Hvordan å forberede seg på ekstrem salvelse?
 Kirken ikke lenger spiller i livet til moderne mennesker er så betydelig rolle, som det var i de dager våre bestefedre og oldefedre. Men selv vi barn i moderne tid, og medlemmer av det moderne samfunn, til tross for hans daglige arbeid og typisk skepsis til det åndelige, vi vet at stedet - styrken av stabile, evige verdier. Og et sted i dette tilfellet - ikke et geografisk begrep som symbolsk, og derfor kan være tilstede som et kart over byen og i dusjen. Og i nesten hver eneste sjel av oss fortsatt forstår hvor viktige kirkelige tradisjoner. Og klar over at deres opprinnelse og bevaring ikke bare ved en tilfeldighet, men har en dyp, sanne betydningen. Og la flertallet kan ikke forklare hva kirke sakramentene og er usannsynlig å huske dem utenat, men eksistensen av slike riter som nattverd, skriftemål og ekstrem salvelse hørt alle. Selv de som aldri tok sakramentene, erkjenner deres betydning for folk i troende. En troende - det er som han vet, og dette er en grunn til å respektere og oppmerksomhet tatt til sakramentene i kirken. Det er mange mysterier i kirken, men bare sju av dem referert til som den store. Selv med alle de kjente bredt spekter av mennesker. For eksempel, bryllup og dåp er på høring, og mange av du eller vennene dine sannsynligvis tok dem selv. Angå Unction, gjelder dette også mysteriet med det store mysteriet av listen. Men det er mindre kjent på grunn av dens innhold og funksjoner i. Men Unction fortsatt holdt i kirken og hjemme, og fortsetter å hjelpe mange troende til å returnere makt, ønske om å leve og prise Herren. Og selv om du hører den for første gang, uansett i hvilken alder er det ikke skjer hvis din sjel nådde ut til kirken og ba om nadverden - et tegn. Stjerners ikke nekte for det, og vie tid og styrke til kunnskap, læring og forberedelse til sakramentene. Fordi det er sjelen, og det er, og kanskje det siste olje - mer enn noen andre seremonier. Og for å gjøre deg lettere å forberede deg for ekstrem salvelse internt og eksternt, lese våre tips. Vennligst les stille og tankefullt, den beste i stillhet og ensomhet. La hver detalj ritual svare deg, og du innser at ingen av dem tilfeldig, har hver en dyp mening og utfører en rolle - både på trening og i utførelsen av Unction. 
 Hva er det sakrament ekstrem salvelse
 Salvelse eller på annen måte - Yeleosvyachennya - er en av de syv store, som er de viktigste sakramenter den ortodokse kirke. Han etablerte det er Jesus selv, at han helbredet syke og lærte folket i apostlenes. Jacob sa dette i sitt brev (James. 514-15): "Er noen syke blant dere, la ham kalle til seg menighetens eldste, og de skal be over ham og salve ham med olje i Herrens navn. Og troens bønn vil helbrede de syke, og Herren skal reise ham opp; og hvis han har begått synder bli tilgitt ham ". Etter å ha analysert dette fragment av evangeliet, får vi en del av svaret på deres spørsmål om Soborovanyy. Faktisk er dette sakramentet utført over hvem som er syk. Men sykdommen er ment ikke bare (og ikke kjøttet), men mental og åndelig. Derfor feilaktig anta (og denne oppfatningen råder blant folk), som Unction utføres bare før døden. Tvert imot, folk trenger Unction levende og strebe etter, men ikke bor hvertfall, i fred og harmoni med hverandre, ærlig og i harmoni med andre. Hvis du føler at denne delikate balansen blir forstyrret av din feil - er det en grunn til å slå til den åndelige veileder. Men i alle fall vil ikke hindre Unction holdes en gang i året - det beste i fastetiden som en tid som ingen andre, fremmer ydmykhet og omvendelse. 
 Hvis en person føler seg uvel hvis det gjør vondt tungsinn og / eller undertrykt av tunge tanker - er også et vitnesbyrd om den siste olje. Ifølge kirkelignende sykdom - en konsekvens av synder begått av oss, og bare gjennom Unction kan kurere dem. Og ikke bare de synder som vi husker det og legger press på vår samvittighet, men også de som vi kunne helt glemme på grunn av deres tilsynelatende ubetydelighet. På dette punktet er det en gammel lignelse om en ung mann som spurte ham om å la de store synder, små synder zmovchavshy. Deretter skriftefar fortalte den unge mannen til å gå på en ledig mye med en tom pose og samle steiner på ham, men de små uten å påvirke store steinblokker. Den unge mannen ble fylt med små steiner pose til randen, og da han fullførte oppgaven, bare ikke kunne flytte sin tunge Baul fra stedet kom til å veilede tom. Han forklarte dumhet som ikke bare store, men også små steiner, som synder er tunge, hvis samlet i store tall. Så, la Unction ment sognebarn synder, store og små, forvise alle demonene som plaget hans sjel og legeme. Etter at lidelse vil føle lettelse, fred og ro. 
Hvordan å forberede seg på ekstrem salvelse?
 Etter reglene, Unction tilbringe syv (dette tallet er generelt i den ortodokse tradisjonen med makt) eller enda noen prester. Derav navnet på sakrament, som er en slags går katedralen, hvor geistlige samle sammen for riten. Bønnens kraft er også teaming og hjelper det å gro raskere. Videre, blant dem usynlig tilstede Kristus selv, og hans hånd vil bli utført for å hjelpe mysterier. Men moderne kirke går for å møte sine sognebarn og forstår at i dagens samsvar med denne regelen er ikke alltid mulig, spesielt hvis salvelse er hjemmet til den syke. I dette tilfellet Unction kan gjøre og en erfaren prest, men han fortsatt leser nøyaktig syv konkrete tekstfragmenter av evangeliet og apostelen. Deretter foreta svært viktig for denne store mysterium handling: sogne salve med olje, dvs. kirkelig olje blandet med hellig vin. Bønner ytret under ekstreme salvelse til sengen, forteller oss om nåde og barmhjertighet, tro på Herren og hans lidelse, anger og påfølgende helbredelse. Og salvelsen er også sju ganger - etter hvert fragment av bønn. 
 Salvelse kan utføres hjemme (med spesiell tillatelse fra biskopen) hvis pilegrim svak nok styrke til å komme til den samme kirken. Men ofte det skjer og i templet, selv om, i motsetning til dåp eller bryllup, og krever visse miljøforhold, utstyr og / eller omstendigheter. Barn under syv år soboruvatysya noe, kirken ikke holder over dem er et mysterium, fordi Gud tilgir dem og slik at alle barns synder. Siden 8 år, på forespørsel fra foreldre, kan barnet soboruvatysya, hvis denne velsignede åndelig person. Men i de fleste tilfeller Unction utført på personer med 16 eller til og med '18. I denne alderen, folk er i stand til å realisere sine synder, for å oppleve samvittighetskvaler og ønske om å omvende seg og relaterte sykdommer er kurert ment Unction. Likevel, til tross for mange blahosklonnostey følger denne store mysterium, har ekstrem salvelse strenge regler og krav, uten noe som compliance ikke kan holdes. Og mange av dem selv tar prosessen med Unction, som allerede er å gjennomføre en prest, og forberedelse til sakramentene, som må passere seg sognebarn. 
 Forberede og gjennomføre Unction Unction
 Det bare så skjedde at de fleste av våre medborgere er å snu til sakrament ekstrem salvelse i fastetiden. Kanskje noen vet bare ikke hva Unction kan gå i hvilken som helst annen tid - hvis du føler dette behovet. Men det store mysteriet med den årlige engasjement i fastetiden eller på andre tidspunkter, kan betraktes som en slags "forebyggende" av sjelen, beskytter det og gir styrke for et rettskaffent liv. For eksempel, den generelle (dvs. kollektiv av mange sogne) Unction du kan ta i sin kirke på korset Week, selv like før skjærtorsdag og påskeaften under Holy Week er også tradisjonelt ansett for å være tid for ekstrem salvelse. Og ikke glem at Unction sjelden gjennomført i absentia (kun unntaksvis, posthumt, syke bevisstløs, voldelig, etc.), så være til stede i sakramentet bør du personlig. Men å gå i kirken, kan du gjøre følgende:
 1.  Bekjennelser vanligvis innledes Unction. Omvende seg, det vil si, rense sjelen hans oppriktige anger, er en person bedre rustet til å ta ekstreme salvelse. Og, selv om ingen spesielle forberedelser for ekstrem salvelse vanligvis ikke nødvendig, men tidligere tilståelse er ikke bare nyttig, men også ganske logisk i dette tilfellet. I Confessions vil bli utgitt synder som du selv har omvendt seg, og Unction soning for dine synder glemt ved et uhell. Men tror ikke at formell opplisting av synder takle oppgaven. Tilståelser trenger å komme til en spesiell sinnstilstand, tror og håper på tilgivelse for syndene, håp for Guds nåde, men ikke på noen måte hindre et hjerte av stolthet.
   Salvelse hva som skjer i kirken - det er en slags test for renhet av tanker. Å være blant de sognebarn, bør du føle ydmykhet og faktisk at du - bare en del av en større verden. På den andre indre stemning passerer du alle tre delene salvelse. Opprinnelig hører sang bønner - der kan du se de kjente bønner, og det er ikke overraskende: Det høres litt forkortet versjon av morgenen, som synges i dagene av bot og faste. Denne første morgenbønnen, og 142nd Salme, og oppramsing. Men i stedet for "Gud er Herren" under Unction synge "Halleluja". Sørg for å omvendelse sunget troparion, Salme 50 og Canon "Sea chermnuyu avgrunnen." Først etter at presten spør Herren for å helbrede de syke (lider sognebarn).
   Gran, dvs. olje for ekstrem salvelse, forberede og helliggjort etter å ha lest disse bønner og en overgang til den andre fasen av sakramentene. Og så er det hans essens: å uttale evangeliet og brevet, leste bønnen til pasienten, som på tvers smøre hellig olje. Soning er en strengt definerte steder på kroppen: dette brow (panne), nesebor, Lanita (kinnene), munn, Percy (bryst) og begge hender. I løpet av de salvelse lyder appellerer til Gud Fader, Gud og andre hellige ber om helbredelse. Dette er ritualet og rekkefølgen av Unction, og denne sekvensen er, som nevnt ovenfor, nøyaktig syv ganger. Resultatet er to guddommelige gaver sendte folk over. Den første gaven - legemlig og åndelig helbredelse, en annen gave - syndenes forlatelse.
  Hvordan å forberede seg på ekstrem salvelse?

   Olje og hvete er vesentlige attributter av sakrament ekstrem salvelse. Dessuten bruker korset og selvfølgelig evangeliet. Disse elementene, inkludert et stort fat med hvete er i midten av bordet, polstrede til stede i rommet der den siste olje. Selvfølgelig, som alle rituelle objekter, alle disse komponenter sakramentene er ikke tilfeldig. Spesielt symboliserer hvete nytt liv som kommer etter gjenbruk og / eller generell oppstandelse i fremtiden. Evangeliet og korset - symbolene på Jesus. Og olje blandet med vin, strømmet inn i skipet akkurat som det gjorde i lignelsen om den samaritanske (se. Lukas 1034). Dermed hvert element Unction spiller en avgjørende rolle i prosessen med sakrament og dens effektivitet i å helbrede de syke.
   De fleste pasienter som gjennomgår ekstreme salvelse, og deres pårørende som kanskje engang å være til stede ved den rituelle bønnen å styrke, ofte ikke vet hva de skal gjøre med disse relikviene etter sakramentet. Kirkelige tjenestemenn sier at det kan brukes hjemme til å velsigne barn og slektninger, smøre dem såre flekker og ærbødig bevare som en helligdom. Som for hvete, den spesiell gjest for deres veiledning i Skriften, så det kan ikke bruke dem etter ditt skjønn: å holde seg hjemme, eller til og med spire pund og brukes i mat. Fremfor alt, holdningen og hvete, og salvelse oljer var relevant: gode og fromme, og olje nanosylosya kroppen tvers og ydmykt.
   Fellesskap av de hellige mysterier Kristus er en forkortelse for liturgien i kirken etter Unction. Ingen kan tvinge deg til å besøke den, men det er bedre å ikke gå glipp av denne muligheten, fordi det vil hjelpe passere sakrament ekstrem salvelse tilstrekkelig, skikkelig fullføre det og tenke om deres liv, om sine synder og seg selv. Videre at helbredelse av kropp og sjel er på grunn av Herrens nåde og gaver av Den Hellige Ånd, ikke ved en tilfeldighet helliget gran for ekstrem salvelse. Nærmer kalken under nattverden, ta deg god tid og ikke ønsker å omgå og / eller kjøre forbi andre. I stedet fortsetter å be i stillhet, omvende seg og prise Herren. Så kroppen og Kristi blod, som foreskrevet av sakrament nattverden (nattverden). Jeg vet at i noen tilfeller ta del i nadverden ikke kan gå på, og den siste olje - hvis det er en bestemt livssituasjon og tillate geistlig.
   Yeleosvyachennya og Bekreftelse må ikke forveksles med hverandre. Faktisk, i begge disse mysteriene er hellig salvelse olje. Men under ekstreme salvelse salvelse helbreder pasienten, mens sakrament Bekreftelse skjer etter dåp og / eller opptak til de ortodokse representative kirkesamfunn. Bekreftelse kan oppstå separat, de symboliserer gjenfødelse etter dåpen. I tillegg oppstår det en hellig salvelse med olje i løpet av Vigil, men det er bare en del av tjenesten kan ikke betraktes som et sakrament.
   Forbud soboruvatysya pålagt kvinner under menstruasjon - de er ikke tillatt verken denne eller noen andre sakramentene. Ellers Unction utføres når det er nødvendig og bare noen få tilfeller kan være en kontraindikasjon for det. Men generelt - er en av de mest prisgunstige og akseptabelt Sacrament kirke. Men ta det mer enn en gang i året er ikke nødvendig, spesielt hvis du tar andre sakramentene regelmessig gå i kirken. Men ikke glem at Unction ikke påvirke lovene i fysikk og kjemi, kan dramatisk endre biokjemi av menneskekroppen. På den ene side betyr dette at unction bør gjelde bare i tilfelle av virkelig alvorlige og alvorlig sykdom (dvs. rennende eller tann ikke tilhører dem, men langvarig depresjon - alt). På den annen side, tyder dette på at Unction er ingen erstatning for en medisinsk undersøkelse og medisinsk behandling når det er nødvendig for å redde liv og helse på fysiologisk nivå. 
   Salvelse - en av de store mysteriet som hjelper i kampen mot fysiske og psykiske lidelser til dem som oppriktig angrer sine synder og tror på kraften av guddommelig helbredelse. En slik person synder tilgitt selv glemt - men det er glemt ufrivillig og ubevisst utaennыe bekjennelse! I stedet virkelig angrende synder Herren elsker opp til sjuende, og dermed forberede og passerer det store mysteriet, hjelper vi ikke bare oss selv, men våre venner, behandle og rense hans familie, selv de av sine medlemmer som ennå ikke er født inn i verden. Ikke la din sjel akkumulere synder, selv små (etter din mening) ikke å tette det uten å tvinge den til å svekke og skade. Jevnlig kontakt Unction og annet stort mysterium, analysere deres liv og handlinger, be om tilgivelse og håper på nåde av Herren. Dette vil gi oss håp om frelse og respektabelt, velstående liv. Gud hjelpe deg i!  
Яндекс.Метрика