Hvordan å bestemme verbbøying?
 Konjugering - hovedverbet kategori som en del av talen. I lingvistikk, er det to forståelse av begrepet "verbbøying." Bøyning av verb i videste forstand er dens endring i antall, personer naklonenyyam og tider. Bøyning i snever forstand - endring verb for person og tall. Du må være i stand til å korrekt identifisere hver bøyningsmorfologien, da dette avhenger av graden av analfabetisme. Ofte må du finne ut nøyaktig hvilken type verbbøying å riktig skrive ordet i en bestemt form.
Det er en klar algoritme, som du kan ha den riktige verbbøying. Det er også viktig å huske en rekke unntak å huske alle verb sklonyaemыe annerledes.
Hvis slutten av verbet er under stress, må du sette verbet i flertall form av den tredje person. Vokaler i ord signalisere slutten på verb som tilhører en eller to spryazhenyyu.
1 verb konjugering med end-UTS River (er), 2 konjugering - -at (-yat).
For eksempel, en spryazhenyyu inkluderer verb lese, synge, blomst, og 2 - hengende, brenning, løgn.
Det er viktig å huske: konjugering bestemme slutten av det tredje person flertall verb kan bare brukes hvis det legges vekt faller på enden.
Hvis slutten av verbet vekt faller ikke ordet du trenger for å sette i en uspesifisert skjema. For eksempel: puste - pust. Den primære formen for å svare på spørsmålet "hva du skal gjøre", ikke hovedkategorier. Det holder bare signere skjemaet, og det bestemmes ved å slå eller verb, transitive eller intransitive det. Primær (uspesifisert) form kalt ynfynytyvom.
Verb med bezudarnoe slutt på ens opprinnelige form, som tilhører to spryazhenyyu.
Andre verb er en spryazhenyyu. Du må også huske en rekke verb som er unntak fra regelen.
Ved konjugering verb en følgende ord, unntak slå barbering, selv, råte, live zyzhdytsya, zыbyt, hell, drikke, hvile, lå, sy, -shybyt (skadet feil), og alle verb som fra dem dannet.
På skolen alle kjent med lyset schytalkoy som lar deg raskt huske 11 verb som er de mest vanlige ord, unntak fra regelen. De stopper ikke ved ens, men også tilhører to spryazhenyyu. I dette tilfellet blir de presentert i alfabetisk rekkefølge: snurre, se, kjøre, hold, puste, avhenge, hat, vondt, høre, se, tåle. Ordene å huske
Verb med midtkonsollen "du" krever spesiell oppmerksomhet. For å nøyaktig bestemme konjugering skal prefikset kastes. I tilfeller hvor enden er under stress, etterfulgt av konjugering finne ut. Hvis den trykklette slutten, satte verb i infinitiv skjemaet. Selvfølgelig, prefikset avvist bare når ordet brukes uten.
Det er en gruppe av blandet type raznospryahaemыh verb: å kjøre, å ønske å hedre alle avledede former av disse ordene. De vidminyuyutsya for forskjellige modeller, er det nødvendig å huske.
Verbet "run", "ære" som er i form av den første, andre person entall av verbet bør indusere en 2 konjugasjon. Modellert en bøyningsmorfologien data vidminyuyutsya et flertall, tredje person. Det finnes alternative former for respekt og ære.
Modellert etter to konjugering må overtale verbet "ønsker" i flertall og entall - som en bøyningsmorfologien en.
Arkaiske verb som slutter på "gi" og "er."
Nok til å huske reglene og lære alle ordene, unntak korrekt identifisere verbbøying og kompetent uttrykke sine tanker, unngå feil.  
Hvordan du finner ut om den er reversibel verbet?
 Skolebarn og studenter-lingvister må kunne riktig bestemme om den er reversibel verb. Det er nødvendig å utføre morfologisk analyse, kompetent presentasjon av ideer. Det er noen nyanser å vurdere når man skal avgjøre behovet for nedskriving av verbet. Det er ikke nok bare å huske at å snu et verb ender i Xia-eller camping, denne måten å analysere årsaken vanlige feilene. Det er viktig å forstå det unike i den morfologiske kategori av verbet.
 Reversibilitet som en kategori av verb
For å bestemme riktig reversibilitet av verbet, må nøyaktig vet hva som kjennetegner de studerte kategorier.
Refleksive verb - en bestemt type intransitive verb. De indikerer handlingen tar sikte på å utsette meg selv med postfix-Xia. Postfix-Xia er en del av et ord, noe som reflekterer de historiske endringene i det russiske språket. I den gamle Kirkeslavisk postfix ordet betydde "self", fungerer som et pronomen.
Sørg for å vite at den er reversibel verbet er direkte relatert til morfologisk kategori av overgangen. For å starte, finne ut om verbet er transitive. Vi må huske på: å bestemme gjenoppretting verb tar tid og bør være basert på en analyse av ordet. Tilgjengelighet postfyksa Xia garanterer ikke at foran deg er å snu et verb.
 Algoritme for tilbakebetaling av verb
Reversibilitet verb ønskelig å definere en bestemt ordning, så sannsynligheten for feil reduseres betydelig. Du må ha de grunnleggende begreper som brukes i løpet av russisk.
 1.  Først bestemme kategorien av transitive verb. Husk transitive og intransitive tegn verb:
  Transitive verb betegner handling rettet mot deg (med forbehold). Han fritt kombineres med substantivet, som er i akkusativ uten preposisjon. For eksempel, gjør (hva?) Problem. Gjør - Transitive verb fordi den er kombinert med et substantiv uten en preposisjon og substantiv er i akkusativ. Å avgjøre en overgangs frase zmodelyuyte som er avhengig av test verb substantiv i akkusativ.
  Intransitive verb som betegner handlingen uten å flytte objektet. Substantiver kan ikke kombineres med verb i akkusativ uten preposisjon.
  Hvis verbet er transitive - det er ikke reverseres. Kategori tilbakebetaling for ham på dette stadiet er bestemt.
  Hvis intransitive verb må fortsette sin analyse.
  Note postfix. Postfix-Xia - obligatorisk funksjon for å snu verb.
  Alle refleksive verb er delt inn i fem typer.
  Obschevozvratnыe verb endringene som trengs for å uttrykke den følelsesmessige tilstand av faget, hans fysiske handlinger. For eksempel, for å nyte, å skynde.
  Verb i gruppe selv inverse betegne handling rettet mot motivet. Dermed blir én person objektet og motivet. For eksempel, den kjolen - kle seg selv.
  Gjensidig refleksive verb betegner operasjoner utført mellom flere enheter. Hvert emne er også gjenstand for handling, det vil si overføring av virkning på hverandre. For eksempel, for å møte - å møte hverandre.
  Verb av gruppe-bezobъektno retur angir handlinger som er iboende i faget hele tiden. For eksempel smelter metallet.
  Indirekte-refleksive verb betegner handlinger foretatt tema i deres egen interesse for deg. For eksempel, hamstre ting.
  Prøv å finne ut hvilken type er verbet. Swivel verb må inneholde en av gruppene.
  Merk: Ikke alltid postfix-Xia - et tegn snu verb. Sjekk om verbet refererer til en av gruppene:
  Transitive verb, reflekterer intensiteten i handlingen. For eksempel banker. Postfix intensiteten øker.
  Verb med upersonlig verdi. For eksempel kan jeg ikke sove.
  Hvis verbet er lagt inn i en av gruppene, er det ikke reverseres.
  Hvis verbet ikke kom til enten type punkt 6 men klart tilhører en av gruppene peker 5 - den har kategorier gjenoppretting.  
Hvor raskt tine en kylling?
 Mange husmødre kylling - en ekte tryllestav. Det redder dagen, hvis terskelen var uventede gjester eller rett og slett ikke har nok tid til å forberede middag for familien. Kylling er utarbeidet raskt, og det alltid retter ut velsmakende, næringsrik og nyttige. Det eneste problemet som kan oppstå i et nødstilfelle matlaging med kylling er å avgjøre hvor raskt tint kylling. Nesten hver kvinne har en "corporate" måte å tine kyllinger. Og jeg må innrømme at ikke alle av dem er harmløse.
 Hvor raskt tint kylling
Den raskeste måten å tine en kylling er å bruke en mikrobølgeovn. De fleste moderne mikrobølgetining funksjoner gitt. Bare plasser kyllingen i ovnen og sette timeren i 1-2 minutter (avhengig av størrelsen på kylling). Etter tid til å trekke kadaveret, snu, og igjen satt i ovnen samtidig. Alt! Kylling er klar, og du kan begynne å lage mat unnfanget retter.
Ideen om at kylling tines i mikrobølgeovn, mister sin smak, ikke noe mer enn en myte. Bare den mest raffinerte gourmet kan skille smaken av kjøtt, tint det fra kjøtt, tint på vanlig måte. Disse oppstår svært sjelden gourmeter!
Men likevel, vi bør ikke anta at denne metoden for å tine ufarlig. Mikrobølgeovn "drepe" noe mat, noe som gjør det "dødt". Det skjer på ethvert stadium - tining, koking eller oppvarming. Så spørsmålet ved hjelp av denne farlige på mange måter kjøkkenapparater trenger å se på roten av problemet: bruke den i det hele tatt, eller ikke.
Denne metoden for tining er helt uakseptabelt i familier der helsevesenet av husstanden og ikke spise mat tilberedes i mikrobølgeovner. Oppgaven rask avriming kylling i dette tilfelle er noe mer komplisert. Unfreeze fuglen i noen minutter er ikke mulig, i beste fall - i en eller to timer. Og uten skift kan ikke gjøre.
Den enkleste måten å raskt tine kylling - ta den ut av posen og legg i en dyp bred panne fylt med vann ved romtemperatur. Det er ønskelig at vannet ikke var like rundt kylling, men også trengt inn i henne. Hvert 10-15 minutt endre vann. De fleste - mer enn 1-15 timer i kylling kan jobbe og trene.
Ofte for rask avriming kylling det er plassert under en strøm av kaldt eller varmt vann direkte i pakken. I dette tilfelle vil den bli tint på minst 2-25 timer.
Og sist, ikke det mest nyttige, men likevel brukte måten - legg kyllingen i en gryte fylt med varm, ikke varmt vann, som bør endres i den grad av kjøling. Denne metoden gjør det mulig å tine en kylling for en time eller litt mindre, men de næringsstoffene går tapt.
Den enkleste måten er naturlig tining. Hvis du skal lage mat kyllingen i morgen, om kvelden av gårsdagen flytte den fra fryseren på en av hyllene i kjøleskapet. Hvis du kommer til å lage mat i løpet av dagen, nok til å trykke på avtrekkeren i morgen og la ved romtemperatur. I 4-5 timer er det helt rozmorozytsya.
Jo mer tid brukt på tining, jo flere næringsstoffer lagret i kyllingkjøtt. Omvendt, den mest tint fjærfe kadaveret, jo mindre de forblir hos røykere.  
Яндекс.Метрика