Hvordan å fastslå tilstedeværelse av palmeolje i mat?
 Næringsmiddelindustrien har nådd en utvikling som enkelt løser problemet med spareprodukter og deres optimal bruk. Men på samme tid denne medaljen for vitenskapelige prestasjoner er en ulempe: ikke alle industrielle produkter som nyttige og trygge for helse som naturlig. Bruk av nye komponenter, deres komplekse kombinasjoner av mat gjør emballasje mer attraktiv, praktisk, og aller viktigst - billigere enn måltider tilberedt etter tradisjonelle oppskrifter. Men en slik rasjonell tilnærming ofte snur fordervende innflytelse modifisert mat. En av de mest lønnsomme og derfor vanlige måter å redusere kostnadene for mat er å erstatte naturlige animalske og vegetabilske oljer billigere kolleger. Imidlertid kan analoger bli kalt en strekk, siden egenskapene for disse fett ikke oppfyller den nødvendige kvalitet, og noen av dem kan føre til betydelig skade på det menneskelige legeme. For eksempel, billig og universell, men snarere en slags palmeolje. 
 Hvordan å fastslå tilstedeværelse av palmeolje i produktene
 Hittil palmeolje inkludere i nesten alle matvarer, fra godterier til meieriprodukter. Det kan bli funnet i oppskriften godteri barer, yoghurt, søte oster, margarin, hard og bearbeidet ost, iskrem, sauser og dumplings. Enda mer skremmende er muligheten for å bruke palmeolje i produksjon av barnemat. Beskytt deg selv og dine kjære fra denne tvilsomme komponent kan, hvis ta hensyn til disse tegnene på tilstedeværelse av palmeolje i mat:
 1.  Når du kjøper smør og andre meieriprodukter butikk, ikke på bondens marked, lese nøye etikettene på emballasjen. Først på en pakke med smør bør være skrevet er "Butter", ikke "olje", "Maselko" og absolutt ikke "spre". Det samme gjelder for ost, som produsenten har rett til å kalle sin egen ost bare hvis strengt overholder gjester, og alle avvik fra standard generere en enorm mengde "ost produkt", "sыrochkov", "ost produkt", "cheese dessert" på våre supermarked hyller og kjøleskap.
   Forsiden av pakken kan bedra lyse fet og smart ordlyden, mens teknisk informasjon mye mer meningsfull og sannferdig. Husk, ingen ost, ingen melk, nei, selvsagt riktig kvalitet kjøttprodukter ikke inneholder vegetabilsk fett. I tilfelle at bruk av vegetabilsk olje oppskrift er berettiget, bør det være klart spesifisert grad av olje, ikke skjult romlig språk i samme stil som "vegetabilske oljer" og "hydrogenert fett".
   Som Tragisk, kan naturlige og kvalitetsprodukter ikke være billig. Derfor, hvis du ser i vinduet to stillinger "Gaudi" innenlands produksjon, hvorav den ene er fem ganger billigere enn den andre, kan du være sikker på at den første prislappen tilhører ost forberedt fra håndflaten eller annen billig vegetabilsk olje, siste blokken behandling.
   Jo lengre listen bestanddelene oppført i sammensetningen av det pakkede produkt, jo mer sannsynlig at det blant dem vil være billige erstatninger. Derfor, den sikreste måten å bli kvitt risikoen for å spise palmeolje - for å minimere bruken av industriell mat og fast food. Cook hjemme med enkle naturlige og ferske råvarer - det er ikke bare nyttig, men mye bedre smak.
   Egenskaper og skader palmeolje
   Palmeolje - et produkt av behandlingen fiber frukten av oljepalme som vokser i Indonesia og Malaysia, hvor han produserte brorparten av palmeolje, og deretter solgt til andre land. Mange utviklede land har forbudt bruk av lovlig palmeolje i mat produksjon, mens andre fortsetter å bruke det under forskjellige navn, inkludert "Coconut Tree" og til og med abstrakte "vegetabilsk fett". Men det er den samme blandingen av fettsyrer og glyserol estere.
  Hvordan å fastslå tilstedeværelse av palmeolje i mat?
   Ikke forveksle palmeolje med kokosolje, som er hentet fra den kjøttfulle skall ikke palmeolje og masse direkte med spiselig kokos - kokos palm frukt, som er noe helt annet tre. Fruktene av disse anleggene er ikke like, spesielt i kokos olje palm ikke vokser. Fysikalsk-kjemiske egenskaper av kokos- og palmeoljen er ganske forskjellige, med den tidligere mye mer. Hvis du bruker kokosolje virkelig beriker matvarer og kosmetikk, reduserer palm bare sine kostnader.
   Økonomiske fordeler gjort palmeolje etterspørsel i praktisk talt alle industrisektorer. Men hvis engineering og produksjon av kjemikalier er billigere kan forsvares med økonomiske hensyn, kan vi ikke ignorere bivirkninger av palmeolje når det gjelder mat og kosmetikk. Spesielt fordi noen av dem er åpenbare, mens andre kan ved første øyekast synes selv fordeler.
   For produsenter og semi-fast food slik fordel er den høye temperaturen Smoke kokosolje, forutsatt høy i mettet fett. De bidrar til akkumulering av kolesterol i veggene av blodkar. Bakverk og kaker bakt og dekorert med palmeolje kan ligge i vinduet i lang tid og fortsatt ser så ferskt bakverk. Selv i prøven de synes bedre enn andre (palmeolje - en naturlig smaksforsterker), så mest sannsynlig vil du være glad for å spise mer og additiv effekt mottar andel av mettede fettsyrer.
   Samtidig består palmeolje av en rekke umettede fettsyrer og oljesyre, som i likhet med olivenolje beskytter mot hjertesykdom og møter WHO Food Standards. Men det har praktisk betydning bare for de som misbruker kosthold animalsk fett. For alle andre mottakere av palmeolje er skadelig snarere enn nyttig. Videre er prosessen med sin produksjon ekstremt ikke-miljø som bare legger ulemper sammen med risiko for fedme, diabetes, blodpropper og kreft.  
Hvordan å lage mat Ketu i ovnen?
 Filet av laks - produktet er svært krevende, kan baking udugelig på denne delikate produktet tørke ut og miste sin behagelig smak. I hendene på godt erfarne vertinne dyktig kokt laks er forvandlet til et arbeid i kokkekunst, som innebærer unike smaker og herligheter i nayprymhlyvishyh gourmeter. Som en del av varme retter laks like god i supper og i kano eller åpen baking. La oss snakke om hvordan ikke å ha en stor kulinariske ferdigheter, du kan tilberede deilig Ketu i ovnen. Laks i majones, bakt potet på
 Denne oppskriften vil du sikkert lykkes selv om du først eksperimentere med baking fiske laks. Du vil trenge:
 fersk laks - 1 kg;
 Poteter - 2 kg;
 løk - 4 stk;.
 gulrøtter - 4 stk;.
 majones - 150 g;
 vegetabilsk olje - 100 ml;
 salt og sort pepper - etter smak.
 Teknologi
 1.  Fjern skinnet fra skjell og skjær i tykke skiver på tvers Ketu 15-2 cm.
   Gulrot gni på et grovt rivjern; løk kuttet i halv ringer.
   Sette bitene av fisk i en dyp bolle, krydre med salt og pepper. Legg grønnsaker, majones og en halv vegetabilsk olje. Bland forsiktig, sel og la marinere i 2 timer.
   Skjær potetene i tynne skiver. Bland det med resten av oljen og salt.
   Sett potetene på en stekeplate jevnt lag. Legge skiver av laks toppen dekker deres grønnsaker i majones.
   Stek ved 180-200 grader i 50 minutter.
   Laksefilet bakt med grønnsaker og ost
   I tillegg til gode smaken kombinasjon av gulrøtter og løk, er laks i harmoni med stuet tomater. De vil også være en del av denne oppskriften. Ingredienser:
   laks - 800 g;
   løk - 6 stk;.
   tomater - 4 stk;.
   grønn koriander eller persille - 1 bunt;
   ost til baking eller fast - 200 g;
   gjennomsnittlig fett rømme - 200 g;
   vegetabilsk olje - 100 ml;
   salt og sort pepper - etter smak.
   Teknologi
  Hvordan å lage mat Ketu i ovnen?
  1.  Fjern skinnet fra fiskefileter og forsiktig smekk. Fjerne store og små bein. Skjær filetene i biter av middels størrelse.
    Krydre med salt og pepper filet, bland med hakkede urter og krydder siver la stå i 20 minutter.
    Skjær løk halv ringer. Med tomater, fjerne filmen obdavshy med kokende vann og skjær tomatene i skiver.
    Hell olje i en panne og stek løken i den til gylden brun utseende.
    Tilsett tomater, rør og la det småkoke forsiktig i 10 minutter.
    Sett i form av et tynt lag av grønnsaker; Sette skiver av filet på toppen.
    Alternativ undervisning laks og grønnsaker, slik at til slutt viste seg å topp løk og tomater.
    Bland rømme med vann i et forhold på 3: 1-salt og hell over fisk og grønnsaker.
    Stek ved 200 grader i 40 minutter.
    Laks bakt i folie
    Kokt fisk så ikke bare har en unik smak og øm tekstur filet, men beholder en betydelig del av næringsstoffer. Obligatoriske ingredienser:
    chum - 1 kg;
    tomater - 3 stk;.
    løk - 5 stk;.
    Sitron - 05 stk;.
    Vegetabilsk olje - 50 ml;
    salt og sort pepper - etter smak.
    Teknologi
   1.  Skyll fisken og fjerne sin hud og skille fileten, kuttet sine lange strimler.
     Tomater parboiled og fjerne skallet, skåret i tynne skiver tomater.
     Skjær løk ringer.
     Fordel den vegetabilske olje i to deler, og impregnere en del av fileten og den andre blanding med lok.
     2 Forbered mat folie ark størrelse dekk. La brevet jevnt lag med løkringer. Litt solsikke.
     Forsiktig lå på toppen av løk laksefilet, saltet og pre poperchyv det fra alle kanter.
     Filet dryss med sitronsaft. Sette et lag av tomat sirkler.
     Koble nøye arkene av folie bretter opp og stek i 30 minutter på 180 grader.
     Fjern toppen av folien som åpnet tomater. Hold formen i ovnen i 10 minutter til kokt.
     Serveres med friske grønnsaker og poteter pyntet.
     I baking fisk i generell form fileter eller stykker, kan du også lage mat i ovnen for fiskeburgere, og presenterer dem med friske grønnsaker og pynt med sprigs av grønt, eller Ketu fylt under skarp hvitløkssaus. Det hele avhenger av tilgjengeligheten av nødvendige produkter og stemninger eier!  
Яндекс.Метрика