Hvordan å lage mat frossen blekksprut?
 Trenger nok en gang minnet om fordelene med sjømat er ikke der - vel kjent at sjømat perfekt mettet, og leverer massevis av hele kroppen og dermed lett fordøyelig protein, inneholder mange mineraler og vitaminer, og dessuten er ikke farlig for figuren. Enkelt sagt, solide dyder! Hvis ikke bare én, men betydelig ulempe: kvalitet gaver hav, enten fisk eller andre undervanns innbyggere er dyre. Og fordi ikke alle har råd til en daglig fest av smakfulle og sunne retter med dem. Heldigvis er løsningen på dette problemet. Kanskje det er langt fra ideell, men i det minste gjør det mulig å diversifisere sine menyer og diett av familien - en frossen sjømat. Og ofte, snakker om dem mener vi frosne blekksprut. Disse marine dyr fra antikken er mat for mennesker og fremveksten og utviklingen av nye teknologier for prosessering og lagring av mat kjøp og utarbeidelse av stål er mye enklere og mer tilgjengelig. I tillegg, på grunn av tett kjøtt, tåler blekksprut fryser og nesten ikke mister sin ernæringsmessige kvaliteter. Men, selvfølgelig, bare hvis det er skikkelig forberedt og gassform. På vanskelighetene med å tilberede frossen blekksprut foreslår vi at du snakker i dag.
 Kalmar: hva og hvordan du spiser?
Blekksprut i miljøet, som er i vannet i sjøer og hav - det blekkspruter, også kjent desyatyrukymy grunn av antallet av fleksible tentakler at disse marine dyr bruker til å reise og jakt. Ja, jakt, absolutt alle typer blekksprut, fra veldig små til gigantiske krakenov, type makt er rovdyr. Så ikke bare mann fanger og spiser blekksprut, men de i sin tur mindre aggressiv nivå av næringskjeden. Det er til og med angrep spesielt store dyr på folk - ikke i legender av pirater, men i virkeligheten. Disse monstrene vokse til 20 meter i lengde og regnes som de største virvelløse dyr på planeten. Men netto fiskere og det frie markedet fall, selvfølgelig, ikke sant, og deres slektninger som bor for det meste i varme hav som vasker kysten av Kina, Japan, Vietnam og Peru. Normal blekksprut sjelden vokser to meter lang og veier et gjennomsnitt på omtrent en halv kilo. Slike kadaver du kan finne i en hvilken som helst supermarked, pre-renset, sløyd og utsatt for dype "sjokk" frysing.
Hvordan å lage mat frossen blekksprut?
 "For Life" du kjøpte blekksprut sett noe annerledes: det var avlang kropp med grå flekker av rødlig farge og fem par svømmeføtter. Tidligere klekket han fra en av dusinvis av egg inne som utviklet seg over om en måned. Voksen, polovozrelыy blekksprut beveger seg på leting etter mat på forskjellige dybder, og ta det relativt lett. Derfor beboere i asiatisk og middelhavs fiske blekksprut - vanlig fiske, betyr å lage en levende og få tradisjonell mat. Squid er å ta ut hele flokker av vann, gjennom et nettverk av utvinne vann på dekk industrielle kjøretøy. Det er også den flytende anlegg for behandling av fangsten i lasterommet som blekksprut prosessen, klar av finnene, hladyusa (lang brusk som går langs kroppen og erstatter blekkspruter og skall og skjelett). Her behandlede skrotter kuttet ringer (hvis nødvendig form av sluttproduktet) eller direkte helt frosset ved en temperatur på omtrent -20 ° C. Med slike fysiske tilstander farlige mikroorganismer er sjømat, dør, og vannet blir til is, og holder den kjemiske sammensetning av skrotten. Det viktigste at denne singelen var iskaldt, fordi når tining og re-frysing patogene mikroflora begynner å utvikle seg i et hurtig tempo, og risikoen for forgiftning så flott sjømat.
 Frossen blekksprut: reglene for valg og sikkerhet
Selvfølgelig er egenskapene for frosne og fersk mat ikke den samme: en hvilken som helst sammenligning vil være i favør av det andre alternativet. Men gitt utilgjengelighet av fersk sjømat for alle som bor ytterligere 500 kilometer med salt vann, må gå på akkord. Jo mer som moderne teknologi frysing og transport kan spare minst slik mattrygghet. Er det egentlig? Det hele avhenger av etterlevelse av frossen sjømat. Som for blekksprut, når du kjøper frosne skrotter, pakket eller i bulk, sørg for å ta hensyn til utseendet på produktet. Hvorav hvis smerzlys brikker i en blokk og / eller lag dekket med en skorpe av is, er vekten en betydelig del av den totale massen av kjøpet, det er et sikkert tegn på at sjømat razmorazhyvalys gjentatte ganger frosset igjen. Kjøp og forbruk av blekksprut kunne møte i beste fall, fordøyelsesproblemer, i verste fall - ganske tung forgiftning. Men selv i så fall, hvis vi kan unngå trøbbel, smak og ernæringsmessig kvalitet av skalldyr sterkt underlegne forventet. For å beskytte deg selv fra skuffelse og sløsing med penger for kvaliteten produktet, følger du disse utvalgskriteriene frosset blekksprut (de er sanne av andre frossen sjømat):
Hvordan å lage mat frossen blekksprut?
 1.  Kjøpe frossen sjømat bare i spesialiserte og spesialdesignet utsalgssted: de må være utstyrt med kraftige og ganske store Kjøling kameraer, et gjennomsiktig vindu og frysere etc, slik at å skjelne godt produkt uten å fjerne det fra den riktige temperatur miljø.
  Ta deg tid til å spørre opprinnelsen (sted av fangst) og produksjonsdato blekksprut. Du har også rett til å kreve at du demonstrere kvalitet sertifikat og dokumenter fra helsestasjonen, slik at realisering av frossen sjømat.
  Unngå å handle når du er i tvil om det var eller mistenkt produkt utsatt for gjentatte fryse tine og. Få primært blekksprut, ikke is glasur rundt dem - det er første tegn på brudd på lagring.
  Kjøpte sjømat kokk og spise i dag da de ble kjøpt. Ingen kjøleskap klarer å gi forsvarlig oppbevaring av frossen blekksprut, spesielt etter at de tok fra butikken ved normal temperatur.
  Vær oppmerksom på at å følge disse reglene - ikke bare garantere helse sikkerhet, men også bevare smaken og god mat. Du kan ikke lage mat med lav kvalitet på produktet virkelig velsmakende rett som inneholder alle de elementene som ligger i hans natur. En verdifulle næringsstoffer som blekksprut mye. Først av alt, det er enkelt og raskt absorberes av menneske protein - nøkkelen til god metabolic rate og beskyttelse mot ansamling av fettvev. Sekund, blekksprut muskelfibre inneholder store mengder av mineraler er sjelden, men viktig, jod, mangan, kobber, fosfor og jern. Spesielt høye konsentrasjoner av kalium og nikkel blekksprut nødvendige for helsen til muskel-skjelettsystemet, hjerte og endokrine systemer. Ikke rart innbyggerne i kystnære land og en frivillig tilhengere av den såkalte middelhavsdietten sjelden andre innbyggere av planeten vår klage av hjertesykdommer, fedme og onkologi. I tillegg er blekksprut kjøtt et kosttilskudd mat lister anbefalte også for barn. Jod i sin struktur er nødvendig for den voksende kroppen riktig utvikling og funksjon av skjoldbruskkjertelen. Landsby eller vitamin E - kjente antioksidanter, samtidig bidra til fjerning av indre organer og blod av tungmetaller og andre giftige substanser. I sjeldne, men svært verdifulle stoffet taurin har anti-stivnet action og bevist kolesterolsenkende effekt. Enkelt sagt, blekksprut i menyen din vil bringe helse og velvære kontinuerlig fordel - men bare god og riktig tilberedt blekksprut.
   Utarbeidelse av frossen blekksprut: Oppskrifter
  Matlaging kan være så hermetisert, frossen blekksprut og. Kjøpe frossen, velge de skrotter, kjøtt som er hvit og rød fargetone kan ignoreres: fra lys lilla til sølvgrå det er normalt for disse skalldyr. Bringe frosne kadaveret av butikken og åpnet pakken, ikke forsinke starten på matlaging og ikke overbelaste deg selv avriming produkt. Hva parabolen ville du ikke kommer til å lage mat - fylt hovedrett, salat, suppe eller forrett med hele skrotter eller ringer av blekksprut, gjerne bruke frossen musling. Men ikke glem at selv blekksprut sushi bør eksponere minst en rask temperatur behandling. For å gjøre dette, koke vann uten salt i riktig størrelse pannen, legg i kokende vann et par erter pepper og laurbærblad frossen blekksprut og slipp i kokende vann i 15-20 sekunder, ikke mer. Deretter umiddelbart fjerne musling fra pannen og fortsette å implementere en av disse velprøvde og erfaren vertinne av husholdningenes oppskrifter:
  Hvordan å lage mat frossen blekksprut?
  1.  "Quick" blekksprut " - Flott for middag når kreftene på utnyttelser av ovnen ikke lenger eksisterer. Bare ta skrotten blekksprut (noen nummer), de mest vanlige grønnsaker som er der i huset (f.eks gulrøtter og løk), litt vegetabilsk olje (til steking), salt, pepper og andre krydder etter smak. Skrotter av blekksprut byll som beskrevet ovenfor, og kuttet brede strimler. Rene grønnsaker, skåret i terninger og stek lett i vegetabilsk olje i en dyp stekepanne eller stekepanne. Når løken blir gjennomsiktig, legg grønnsaker skiver blekksprut og småkoke alle sammen under et deksel på middels intensitet varme i 2-3 minutter, saltet og prysmachyvshy krydder. Pynte slike blekksprut kan være hva som helst - som for eksempel kokt ris, pasta eller selv igjen fra frokost bokhvete.
    Utstoppa blekksprut - Denne oppskriften krever mer tid og krefter, men den ferdige retten ser mye respektabelnishe. Å lage det, ta tre blekksprut skrotter av medium størrelse, lavere i kokende vann, om nødvendig, fjerne tapen. Til fyllet trenger en halv kopp ris (helst utvidet klasse), to egg, 50 gram ost, 200 gram rømme, en krukke av syltet sopp 1 stor løk, 1 gulrot, salt og krydder til din smak, vegetabilsk olje for smøring pannen. Kok egg kokt ris koke til de er møre og avløp. Finhakk grønnsakene og stek i litt olje. Når løken blir gjennomsiktig, tilsett skivet sopp i en panne og legg krydder og rør om. Slå av gass og dekke pannen med et lokk. I mellomtiden, skåret i små terninger egg med ris og legge til grønnsaker med sopp - fylling er klar.
   Hver carcass fullstendig fylling og lå i en varmebestandig form av åpningen. I tillegg kan du sy igjen hullet tråd eller opptøyer tre tannpirkere. Hell blekksprut i form av krem ​​og dryss ost rist. Stekes i ovnen uten lokk ved 200 ° C i ca 15 minutter, til osten er zarum'yanytsya. Betjene hele eller skjære over kadaveret med vegetabilsk garnityr og / eller ris. Som for saus, rømme, bakt blekksprut som bør være nok, men du kan også bruke noen tykk ostesaus for fisk (basert på lav-fett rømme, yoghurt eller yoghurt).
    Blekksprut i vin - En tallerken verdig en festlig bord eller i det minste romantisk middag med levende lys. Dermed er det utarbeidet med relativt enkle og rimelige ingredienser: 750 gram kjøtt blekksprut (nettovekt er tatt hensyn til allerede tint og behandlet i kokende vann skrotter), en halv kopp (125 ml tørr hvitvin 3 modne tomater, 3 fedd hvitløk, en bunt frisk persille , en halv kopp olivenolje, 1 ss salt, en klype pepper (vel være hvit), en krukke av oliven, pitted, saften av en halv sitron stor.
   Forberedt (tint i kokende vann) blekksprut kadaver gni innsiden med salt og skjær i ringer. Skrell og hakk hvitløken. Obshparte tomater med kokende vann og fjern skallet og finhakk også. Hell olivenolje til skillet, tilsett vin og sette bort blekksprut. Bland deretter med tomater, hvitløk og hakket persille og la det småkoke på svak varme med lokket på til den er myk. Da sesongen med pepper fatet direkte på komfyren, slå av varmen og oversette blekksprut med saus dannet i et fat for servering. Hell sitronsaft, garnityr hakket oliven og et par skiver av persilleblad.
    Salat av blekksprut med ananas - En annen velsmakende snack. Å skape vil trenge om lag 300 gram blekksprut (kadaver eller ringer), en bank av hermetisk ananas og mais, halvparten av løk, 150 gram magert rømme eller tykk yoghurt naturell, en haug med friske urter til din smak, en klype salt, en klype pepper. Kjøtt blekksprut skåret i små terninger. Hvis konservyrovan ananas ringer, det også kuttet hvis terninger - bare helle sirup og bland med mais og blekksprut i en dyp salatbolle. Pærer obshparte kokende vann og fint hugge ned, legge til en salat. 2/3 grønn hugge ned og kaste med salat. Fyll med rømme (yoghurt), dryss med salt og pepper og rør. Pynt med resten av salatgrønnsaker og serverer den som en forrett.
   Hvordan å lage mat frossen blekksprut?

    Calamari ringer i røren - En av de mest populære snacks årlig øl sesong! Hva du kan lage mat når som helst på året - nok til å ta 500 gram blekksprut (kadaver eller allerede skiver ringer), 150 g av noe ost eller ost (etter smak), 1 egg, 1 kopp rømme, 3 ss melk 1 ss mel og brødsmuler, en haug med persille, et par fedd hvitløk, salt og dribtsi pepper, olje til steking.
   Tint i kokende vann blekksprut skåret i ringer eller må kutte. Lage røren, banket egg og melk, salt og pepper. Brødsmuler rør inn mel og valgfri litt krydder. Hver ring dukkert i røren, da - i panering og stek på begge sider i en panne, sjenerøst smurt med olje. Stekte ringene satt på et papirhåndkle som absorberer overflødig olje. I mellomtiden forbereder sausen: cheese gni på et lite rivjern (rozkryshyte ost), persille fint vil kutte, hakke hvitløk og ren; Bland alt dette med rømme. Tjene på et bredt blekksprut tallerken og saus i en dyp gryte å dyppe i den stekte ringer.
    Pasta med blekksprut - Hjertelig og deilig rett som vil tilfredsstille sulten mann og elegant dame. For å glede alle av dem, ta 2 store blekksprut skrotter, 50 gram spaghetti, 7 reker, 100ml kremfløte 1 liten løk og 1 fedd hvitløk. I begge blekksprut skrotter lage kors grunne kutt og lavere 15 sekunder i kokende vann. Fjerne, sted i en dyp skål, dekk tett og tid til side til side. Spaghetti koke "al dente" - det er ca 85% ferdig. Reker Skrell og kutt hver i tre deler, finhakk løk og stek sammen for et par minutter. Hell så i samme panne krem, sette spaghetti, rør, dekk og nøyaktig ett minutt, slå av flammen under pan.
   Innholdet i pannen jevnt dele mellom skrotter blekksprut nafarshyrovav deres spaghetti saus. Pynt fatet på din egen - friske urter, oliven og friske grønnsaker. Du kan forenkle oppskriften, ikke utstoppa blekksprut, bare peremishavshy dem med pasta saus - det kommer helt an på ditt ønske, kjøre bil og / eller tilgjengelighet av ledig tid og humør.
   Hemmeligheter av vellykkede matlaging blekksprut som sådan ikke eksisterer hvis du lydig følger oppskriften og matlaging tid til å følge. Den eneste eksisterende Risiko oppstår bare hvis blekksprut holde i kokende vann for lenge - så de blir stive fibre med hardt zhuyutsya. Som for krydder, krydder og miks av produkter, til blekksprut gjelde alle de samme kosttilskudd og fisk og sjømat. Pepper er bedre å velge en hvit med grønn persille egner seg best. I alle andre matlaging frosne blekksprut gir deg full frihet og gjør det mulig å tilpasse kjent eller lage lekre og næringsrike måltider. Du kan erstatte kjøtt blekksprut lei av ingredienser, som for eksempel salat, vinaigrette eller andre godsaker, hver gang med nye smaker. Og ikke glem muligheten for ulike kjøkkenapparater, siden blekksprut kan ikke bare lage mat på komfyren og i ovnen, men en mikrobølgeovn, griller og multyvartsi. Inspirasjon til deg og bon appetit!  
Яндекс.Метрика