Broken termometerHva å gjøre med en brukket kvikksølv termometer? Alle vet at det er farlig, men få vet hvordan å montere rastekshuyusya kvikksølv, og viktigst, hva du skal gjøre videre.

Hva er kvikksølv

Mercury - dette er ikke en vanlig metall. Ved romtemperatur, er det vanskelig sølvhvit væske, damp som er meget farlig for mennesker. Selv ved 18 ° C kvikksølv begynner å fordampe. Interessant nok er det eneste metall som under normale betingelser er væsker.
I dag, er Mercury i mange enheter. Innen medikamenter er nesten fullstendig eliminert på grunn av dets høye toksisitet. Men kvikksølvtermometre er utgitt så langt. Hver av dem inneholder to gram metall.
Hva er faren for kvikksølvtermometer
Kvikksølv i fast form har ingen signifikant effekt på det menneskelige legeme. De farligste damper og dens løselige forbindelser. For å unngå ubehagelige konsekvenser, må du ta affære.
Kvikksølvdamp kan forårsake svært alvorlig forgiftning. Konvensjonelle sanser ikke oppfatter dem som de er fargeløs og luktfri. Imidlertid kan innånding av damper forårsake skade på nervesystemet, mage-tarmkanalen, nyrene og leveren. Og alle som flytende kvikksølv - en farlig kjemikalie. Gjenkjenne forgiftning er svært vanskelig. Dens symptomer - konstant hodepine, kvalme, irritabilitet - kjent for alle arbeidsnarkomane, noen ganger vi ikke tar dem på alvor.
Krasjet kvikksølv termometer - hva du skal gjøre
Før samle kvikksølv må fraflytte lokalene av folk. Først, ta med ungene. Ikke glem om kjæledyr, er kvikksølv farlig for dem. I tillegg kan det spre seg i hele rommet metall eller svelge det.
Etter at du senke temperaturen i rommet, siden kvikksølvet 18 grader aktivt fordamper. I vinter, åpne vinduene, men det var ikke et utkast. Det kan forlenge ballene av kvikksølv på tvers av rommet. I sommer temperaturen kan reduseres ved hjelp av klimaanlegget. Hvis ikke, er det fortsatt åpne vinduer for frisk tilstrømningen vinduet.
Folk som vil samle kvikksølv må ordentlig beskyttet. For denne slitasjen på sine føtter skoovertrekk eller vanlige plastposer. I hendene må bruke gummihansker. Kom og de som brukes for daglig rengjøring huset, og medisinsk. Ansiktet skal gasbind skal fukte med vann. Dette bidrar til å hindre kvikksølv i luftveiene.
Når alt er klart, nøye inspisere alle varer og lokk, som kan få en dråpe kvikksølv. Baller kan rozkotytys langt nok unna ulykken eller fly bort i små partikler. På forhånd utarbeide en lommelykt til å belyse alle hjørner, sprekker, sprekker.
Det oppsamlede kvikksølv sette dem i en krukke fylt med vann eller en oppløsning av kaliumpermanganat. Kvikksølvtermometre plasser der også. Vannet vil fordampe metallet. Når alt er montert, må banken forsegle lokket.
Først samle store dråper av kvikksølv at de ikke blir spredt i små partikler. Dette kan gjøres ved hjelp av to ark. En vil være spaden, og den andre spade. Du kan også bruke en stor strikkepinner eller nål. Små dråper pent koble til ett stort.
Å samle kvikksølv bruk papir servietter, lett dynket i olje. Små dråper komfortabelt samle bruke tape eller plaster. Samle kvikksølv bør være svært nøye, siden metallet forblir i fremtiden kan påvirke helsen til alle familiemedlemmer. Under prosessen ta korte pauser hvert kvarter, ifølge frisk luft.
Når alt er montert, skal ringe i departementet, for å snakke om situasjonen og ringe fagfolk til å gi dem bank. Også kvikksølv termometer kan tas på foretak som samler kvikksølvholdig avfall. Alle elementer du brukte når rengjøring bør plasseres i en pose, og også for å gi departementet.
Hva kan gjøres hvis brutt kvikksølv termometer
Ikke start en kladd i rommet der kvikksølv sølt. Baller kan rozkotytys tvers over rommet, og deretter plukke dem vil være mye vanskeligere.
Broken termometer ikke kaste i søppeltømming, kan det føre til forurensning av luft i hele huset.
Ikke bruk en støvsuger når samle dråper kvikksølv. Han zab'yetsya av partikler, da bruken av enheten vil negativt påvirke helsen din. En annen grunn er at støvsugeren filtre ikke kan beholde alle kvikksølv. Som et resultat, har de fleste av metallet tilbake inn i rommet, og legger seg på alle deler av møbler. I dette tilfellet, kan du ikke fjerne den. Mercury vil alltid forbli i rommet og vil fordampe, og hele familien vil puste det, otruyuyuchys par. Det samme gjelder for kost. Dens anvendelse kan bryte kvikksølv til de minste partikler som ikke kan samles. Hvis du fortsatt fjernet kvikksølv støvsuger fra ham bør også bli kvitt, overføring til departementet.
Du kan ikke navngi kvikksølvtermometer i søpla eller begrave i bakken som stedet vil bli forurenset, og folk kan lide. Også uakseptabelt helle kvikksølv i avløpssystemet. Den kan forbli på veggene av kloakkrør vil gå ut skadelig fordamping og metallet vil bli ekstremt vanskelig. Et annet alternativ - et resultat av kvikksølv kommer inn i en hvilken som helst vannmasse, noe som kan bidra til utvikling av sykdom hos mennesker eller andre dyr.
Sofaer eller tepper, som kvikksølv, ikke kaste bort. De kan plukke opp andre mennesker, som et resultat av dette kommer forgiftning med kvikksølvdamp. Du må ha en spesialisert renserier sofa eller teppe eller ta dem til selskapet for å samle avfall.
Dekontaminering
Dette er den andre fasen av renhold i lokalene til kvikksølv, noe som innebærer å håndtere alle kjemikalier forurensede overflater. Det skal bare være når fjernet alle funnet kvikksølv dråper.
Kaliumpermanganat.Det er nødvendig å fremstille en mettet løsning. Det må være nesten ugjennomsiktig og mørk brun. Vedlagt teskje salt eller noen syre. Den tilberedte løsningen behandle alle forurensede overflater, spesielt med fokus på sprekker og hull i gulvet. Oppløsningen skal påføres med spray, børste eller pensel. La den stå på overflaten i seks til åtte timer. Som tørking fukte behandlet overflatevann. Det bør bemerkes at en slik løsning kan forbli flekker som senere ikke kan vaskes. Etter mangan bruk såpe-brus løsning. Fremgangsmåten bør gjentas i flere dager, men en løsning av kaliumpermanganat tåle time. Du bør også lufte ut rommet så ofte som mulig og utføre daglig våt rengjøring.

Seng og mangan.
 Prosessen gjøres i to etapper. Først blir overflaten behandlet dvoprotsentnym blekemiddel. For å gjøre dette i en plastbøtte oppløse liter hlorsoderzhaschey klær i åtte liter vann. Ved hjelp av en klut, svamp eller børste, vaske denne løsningen alle forurensede områder, suge i femten minutter og skyll med rent vann. Deretter behandle overflaten med en oppløsning av kaliumpermanganat.
Ikke overse effektene av ødelagte kvikksølvtermometer. Dette er svært alvorlig, og på deg avhenger helsen til alle familiemedlemmer.  
Å trimme en vinranke i sommer

 Druer er en av dem avlinger som krever regelmessig beskjæring. Hvis den ikke produserer, vil hele styrken stangen går til sin vekst, og for ikke å gi dannelse og dens videre vekst.
 Derfor er det mange gartnere foretrekker å forholde seg til hvordan å trimme vintreet i sommer, i den tro at i dette tilfellet buskene nær igjen nok tid på å prøve å hamstre på næringsstoffer og danne sovende knopper.

 Hvorfor skal trimme vintreet


 Foruten det faktum at denne prosedyren øker den fremtidige innhøstingen, beskjæring druer i sommer kompetent forenkler prosessen med omsorg for buskene. Dette er uavhengig av om de pusser sitt første år, som vil være lettere å skjule, eller om bush, har med hell fruiting, beskjæring som vil gi dem form.

 Når beskjæring druer holdt i sommer


 Det bør ikke være basert på en bestemt tidsperiode, og fra høstens tid eller naturlig November, som starter i hver region på den tiden. Derfor begrepet "sommer" er ganske vilkårlig og trimming kan gjennomføres i slutten av august og september, er frastøtt av klimatiske forhold.
 Også tilbringe beskjæring druer i sommer på tidspunktet for dannelsen av en haug med druer, vin når pasynkuyut på samme prinsipp som over kulturen i tomater, fjerne overflødige stebarn. Anta at øyeblikk fulle omskjæring var ikke veldig riktig, som stebarn blir fjernet for hånd uten bruk av saks, og helhetsinntrykket er ikke berørt vinstokker. Denne metoden bidrar til å holde næringsstoffer i vintreet og hindre bortkastet utgifter, og åpner til tilstrømningen av sollys vыzrevayuschym hrozdyam.

 Hvordan bruke pengene klokt beskjæring


 Før sommeren avling av druer etter høsting, skal avgjøre hvilke av stangen som skal fjernes. Avskåret flukt i dette tilfellet, er gitt avling, tørr, eller omvendt, altfor tykk.
 Snakker av busker, fruktbærende første året, og deretter klippe inkludert de grener der det er klynger, forlater i beste fall og den nederste. Ellers nadirvetsya busk og innhøstingen kan forventes tidligst et par år, så beskjæring druer i sommer kan bidra til at flere oppgaver.
 Cut druer ved godt skjerpet verktøy for å skade vintreet er minimal. Eventuelle ekstra vare på vinrankene beskjæres krever.  
Hvordan ta vare på tolstyankoy?
 Mange planter i huset uvanlig plante - tolstyanku, penger treet. Det antas at vakre treet med store kjøttfulle stilker og små plater, som mynter, tilt finanser i lommeboken. Til og var faktisk plantene trenger omsorg og kjærlighet, selv om tolstyanky ikke altfor krevende, noe som gir enkel start og dyrke dem selv amatør dyrkere. Hvordan ta vare på tolstyankoy? Ti enkle regler.
 1.  Potten. Siden tolstyanka ganske tung, så det må en tung potten til utviklet rotsystem var i stand til å tåle en pengetreet uten å slå potten. Potten bør ha større dybde, fordi det vil ta en tredje drenering biter av trekull eller murstein chips. Hvis du vokser tolstyanku av skjæring, skal det først være å sette den i en liten gryte.
   Jord. Egnet for planting skrøpelige klar blanding for kaktus eller sukkulenter for. Mulig landing tolstyanky og universell basis. Hvis du koker jorde deg selv, så vil du trenge en del sand, en del kompost, en del blad, 4 stykker av torv jord.
   Overnatting. For god vekst penger treet plassert på sør-vinduet i den kalde årstiden, og i sør-øst - i varmen. Jade elsker solen, men i sommer skal det være beskyttet mot direkte sollys og satt på frisk luft. Slå av og til potten sidelengs til lyset som penger treet vokste glatt og vakker.
   Vanning. Det bør være moderat. Selv om bakken er tørr, bør det bli husket at treet zapaslo fuktighet i sin tykke stilker og blader. Når overdreven vanning tolstyanka begynner å råtne. Om vinteren bremser plantevekst, henholdsvis, og vanning bør være mindre. Periodisk tørke bladene tolstyanky støv, drysset med vann eller vask i dusjen. Planten liker moderate sommertemperaturer (22 grader) og kjølig i vinter (10 grader), så om vinteren kan det bli satt på balkongen.
   Transplantasjon. Den første transplantasjonen i en romslig gryte bør foretas etter kjøpet tolstyanky. Annen transplantasjon vanligvis holdes hvert 2. år til våren.
   Gjødsling. Trenger du å mate anlegget fra vår til høst, dvs. under vekst. For dette formålet må du kjøpe en spesiell butikk dressing for sukkulenter eller kaktus.
   Reproduksjon. Jade avl grener eller blader som er tørket par timer og deretter falle i vannet eller bare sitte i bakken. Klemme av borekaks bør være sommer eller våren.
   Blomstring. Hjem tolstyanky sjelden blomstre små hvite blomster, men hvis dette skjer, kan vi forvente rikdom.
   Sykdommer. Wreckers, er stort sett penger treet ikke imponerende. Hvis du oppdager råte ved foten av stammen, så er det vanskelig å håndtere, tolstyanku du vokse igjen. Hvis bladene mørkere i anlegget, da det mangler fuktighet, men hvis lysere eller gul, den overskytende fuktighet. Hvis bladene faller i den varme årstiden, så vannet planten eller svært kaldt vann eller ikke nok.
   Vi vokser trær. Til tolstyanka vokser i et tre, kutte deg av toppen av plantene etter å ha nådd en høyde på 15 cm Så begynner en pengetreet gren, danner en krone.
   Ta vare på planten, fordi flere blad mynter, jo større mengde tilt tolstyanka. I tillegg er pengetreet i stand til å bringe lykke til sine eiere.  
Яндекс.Метрика