Hvordan koke blomkål?
 Blomkål er svært rik på vitaminer (spesielt vitamin C), mineraler og proteiner (for aminosyresammensetning litt dårligere dyr), representerer en vesentlig næringsverdi for mennesker. Grunn til å balansere komplekse biologisk aktive stoffer og deres fin cellestruktur blomkål lett absorberes av kroppen, i motsetning til andre typer kål du kan bruke det i klinisk ernæring. I tillegg til den ernæringsmessige verdien har høy smak og gir den ferdige rett attraktiv. Å maksimere nytten av et utdrag av blomkål trenger å lære hvordan du velger og forberede henne.
 Utvalget og preprosessering blomkål
I kommersielt tilgjengelige mange forskjellige varianter av kål, men den mest høyt verdsatt gaffel med hvite hoder. Grå og grønn - for å smake bitter og uhøflig. Friske knopper på basen skal være tykk og spenstig å ta på og topp brun uten plakk.
Grønne blader rundt kål, vanligvis mat som ikke brukes og kastes. Å fjerne eventuelle skadedyr kål dyppet tretti minutter i kaldt saltet vann. Dukket larver avgi og vegetabilsk vask.
For a la carte-retter gaffel kokes hel, til pynt - demonteres på blomsterstanden. Blomkål kan spises rå og.
 Metoder for matlaging blomkål
 1.  Steamers, griller, Trykkokere, mikrobølgeovn - denne moderne apparater tillate å koke blomkål med minimalt tap av næringsverdi og smak.
  Steking - en populær og lenge kjent metode for varmebehandling av kål. Tidligere er det anbefalt å koke eller obdavaty kokende vann for å fjerne bitterheten (hvis noen), og for å bevare saftighet av det ferdige produkt etter steking.
  Marina.
  Baking i ovn eller russisk komfyr. Det siste alternativet - det beste.
  Kokende - den vanligste måten å tilberede blomkål.
  Du kan koke som ost og frossen blomkål. I denne delen av næringsstoffer uunngåelig forsvinner (vitamin C) eller går i vannet for å redusere disse tapene når matlaging blomkål, som alle andre grønnsaker du trenger:
  koker dem så snart som mulig; for de satt i kokende vann;
  Frosne grønnsaker tilberedt uten tining;
  kokk i litt vann, bør det knapt dekker grønnsakene 9esly, selvfølgelig, det er ikke suppe);
  blomkål koker uten å lukke kasserolle; første 2-3 minutter på en sterk byll, deretter redusere varmen og bringe til perfeksjon.
  samtidig koking flere typer grønnsaker i en skål legge dem tilbake en etter en, avhengig av lengden av hver koke - fra større til mindre; blomkål sette en av de siste.
   I hvilke retter å koke blomkål?
  1.  Retter bør velges i henhold til det antall produkter. Ikke stek to eller tre knopper i store beholdere.
   Du kan ikke lage mat blomkål i kobber, aluminium eller jerngryte bowlerhatter. Det er bedre å ta et glass eller emalje potten ildfast uten chips fra kollisjon grønnsaker (spesielt leafy) med metall vitamin C ødelegges helt. Du kan lage mat i leirpotter.
   Ved bruk av kokeapparater bør tas som anvist retter for hver enhet.
    Når blomkål pickle?
   Det avhenger av metoden for varmebehandling. Når matlaging, for eksempel mikrobølgeovn retter anbefales salt allerede i ferdig form. Tradisjonell matlaging blomkål er nettopp lagt i saltet kokende vann.
    Hvor lang tid å koke blomkål?
   Steketiden avhenger av størrelsen av grønnsaker: jo større del, jo lenger tid det vil ta. Men som blomkål er tilberedt raskt, er det best å jevne overvåke sin beredskap protykayuchy kniv eller gaffel, eller prøve smaken. Klar kål bør holde elastisitet og en fin crunch; nedovaryty bedre enn overdrive.
   I mikrobølgeovnen for demonteres på blomsterstanden kål matlaging vil ta ca 10-13 minutter ved full effekt.
    Hvordan å holde hvite blomkål når matlaging?
   1.  Før matlaging bør holde gaffelen eller separate inflorescences først i forsurede med eddik eller sitronsyre kaldt vann og deretter sette den i saltet kokende vann.
    Du kan legge sitronsaft eller sitronsyre direkte i vannet i å koke kål. I tillegg vil syren beskytte kål fra fordøyelsen og beholde sin elastisitet.
    I stedet for sitron kan helle i kokende vann en spiseskje melk. Hvis fullt erstatte vann i melk og kok blomkål i det, vil det ikke bare bevare fargen, men vil være mye bedre smak.
     Hvor du vil lagre ferdiglaget blomkål?
    Hvis du trenger å bevare blomkål klar for videre matlaging, la den rett i kjøttkraft. I motsetning til de fleste andre grønnsaker smaker den (og artisjokker og asparges) som ikke forringes. Hvis kjøttkraft ikke har en ubehagelig bitter smak, kan det legges til supper og sauser, da den inneholder en masse av næringsstoffer. I dette tilfellet, tilsetting av vann når du lager mat eller sitronsyre melk kan ikke være hensiktsmessig, ikke alle rettene de ønsker.
    Ferdigmat er bedre å bruke umiddelbart. Ved lagring og oppvarming de mister sine egenskaper og næringsverdi.
     Det kan fort koke blomkål?
     Blomkål i Brødsmuler
    Koke kål ta det i liten kochanchiki og stek i en panne med olje. Før servering, dryss med brødsmuler, shake og legg på et fat.
     Blomkål kongelig
    I oldtidens Egypt, servert kokt kål som en søt på slutten av måltidet, og Frankrike fortsatt populære konge oppskrift av Louis XV. Kål suppe koke i en liten mengde av pulverisert muskat. Før servering, ta av kål og bland det med fersk smør.
     Blomkål med egg
    Kokte blomstene satt på pannen med olje, stek lett og hell rå egg. Rør, bringe til beredskap. Krydder og krydder legge til smak.
     Blomkål i mikrobølgeovn
    Fordel lite hode av kål i separate kochanchiki, kaste dem i en bolle egnet for mikrobølgeovn. Hell 2 ss. l. vann, salt, pepper, dekk og kokk på full effekt 8-10 minutter. kål til de er møre. For sausen: koke et glass melk, legge til det litt smeltet smør og 3 ss. l. mel. Bland og legg i 1 minutt. i ovnen. Klar hell sausen kål, dryss topp med brødsmuler og revet ost og sted for å forberede ytterligere tre minutter.  
Hvordan å donere analyse enterobiosis?
 Den nøyaktige betydningen av ordet "enterobiosis" Du kan ikke være kjent, men navnet på parasitten som ostrytsya har hørt sikkert. Først av alt, med ham overfor unge foreldre, samt fremgangsmåten for oppnåelse av informasjon fra klinikken for forskjellige sosiale institusjoner nesten alltid ledsaget av et krav paediatrician "testet" eller "skraping for å gå enterobiosis. Sistnevnte setning brukes oftere fanger essensen av teknikken av medisinsk forskning.
Bortsett fra der det er nødvendig forutsetning for dette manipulasjon for barnet, bør foreldrene huske enterobiosis i når barnet begynner å handle opp og natt for ham, og foreldrene er søvnløs. I tillegg til dette, er det intestinal "kolikk", oppblåsthet, forstoppelse, diaré variere. Kanskje for tidlig veksten interesse for barnet til sine kjønnsorganer, som migrerer larvene kan krype inn i deres skjulte hulrom, forårsaker uttalt kløe.
Imidlertid har den voksne til å ta denne forskningen i utformingen av helsetjenester bøker for opptak til arbeid i barnevernet, medisin eller næringsmiddelindustrien. Også når adgang til svømmebassenget krever ofte denne prosedyren.
Det særegne ved livssyklus og atferd Barnemark teknikk avgjør flekker på enterobiosis at til tross for den forferdelige navn, er helt smertefri. Den kvinnelige pinworms kveld ut på huden rundt anus og pre-tildeling klissete væske, legger eggene sine. Det er denne væsken fører til at barnet angst og ønske om å klø problematisk sted.
Derfor undersøkelse for pinworm egg må utføres om morgenen til tarmen. Foreldre trenger å lære dette enkle manipulasjon.
Det finnes to metoder for analyse for å fange enterobiosis:
 1.  Med tape.
  Med bomulls pinner.
  La oss se på hver av disse i mer detalj.
   Flekker ved hjelp av tape:
  1.  Ta gjennomsiktige tapen saker bredde til 2 cm.
   Skjær et stykke ikke altfor lenge (4-6sm).
   Promokayuschymy bevegelser, trykk forsiktig tapen til anus og perianalt område.
   Deretter legge denne perioden for å glatte glassoverflaten, helst flat. Hvis det ikke finnes slike enheter hjemme, kan vi bryte dette båndet rundt glasskrukke.
   Ta dette emnet i laboratoriet eller smittsom sykdom spesialist for videre undersøkelser.
    Utstryk med en bomulls pinner:
   1.  Ta vanlige kosmetiske bomullspinner, som er til stede i nesten alle kvinnelige skjønnhetsekspert,.
    Dyppe q-tip av en glyserol. Det er viktig at væsken er viskøs gjennomsiktig. Du kan bruke gjennomsiktig vaselin olje. Vatt bør ikke være for tørr eller for våt. Ekstra væske kan fjernes ved et lett trykk i beholderveggene.
    Hvordan å donere analyse enterobiosis?

    Forsiktig skiltes baken (hvis barnet sover, kan du litt heve den øvre setemuskelen) og forsiktig sirkel rundt anus perianalt folder i en sirkulær bevegelse.
    Plassere staven inn i røret eller liten flaske og tett lukke lokket. I stedet kan røret brukes smale probe parfymer, etter å ha vasket dem grundig.
    Ta klinikken.
    Det gjenstår å legge til at du har tatt materialet henvist til klinikken på samme dag. For litt tid å analysere materialet kan være i et hjem kjøleskap ved 4-8 ° C, dvs. totalt, ikke fryseren.
    Når du tar på enterobiosis analyse kreves det personlig nærvær av barnet i klinikken eller analysen du trenger for å passere, det samme smertefri prosedyre, som du allerede har sett før, gjør sykepleier. Den eneste spesifisere bare arbeider smittsomme kabinett, som nevnt ovenfor, er dette manipulasjon utført tidlig på morgenen.
    Ikke bli syk og holde seg frisk!  
Яндекс.Метрика