Hvordan lære å lese på leppene?
 Siden oldtiden, spioner trent leppe-leser ferdighet som selv på minimum hørbarhet forstå planene til fienden. I dag, lære å lese lepper og kan ikke delta i spionasje. Folk lærer denne ferdigheten til å bruke den til personlige formål. For eksempel, som en favoritt karakter fra filmen om hemmelige agenter. Men for å lære denne ferdigheten selv, må du trene oppmerksomhet og konsentrasjon, for å lære stadier av artikulasjon av lyder (som produserte lyd) og ha minst en liten bit av talent.
 Hvorfor trenger jeg å studere artikulasjon?
Under ledd innebærer bestemmelse av nødvendig for dannelsen av en viss lyd. En mann som ønsker å lære å lese på leppene, for å skille artikulasjon stadier: forberedelse for lyd uttale, uttale og fullstendig uttale (han er også en overgang til en ny lyd). Dette er for å sikre at i praksis lettere å skille posisjonen av leppene i dannelsen av ord.
 Selvmunnavlesning
Nå vitenskapsmenn og forskere jobber med å forbedre programmer som hjelper døve barn å visuelt oppfatter det. Kanskje dette talent vil være midlertidig moro, men det kan hjelpe i nødssituasjoner, herunder mulig tap av hørsel.
Skill læring kan gjøres hvor som helst og av hvilken metode som er mer som det:
 1.  Gå til klasser for å surdopedahohu. Men de er spesialister i klasserommet med barn som har nedsatt hørsel. I klasserommet kan du lære å lese på leppene med lyder, lære surdotehnyku og mer.
  Sporing av folket. Denne metoden er egnet for absolutt overalt: park, kafé, institutt leiligheter. Du må velge et anlegg for trening og uten å tiltrekke oppmerksomhet, ser på leppene hans, ansiktsuttrykk og fakter.
  TV. Til å begynne læring kan inkludere filmen du har sett, og slå av lyden på TV. Det er nødvendig å overvåke bevegelser på lepper helter og prøve å forstå hva de sier. Først vil bistå fraser blir husket fra tidligere anmeldelser. Deretter kan du slå helt ukjent film og prøve å lære å lese lepper nye dialoger. Å bekrefte, kan du velge filmer med undertekster, for eksempel tidlig sovjetiske.
  Speil metoden. Engasjere seg i utviklingen av en ny ferdighet kan og bruke et speil. Stå opp og si det motsatte, først etter noen få ord, så kan du trene så mye som setninger. Det er viktig på dette punktet holde oversikt over dine lepper og prøve å huske hvordan leppene dannet under dannelsen av en ny lyd.
  Sammen med en partner. Spør noen fra slektninger eller venner til å hjelpe deg å lære å lese på leppene. Praktiske øvelser med en partner for å hjelpe raskt lære en ny ferdighet. La partner lepper ytre ord uten å ytre lyder, og du prøver å lese hans lepper sa. Vanskeligheter øker uttale øvelser tilbud.
   Hvordan skille mellom synlige og usynlige lyder?
  Synlig er disse lydene i uttalen av lepper som forutsetter en viss posisjon klar. Usynlig er de lyder som er vanskelig å definere første gang siden uttalen av visse bokstaver lepper er nesten samme posisjon. Disse inkluderer bokstavene "M" - "P" - "B"; "B" - "F"; "F" - "W", "B" - "Y"; "A" - "Jeg"; "U" - "S"; "O" - "E". Disse brevene kan være aksjer som vil være synlig. Å lære å lese lepper, bør være godt skille disse lydene. Det er god praksis å lagre dem ved hjelp av fremgangsmåten i speilet.  
Hvordan å gjenopprette visjon i nærsynthet?
 Nærsynthet (myopi) - den vanligste typen av patologi. Manifest nærsynthet forverring av synsskarphet avstand - fjerne objekter til mennesker er vage og uklare, vurdere butikken navn eller en person passer ikke klarer vanskeligheter. Nærsynthet kan vises i alle aldre, men oftest oppstår hos barn på skolen, på grunn av den kraftige økningen i stress på organer til barnet og kroppen som en helhet. Gutta verre å se fjerne objekter, skille neppe skrevet på tavlen bokstaver og tall.
Årsaker til nærsynthet kan stilles, slik som arvelighet (familie hvis en eller begge foreldre lider av nærsynthet), medfødt svakhet av bindevev og overnatting, svikt i hygiene, tretthet øyet muskler og deres manglende evne til å slappe av.
Hvis du eller barnet ditt har identifisert tilstedeværelsen av denne sykdommen, oppstår spørsmålet om å gjenopprette visjon i nærsynthet? Eksperter anbefaler forskjellige måter: maskinvare behandling, laser korreksjon øvelser. Det som virkelig hjelper gjenvinne synsskarphet?
 Laserkorreksjon
Laser korreksjon er en korreksjon av avvik ved endring av kurvaturen av den ytre overflaten av hornhinnen. I 1939, har japanske kirurger tilbudt å operere øynene av de såkalte kutt. I år er begynnelsen på historien om laser synskorreksjon. Bare 33 år senere den russiske øyelege Fedorov forbedret teknologi, men risikoen for komplikasjoner etter operasjonen forble. Den første operasjonen i laser synskorreksjon ble gjort av tyske kirurger i 1985. Siden da begynte den utbredte bruken av lasere over hele verden. Nye metoder oppstår nesten hvert år, slik at risikoen for komplikasjoner er stadig synkende.
Fordelene med laser korreksjon prosedyrer inkluderer effektivitet (15 til 25 minutter), er det smertefritt og synlige resultater i løpet av få dager. I tillegg til moderne teknikker (LASIK, Super LASIK) gjenopprette visjon i nærsynthet uten suturering.
Men laser kirurgi nærsynthet vist ikke alt. Ja, barn trenger å vente til endelig dannet øyet, og bare etter 18 års drift kan gjøres. Det er kontraindisert i laser kirurgi med progressiv myopi (hvis det siste året stjernene falt i flere dioptrier), sykdommer i netthinnen, hornhinnen patologi, inflammatoriske øyesykdommer. Snakker av vanlige plager, er laser synskorreksjon kontraindisert i skjoldbruskkjertelen, diabetes, psykiske og nevrologiske sykdommer, reumatoid artritt, bindevevssykdommer og hudkreft og AIDS. Du kan ikke gjøre laser kirurgi under graviditet og amming.
Til tross for den positive vurderinger og reklame, har laser kirurgi sine ulemper. Således er øyet meget følsom og sårbar etter operasjonen, slik at man bør unngå over- og det er svært vanskelig å kontrollere. Du kan ikke delta i aktiv idrett, tungt fysisk arbeid. For øynene bør behandles svært forsiktig, for å unngå tilfeldige kamper, ellers øyet kan "falle fra hverandre" på innflytelse, ikke gni øynene, og noen ganger fristet til å gjøre det, spesielt etter en lang dag på datamaskinen.
Generelt, gjør eller ikke gjør laser kirurgi, bør pasienten bestemme rett fra øyelege, som skal gi råd eller kirurgi, eller alternativ - nemlig
 Eye Øvelser
American øyelege William Bates først antydet at absolutt gjenvinne synet ved hjelp av øvelser. Bates bemerket at gjenopprette visjon i nærsynthet hjemme kan bare lære å slappe av de tverrgående og langsgående musklene trent øye. Grunnlaget for hans øvelser og legge denne grunnleggende prinsipp, som fortsetter å utvikle sine teknikker Akademiker Vladimir Zhdanov, Myrzakarym Norbekov og andre.
Det er kjent at følg Bates art. Zhdanov ukers intensiv trening vant hans langsynthet. Kirurgen Theodore Corners korrigert av en visjon system Beysta tre uker. Hva er meningen med øye øvelser foreslått av Bates?
Grunnleggende metoder William Bates - avspenningsøvelser. Hele komplekset er et daglig program, som inkluderer å helle øye øvelser tabellen (tabell brukes av øyeleger for å teste synsskarphet), massasje øye øvelser for å trene musklene palminh, terapeutisk puste.
Den vanligste øvelsen foreslått av Bates å slappe av øynene - palminh (fra Eng Palm -. «Palm"). For å oppnå fullstendig avslapning i øynene, må du helt eliminere lys som treffer netthinnen. Dekke øynene med hendene uten å trykke på øyelokkene, tenk sifret en bokstav eller, gjenta flere ganger. Tall eller bokstaver som du sender inn må være mørkere enn bakgrunnen. For å kunne utføre øvelsene foreslått Bates, bør lese nøye gjennom metodikken det relativt spesifikke.
William Bates oppmerksom på at gjenopprette visjon i nærsynthet kan, forlot briller som gjør øyet muskler immobile og ute av stand til å slappe av. Men det er enda en regel: fjerne brillene ikke anstrenge øynene dine til å se et objekt. For eksempel, hvis du arbeider på en datamaskin, zoome dokumentet for å gjøre det lettere å akseptere teksten. Pausene mellom aktiviteter som forårsaker belastningen på øynene, bør gjøres hver halve time. I pausene gjøre elevene rotasjon, blink.
I Bates anbefaler øvelser for å bli kvitt dårlige vaner, tilbringer nok tid utendørs og spise riktig.
I Bates-metoden fremmer Vladimir Zhdanov. I sine foredrag beholdt den grunnleggende prinsippet om spennings avslapping foreslått av Bates. Riktig øye øvelser introdusert og Myrzakarym Norbekov.
Noen enkle øvelser for øynene:
Den horisontale linje. Kjøre rundt i en horisontal linje til høyre og venstre. Ta øynene til ikke pereutomlyalys.
En vertikal linje. Kjøre rundt i en vertikal linje opp og ned.
Rotasjonen av øynene. Sakte beskrive øynene klokken sirkel, da - mot klokken.
Diagonal. Kjør øynene diagonalt, "tegning" butterfly: nedre venstre hjørne - høyre - høyre hjørne - venstre øverst.
Prymruzhtesya intensivt pomorhayte øyne. I øyeblikket dekke øynene dine, og å hvile.
Åtte. "Tegn" normale åtte øyne, dekker øynene åpne og "tegne" invertert åtte infinity tegn), alternative øvelser sakte uten brå bevegelser.
Øvelser for øynene for mye, ikke nødvendigvis gjøre alt for å velge den mest hensiktsmessige, men de bør være annerledes. Det viktigste å huske er å ta opp trening - en systematisk gjennomføring. Må trene minst to ganger om dagen i 5-10 minutter for å få resultater.
Velge en måte å gjenopprette nærsynthet, ikke glem at usunn livsstil kan snu situasjonen. Hvis synet tilbake til deg, gjøre øvelser for forebygging, slappe av i mellom jobb, spise riktig og ikke overse overvåking øyelege!  
Яндекс.Метрика