Hvordan å vite hvis et pass er klar?
 Hvis du dekker en tørst for reise og eventyr, så det er på tide å få et pass - dokumenter som kreves for internasjonale reiser og reiser til fjerne land. Og når du tenker på at dagens mange statlige borgere av visumfrihet er åpen, så når du får den ettertraktede Claret heftet, kan bare kjøpe en billett og planlegge din første tur. Men behandlingen pass - ikke en eneste dag prosess: først må du sende inn alle dokumenter, og deretter vente til pass vil gjøre. Hvilke dokumenter skal leveres og hvor og hvordan du kan finne ut om du er klar pass? Det er omtrent det og snakk i denne artikkelen.
 Pass - døren til en verden av reiser
I henhold til loven av våre landets dokumenter som folk kan forlate hjemlandet og skriv tilbake anses pass som bekrefter hans identitet utenfor landet (dvs. pass), diplomatpass, pass sjømann tjenestepass. Disse dokumentene kan inneholde elektroniske chips, som er spilt inn personlige og biometriske data av passets eier. Elektroniske medier er en ny modell pass som er mer forfalskning-bevis enn gammel stil dokumenter. Og deres volum økte til førtiseks sider og mye bedre pålitelighet i å identifisere eieren.
I dag kan du få et pass både den gamle og den nye modellen. Gammel stil papir utstedt i fem år, og den nye - ti.
 Hvem kan søke om pass?
Dokumenter til å utstede pass aksepteres kun i de som er i hendene på de originale dokumenter som beviser statsborgerskap av den russiske føderasjonen. Dette kan være et internt pass eller gyldig pass (og for mindreårige liner av statsborgerskap). Spesialister av den føderale migrasjonstjeneste, som er engasjert i behandlingen av pass, anbefaler å søke om registrering på forhånd, da begrepet av den eksisterende dokument i minst seks måneder.
Hvis et gyldig pass (innenlandsk eller utenlandsk) på tidspunktet for innlevering er ikke (f.eks utløpt pass før, og den interne er ugyldig fordi det ikke raskt utvekslet var i alderen førtifem tjue eller år), før Hvordan lage et pass, vil myndighetene måtte bekrefte at personen som søkte om russisk statsborgerskap. Og det bør bemerkes at den tid som man ikke trenger å være inkludert i behandlingstiden av passet.
 Nødvendige dokumenter
For å bli en stolt eier av pass må sendes til likene av FMS av Russland på plass av faktiske bosted eller sted:
søknad om utstedelse av pass (det må sendes i to eksemplarer);
pass (hvis noen, og hvis han ikke har utløpt);
intern pass av (han absolutt må være gyldig);
mottak av plikt;
Bilder (to);
militær kort / sertifikat fra de militære, som er informasjon som på tidspunktet for innlevering en borger ikke innkalt til militærtjeneste (på forespørsel dette sertifikatet kan gi menn under en alder av 27 år, som ikke tjenestegjør i Forsvaret i Ukraina på vakt og ikke består en alternativ tjeneste);
tillatelse kommando, som er laget på foreskreven måte (slik autorisasjon må gi militært personell i Forsvaret eller ansatte i regjeringen, som gir for militærtjeneste, politi, krise, State Drug Control, FSIN);
sysselsetting historie (original - for ikke-borgere, en bekreftet kopi av arbeidsplassen - for arbeidsfolk, bør informasjonen være i de siste ti år jobbet borgere også sikret informasjon om aktivitetene nevnt i vedlegg til søknaden av sin arbeidsgiver).
Å søke om pass for en mindreårig (barn under 14 år) skal sendes inn:
Søknad om pass (ett eksemplar);
fødselsattest;
dokument som bekrefter barnets rettigheter (pass, barnets fødselsattest, et sertifikat av oppnevnt en verge / bobestyrer);
dokument som bekrefter statsborgerskap for barnet;
mottak av plikt;
bilder (de trenger to).
Hos barn eldre enn 14 år bør gis som intern pass av.
 Vilkår og behandling pass pensjonsopptjening
Hvordan å vite hvis et pass er klar?
 Hvis en borger trekker et pass på plass, loven denne frist på én måned, hvis utførelsen utføres hjemme, økt begrepet til fire måneder fra innlevering av alle dokumenter. Men rekorden i et eksisterende dokument barnet tar en uke. Vi bør si til de borgere som i sitt arbeid har tilgang til statshemmeligheter. Etter de nye reglene pass perioden kan forlenges opp til en måned til tre.
Som for kostnaden av tjenester, vil dokumentet gamle modellen koster 1000 rubler for voksne og 300 rubler for en mindreårig, og dokumentere ny modell - henholdsvis 2500 og 1200. Forresten, er innbyggerne i Kaliningrad og Kaliningrad-regionen pass utstedes vederlagsfritt (inkludert den nye modellen).
 Klar pass?
Så du har med hell sendt inn alle dokumentene og trekke deg et pass. Hvor lenge å vente? Og hvordan vet du om du er klar pass? Få nødvendig informasjon på flere måter, blant annet:
 1.  Ring, besøk. Den enkleste alternativet - selv når registreringssystem for telefonnummeret som du kan spesifisere den fasen av designprosessen av passet ditt. Eller du kan bare spørre hvem som egentlig kan lære om resultatene. Vanligvis eksperter gir borgere FMS tall, som kan stille alle dine spørsmål eller påpeker arbeidstaker / kontor, der du kan lære om beredskap pass. Selvfølgelig, mange foretrekker ikke å ringe og gå inn i tjenesten personlig, men gitt det store antall besøkende og anstendig kø samtale er det beste alternativet.
  SMS-sending. Alle vet at en SMS-sending, siden enhver mobiltelefon innimellom får e-post fra mobiloperatøren kundeservice banker, hvor en borger er kontoer, ISP og andre organisasjoner der du forlater din kontaktnummer telefon. Det samme SMS-sending opererer i mange grener av FMS. Dette betyr at hvis passet ditt er klar, vil systemet automatisk sende deg en melding på mobiltelefonen din (med mindre selvfølgelig du spesifisere det i erklæringen som pin) at dokumentet kan skaffes. Beklager, denne tjenesten er for øyeblikket ikke praktiseres overalt. Men når innlevering kan spesifisere, i henhold til den aktuelle avdelingen av beredskap pass eller trengte å vite selv.
  Site FMS. Informasjon om beredskap av pass kan du få det som kalles en første hånd - på FMS. Du må registrere ved å skrive inn dine detaljer for å få en spesiell ti-sifret kode og bruker den, finne ut om pass klar. I dette tilfellet, vil informasjonen hentes fra en database som oppdateres kontinuerlig, noe som betyr at det er fullstendig nøyaktighet.
  AutoInformer. Det er også en telefonsvarer, hvis tjenester kan brukes for flerkanals telefon (nummeret finner du i dokumentmater eller nettside FCS). På telefonen kan ringe og russere og utlendinger for å få informasjon om funksjonene til innvandring poster, visum, invitasjoner, bosted, statsborgerskap, status for innvandrere, arbeidstillatelser og, selvfølgelig, prosessering pass. For å finne ut om et pass er klar, bør det gi antall sitt hjemmemarked pass. Imidlertid bør det bemerkes at den informasjon som oppnås kan være delvis feil. Det hele avhenger av hvor ofte oppdatert database, som er tilkoblet telefonsvarer.
  Ved å sende dokumenter til pass for reiser utenlands, er det bedre å sjekke med andre FMS hvordan man best kan fortelle om et pass er klar. Dette vil spare deg for tid og frustrasjon, deres ansatte og migreringstjenester.  
Hvordan fjerne tyggegummi fra klær?
 Tyggegummi er absolutt en god ting, renser tennene etter måltider, og prosessen med å tygge nytelse leverer. Det er bare det har en ekkel egenskap - pinne til klær, tepper, stoppede møbler. Og ingenting kan gjøres, barna har en vane å sette den brukt tyggegummi, hvor som helst. Her får vi i denne fellen ikke bare hjemme, men også i offentlige steder, kjøretøy. Når vi finner, begynne å puslespill: hvordan med minimale tap fjerne tyggegummi uten å skade klær, tepper eller møbler? Din oppgave - ikke få panikk, ikke telle ting håpløst ødelagt. Og ikke prøv å umiddelbart begynne febrilsk otskablyvat. Dette vil ikke hjelpe, men tannkjøttet vil holde seg til stoffet enda mer. Det finnes måter å hjelpe effektivt rydde vei og gi dem den opprinnelige utseende.
Først av alt, prøv å fjerne minst en del prylepyvsheysya tyggegummi, og mer - Velg hvor full fjerning sin.
 1.  Fjerning ved frysing. Dersom leiligheten eller på gaten ganske varm, er det lite sannsynlig vil du være i stand til enkelt å kvitte seg med borrelås. Det er best å gjøre: sette ting i en plastpose og legg i to timer i fryseren. Når det er vinter, bære bag på en balkong. Når tannkjøtt fryser, bli kvitt det vil være svært enkelt: bare dra forsiktig, og det vil forbli i hendene.
  Hvis volumet ting, ellers kan du bruke den samme frysing: Ta isbitene og feste til tyggis til den stivner, og stoffet er ikke blot. Senere fortsette til nøyaktig fjerning av en kniv eller pinsett. Hvis tannkjøtt linjer, så det ikke frosset, fryse hele prosessen bør gjentas.
  Det er også mulig for dette formålet i butikken for å kjøpe en spesiell pakke frysespray, noe som vil bidra til å fjerne tyggegummi fra klær.
  Det er en måte å fjerne tyggegummi ved å bruke «Fryser» eller tørris. Hva begge kan kjøpes i butikken radiokomponenter, som brukes som kjølekretsene.
  Og du kan prøve å få hjelp av kaldt vann. Av denne grunn tingen bortskjemt tyggegummi under springen strømmen og også prøve å rive GOM fast en spade eller en tannbørste.
   Høye temperaturer. Hvis en eller annen grunn ikke er fornøyd med frysemetode, prøv å handle som de sier, "akkurat det motsatte." For eksempel, GOM fast helle kokende vann, deretter fjerne restene av en tannbørste. Kan ikke helt ren? Så jern i tjenesten. Satt på bordet to eller tre servietter, de - klær å tygge sikkert var på toppen av en serviett. Klær bør strykes jern, alle tyggegummi har smeltet og bo på en serviett.
  Forresten, er denne metoden mest effektive hvis det ikke på annen måte forsøkt å fjerne tyggegummi.
   Bruk eddik, alkohol, bensin. Dette er kanskje den mest kjente måten å spare slitasje på tannkjøttet. Ta en bomullspinne, fukte den i en av disse verktøyene og skure fast tannkjøtt. For eksempel, for å fjerne tyggegummi fra jeans, må du helle i en liten beholder med eddik, varme den. Fukt med varm eddik og en tannbørste raskt til eddik var ikke kaldt, gni tannkjøttet. Hvis det er nødvendig, kan du varme eddik igjen.
  Håndverkere krav som oppløser tannkjøtt god bensin eller lettere redskap for fjerning. Den eneste betingelsen - for å bruke noen dråper av disse midlene skal brukes til underlaget klær, sørg for at løsemiddelet ikke påvirker tetthet eller fargestoffer. Og så må du fjerne tyggegummi. Først holder et par klær å tygge litt razmyakshey. Deretter gjelder en bensin problematisk sted, og etter fem minutter av klut fra midten til kanten, raskt samle tyggis.
  Prosessen med fjerning av tyggegummi ser ut som om et oppløsningsmiddel som brukes sprit. Etter manipulering av kjemikalier som er nødvendig for å vaske for å fjerne lukt.
  Hvis hånden ikke var oppført midler, prøv å se Stain vaskerom, oppvaskmiddel eller flytende såpe. I dette tilfellet trenger du klær dynket i vann, deretter bruke et middel til området av tyggegummi fast, venter på det å mykne, ren. Neste - normal vask.
   Den enkleste måten. Brukt tyggegummi mos hendene slik at det stakk til fingrene. Deretter f henge fast plass i plagget der dette tyggegummi. Og begynne handling: cleave - otlepyte, hold fast - otlepyte Og så lenge ikke klarer å fjerne tyggegummi fra klær.
  Husk at selv om din innsats lykkes, på det sted hvor det ble sittende fast tyggegummi, fettflekker kan bo. Derfor mest av alt, trenger du vaskeflekkfjerner. Det er best å ty til å vaske klær i kaldt vann.
   Den sikreste måten. Hvis du ønsker å bli kvitt slike problemer som tyggegummi på klær, vil du garantere mest renseri, bemannet av fagfolk som har spesialisert utstyr og passer for enhver anledning narkotika.
  Vel, hvis vi anser problemet globalt, er dette ikke tingen. Hun bekymret innovatører i mange land, prøver å finne et mirakel middel for å rense gatene i små biter tyggegummi. Selv avsatt til dette formålet en masse penger, har tilsynelatende enkle problemet ikke er løst radikalt noen.  
Яндекс.Метрика