
   Noen problemer i fødsel, hematom, kan asfyksi ikke være den beste måten å påvirke utviklingen av nyfødte hørsel.
   Noen ganger hørselsproblemer er midlertidige, som skader forårsaket av øret eller ørevoks.
   Hvis du har fortsatt noen mistanker om at barnet ikke hører eller ikke hører i det hele tatt, må du kontakte din lege. Det vil henvise deg til en otolaryngologist eller surdoloha, baby holder en grundig undersøkelse og behandling er hvis et rettsmøte problem egentlig er.
   Husk at tidlig diagnose av hørselsproblemer vil tillate deg å unngå komplikasjoner i fremtiden. Hvis du ignorere problemet, kan barnet ditt til slutt føre til hørselstap.  
Яндекс.Метрика