Å tørke epler i ovnen?
 Mote på sunn mat blir utbredt, og dette er gode nyheter. Kanskje du og vennene dine er klar til å erstatte noen kjente, men ikke veldig sunn mat til noe enklere. Selv fast food er høyere kvalitet, tørket frukt i stedet for chips, nøtter i stedet for godteri, yoghurt i stedet for brus. Som for den yngre generasjonen, barna, spesielt tenåringer overtale det mye vanskeligere. Sine prioriteringer, inkludert mat, er helt annerledes koordinatsystem. Men det betyr ikke at du ikke kan tilby sin daze nyttig alternativ til å lagre snacks. Selv i dag tørket frukt kan kjøpes i en hvilken som helst supermarked, foreslår vi at du lære å tørke epler i ovnen selv.
Disse feltene er kjent vertinne eldre, mens den yngre generasjonen foretrekker å spare tid og klar til å kjøpe frukt. Dette er grunnen, hvis livet ditt er veldig stram tidsplan. Deretter alene valg epler i stedet for kaker er prisverdig. Alle andre er bedre å bruke litt tid på kjøkkenet og lage mat eple tørking selv. Så vil du være trygg på kvaliteten på råvarer og dra nytte av det ferdige produktet. Dessuten er det ingenting komplisert om det der og hele prosessen skjer nesten uten din deltakelse. Riktig å forberede råvarer, vil du bare nødt til å vente beredskap tørket frukt.
Hvis det er et valg, foretrekker sure varianter av epler. Ifølge erfarne husmødre, de er bedre utsatt for uttørking og til slutt deilig. Strukturen av fibre av forskjellige varianter også spiller en rolle. Dette betyr ikke at røde søte epler vi ikke passer! Du kan også blande flere varianter, fremfor alt epler vask og tørk med et håndkle. Hale fjerne den umiddelbart.
Gå skiver epler. Det er minst to arter og til slutt påvirker bare form og utseende av frukt chips. Så:
 1.  Hvis du liker en runde hull i midten av stykkene, fjern kjernen fra hele epler nøye. Du vil sannsynligvis gjøre dette med en spesiell enhet i form av et metallrør med en skarp kant. Du kan kjøpe når som helst jernvarehandel, og du kan gjøre med en kniv med et tynt blad. I det andre tilfellet kan kutte være mindre vakkert.
  Fans av den "gamle skolen" trivelig fest på tørkede frukter i form av partikler. De kan kutte et eple i to, deretter hver halvdel delt inn i segmenter. Tykkelsen av platene er bestemt empirisk, men for første gang prøve å oppnå en midlere tykkelse på 05 cm vil være tilstrekkelig. Fra frø bokser kvitt bedre på dette stadiet til senere otplevыvatsya av eple frø i fruktkompott.
  I bevæpnet med moderne husmødre ha minst to verktøy for å tørke frukt. Den mest "avanserte" - en spesiell elektrisk tørketrommel. Stolt eier av denne teknikken nok til å lese produsentens instruksjoner, arrangere bitene av fruktskall og kutte ned og slå uniform. Alt annet tørketrommel vil gjøre for deg. Tørking ovn - en besværlig prosess, men resultatet er ikke verre.
   Faset instruksjon tørke epler i ovnen
  1.  Elektrisk ovn satt til 60-70 grader i en gassovn sving på lav varme.
   Deco legge et bakepapir og jevnt spredt en epleskiver i et enkelt lag. Hvis størrelsen på ovnen la tørke epler kan samtidig på to dekk, men ville da måtte gjentatte ganger bytte dem.
   I stedet kan du bruke en tykk ark rutenett - det skiver av frukt heller prosushatsya på begge sider. Papir ved hjelp av gitteret er nødvendig.
   Ovnsdøren vil ikke lukke tett, slik at under hele prosessen kunne sirkulere luften inne.
   Etter 2-3 timer, slå av varmen og sjekk eplene. Det kan være lurt å blande dem hvis prosushatsya ujevn. På dette stadiet bytte den øvre og nedre dekk.
   Tørking krever 6 til 8 timer. Det nøyaktige tidspunktet for ferdigstillelse avgjøre til din smak: elastiske kiler eller sprø.
   På grunn av de betydelig redusert fuktighet produkt eple chips er ikke krevende i lagring: kan stable dem i en plastpose (helst papir) pakke tøypose eller glasskrukke.
   Det er for disse tørket fruktkompott tilberedes på skolen vår barn. De kan være glad for å ha en matbit i løpet av dagen eller ser på TV. Men det er en mer interessant variant av disse tørketrommel. Av utsøkt dessert selvfølgelig er de neppe til å gjøre det, men smaken av tørket frukt vil komme.
    Forbedret frukt
   Så, skiver eller skiver, strø epler i en kasserolle. Spesiell nøyaktighet har ingenting å gjøre, så lenge alle passform. I den andre potten koke vann med sukker, som forbereder klassiske sukkersirup. Hell varme sirup epler slik at fluidet dekke dem helt. Cook frukt i sirup er nødvendig, rett og slett avkjøl.
   Det tar omtrent en dag, deretter skjeen sjikanere et stykke tørket frukt og sirup jevnt spredt på nettet. Prosessen er noe forskjellig fra den tidligere basen oppskrift. Bare av og til slår eplene og følg temperaturen regime. Omtrent 6 timer opphold vilje ikke å overdrive og få ønsket tilstand.
   Vi håper at etter slike detaljerte anbefalinger av din brikke vil gå til herligheten. Til tross for enkelhet av forberedelse, de er virkelig gode hjelp ut i husholdningen, reiser, og bare den daglige kjas og mas. Tørkede epler er godt bevart og okkupere relativt liten plass. Planlegging tørking, husk at 10 kg av fersk frukt ut ca 1 kg av tørket. Dermed alle mineraler, pektin, cellulose forbli på plass - bare ta en mye mer konsentrert form. Eple chips perfekt erstatter og popcorn og kjeks - og de drar mye mer. Ikke overtale hans husstand - en neste gang i stedet for å se på TV søtsaker sette en plate med tørkede epler.  
Hvordan sjekke fundus?
 Langt borte er de dagene når diagnosen måtte gå til resepsjonen til øyelege District Hospital. I dag oppdager nærsynthet og visse andre oftalmologiske sykdommer kan være bare i spesialforretninger utsalgssteder. Så selv sjekke fundus, begravet forberedelse for mydriasis og undersøke spesialenheten. Mange slike tilgjengeligheten av diagnostiske metoder virke mistenkelig og med farlig. Det er bare én måte å fjerne tvil, finne ut hvor, hvordan og hvorfor sjekke fundus.
Det riktige medisinske navnet for denne prosedyren - ophthalmoscopy. Det er studiet av innsiden av øyeeplet. Stoffer øyeeplet gjennomsiktig, noe som gjør det mulig å se gjennom dem. I motsetning til det mange tror, ​​ophthalmoscopy helt trygt og syn etter at den ikke forringes. Snarere det vanligvis ikke påvirke kvaliteten av syn, men for å bestemme ikke bare øyesykdom, men andre lidelser i kroppen. Dette er ikke overraskende, fordi øynene - en del av det perifere nervesystem. Og hvis så, er det noen endringer gjenspeiles i vev og organer i visjonen.
Den moderne diagnostisk utstyr gjør at du kan se på netthinnen, synsnerven, blodårer - totalt, som alle "bygget" våre øyne. Dette krever åpen tilgang til disse små kroppene. For dette formål ved hjelp av øyedråper. Elektronisk oftalmoskop kan ikke bare se på innsiden av øyet, men fotografiet sett.
 Stadier ophthalmoscopy:
 1.  Hvis du regelmessig bruker briller for synskorreksjon - de har å ta av. Og ikke bare briller for å korrigere nærsynthet, men også alle andre uregelmessigheter. Kontaktlinser trenger ikke å fjerne.
  Utvidede pupiller. Drug utvidelse skyldes påvirkning av Atropin drops, eller Mydryatsyla Yryfryna som innpodet i øyet av pasienten. Dersom bruk av medisiner kontra midriatykiv, gjelder ikke-farmakologiske metode som før: i et mørkt rom, hvor eleven utvider naturlig.
  Siden da, og gjennom kontrollhandlinger prøver å se foran deg, sier de: "avstanden". Velg et objekt på motsatt vegg for å "fange øyet" for det, så hvis du ikke oversette lett se. Men ikke prøv å fokusere sinnet - først, har du dette fortsatt tydelig ikke fungerer, og for det andre, fordi du vil forstyrre optikeren for å fungere.
  Legen inkluderer oftalmoskop, og enheten oppretter en rettet lysstråle. Dette bør sende en bjelke i øyet av pasienten at han kommet bort fra fundus.
  Avhengig av egenskapene til pasientens øye tilstand, etc. Legen endrer kraften i linsen enhet, bytte den med indeksen "0" for større og mindre tall.
  Hvordan sjekke fundus?

  Ray oftalmoskop først gitt avstand, ca 15 cm fra øyet. Når det lyser fundus, øyelege gradvis reduserer avstanden. Det utvider "visning" av enheten og forenkler gjennomgang.
  Nå klart legen ser din netthinnen, synsnerven og store blodårer, og nesten 5-dobling. Det kan endre plasseringen av anordningen, og derfor retningen av strålen. Alt nødvendig for en detaljert undersøkelse av de perifere delene av netthinnen.
  Snarere, i sluttfasen av vurdering, på anmodning fra legen må se opp, ned på nesen og mot templet. Dermed åpner enheten alle områder av fundus, linse, glasslegemet.
  Av den samme teknologien testet andre øyet, selv om pasienten sier at han ser de samme to øyne.
  Samtidig legen kan måle intraokulært trykk, som også er inkludert i listen over regler for tilstanden i øyeeplet.
  Som du kan se, kan prosedyren ikke være den mest behagelige, men ingen dårlig effekter det føre til at du ikke gjør det, og vil ikke vare lenge. Den eneste bivirkningen etter ophthalmoscopy, midlertidig forstyrrelse av fokus. Eleven er utvidet med spesielle dråper som fortsatt fortsette å virke en stund etter inngrepet. "Bilde" vil ikke lenger uskarpt 2-3 timer, deretter syn fullt restaurert. Det er denne residual effekt etter inspeksjon feilaktig tror forverring etter undersøkelse av fundus.
   Revisjon av fundus
  Dermed blir hele undersøkelse og legen fikk verdifull informasjon om din visjon. I tillegg til mulige brudd på alvorlighetsgraden, diagnostisert denne måten retinopati (netthinnesykdom, morkake betennelse), makuladegenerasjon, endringer i synsnerven og blodkar. Noen ganger sykdommen er hjernen, det kardiovaskulære system som ennå ikke har manifestert seg synlige symptomer, men påvirket organer av synet.
  Sjekk fundus kan være nødvendig å samle historien ikke bare øye lege, men andre eksperter. Ophthalmoscopy er nødvendig som en metode for undersøkelse:
  1.  Nevrolog. Nevrologisk sykdom synes hjerneslag, slitasjegikt og økt intrakranielt trykk ofte signalisere seg selv endrer tilstand av synsnerven og oftalmiske årer.
    Kardiologer. Aterosklerose, hypertensjon - en sykdom også påvirke staten fundus fartøy.
    Endokrinolog. Denne legen ofte er «sammenkoblet» med en øyelege, fordi løpet av diabetes er klart sett i karene i øyet. Det er slikt som diabetisk retinopati og grå stær, som altfor ofte iboende hos diabetikere.
    Gynekologer. Retina vordende mor blir utsatt for store belastninger under fødsel. Derfor, under graviditet observasjon øyelege - er nødvendig.
    Andre testmetoder fundus
   Ophthalmoscopy - den eneste metoden for å sjekke fundus. I noen tilfeller, også oppnevnt av angiografi. Denne ekstra metode demonstrerer funksjonell tilstand av blodstrøm og blodkar i øyet, selv de minste og iøynefallende når andre metoder. Angiografi - en komplisert prosedyre, og derfor krever spesielle forberedelser:
   1.  Utelukke mulige kontraindikasjoner. Angiografi er ikke anbefalt kjønnssykdommer, nyresykdommer, stoffskiftesykdommer, visse allergier.
    Forberedelse for prosedyren inkluderer en spesiell diett og måltid forbudet umiddelbart før undersøkelsen.
    I studien må fjernes ikke bare briller for synskorreksjon, men kontaktlinser.
    I sirkulasjonssystemet til pasienten Dye: mest jod. De kontrast med isolerte blodkar og føre til klart bilde.
    Etter angiografi viste overdreven drikking til overmål jod utskillelse fra kroppen. Noen få timer ved slutten av prosedyren pasienten er ute av stand til på riktig måte å fokusere øynene. Denne perioden er bedre å bruke solbriller.
    Ophthalmoscopy og angiografi - mest bemerkelsesverdige oppdaterte metoder for å verifisere fundus. Sammen med prøver for å verifisere utsikten kan de diagnostisere sykdommen og øyeskader. Regelmessig inspeksjon av fundus hjelper oppdage og forhindre brudd oppstått komplikasjoner ved behandling av oftalmologiske sykdommer.  
Яндекс.Метрика