Hvordan skrive et essay om litteratur?
 Essay - ganske ny sjanger for dagens elever og studenter. Allment praktisert essay i skolen begynte bare i slutten av det 20. århundre. Vi må være i stand til å skape essays om litteratur skal hver elev på skolen, som en del av oppgaven BRUK. For å gjøre dette, bare vet de grunnleggende funksjonene i sjanger funksjoner i essay arbeid for en gitt algoritme. Skrive et essay bidrar til å utvikle kreativ tenkning, evnen til å intelligent uttrykke sine tanker, uttrykke personlige mening.
 Essay sjanger funksjoner
Å skrive essays om litteratur, vil du må ha erfaring med alle de viktigste funksjonene i sjangeren. Essay - et prosaverk, ofte en liten mengde. Du vil skape en kort tekst, som vil trenge å uttrykke din personlige holdning til problemet, ideen om arbeid. Det er viktig å gjøre noe nytt, for å gjenspeile hans eget syn på ting. Merk Funksjonene essays.
Tittelen essay er ikke nødvendigvis logisk forbundet med eller representerer hovedtema. Du kan si det om forholdet mellom del og helhet, satte ham i utgangspunktet for refleksjon, spør et retorisk spørsmål.
I denne sjangeren trenger ikke å gi en rasjonell analyse av arbeidet, produsere bevis og argumenter vurderes årsakskjeder. Hovedvekten gjør du eier posisjon.
Essays må frigjøre komposisjon. Ikke prøv å skape en klar struktur består av en innledning, hoveddel og konklusjon. Full tekst - er dine tanker og betraktninger om opphavsrett. Men den indre logikk i fortellingen ikke glem: leseren skal kunne forstå ditt sinn, lære å svinge din mening og resonnement.
Uttrykte meninger fritt bruke kunstneriske virkemidler. Prøv å sette din individuelle tekst i forfatterens stil.
Det viktigste essays om litteratur - identiteten til forfatteren. Prøv å finne en original idé, problemet i et ikke-standard måte.
Skriv et essay i et gitt språk stil: alternative problemstillinger og polemiske uttalelser, lage dynamiske fortelling, bruke dagligdagse vokabular reflekterer nyansene av intonasjon.
Som med ethvert produkt, må essayet bli skrevet riktig. Følge reglene i det russiske språket, følg enhetlig stil, integritet og tekst forhaldet av delene.
Prøv å lage en interessant tekst som kan provosere diskusjon, for å føre leseren til dialog, debatt.
Vurdere alle funksjonene i et essay, så du skrive teksten som tilsvarer den sjangeren.
 Skrive essays om litteratur korrekt. Algoritme
Hvordan skrive essays om litteratur? Følg algoritmen og huske hovedtrekkene i sjangeren. Uttrykte meninger fritt, men tilgjengelig og riktig, kan du prøve å ringe leserens interesse, for å fremlegge sitt syn i lys kunstnerisk stil.
 1.  Vennligst les emnet. Markere nok tid til å tenke. Avsløre emne helt sikker: Hold den forstand at du er mest interessert.
  Prøv å finne interessante øyeblikk å vurdere temaet i en ny og original.
  Stadig ta korte opptak: registrere vellykket uttrykk, formulering. Før du oppretter et utkast av dere skal allerede være ting som du har forberedt i prosessen med å tenke, dine forslag, notater, enkelte ord og levende detaljer.
  Kommer til å skrive utkast. Bestemme den omtrentlige mengden tekst, antall avsnitt. Ordne viktig uttalelse i orden. Skissere litt innledende del. I et essay om litteratur, er det ikke nødvendig å skrive den klassiske oppføringen viser problemet, det haster. Skriv noen setninger som inspirerer leserens interesse, ønsker å lese essayet. Du kan bruke retoriske spørsmål, bare spør presentasjon polemisk karakter, markere sin posisjon. For eksempel: "Jeg tror", "Jeg deler ikke den tradisjonelle oppfatningen av", "akseptert det, men jeg har en slik posisjon i tvil."
  Behage rektor. Det er lurt å lage en plan som består av flere punkter som å skrive tekst til semantiske deler mye enklere. Utvikle grunnleggende ideen av hvert kapittel planlagt. Du kan overbevise leseren sitere fakta og argumenter, men ikke gjør en detaljert studie av teksten. I et essay om litteratur må du få mest mulig kompetent og tydelig avsløre sin egen mening, og ikke for å gi en objektiv analyse av problemet. Sjangeren essay subjektiv.
  Du tiltrekker leseren: Bruk logiske uventede vendinger, gjøre uventede funn gjelder tilpasset semantiske relasjoner.
  Uttrykke din mening i lyse og fantasifull stil, demonstrere rikdom av språket. Overføre din personlige oppfatning: Bruk art verktøy og teknikker:
  sammenligning;
  metaforer;
  skjellsord;
  analogi;
  allegori;
  tegn;
  foreninger;
  eksempler, fakta fra personlig erfaring;
  paralleller og paradokser.
  Skape levende beskrivelser, bruke sitater og referanser til litterære verker. Del dine egne erfaringer. La leserne følge din logikk tenkning, men unngå harde rapport form eller struktur av teksten.
  Essayet bør være gratis, legge ut ideer i sin egen stil. Prøv å nå bilder, lage redigeringsfunksjoner ikke bare innholdet, men også den form for uttrykk.
  Skrive fritt, men seriøst. Bruk ikke slang, et stort antall stereotype uttrykk, holde seg kompetent bygging av setninger.
  Re-lese utkastet og lage en liten utgang. Oppsummer din mening, men ikke gjør klare logiske slutninger. I essayet skal inneholde dine tanker gjennom hele teksten, og den eneste konklusjonen oppsummere grunner.
  Nøye gjennom alle materialer lese to ganger utkast, foreta korrigeringer. Oppmerksom på feilen av uttrykket, bruk av uttrykksmiddel. Kanskje du vil besøke nye ideer, så kan du supplere essay, gjøre det lysere. Rangere din essay i forhold til leseren, prøv å gjøre det interessant og uventet minneverdig.
  Observerer volum. Vanligvis er det begrenset klare rammer.
  Hvis du gikk inn i en meget stor, prøv å fordele det den smarteste stedet i form av artisteri, viser forfatterens stil. Sørg for å inkludere sin endelige versjon. Ikke over essay fakta og bevis abstrakt natur, vil fokusere på sine egne personlige erfaringer og observasjoner.
  Når teksten er liten, og gjør det ikke lenger kommer ut, er det viktig å konsentrere seg og prøve å sette personlige meninger, tanker, ikke begrense seg til litterær rammeverk. Og deretter behandle det resulterende materiale, gir det alvorlige.
  Etter at alle hurtigreparasjonene og rereading teksten, kan du gå videre til registrering Belovik. Omskrive grundig med en god utkast som er tydelig skrevet all tekst, ingen sett rettinger og distraherende merkene. Sammenligne den renskrevne utkastet, for å avgjøre om alle avsnitt, setninger og ord du flyttet til den endelige versjonen, det er ingen hull. Sjekk teksten for feil.
  Husk de grunnleggende funksjonene i sjangeren, følger algoritmen, så kan du skrive essays om litteratur korrekt.  
Hvordan du finner ut hvilken type tekst?
 Type tale - er måten valgt av forfatteren av en bestemt tekst for å heve og løse problemet som hans arbeid ble opprettet. Evnen til å korrekt identifisere hvilken type tale bør studenter og skoler studenter av filologi. Det er viktig å lære tauene i typer tekst å forstå målene og målene for forfatteren. I russisk tradisjonelt er tre typer språk. Du må huske de viktigste funksjonene i hvert utvalg - så kan vi fastslå hvilken type tale tekst ved hjelp av algoritmen.
 Skriv inn tekst på russisk
Den mest utbredt i russisk Historien. Ta hensyn til skiltene.
 1.  Teksten til denne type historie er i en viss tidssekvens. Spore utviklingen av hendelsene.
  Hver tekst-fortellingen er strukturert som følger:
  komplikasjon (tidlig handling, hendelse);
  utviklingsaktiviteter;
  utveksling (slutten av arrangementet, komplett fortellerstemme).
  Tenk på denne strukturen er typisk for den analyserte teksten du. Tar hensyn til forfatterens presentasjon, poetikk. For eksempel kan komplikasjon være uuttalte og åpne siste roman - det samme krysset.
  Historien kan bli gjennomført fra den tredje og første person:
  forfattere ofte skimte teksten av en tredjepart - den såkalte "copyright story";
  når historien er en førstepersonsforteller kalles av forfatteren eller indikert av pronomenet "jeg".
  En indikasjon på hvilken type narrativ tekst er bruk av verb danner preteritum perfekt. Men alltid huske på at ikke alle forfattere bruker tradisjonell tekst design. Noen ganger, som et uttrykksmiddel er de andre former av verbet:
  futurum verb gi inntrykk av overraskelse handling, gjør historien en rask, dynamisk;
  Imperfektiv verb fokus på varighet;
  verb som brukes i den nåværende form, kan bringe er teksten til leseren, og kombinerer sanntid plass oppfatning av teksten og hendelsene: illusjonen av samtidige eksistensen av karakterene i boken og leseren, tar handlingen sted "foran".
  Fortellende tekster også noen ganger inneholde elementer av resonnement og beskrivelse. Bestemme type tekst kringkasting, ta hensyn til de grunnleggende funksjonene i deres forhold, for å skille primære fra videregående.
  Den neste typen tekst - beskrivelse. For denne type språk er typisk sekvensiell beskrivelse av personen, event, objekt eller fenomen. Tekst beskrivelser er en rekke funksjoner.
  1.  Forfattere bruker ofte design, sofistikerte homogene medlemmer. I løpet av overføringsegenskapene til objektet de er den beste måten for å utforme teksten. Hvis før du teksten inneholder noen setninger med lignende definisjoner, programmer omstendigheter sannsynlig denne beskrivelsen.
   I beskrivelser kunstnerisk stil vanligvis bruker adjektiver, lignelser, metaforer.
   Beskrivelser i den vitenskapelige tale mer reservert og konsis.
   Beskrivelse inneholder ofte små snutter av narrativ typen, noen ganger inkluderer elementer av resonnement. For eksempel, gitt korte kommentarer i beskrivelsen av et objekt eller en hendelse.
   Analysere teksten, velger de grunnleggende teknikker som har mest betydning. Tekstbeskrivelse er fokusert på å skape en objektiv forståelse av faget.
   Den tredje typen er teksten i talen spekulasjon. Det gjennomført en studie bestemte fag, deres forhold. Husk de grunnleggende egenskapene til resonnement.
   1.  Hver tekst-argument er basert på et bestemt mønster:
    førsteforfatter formulerer en hypotese eller avhandling, noen ganger sammen med en kort introduksjon;
    deretter i kroppen er de argumenter og bevis;
    Den siste delen inneholder konklusjoner.
    Vennligst les nøye gjennom teksten oppmerksom på uttrykk for forfatterens posisjon. Dersom teksten er uthevet spesifikke problem eksempler, uttrykker forfatteren sin egen mening og gjøre konklusjoner - dette argumentet.
    Tekst resonnement har en klar logisk struktur.
    Vanligvis resonnement ikke er akseptert å bruke kunstneriske virkemidler. Noen ganger oppstår de i journalistikk, essays, men er ikke kritisk til den generelle stilen. I argument, fokuserer forfatteren på objektive bevis for hans synspunkt.
    I begrunnelsen spiller en viktig rolle konklusjon - det bringer et logisk resultat av hva som ble sagt rundt. Ved å gjøre generaliseringer, som ønsker å påvirke leseren til å overbevise ham om riktigheten av sine synspunkter. Prøv å finne ut hvor viktig det er å teste din tekst, hvis forfatterens mening, av bedømmelsen bare å supplere beskrivelsen eller historie - dette er ikke spekulasjoner.
     Hvordan du finner ut hvilken type tekst? Algoritme
    Elever og studenter ofte lurer på hvordan du finner ut hvilken type tekst? For fruktbart arbeid å kjenne tegn på ulike typer tale er ikke nok. Du må følge den gitte algoritme for å raskt og nøyaktig bestemme hvilken type tekst.
    1.  Først lese teksten. Les dem nøye, ettertenksomt.
     Prøv å holde prosessen med lesing er ikke alltid i minnet har karakteristisk for ulike typer tekster. Fokusere på å forstå materialet. Nå er din oppgave - å finne ut hensikten med forfatteren. Ikke se rett inn i tekst kunstneriske del, ikke analysere strukturen.
     Etter å ha lest teksten, skriv det ned de viktigste ideene. Beskrive noen av de viktigste temaene i teser, som konkluderte betyr dens innhold.
     Lese siste avsnitt eller 5-6 setninger med tekst.
     Tenker: hva er hensikten med forfatteren? Hvorfor han skrev denne teksten?
     Still et spørsmål i teksten. Det er tre typer av grunnleggende spørsmål, hver svarende til en bestemt type tekst:
     Tekst-historien: hva? når? hvor? ; Den beskriver fakta som er konsekvent nåværende tidspunkt koordinater;
     Tekstbeskrivelse: Hva? hva? ; gjennomført beskrivelse av fakta eksisterende samtidig;
     tekst-argument: hvordan? Hva? hva? ; gir en detaljert analyse av årsakssammenheng knytter fakta beskrevet.
     Etter å ha fastslått at den mest hensiktsmessige testmaterialet, begynne sin analyse basert på definerte egenskapene til forskjellige typer taletekst.
     Finn ut hvilke funksjoner spille den mest betydningsfulle rolle i teksten. Snarere vil det inneholde funksjoner i ulike typer tekster. Du må bestemme verdien av hver funksjon og relatere det med formålet med forfatteren.
     Fokusere på de grunnleggende målene i tekstene. Formålet med historien - om et fenomen objekt eksisterende på den tiden. I beskrivelsen av det viktigste - å beskrive emnet. Ved resonnement satt seg følgende mål: å snakke om problemet, gjenstander, hendelser fra hans synspunkt, argumentene for å bevise sine posisjoner.  
Яндекс.Метрика