Hvordan koke reker?
 Kongereker - det høres fint og foreslår utsøkt eksotisk mat. Faktisk er denne typen reker forskjellig fra sine kolleger delikat bestemt smak, de har mer glede enn konvensjonell reker. Og de måler. De største prøver noen ganger vokse til 30-35 cm og kan veie 250 gram. Men det unntakstilfeller. Kongereker selges i våre butikker er ikke store, men de er store nok til å få vår oppmerksomhet og vekke appetitten.
Cook reker enkle fremlegger mulig meget vakre smykker ved hjelp av urter, sitron, tomat eller avocado. Reker ingrediens kan være et stort antall ulike retter, og kan sendes som en egen rett med en rekke sauser. Det er mange sauser oppskrifter, kan du også vise fantasi og lage din egen, unike og saus.
 Cook reker
Til å begynne detaljert titt på hvordan du koker reker.
Først, de trenger å tine. Hvis du har tid, pre-sette reker fra fryseren i et kjøleskap, og et par timer de rozmorozyatsya naturlig. Så de trenger å skylle. Hvis du tidligere har tint reker, kan de tines direkte i prosessen med å vaske, men tar det litt lengre tid. Å vaske reker plassert i et dørslag og satt under rennende vann. Hvis reker er frosset, kan vannet varmes opp, det gjør ikke vondt dem.
I mellomtiden, må du sette på bålet en gryte med vann og vente til vannet koker. Volumet av vann bør være omtrent tre ganger så mye reker. Vasket forurensning og frigjort fra unødvendige partikler sette reker i kokende saltet vann. Ta salt med en hastighet på 20 til 30 gram per liter vann. I vannet kan du legge sitronsaft, svart pepper og allehånde, laurbærblad, hode, eller noen fedd hvitløk, fersk eller tørket dill, korianderfrø. Hver av disse vil legge krydder reker spesiell smak og aroma. Du kan bruke hvilken som helst kombinasjon av disse, til din smak.
Nå vente, når vannet koker igjen, fjern skummet og kok til de er møre.
 Tidspunkt for matlaging reker
Reker som du kjøper i butikken er sannsynlig å bli kokt og frosset. Men noen ganger er det de som har vært frosset rå. De varierer i farge. Hvis rekene er lys rosa farge, så før fryses, ble de utsatt for varmebehandling. Hvis rekene grå-grønn, slik at de ikke fryses behandling.
Hvordan koke reker?
 Hvorfor trenger vi å vite? Avhenger av hvordan du koker reker. Hvis du koker rosa reker utsatt for behandling, og deretter holde dem i kokende vann bør ikke være mer enn fem minutter, ellers vil de bli tøff. Hvis du har rå frosne reker, så kok dem i ca åtte minutter.
Steketiden avhenger av størrelsen av reker. Store prøvene er kokt lenger enn små. Selv reker per definisjon ikke kan være liten, men likevel sin størrelse varierer innenfor visse grenser.
Hvis du koker pillede reker, husk at mengden salt bør reduseres til det halve. Ellers blir de kokte også - i kokende vann, hvis ønsket, med additiver, men i tiden litt mindre enn reker i skallet.
 Stek reker i mikrobølgeovnen i et vannbad
Er den opprinnelige oppskriften av reker i mikrobølgeovn. Tint og vasket reker helle øl. Ett kilo reker bør ta 100-150 ml lager. Salt, pepper og legge til, hvis du vil ha litt sitron eller lime juice. Retter oversvømmet med øl reker mykrovolovku satt i sju minutter. Deretter trekker ut, hell en halv øl, satt i mikrobølgeovn igjen, nå i fem minutter. Reker forberedt.
Øl kan erstattes med vann, så du får den vanlige kokte reker. I det første tilfellet vil rekene ha en uvanlig smak.
Koker reker i et vannbad er heller ikke vanskelig. Kapasitets dampskip fylt med vann til den markerte linjen, sette vannet tint reker, lagt der for få fedd sitron og salt. Slå apparatet. Femten minutter reker er klare. Smake reker stekt i et vannbad på mykt og anbud enn de som ble tilberedt på bålet.
 De originale måter å tilberede reker
Kongereker er funnet i Atlanterhavet, Stillehavet og Det indiske hav og ferskvann i Asia og Latin-Amerika. De spiser over hele verden, og gjøre det annerledes.
For eksempel i Italia reker kokt i melk eller selv i kremfløte. Legg dem i kokende melk ubehandlet og kok til ferdig. Tilsett salt og krydder, men ikke legg sitron å melke ikke zhornulosya.
I Japan og Kina mens matlaging reker i vannet ikke legge krydder og grønn te som er ute reker kokt i te. I oppfunnet kokk reker i øl og selv vodka. Vodka er ikke brukt i stedet for vann, bare legge 1-2 glass under matlagingen. Dette gir reker astringency og sannsynligvis en festning.
Øl for matlaging reker også brukes ikke rent, og fortynnet 1: 1 med vann, med salt, pepper og sitron. Reker koke, og deretter lukke lokket og insisterer 10-15 minutter for å bedre lekket øl sjy.
 Sauser til reker
Tradisjonelt reker servert med sitronsaft, er sitron lagt under matlaging, drysset med sitronsaft reker når de er klare eller blande sitronsaft med olivenolje og dunk han pillede reker.
I olivenolje, kan sitronsaft blandes med lav-fett rømme, tilsett hakkede friske urter (persille, dill, koriander, rosmarin, timian, arugula), salt og pepper og server til reker. Du kan legge til sennep.
Du kan bruke en ostesaus med hvitløk. Ost skal være fast, ville være den beste ost. Han gned på et fint rivjern, bland med rømme og majones, tilsett revet hvitløk. Hvis du ønsker å lage en saus hadde mindre kalorier så du ikke trenger majones.
Den enkleste og mest universelt elskede saus, populært kalt "ketchunez" kommer svært enkel: ketchup og majones blandet i like proporsjoner.
 Kongereker og Kosthold
Kongereker anses kosttilskudd fatet, fordi deres caloric liten: maksimalt 110 kalorier per hundre gram produktet. Men de er meget næringsrikt, fordi de har en mye protein (21R per 100 g), noe som er lett fordøyelig og en stor mengde av essensielle aminosyrer som er nødvendige for normal funksjon av kroppen. Kongereker inneholde en masse mennesker en masse nødvendige sporstoffer og vitaminer.
Fat reker svært små: 17g til 100g. Det er til og med mindre enn vanlige, små i størrelse reker. Og fettet som finnes i reker er veldig nyttig, fordi det består av mettede fettsyrer aminosyrer som er gunstig for hjertet og blodårene og ikke danner skadelige kolesterolet.  
Hvordan fjerne superlim fra klær?
 Superlim - noe veldig nødvendig og nyttig i økonomien, men ekstremt skadelig og ubehagelig, hvis oppdaget på din favoritt skjorte eller nye jeans. Så før du begynner noe å bruke superlim for å lime, ta forholdsregler: Bruk noe gammelt og unødvendig, dekke alle steder av mulig kontakt med andre overflater lim avis og sette på hansker. Også utarbeide en fuktig klut til å tørke limet hvis han ikke dryppe prymudrytsya der det trengs.
Men det finnes situasjoner hvor du ikke skal forkledninger og forholdsregler. For eksempel, bare før du forlater huset falt av dekorativt spenne på vesken eller vidkleyivsya baugen av sko. Du tar superlim trygt stikke annealing detalj og drypp lim på en jakke, genser eller skjørt. Sikkert ting nå håpløst bortskjemt? Eller du kan fortsatt gjøre noe?
Du kan prøve å fjerne superlim fra klær. Det er noen svært effektive måter, men jeg vet ikke om du kan hjelpe dem, kan du bare øve. Fordi det avhenger av flere faktorer: sammensetningen av skjemt vev på sin tykkelse og styrke, størrelsen på limet flekker på tilstedeværelse du har på hånden de nødvendige midler.
 Tiltak for å bli tatt til tørkeflekker superlim
 1.  Zapachkannuyu stoff lim spredt på en fast overflate, gjemt under hennes papp eller papir for å hindre at stoffet til å feste seg på overflaten. Dette rådet er spesielt viktig hvis en gardin. Ta en bomullsdott eller bomull plate (platen er bedre fordi den har en tett struktur og villi er ikke skilt og stakk til øye), suge den neglelakkfjerner som inneholder aceton eller white spirit og prøve forsiktig gned flekken. Hvis det ikke er helt frosset, kan du komme ut. Etter vidtyskannya flekker ting en må suge i såpevann og deretter vasket, med fokus på det stedet der flekken er fjernet.
  Hvis stoffet er tykk, for eksempel, jeans og en dråpe lim små, er underlaget styret ikke nødvendig. For det første, kan du prøve white spirit, hvis ikke hjelpe, bruke aceton eller tynner. Men husk, du kan bare bruke aceton på solide naturlige stoffer. Hvis du begynner å gni en bomullsdott med aceton tynn syntetisk stoff, er dets fibrene brutt og dannet hull.
   Hvordan fjerne flekken av frossen superlim
  1.  For det første, kan du prøve en frossen stripe flekk kniv. Kniven må ikke være skarp for ikke å skade stoffet. Av denne grunn bør du ikke bruke kniven. Hvis stoffet er sterk og smidig, og ikke en dråpe lim rozmazalasya kan du lykkes. Noen spor av lim vil trolig fremdeles, men den kan forsvinne etter vask.
   Hvis en flekk av lim stor og anstendig tykkelse, deretter etter at det er helt tørt, kan du prøve å bryte en hammer. Ordne stoffet på en fast overflate, truffet flere ganger med en hammer på stedet. Når det faller fra hverandre i biter, nøye skille dem fra vev og umiddelbart zapraty i veldig varmt vann med såpe.
   En mer effektiv metode: fryse superlim. Selvfølgelig, med kluten som fant han seg selv. For å gjøre dette, legg lim råtten ting i fryseren og la stå i flere timer. Deretter fjerner og forsiktig skrape lim med en sløv kniv.
   Det motsatte metoden - høy varme. Fjerne flekken av superlim kan bruke jern og ren klut. Det bør settes på plass et stykke ren bomullsklut (begge sider) og stryke henne jern ved høy temperatur. Leire vil bryte ned og flytte til en ren klut. Klaff vev til omfanget av forurensning bør endre en ny. Etter denne fremgangsmåten, mest sannsynlig vil gi flekker på stoffet, som kan fjernes ved vasking med flekkfjerner.
   Det er et spesielt verktøy for å fjerne flekker på klærne til superlim. Kalt "Anti-superlim." Det kan bli funnet i maskinvare eller DIY butikker og brukes i samsvar med instruksjonene. Men husk: Dette produktet kan misfarge stoffet i flekker. Så vær forsiktig og prøve å umerkelig ved første området, og enda bedre å reservere et tøystykke, ofte knyttet til plagg.
   Men bedre, selvfølgelig, for å unngå situasjoner for å treffe lim på klær, som forebyggende tiltak ta bort mye mindre tid enn påfølgende kamp mot slurvete arbeid. Ja, og utfallet av den kampen du kan ikke alltid ta.  
Яндекс.Метрика