Hvordan kan morfemnыy parsing ord?
 Skolen og fakultetet universiteter morfemnыy analyse er en av de vanskeligste typer språk parsing. Studentene skal være i stand til å fordele morpheme rett til å kjenne sin verdi, for å kunne nøyaktig dele ordet inn i deler for å gjøre morfemnыy parsing ord uten feil. Morpheme - minimum betydelig del av ordet. Faktisk gjør morfemnыy analyse, analysere du ordet sammensetning, merking alle sine spesielle merker. For å gjøre denne analysen vanskelig. Selvfølgelig, i første omgang, gjøre lekser, kan du bruke en spesiell ordbok, utføre analyse av ord for det. Men i tester, undersøkelser fortsatt trenger å demonstrere sine kunnskaper og ferdigheter til å gjøre sine egne analyser morfemnыy. Dette krever mye trening, må du huske de grunnleggende prinsipper og egenskaper ved morphemic analyse, utføre sin algoritme. Det er også ønskelig å vite i det minste de basis Morfem grupper som er spesifikke for bestemte deler av talen morpheme. Dette gjelder i hovedsak suffikser, på grunn av sin isolasjon ofte har vanskeligheter: vanskelig å riktig utføre mellom grensemerket morpheme definitivt ikke til forveksling lik med. God nok til å navigere i hovedgrupper av morfemer nyanser ukritisk, gjør det nøye for å redusere muligheten for feil.
 Utføre analyse morfemnыy ord: grunnleggende nyanser og stadier
Først gjør morfemnыy analyse til utkast. Bare ved å gjøre det og sjekke resultatet, kan du skrive om alt i renskrevet. Du må skrive ordet, gjennomføre analyse, kanskje på flere måter. Plukk beslektede ord og sette dem ved siden av de beste i kolonnen. Når ord ganske vanskelig å analysere, for å spille inn så mye verifisering spilnokorenevyh enheter, for å gi dem morpheme. Arbeide nøyaktig, ikke distrahert, fortsatt nøye tenke på noen ord, selv om det virket til deg ganske lett å analysere. Altfor ofte innrømme feil og lunger, kort stund, etter som de små deler. Å gjøre noen feil morfemnыy parsing ord, må vi alltid bære den nøye og sjekk selv. Vurdere stadier morphemic analyse.
 1.  Du må først velge et ord som slutter. I noen utdanningsinstitusjoner øver stemming valg som den første fasen av analysen, men de fleste forskere mener at det første trinnet er å finne ut nøyaktig føre. Det tilbyr nyanser som må ta hensyn. Enden står ved hans slag rektangulær ramme.
  Etter slutten av ordet kan referere til å markere sin base. Det understrekes, og sidene atskilt med korte vertikale barer. I lærebøkene kan du har lest den tradisjonelle definisjonen av basen: ordklasse uten ende. Dette er ikke helt sant. Grunnlaget for verbet ikke inkluderer ikke bare slutten, men også formative suffikser i verb. Husk utvidelsene:
  fortid suffiks-I-;
  suffikser usikker form du -te.
  For eksempel ved å gi et fundament i ordet smil, sørg for å avbryte kontinuerlig linje under suffiks L - og markere slutten på en firkant.
  For ikke å forvirre grunnlaget og ender alltid nøyaktig tildele hver tid ta hensyn til verb fortid, usikker form, huske nyansene i sin analyse.
  I den tredje fasen, fremhever og ferdigstillelse basis, vil du trenger for å finne de riktige roten ord. Det finnes ulike metoder for analyse, noen tilbyr først flagg rot, mens andre mener det er bedre å velge alle suffikser og prefikser. Ved roten i seg selv være en betydelig del av det siste ordet, som er dens hovedinnhold. Det hele avhenger av kompleksiteten og lengden av ord, antall morfemer i det. I de fleste tilfeller, studenter analysere ord med et moderat antall morphemes. Ord demontere tradisjonelt, fremhever den tredje etappen rot. Hvis ordet er svært kompleks, og kombinerer det flere suffikser, prefikser, bør fortsette til sin analyse, og i den minste rot tag. For å finne riktig root Doberit så mange root ord. Prøv ikke å gå glipp av de riktige ordene, eller rot er for lang, du feilaktig slå ham prefiks eller suffiks. Root står på toppen kurve som ligner en avrundet "cap".
  Hvis du allerede vet basis, og rotenden, i de fleste tilfeller er det tilrådelig å starte valgboksen. Vanligvis er dette en del av talen er ikke noe problem. Det må slå ut på topp i en rett linje, hold den lille vertikale linjen som skiller prefikset fra roten.
  Viktigste fasen - valg av suffikser. Prøv å huske de viktigste typer suffikser av dem til å merke dem ikke tilfeldig, men med bruk av spesifikk kunnskap, gjør morfemnыy parsing ord nøyaktig. Suffikset tegnes ved å tegne over det pekte "cap".
   En rekke funksjoner utvalgs morphemes. Felles morpheme
  Morfemnыy analyse må utføres nøye. Husk noen grunnleggende parsing nyansene og den vanligste morpheme.
  1.  Ta hensyn til utgivelsen finish. Mange ord må merkes null slutt, du må sette torget, og etterlot et tomrom i det. Dette er ordene som ender der, men det kan være hvis ordet satt i en annen form. Ikke glem at en null ending er ikke alle ord. Zavchit av ord der den såkalte "nezameschennoho sted" ingen ende:
   gerunds (making);
   adverb (borte);
   verb i infinitiv form (løse);
   aptotic substantiver (kaffe).
   Nøye tenke på utvalgs avslutninger i verb. De ofte befinner seg i midten av ord, men grunnlaget er ikke inkludert. For eksempel: smiler, end-et-.
   Forsiktig bruke metoden for tildeling morpheme "matryoshka" når du gradvis "hold harmløse" roten ord og suffikser av konsoller, og nådde ut spilnokorenevi ord. Prøve å identifisere ordklasser objektivt ikke ønsker å finne så mange morfemer. Spiller en viktig rolle betydningen av ordet, sin betydning i en bestemt tekst. En rekke ord, selv om de har эtymolohycheskoe forhold i moderne russisk gikk lenge på innhold og ikke den ene roten. Se etter eksempler:
   varsling - se;
   tiltrekke Flack;
   luft - ånden;
   bør utforske.
   Alle par ord knyttet i betydning, men bare ett par - egentlig spilnokorenevi ord. Hvis du vdumaetes i sine verdier, se intelligent ordbok, kan du enkelt velge riktig par, tiltrekke Flack. Disse ordene er spilnokorenevymy som angitt av den samme handlingen. Ord med andre par gikk til hans lange verdi. Hvis du er i tvil nødvendigvis zviryaytesya av ordbøker. Du kan ta en ordliste og ordbok ord-building Tikhonov.
   I noen tilfeller må du kanskje delvis zatranskrybyrovat ord, som gjør det til en fonetisk analyse for å korrekt identifisere grensene for morphemes. Dette bør gjøres i tilfeller hvor bokstavene e, f, w i er i visse stillinger, og faller inn i to lyd, hvorav den ene - st. Analysere den nåværende lyden nøye til riktig tilordne den til roten eller suffiks.
   Først, husk de vanligste utvidelser som er spesifikke for de ulike deler av talen, deres formasjon:
   -l - fortid verb suffiks (laget rømt);
   -yasch-, -usch-, -asch-, -yusch - suffikser som danner sakrament (tenkning, forførende);
   -tel-, -ost-, -k - veldig vanlig i substantiver (driver, mus, alvorlighetsgrad).
   Også skrive ned en omfattende liste over suffikser. Lær dem i grupper i henhold til den delen av talen. Da vil du være mye enklere å korrekt identifisere suffiks. Suffikser er spredt over ordklasser:
   substantiv suffikser: -ushk-, -yshk-, -schyk-, -chyk-, -tel-, -ist-, -enk-, -onk-, -nyk-, -k-, -ost-, -yts- , -yi-, -ek-, -ot-, -isch-;
   typiske suffikset verb: -ыva-, -ova-, -yeva-, -yrova-, -nicha-, -yzyrova-, -stvova-;
   adjektiver: -sk-, -k-, -yn-, -in-, -onn-, -enn-, -in-,-n, -yan-, -an-, aln-, -av- - lyv-, -ychn-, -ychesk-, -ev-, -ov-;
   vanlige suffikser partisipper: -usch-, -asch-, -yasch-, -yusch-, -vsh-, -sh-;
   passive partisippene: -enn-, -nn-, -enn-, -om-, -em-, -ym-, -t-;
   suffikser gerunds: -a, -i, -shy, -vshy, -St.
   Korrekt analysere ord gjør morfemnыy kunnskap vil hjelpe deg utledning metoder, hovedtrekkene i analysen og dens sekvens.  
Hvordan å lage mat stuet aprikoser?
 Fans nyte sin frukt hele sommeren og tidlig høst, når hagene, markeder og butikker er fulle av lyse, saftig frukt. Ta og spise, kompotter koke, bake en kake. Den mest forsvarlig beredskapslager gourmet frukt bevaring for vinteren og deretter duft det sakte, husker sommeren overflod. Men det er en annen måte å bevare frukt for en lang tid - for å tørke. Selvfølgelig, vil de slutte å være saftig som frisk og øm, som kokte kompotter og syltetøy. Men det vil ikke være mindre velsmakende og selv søt. Hva er fint - man kan være når som helst å lage kompott. Eple og pære kompott av tørkede frukter vi alle husker godt fra skoleårene og, mest sannsynlig, en spesiell gastronomisk entusiasme han vil ikke. Vi foreslår derfor at du koker stuet aprikoser, duftende og deilige Aprikos halvdeler. Fordeler og andre kjennetegn tørket fruktkompott
 Den absolutte fordelen av frisk frukt og bær kjent for alle, men tørket frukt forårsake kontrovers. Noen ganger kan de selv kalte nyttige godbiter - ikke uten grunn. Tørket egentlig veldig søt, saftig mye søtere enn sine "prototyper". Du kan selv si at tørkede aprikoser - en konsentrert aprikos, redusert flere ganger. Derfor, alt som er i aprikoser, tørkede aprikoser og er - bortsett fra vann. Det fylles frisk frukt, som gir det glatthet, fasthet og størrelse (volum av vann i forskjellige frukter og grønnsaker opptil 95%). Uten den fruktyk zischulyuyetsya, krymper og blir aprikoser eller tørkede aprikoser. Forresten, forskjellen mellom disse to produktene er i form: holistiske aprikoser med en stein som heter aprikoser og tørkede aprikoser - er skilt fra hverandre og kommer til kort halv rør fosteret. "Tørkede" aprikoser mister ikke bare i størrelse, men også i vekt: kg av fersk frukt viser seg ikke mer enn 200 gram tørket frukt.
 Samt frisk frukt, tørket frukt i mange vitaminer og mineraler, pektin og plantefibre. Det viktigste er: B-vitaminer, kalium, jern, karoten, flere organiske syrer. Selvfølgelig mange tørkede aprikoser og karbohydrater, gjør de det så søt. Det fruktose, sukrose, glukose og andre naturlige sukkere. Sammen med en liten mengde protein og lite fett, disse stoffene er energiverdien av tørkede aprikoser: 250 kcal / 100 g etter varmebehandling av de næringsstoffer går tapt, og mengden av tid spart omvendt koking kompott. Men hvis det blir brukt som en ingrediens kvalitet tørkede aprikoser, høstes naturlig uten bruk av sterke kjemiske katalysatorer, konserveringsmidler og smaksforsterkere. For å sikre dette, må vi være i stand til å velge de aprikoser for kompott, dessert og andre formål.
 Ifølge klassisk, sikker teknologi aprikoser sortert, vasket, renset for frø og stiklinger. Forberedt frukt lagt ut i et enkelt lag i solens godt ventilerte områder (ofte på hustak) og la stå i 7-8 dager. I løpet av denne tiden, fordamper fuktighet og går aprikos, brun-orange farge, med mørkere områder i de stedene der under tørking utsettes for vann. Dette aprikoser produsert i Tyrkia og California. Men i våre butikker ved siden av det kan bli funnet og aprikoser helt annet: en vakker og appetittvekkende i utseende på grunn av den lyse oransje og våt glans. Å gjøre slike aprikoser, aprikos før tørkeprosessen svoveldioksid. Smaken av det endelige produkt, er denne kjemiske ikke påvirket, men akkumuleres i menneskekroppen, og fremkalle allergier, astma og andre lungesykdommer. Fordi gjør ingen feil attraktivt utseende aprikoser lys - alltid foretrekker mørk og mindre vakker. Spesielt hvis du skal lage mat stuet aprikoser for et barn. 
 Hvordan å lage en deilig kompott av tørkede aprikoser
 Haster kompott av tørkede aprikoser øker vanligvis med tilnærming av våren når vinter bestander av frukt kommer til en slutt, og behovet for vitaminer vokser hver dag. A tørkede aprikoser inneholder vitaminer og mineraler for å støtte svekket immunforsvar og syn og hjertemuskelen. Men kompott lage mat fra den til enhver tid av året, gode butikker, er det alltid der. Men før du begynner å lage mat, selv kjøpte en bevist sted tørket frukt bør skylle under rennende vann, deretter suge i 25 minutter i kokende vann varmere enn romtemperatur. Bare så tørkede aprikoser kan brukes til å forberede kompott for hver av dere som oppskrifter:
 1.  Søt kompott av tørkede aprikoser. Ta en kopp tørkede aprikoser, 2 liter vann, 3 ss sukker og saften av en halv sitron. Suge aprikoser og klem. Hell vann i en kasserolle og kok opp. Sett tørket frukt og sukker, rør og kok opp igjen. Småkoke på svak varme med lokket på i 10 minutter. Så fjern fra varmen, tilsett frisk sitronsaft, dekk med et håndkle og la stå i en halv time. Sukker kan erstattes med honning, men du kan legge til i klar og avkjøles til romtemperatur kompott.
   Kompott av tørkede aprikoser uten sukker. Du må de samme komponenter som i den første oppskrift, bortsett fra juice og søtningsmiddel. Til kompott ut velsmakende og uten å øke antall en og en halv kopper tørket frukt, opprettholde tidligere nivå på vann. Kok vann og sette oppkjørte aprikoser. Etter skru den kokende varmen til lav og la det småkoke i 10-15 minutter kompott under panseret. Deretter slår du av gass og dekker potten stort håndkle og la på komfyren er minst en halv time. Dette kompott er vanligvis forberedt for barn og personer med sensitiv fordøyelsessystemet, så det aprikoser å velge nøye.
   Kompott av tørkede aprikoser og svisker. På to liter vann, ta en halv kopp tørkede aprikoser og svisker. Tørkede plommer bedre velger pitted og ikke utsatt for røyking. Sukker eller honning kompott ikke nødvendig, til din smak. Tørkede aprikoser vaske og suge i 15 minutter og svisker er ikke nødvendig, men hvis det er for tørket, så er det en slik prosedyre ikke vondt. I mellomtiden, ta med vann til en byll og satt i hennes forberedt frukt. Etter gjentatt kokende reduser varmen og bolverk tid. Under panseret kompott vil ikke lage mat lenger enn 10 minutter. Du må gi ham en liten stand under panseret. Tilsett sukker på slutten av matlaging, honning - før servering, hvis kompott kjøle ned litt. Kompott av tørkede aprikoser og svisker er en mer smaksrik enn én type tørket frukt, og har lys funksjon forbedre intestinal motilitet. Den kan brukes som en mild naturlig avføringsmiddel.
   Kompott av tørkede aprikoser og epler. Det særegne ved denne oppskriften er at den kombinerer fersk og tørket frukt. Det er ikke vanskelig å gjennomføre, fordi epler sømløst lagret og solgt til midten av våren. For å teste nok til å ta to liter vann et par store epler av enhver variasjon og en halv kopp tørkede aprikoser. Tørket frukt vask med varmt vann og hell en fjerdedel av en time. Epler også vaske, fjerne stilker og kjerne og skive med skallet i skiver eller terninger. Sett eplene i en kjele, dekk med vann og kok opp. Deretter legger aprikoser og stek over middels varme i 10 minutter etter re-koking. Tilsett sukker og bland før du slår av gass under pannen med stuet frukt. Deretter vikle et håndkle er ikke engang røre i minst en halv time. I løpet av denne tiden nastoyitsya kompott og bli duftende.
   Spicy stuet aprikoser og rosiner. Denne drinken vil tilfredsstille nesten alle som har barn, men for voksne det tar sannsynligvis en ekte glede og blir alkoholfrie alternativ til gløgg. Prøv å lage det med 2 liter vann, en halv kopp tørket aprikos og en håndfull rosiner. Uansett hvilken klasse vil raisin - velg det i henhold til din smak, men merk at fargen vil påvirke fargen kompott. I tørket frukt, trenger du noen nellik nellik, vanilje sukker klype pose kardemomme. Tørkede aprikoser, rosiner og bløt i varmt vann (kan være sammen, kan du separat) i 15 minutter. I løpet av denne tiden, kok vann og sette den tørket. Igjen, vente til koking, dekker og kok på svak varme i 7 minutter mer. Deretter legger vanilje kompott sukker og krydder, rør og få til en beredskap for ca 3 minutter. Å aromatnishe kompott ble rikere og la lokket uten varme i 30-60 minutter. Før servering, kan du ytterligere blidgjøre det med honning eller legge en skive sitron. Heller ikke forbudt antall og sett av krydder til å endre på vilje. 
   Det er en annen oppskrift for de med absolutt ingen tid, unge mødre ansatt karrie og bare aktive mennesker. Hurtig stuet aprikoser trenger ikke engang å lage mat, bare plassere de forberedt frukt i en termos og fyll opp med kokende vann. Hvis du gjør dette på kvelden før sengetid, så i morgen vil du være klar ekte og deilig kompott av tørkede aprikoser.
   Etter å ha vurdert disse oppskriftene er ikke vanskelig å legge merke til de grunnleggende lover. De første fruktene skal bare sette i kokende, men ikke i kaldt vann. Dernest, sukker og honning - ikke nødvendig ingredienser og deres antall avhenger helt av din kjærlighet til søtsaker. Endelig fikk nyttige frukter ikke avvike perfekt form og lyse farger, men veldig hjemmekoselig aprikoser vises vanligvis svært velsmakende og trygt. Så koker stuet aprikoser mer sannsynlig å drikke det året rundt helse!  
Яндекс.Метрика