Hvordan demontere ordet komposisjon?
 Utføre analyser av ordet struktur må kunne alle elevene på skoler og studenter-lingvister. Ofte denne type arbeid møter øyet enkleste av alle typer diskriminering. Studenter betaler ham mye oppmerksomhet, ikke fordi analyse av ord og dele det opp i biter med spesielle merker, og podstrochnыmy nadryadkovi, har de ikke skrive detaljerte forslag er ikke vanskelig for dem det gjelder. Legend basis, prefikser, røtter og suffikser barn husker godt, med tanke på at dette er den viktigste informasjonen for.
Men demontere ordet komposisjon er skikkelig vanskelig, noen analyse av språklige enheter er vanskelige selv erfarne lingvister. Selvfølgelig, i et omfattende program for high school-elever er ikke så tung parsing ord og andre språklige enheter oppstår i problemene med høy kompleksitet. Men analyse av sammensetningen av ethvert ord krever også stor oppmerksomhet og kunnskap i ulike områder av språket. Først av alt, er det viktig å lære tauene i slovoobrazovanyy, dets metoder, føler leksikalske nyanser av ord og må ikke forveksles med lignende betydninger enheter. Deretter morpheme (minimum betydelig del av ordet) kan bestemmes nøyaktig og raskt.
 Rekkefølgen på parsing ord i sammensetning: de viktigste stadier
Vurdere de grunnleggende stadier av analyse av tale, der demontert han sammensetningen ved hjelp av spesielle piktogrammer.
 1.  Forskere har ulike metoder for analyse av ord i komposisjon, men nesten alle enige: må du først finne og høydepunkt slutten av ordet. Slik skal bestemme at et bestemt ord avslutninger, ord må endres i tilfelle, nummer, fødsel eller enkeltpersoner. Beslektede skjemaene vil hjelpe avgjøre slutten.
  Etter merking enden av sitt slag i en kvadratisk eller rektangulær ramme må velges basis. Dens høydepunkt en rett linje, og sidene viser små pinner opp "avsluttende" basis.
  Deretter finne roten av ordet. Å definere det, må du plukke spilnokorenevi ord. Prosessen er enkel, hvis form av ordet er ikke veldig lang og kjent. Men noen forskere og methodologists ta hensyn til kompleksiteten i roten ordet så lenge eller lite kjent. De tilbyr på dette stadiet å bevilge prefikser og suffikser, og rot utpeke en siste utvei, når alt annet har "forkastet". Men i den klassiske skolepensum tredje ledd snakker avklare og definere dine rot ord som sine viktigste og mest betydningsfulle leksikalske enheter. Roten isolert omkranser den på toppen av kurven som ligner på bokstaven "c", liggende på siden.
  Deretter velger du den beste konsollen fordi ofte finner det er enkelt. Sin topp otcherkyvayut rett linje, holde nede en kort linje som skiller prefiks fra roten.
  På den siste etappen av analysen tyder suffikser. De utmerker seg ved å male toppen "lokket". Vanligvis med denne delen av et ord problem: utvidelser for mye, variert de i verdi. Det beste alternativet - Husk de grunnleggende suffikser for hver ordklasse, lære å navigere i sine formative verdier.
   Nyansene av parsing ord i sammensetningen
  Det er viktig å huske på at det er en stor gruppe av språklige enheter som ikke har noen ende, det vil si at de består av en base. Denne indeclinable ord: substantiv (f.eks, kaffe), partisipper (alle enheter), adverb, verb i infinitiv form (f.eks løping). De har ingen ende, og kan ikke være, det påvirker ikke parsing.
  Hyppige ordformer hvor slutten, men hans sete ledig. Hvis du endrer ordet vil ende. I slike tilfeller er det den såkalte "zero end": det er nødvendig å stille torg i som forblir tom.
  I konklusjonen, bør grunnlaget ikke inkluderer formative suffikser verb. Denne siste spente suffikser (l), suffikser usikker form (s, -te).
  Til riktig analysere ordene i sammensetningen bør vite de grunnleggende suffikser og prefikser, deres derivasjon verdi. For eksempel, husker konsollen:
  pry-, grunnleggende verdier: ufullstendig handling (løgn), tilhørighet (pinne);
  pre-, grunnleggende verdier: en (premylыy), overgang (å krysse, lovbryteren).
  Det er de mest typiske og vanlige suffikser:
  -ost-, -tel-, -k - veldig vanlig i substantiver (hastighet, driver, kattunge)
  -usch-, -yasch-, -asch-, -yusch - danne et fellesskap (tilstøtende kommer);
  l - fortid verb suffiks.
  Husk også anbefalt en rekke suffikser i deres forhold til avledning av bestemte deler av talen. Deretter analysere ord for å være mer presis, ta mindre tid. På skoler noen ganger gi en oppgaveliste innøvde grunnleggende suffikser, som denne delen av talen reiser mange spørsmål i analyse av språklige enheter.
  Oppmerksom vanlige suffikser ulike ordklasser:
  for substantiver: -tel-, -ist-, -nyk-, -schyk-, -chyk-, -k-, -ost-, -enk-, -onk-, -ek-, -ot-, -ushk- , -yshk-, -yts-, -yi-, -isch-;
  adjektiv: -onn-, -enn-, -yan-, -an-, -in-,-n, -aln-, -av-, -lyv-, -ychn-, -ychesk-, -sk- , -k-, -yn-, -in-, -ev-, -ov-;
  for verb: -ыva-, -ova-, -yeva-, -yrova-, -nicha-, -yzyrova-, -stvova-;
  for gerunds: -a, -i, -y, -shy, -vshy;
  for reelle partisipp: -usch-, -yusch-, -yasch-, -asch-, -sh-, -vsh-;
  for passive partisippene: -om-, -em-, -ym-, -enn-, -enn-, -nn-, -t-.
  Sortere ordet komposisjon hjelp "avledning Dictionary of Russian Language", utarbeidet A.N.Tyhonovыm: den inneholder mange enheter, gitt ytterligere informasjon. For ungdomsskolen elevene oppfordret til å lære å bruke denne ordboken.
  Kunnskap derivasjon metoder gir en klar og korrekt analyse av ord i komposisjon. For studenter som er iverksatt i slovoobrazovanyy alltid være i stand til å identifisere deler av talen. Metodene er morfologisk derivasjon og nemorfolohycheskymy.
  Når ord dannet nemorfolohycheskym måten den beveger seg fra en del av talen til en annen.
  For morfologisk fremgangsmåte for dannelse av det ord som dannes av morpheme. Det er tre morfologisk avledning metode: suffyksalnыy, prystavochnыy og prystavochno-suffyksalnыy. Peker parsing ord ved hjelp av ord-struktur, elevene begynner å bedre navigere prosessen med dannelsen av ord, den grunnleggende morpheme.
  Noen ganger er det nødvendig å delvis transkribere ord, huske fonetikk. Dette inkluderer ordene parsing som vises høres [og]. Når bokstaven i, u, e, f er i visse stillinger, faller de i to lyd, en av dem - hennes. Lyden er på skjæringspunktet mellom ulike deler av talen. Vi må vurdere det nøye, tenker til hvilken del tilskrives. Det kan være en uavhengig suffiks, eller skriv inn root eller suffiks.
   Vanskelige å tolke ord: effektiv metode for sin analyse
  Det er den beste måten å analysere sammensetningen av ord som synes vanskelig å analysere, inneholder for mange morfemer. Denne metoden bidrar til å identifisere prefikser, suffikser, rot. Metoden konvensjonelt kalt "metoden dukker."
  Trenger du å plukke opp maksimum spilnokorenevyh ord og skrive dem i den analyserte ord. Først må du prøve å avvise noen morpheme og deretter se om det er ingen slike ord deler. Følg fortrinnsvis til lange ord kortere.
  For metode alltid fører til riktig resultat, må du huske noen ting.
  Det er viktig at noen ord relatert etymologiske røtter, men ikke en rot. Det vil si at de har en felles opprinnelse, men roten bør tildeles i samsvar med deres leksikalske betydning. Du må slå til i ordlisten. For eksempel kan ordet ikke være å lage en enhet for å undersøke - det raznokorennыe ord, selv om det ved første øyekast kan synes tvert imot student. Det faktum at betydningen av ord skilte seg sterkt i moderne russisk. Utforske - vitenskapelig studie eller undersøkelse, og bør være - en refleksjon, balanse eller undersiden av foten. Dermed kan ordet ikke tildele undersøke prefiks.
  Ord kontroversiell sammensetning fra et vitenskapelig synspunkt, å huske, eller sjekk deres lemlesting ordbok A.N.Tyhonova. Disse er i hovedsak relaterte elementer som kan dateres tilbake til de gamle røtter og senere gjennomgikk store endringer, som å fjerne (root-it), fjern (root-null); lift (root pidnima-), høyne (root pidnyaly-).
   Funksjoner parsing ord i universiteter
  I ulike høyere utdanningskrav for parsing ord i sammensetningen kan variere betydelig. Deltakere må finne ut konkrete ordninger, noe som gjorde analysere ord. Fakultet for terminologi som brukes i mer komplekse analyse ord i sammensetning, innført en rekke begreper. For eksempel, isolert affyksoydы. Dette morpheme som har tegn på røtter og påfører (prefikser eller suffikser som). De er suffyksoydamy (litterær - -zed) prefyksoydamy (sko - semi-). Konfyks - avledningsmorfem morpheme tjenestegjør i den opprinnelige enhet av to separate deler av talen når det dannes bare når disse morphemes: sill (under - og nyk--)
  Analysere ordet komposisjon, må studentene bestemme hvordan lingvister derivasjon, noe som betyr slovoobrazovatelnoe generatrise morpheme skal prege alle morfemer. Separat vurdere tillegg spleising, fenomenet ynterfyksatsyy, legge til, avkorte base og status, identifisere alle observerte prosesser parsing ord i komposisjon.  
Hvordan å utføre arbeid på feilene?
 Skolen er ganske stor belastning, mange hjem og ba om russisk. Studentene må jobbe aktivt i klasserommet så vel og etter. Selvfølgelig kan du ofte høre at programmet lett å lære, og noen oppgaver hater elever. Fikse feilene mange mennesker synes unødvendig, i slike tilfeller, studenter mener at det har ingen mening. Faktisk, vil du forstå teksten som allerede har mottatt en vurdering for å tilbringe sin tid på å studere i stedet for å forberede seg til neste leksjon. Jeg ser dine feil er uthevet i rødt er ikke veldig hyggelig, selv fra et psykologisk synspunkt. Men de trenger for å arbeide på bugs - det vil forbedre resultatene dine helt sikker materiale for å redusere muligheten for slike feil i fremtiden. Denne måten vil du være i stand til å lære den mest effektive tilnærmingen til å behandle individuelt, bokstavelig talt - lære av sine feil.
Slå den på til en spennende og dynamisk, bli vant til det, vurdere sine fordeler og arbeid på feilene selv. Tilbring din analyse av feil selv når du er borte fra deg dette krever ikke en lærer, du raskt begynne å se virkelige resultater. Bruk nyttige råd og øke din kompetanse, arbeider på feilene, vil det ikke være overflødig. I tester, diktat, eksamener endelig du overbevist om behovet for klassene.
 Gjør arbeid på bugs, regelmessig, konsekvent og effektivt. Nyttige tips
Merk rekke enkle tips, de hjelper deg også til å jobbe med feilene hensiktsmessig.
 1.  Først av alt, ta hensyn til humøret til å fungere. Kanskje du vet om en situasjon hvor jobben gjort og tidsbruk, men minnet er fortsatt nødvendig informasjon. Studenter jag å ønske å gjøre alt raskere, og til slutt ingen effekt på arbeidet der, selv om det tar tid. Jobb hardt for seg selv og ikke for evaluering av lærere, formell oppdrag. Det viktigste - resultatet, kvaliteten på arbeidet ditt, ikke fylt med blader notatbøker. Bare sette pris på hva er innholdet i arbeidet med bugs:
  du nøye lese teksten som er testet lærer - det vil hjelpe deg å se på den i en ny, objektiv;
  du vet nøyaktig hvor feilen;
  Du kan analysere alle feil, fikse det selv huske reglene for å finne relevant informasjon i oppslagsverk og lærebøker;
  du forsiktig vыpyshete feilstavede ord, regler, eksempler, slik at du helt sikkert materiale, det er godt husket;
  Å ha en jobb, vil du være i stand til å fortsette å prøve å unngå slike feil.
  Legg merke til viktig poeng: trenger du å jobbe på feilene alltid. Denne måten vil du lære sine svakheter, gradvis bli kvitt alle manglene.
  Følg nøye arbeide på bugs, noe ikke distrahert. Ikke "rive" i stedet for understreket tekst, ignorerer det som en helhet. Les teksten helt, og demontere feil. Det er mulig at i noen tilfeller vil det være viktig og sammenheng. Vdumuytesya i hvert ord, aldri fungere på feilene mekanisk. Prøv å bare huske reglene, forklare alle uklart.
  Arbeide på bugs uavhengig av vurderingen. Hvis du er frustrert for lav score - bare et ekstra insentiv til å gjøre jobben mest mulig effektivt, må ut hver feil. Før du har din tekst er en dedikert lærer ulemper, og du arbeider med den, i fremtiden for å unngå slike feil, ta hensyn til reglene som var mest vanskelig for deg.
  Vedta spesiell notisbok for arbeid på bugs. Selv om læreren din ga følgende anbefalinger - gjør det selv. Du trenger en rekord, og du kan følge mønstre av feil i tekstene dine, sine suksesser, gjenta nøyaktig de regler som oppstår kompleksitet. Når den bærbare PCen over, ikke kast den. Hold alle rekorder og vise dem regelmessig. Minst halvårlig sveipe alle bærbare PCer med arbeidet med bugs, og den siste visningen omtrent en gang i uken.
  Undersøke siste arbeid på bugs, bare plan plan videre tiltak:
  regler som forårsaker størst problemer;
  at det må gjentas i nær fremtid;
  hva har klart å håndtere godt konsolidere og huske.
  Merk ikke bare sviktet, men fremgangen din. Over tid blir de mer, vil du finne at feil mindre, og flertallet reglene du er kjent.
  Til riktig gjøre jobben på feilene til det russiske språket, må du tydelig organisere all informasjon i notatblokken. Deler arket i fire kolonner. Ved første vil du få ord, uttrykk eller en setning, som var en feil. I den andre til å ta opp de fleste orfohrammu, bestemt tekst etc. I den tredje kolonnen, skrive ned den tilsvarende regel. Sørg for å tenke på noen av hans eksempler og fylle dem fjerde kolonne. Du kan tilbringe en horisontal linje som skiller feilen av andre til forvirring oppsto. Trekke en klar linje nummerert feil, slik at du kan finne det lettere å se materialet gjenta regelen.
  Regelmessig bruke den bærbare datamaskinen til å arbeide på å gjenta feilene fra det russiske språket. Så bra at du vil øke ditt nivå av leseferdighet.
   Hvordan å utføre arbeid på feilene? De viktigste typer feil og analysemetoder
  1.  Når du ved et uhell hoppet over eller erstattet bokstav i ordet, må du riktig omskrevet og høydepunkt mangler eller forvrengt brev.
   Feil i å skrive trykklette vokalen testet bør ikke bare riktig, men også foreskrive generelt understreke orfohrammu test og finne ord ved å skrive dem.
   Hvis ukontrollert vokal, ordet du må legge til minst fem ganger på rad. Dette vil bedre husk å ta skriftlig til automatisme. Sørg for at stavemåten var riktig, ikke forvirre brevet.
   Analysere spesifikke orfohrammы som stave vokal etter en fresende kombinasjon SCHN, RC, CHN, må oppfinne ytterligere to eller tre ord på riktig orfohrammu.
   Ofte vanskeligheter oppstår når du skriver doble konsonanter i roten av ordet. I dette tilfellet, eget ord for transport, tenk på to eller tre spilnokorenevyh ord og skrive dem ned. Ikke glem å understreke lyse håndtak dobbel konsonant.
   Orfohrammы av myke og harde tegn analysert på følgende måte:
   når en feil når du skriver skilletegn solid, skriver du et ord, uthever prefikset og rot flagg orfohrammu komme opp med to slike eksempler;
   hvis utelatt skilletegn mild, skrive ordet riktig, identifisere roten understreke høyt og myk tegn, tenk på to eksempler og skrive dem;
   undersøke skrive myk tegn, noe som indikerer myk konsonant, skrive ned det rette ordet, understreking og myk konsonant tegn, skriv ned to eksempler;
   å analysere skrivemerket etter en myk susing i substantiver, substantiver definere familien, skriv det i parentes gi to eksempler.
   Parvise uttrykte og ustemte konsonanter du trenger å sjekke ut ved å sette ordet inn i en form som vises etter konsonant vokal. Posten CAPTCHA og 2-3 slikt eksempel, understreker orfohrammы.
   Til å gjøre jobben på bugs, alltid sjekke neproyznosymuyu konsonant, ikke bare understreke det. Plukk root ord der det vil være før en vokal. Sjekk roten ordet, understreker orfohrammu.
   Analysere stavemåten er ikke, og nei, smeltet og eget skrive ikke med ord relatert feil stave konsoller, defisnoyi feilstavelser, må du finne den rette vanligvis finne noen eksempler, demontere dem og skrive.
   Analysere skrive avslutninger av verb, substantiv, adjektiv, må du nøye demontere ordene i parentes registrere alle nødvendige grammatiske kategorier i samsvar med disse reglene som en determinant. For eksempel: på kanten (substantiv bøying 1 - plen).
   Når parsing tegnsettingsfeil bør ikke bare understreke komma eller annen karakter. Demontere setninger, spesielt de velger medlemmer til å påvirke utformingen anses tegnsetting, tegne et diagram og tilbyr lyse penn markere ønsket tegn, definere den setningen. Skrive en regel, tenke og skrive minst én setning til det, velger du skilletegn.
   Gjorde arbeidet på feilene i det russiske språket bør holdes uten mangler noe. Skriv til forsiktig prøve å gå dypere inn i teksten, husk reglene, ikke mas, da klassene gi gode resultater.  
Яндекс.Метрика