Grønnsakskutter. Fordeler vegetabilske kuttere. Prinsippet av vegetabilske kuttere

 Med blender frukt og grønnsaker kan bare male. Vakkert kutte sine salat, suppe eller stuing vil ikke fungere. For disse formålene trenger Vegetabilsk cutter.
 Snittemaskiner for grønnsaker er manuell og elektrisk.
 Hvis arbeidsomfanget for vegetabilske kuttere ikke er for stor, er det mulig å benytte enheter og manuell (som i alle tilfelle sparer tid). Men det er en ulempe - veldig lett skadet festene, som er håndholdte Vegetabilsk cutter på bordet, på grunn av hva arbeid er arbeidskrevende.
 Så hvis du kutte grønnsakene i store mengder, bør du velge en elektrisk eller hånd auger Mando (fungerer på prinsippet jeksel).
 Dagens modeller ovocherizok har forskjellige tips (gitter eller flyttbare stasjoner), slik at kuttet grønnsaker på vilje - kuber, blokker, plater, lister, slice og presse saften selv.  
Food prosessor. Fordeler og ulemper ved food prosessor

 Kjøkken enhet - Kraftig allsidig enhet som kan erstatte kjøkkenet nesten alle andre enheter -. Mikser, blender, jeksel, juicer t N. Hvis du virkelig trenger alle sine funksjoner, i stedet for flere individuelle enheter er bedre å få en, men vet alt.
 Men det skjer også at eierne av hogst kommet til den konklusjon at de fleste av hans mulighet, har de ikke bruke, og pengene ble brukt, for å si mye. Så kort vurdering som kan gjøre kombinere, og bestemme hvor mye du trenger det.
 Vanligvis er det bedre å kjøpe for en stor familie. Forresten, kan settet omfatte bare en del av dyser, og deretter resten kan kjøpes separat på ditt valg - det er praktisk.

 Listen over viktigste foodprocessor vedlegg:


 • Rustfritt stål kniv for å skjære kjøtt, hakking eller lime, blande deig;
 • Kjør for å kutte potetterninger (for matlaging pommes frites) og for å kutte grønnsaker kokos;
 • Kjør for hakking (Coulter). Med det praktisk å hogge kål og salat;
 • kniv for hakking grønnsaker som bare sliper uten å gi grønnsaker vakker form (justerer farten, kan du øke eller redusere nivået sliping);
 • Kjør til å flyte designet for polering grønnsaker. Vanligvis disse stasjonene kommer med ulike diameter hull som tilsvarer store, mellomstore og små rivjern;
 • juicer sentrifuge skål med frukt å legge;
 • spesielle juicer sitrus, ser ut som en vanlig trykk sitrus;
 • chopper vedlegg, er prinsippet om drift forskjellig fra den vanlige elektriske jeksel;
 • mini-mølle. Dette munnstykket er laget for hakking små mengder mat, når store mengder av det å gjøre irrasjonelle (kaffe, nøtter og så videre P..);
 • Brush - blender for å blande drinker;
 • Trykk puré kokt så vel som for friske grønnsaker;
 • dyse for å lage tykk deig (kna kroker);
 • morozhenytsya. Denne spesielle vedlegg som å fungere må du opprettholde i fryseren. Med det, bland alle ingrediensene til iskrem, og frossen.  
Hemmeligheter matlaging deilige retter. Matlaging triks

 En liste over nyttige tips, forbedre kvaliteten på dine måltider tilberedes


? Hvis kjøttkraft kokt med kjøtt nerazmorozhennoho, går det ugjennomsiktig. For å oppnå åpenhet, må du sette i kokende buljong grundig vasket egg shkarlupky (panne på middels størrelse heller skorlupok 2 egg). Av det ferdige suppe shkarlupky ønsker å fjerne ved hjelp av en hullsleiv.
? Tørket sopp bedre ikke suge i vann og melk, så vil de være like frisk.
? Å ikke visnet sennep lenger trenger å legge litt melk i den.
? Hvis du liker frodige, nozdrevatыe pannekaker, legg deigen egg ikke helt, og visp eggeplommene og hvite hver for seg. Først legge den piskede eggeplommer, bland godt, og skriv deretter proteiner, pisket inn i et tykt skum.
? Til pannekaker varm, mens du bake dem alle, sette en stor tallerken på en gryte med kokende vann og spre pannekaker er klar for det.
? Å "redde" tørket ost og returnere friskhet og mykhet, legger du den i en beholder med yoghurt og holde i 1 time.
? Hvis du forbereder en dessert med pisket krem, tilsett litt lav-fett rømme. Da vil de vzobyutsya raskere og tykkere.
? Lapskaus blir saftigere hvis den første yngel på alle sider. Grunnlagt skorpe vil ikke lekke juice i brannen.
? Når du reflektere kjøtt på treplate, absorberer det mye kjøtt juice. For å unngå dette, før du reflektere, rikelig vann suge bord. I våt treet sap kjole vil ikke.
? Til poteter i sine skinn ikke er sprukket under koking, pre-pricked hud på flere steder med en gaffel, tilsett salt og vann godt.
? Hvis potetmos legge kald melk, vil det bli uappetittlig gråaktig farge. Det vil ikke skje hvis den pre-melk varm, ikke koke.
? Til kokte poteter til salaten ikke formørket under skjæring, mens matlaging, tilsett vannet en liten mengde eddik (1-2 t. L. Til medium størrelse pan).
? Å dimme epler, hakket salat, plasser skjære i stykkene i saltet vann.
? Hvis du trenger bare halvparten av pære og den andre du har å utsette til neste gang, børste kutt margarin eller sette løk kutt på skål med salt. Deretter under lagring løk mister sin smak og aromatiske egenskaper.
? Til potetmos kom fra den gamle deilig, myk og luftig, tilsett pisket eggehvite.
? Til koteletter raskere pidsmazhylysya og dannet gylden brun, reflektert skiver av kjøtt bør skylles godt i kaldt vann.
? Å komme ut sprø pannekaker og kjøpte appetittvekkende gyllen farge, må deigen tilsett sukker på frekvensen av 1 ss. l. 1 l test.? Til ingen lenger friske urter visne, må det vaskes og pakkes i folie. Så holde den frisk i kjøleskapet i 1-2 måneder.
? Salt retter trenger på slutten av matlaging. De eneste unntakene er to tilfeller: når du koker suppe, bør salt tilsettes før du setter fisk og grønnsaker; Når du koker dumplings eller nudler, salt vann før det koker.
? Hvis du peresolyly kjøtt kan redde situasjonen, og legger til mel eller olje saus som raskt ta bort kjøtt av salt.
? Hvis du peresolyly fisk, koker det med usaltet potetmos og rømme. Hvis du peresolyly suppe, tilsett viss det nåværende råvarer tilberedt i usaltet vann.
? Kjøleskap ofte lastet til kapasitet, så ingen steder å sette nye produkter. Hva kan og bør fjernes fra det å gjøre plass og ikke skader produktet:
 a) meloner og gresskar med ingen skade på huden perfekt kan lagres i romtemperatur i mørket;
 b) tropisk frukt (kiwi, mango, ananas, papaya, bananer, etc.) anbefales ikke å lagre i kjøleskapet, da dette forverrer deres kvalitet;
 c) i alle fall bør ikke være nedkjølt sjokolade og sjokolade fordi de ikke tåler lav temperatur, men de smaker mye verre av kulde;
 g) løk, hvitløk, poteter og rotfrukter trenger ikke kjøleskap, de bør oppbevares i et mørkt kjølig sted;
 e) ingen grunn til å holde i kjøleskapet alle typer hermetikk så lenge du ikke ble offentliggjort.  
Hvordan ta vare på møbler?

? Vann flekker på den lakkerte overflaten dryss med mel, og deretter dyppet i vegetabilsk olje, gni til utryddelse flekker.
? Møbler mahogni refresh, tørke lett fuktig klut, tørk av lærret.
? Upolert møbler med sterk forurensning kan vaskes med varmt såpevann og tørk. Ikke bruk for å ta vare på slike møbler poleringsmidler. På overflaten neblestyaschey de forlater fettflekker, som er da vanskelig å fjerne.
? Metall møbler deler, falmet og mørke, kan rengjøres med en blanding av ammoniakk (30 g), kritt eller tannpulver (15 g) og vann (50 g). Rør blandingen, fukte det flanell klut og tørk tilbehør. Suknynoyu metall rist å skinne. Den samme effekten vil drikke brus, sitronsaft, løk, halvert.
? Hvis du er i en hast for å sette på en polert bord varmt jern eller vannkoker, deretter suge en tampong olje med vanlig salt og gni i sirkelbevegelser til flekken til den forsvinner. Gamle flekker å være dekket med en blanding av salt og vegetabilsk olje, og etter 2-3 timer blandingen ristes og ull klut til å tørke overflaten. Du kan rengjøre møblene med en klut dynket i melk, deretter tørke tørr ull eller fløyel stoff.
? Ved rengjøring møbler renere, er det nyttig å vikle børsten dobbelt lag med cheesecloth dynket i salt vann (1t. Ts salt til 1 liter vann).
? Plysj fløyel møbeltrekk eller kan støvsuges. Det bør rengjøres med en myk haug stoff med en klut dyppet i varmt vann. Fet flekker viser raffinert bensin. Effektiv blanding av vann og ammoniakk (2: 1) eller eddik (1: 2). Husk at grønn polstring under påvirkning av ammoniakk varierer. Flekker fjernes fra møbeltrekk samme måte som med de relevante vev.
? Leather hud og tørk av med en fuktig klut, og deretter bruke en overflate lett pisket eggehvite. For å fjerne flekker fra skinninteriør å sette en slurry av stivelse og bensin (1: 1), og etter tørking zchystyte.  
Luftfuktere. Det som trengs i huset luftfukter

 Hvis luften i hjemmet ditt er for tørr, til de miljømessige forholdene stabilisere det nødvendige kunstige kremer. Ønsket eller ikke, kan du sjekke selv uten ekspert - spesialist. Dette indikeres, først av alt, din egen helse. Hvis luftfuktigheten er under det normale, opplever personen ubehag, tørr hud om morgenen, etter å sove, ha ubehag av tørr munn og kløe i halsen. Oftest føler at bosetterne, som fersk betong sterkt absorberer fuktighet fra luften. I tillegg, i et rom der det er for tørr, begynner å lide planter: de blir gule og skukozhyvayutsya tips av bladene.
 I henhold til reglene for fuktighet i leiligheten bør være i området fra 40 til 60%. Dette er ikke bare komfort, et vitalt behov og garanti for helse. Det faktum at menneskekroppen er 90% vann. Som et resultat av metabolske prosesser i kroppen gjennom huden fjernes bare en dag ca. 05 liter vann. Dette er normalt. Om vinteren, når arbeids radiatorer og luft blir tørrere, er disse tapene doblet. Vann holder huden i god form, det gjør ikke så gammel, dekket med rynker. Det er ingen tilfeldighet så mange skjønnhets betale oppmerksomhet fuktighet - kremer, lotion, masker. Den berømte polske legen C. Vendrovska sa en gang: "Jeg ville sette et monument til mannen yzobretshemu fuktighetskrem."
 Men denne kampen med resultatet, ikke årsaken. Årsaken er - overdried luft. Farlig han ikke bare (og ikke bare) for huden, men for hele kroppen. Det hindrer prosessen med selvrensing bronkiene, forårsaker tretthet, forvirring, påvirker generelle helse, reduserer effektiviteten og immunitet. Vi vet også at det inneholder et for stort antall av positivt ladede ioner, som i sin tur utløser stress.
 Når luftfuktigheten synker under 40%, Rheum nese og hals bli tykk og seig, og kan fremme deres gratis, sier audiograf John Henderson, MD, University of California. Som et resultat, kan bakterier og virus akkumuleres i stillestående slim, økt mottakelighet for betennelse i mandlene, bihulebetennelse (betennelse i slimhinnen i en eller flere bihuler - bihulebetennelse og bihulebetennelse) og andre øvre luftveisinfeksjoner.
 Noen otolaryngologists anbefaler å bruke en luftfukter for å legge fuktighet til luften for å unngå ulike problemer. "Fukting kan bidra til å holde slim i flytende tilstand, så vil det være lettere å fjerne, og dermed beskytter kroppen mot bakterier og virus," - sa Dr. Henderson. Fukting sparer også verdifull fuktighet i huden.
 I tillegg, er luften for tørr støvkilde. En støv er farlig for alle, både voksne og barn, syke og friske. Det kan i seg selv føre til en rekke sykdommer, inkludert luftveiene. Hvis en person fra dag til dag inhalerer luft med små (dette ikke vil skade dem minsker) faste partikler, så naturlig det irriterer og nese, og strupehodet og bronkiene, og noen ganger til og med lys. Begynn betennelse. Når disse partikler faller patogene mikrober (som utelukker praktisk talt umulig), kan inflammasjonen være ganske sterk. En mann og undere, "synes ikke zastudzhuvavsya på gaten ofte ut huser varmt - og der gjorde bronkitt" En annen fare overtørket luft (som, ja, for vått): det fremmer virusinfeksjoner. Ikke ved en tilfeldighet under epidemier spesielt leger anbefaler sterkt daglig våt rengjøring.
 Men skaden av tørr støvete luft for folk som lider av allergi, selv umulig å overvurdere. Eksperter sette den på en av de høyeste blant de faktorene - provokatører sykdom. Husholdning støv, som inkluderer partikler fra tepper, klær, lin, ull,
 flass og kjæledyr spytt og mikropartikler insekter - farlig eksogene (som faller utenfor) allergenet. Det kan føre til allergisk rhinitt, allergisk bronkitt, bronkial astma.
 Det antas at barn (selv om det kan referere til voksne) med allergi, bør temperaturen i rommet ikke overstige 23 ° C og luftfuktighet - 40%. I forverring av enkelte sykdommer (f.eks, stenose av strupehodet hos barn) generelt kontraindisert i tørr luft. Pasienten anbefales under angrepet for å holde på badet fylt med skyer av damp.
 Normal luftfuktighet generelt er svært viktig for barn, særlig de små, fordi de er svært delikat og følsom slimhinnen i munn og nese. I rommet der barnet sover, bør luftfuktigheten være mindre enn 50%.
 For å løse dette problemet, er det flere måter. Den mest pålitelige og sivilisert - kjøpe moderne enhet-luftfukter. De kommer i flere former.

 Så kjøp en luftfukter


 Tradisjonelle kremer - De som jobber på en "kald" fordampning. Spesielt utstyr mesh impregnert med fuktighet. Innebygd vifte sugd tørr luft fra rommet og kjører den gjennom den våte mesh. Dette gir optimal luftfukting og krever ingen ekstra kontroll.
 Dampbefukterene : De brukte metoden for "hot" fordampning - ved hjelp av to elektroder oppvarmet vann blir til damp. De er økonomisk og tilbyr høy ytelse, men krever enheter kontrollere, som du kan justere hastigheten på fuktighet.
 Ultralyd luftfuktere. Laget på den nyeste teknologien. Med høyfrekvente svingninger vann blir til mikroskopisk "vann skyen". Med viften suges tørr luft passerer gjennom "sky av vann", og deretter fordelt rundt i rommet. Disse luftfuktere er svært effektive og nesten lydløs.
 Ved hjelp av disse enhetene, husk at av uforsiktig håndtering, kan de forårsake brannskader.
 Holde disse enhetene borte fra små barn. Uansett hvilken modell du portabel luftfukter eller brukes, ikke overbelaste det arbeidet. Dreven fukting fører til reproduksjon i huset mugg og midd, som er farlig for mennesker utsatt for allergiske reaksjoner.
 Å kontrollere fuktighetsnivået kan bruke hydrometer (en enhet for måling av fuktighet).
 Hvis noen grunn tekniske enheter er ikke tilgjengelig, kan du gjøre "hjem rettsmidler fukting":
 • henge kar med vann til radiatorer;
 • levere en bred bolle med vann (bollen, dyp skål) om natten;
 • gjøre hjemme akvarier, som i tillegg til luftfukting vil berolige nervene og fremme fullstendig avslapning.  
Яндекс.Метрика