Hvordan koke selleri?
 Alle vet om fordelene med grønnsaker, men ikke alle klare opp din diett hovedsakelig av dem. Og med god grunn, fordi i tillegg til det høye innholdet av vitaminer spiselige planter kan skryte av den laveste kalori av mat, og dette gjelder særlig for alle av virkelig halvparten av menneskeheten på terskelen til stranden sesongen. Så sterk sex heller ikke skade å samle mot og vilje til å vise, i hvert fall for en stund å gi opp slike deilige, men svært høy-kalori burgere og pizza for saftige og friske grønnsaker. Og for å lette denne oppgaven kan variere hvis menyen med nye, har ikke hatt tid til å gå lei og pryyistysya produkter. For eksempel, appetittvekkende crunchy selleri, som i uheldig misforståelse inntil nylig var nesten ukjent for våre landsmenn. Men ved nærmere bekjentskap viser seg at det kan stilkene kokes denne rekke nyttige måltider, snacks og til og med desserter som rett og slett er utrolig hvordan vi stadig fikk sammen uten en slik universell grønt! Derfor anbefaler vi sterkt at du spør og vedta noen tips om hvordan du koker den selleri.  Selleri: sammensetting, egenskaper og fordeler
 Faktisk er denne upretensiøs og allsidige grønnsaker som selleri kjent for en svært lang tid - men dessverre ikke i vårt område, og i Vesten. De gamle grekerne elsket og ofte brukt selleri, skjønt, som vanlig, ikke bare og ikke for mat, men for å gjøre triumf kranser for vinnerne av kriger og sportsbegivenheter. Det, derimot, beviser bare nok en gang mangefasetterte mulighetene for denne fantastiske anlegget. Selleri kan brukes, det vil si, fra topp til tå, i kurset er røttene og stengler, og blader. Men vår stipendiat vurderte dette nylig, mens i USA, i Colorado, er Arvada hele byen stolt uoffisielle tittelen verdens hovedstad selleri. Og det er noe å være stolt av. Dette er nyttig rot, som er den kulturelle selleri (et annet navn - duftende selleri) må fortsatt søke. Hva er fordelene?
 Først, selleri dyrebare for enkel dyrking og bruk. Som en nær slektning slike populære avlinger som gulrøtter, persille, pastinakk, fennikel, koriander, karve og anis, selleri svært enkle til miljøforhold og lett vokser og modnes, selv under frysepunktet til -5 ° C. Tradisjonell medisin har lange selleri æresbevisninger som en vanndrivende, og dermed reduserer betennelse betyr effektiv for nyre, blære og kjønnsorganer. Utdrag fra noen av selleri, fra røttene til bladene, verdsatt i homøopati som oppkvikkende middel, og i særdeleshet - som et kraftig afrodisiakum. Regelmessig inntak av selleri i mat og bruk av narkotika basert på det kan styrke hjertemuskelen, øke vaskulær tonus og rense blodet. Disse effektene blir oppnådd på grunn av den kjemiske sammensetning av røtter og stilker selleri, rik på biologisk aktive stoffer. Listen er ganske verdig en egen artikkel, men vi vil kort beskrive helheten. 
Hvordan koke selleri?
 Og det vil se slik ut: selleri - saftig grønnsak på grunn av dens viktigste massen er vann, men i tørrstoff ved høy konsentrasjon av vitaminer, som dekker mer enn bare vekten av rot. Døm selv: det er lett fordøyelig protein, frukt sukker og kostfiber. Og stengler og røtter av selleri er rike på essensielle oljer, karoten, organiske syrer, det mest betydningsfull rolle oksalsyre. Blant vitaminer mesterskap rettmessig vitamin C (ca 110 mg per 100 g av blader og stengler), etterfulgt av B-vitaminer, A, E og K RR. Mineralske salter av jern, natrium, magnesium og kalium, kalsium og fosfor spiller også en viktig rolle i sammensetning og egenskaper selleri programvare. A flavonoider (pigmenter) og furanokumariny (stoffer som øker følsomheten for UV-lys) kan kalles blant de sjeldne, men viktige metabolske komponenter. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot glutaminsyre, som denne kraftige naturlige signalstoffet finnes i høye konsentrasjoner i alle deler av anlegget, underjordiske og aboveground. Og all denne rikdommen sammensetning natur umestyla bare 16 kalorier per 100 gram selleri! Faktisk et unikt produkt som kombinerer mat og ernæringsmessige egenskaper. 
 Likevel bør selleri utvises forsiktighet for dem som lider surhet i magen og fordøyelsessystemet relaterte forhold (gastritt, magesår, etc.). På grunn av høyt saltinnhold og vanndrivende effekten av selleri er ikke anbefalt for forverring av sykdommer i urinveiene, akutt forverring av cystitt og pyelonefritt, nyrestein. Det ble bemerket at selleri er oppblåsthet og luft i magen i tarmen hos gravide og ammende ammende kvinner, og denne effekten ble vedtatt og barnet. Men alt annet selleri hjelper kvitte seg med forstoppelse og andre fordøyelsesforstyrrelser prosesser. Og luftig deler av selleri normal sukker nivåer, lavere kolesterol og rene blodkar. Blader og stem sårtilheling og beroligende effekt, og sammen med en merkbar foryngende kosmetisk effekt. Enkelt sagt, som enhver naturlig middel, kan selleri bringe menneskekroppen som uvurderlig og betydelig skade. Det hele avhenger av metode, mengde og metode for bruk. Men generelt, denne grønn virkelig kan med rette betraktes som en verdifull gave fra naturen til sin elsker, men uregjerlige barn - menneskeheten. 
 Oppskrifter med Selleri
 Som nevnt ovenfor, i vårt land selleri begynte å bli populært nylig, bare noen få år siden med bruk av bønder markeder og vegetabilske deler av supermarkeder. Og selv da, hvis røttene og forlater våre andre funnet ut ganske raskt, kjøttfulle og lange, lyse grønn selleri mange fortsatt sky, og foretrakk mer kjent og "åpenbare" produkter. Og forgjeves! Fordi selleri kan brukes til å gjøre nesten ubegrenset antall ulike retter, supper, salater, gryteretter, sideretter til kjøtt og fisk, samt desserter og drinker. Ikke for å være ubegrunnet, foreslår vi at du ser på dette fra erfaring, etter å ha forberedt en eller flere av den foreslåtte mat ved hjelp av selleri:
 1.  Salat av selleri og agurk. Take 2 frisk selleri, agurk 2, 300 gram kål, stor, grønn eple, små løk, litt olivenolje (for fylling) og saften av en halv sitron. Finhakk kål, satt i en salat bolle og lett knuse hendene for å gjøre det mykere og juice gitt. Agurker kutte skiver, løk - halv ringer, selleri - tilfeldige biter. Epleskall fra kjernen og skjær i tynne skiver. Bland alle ingrediensene, sesong salat med olivenolje og sitronsaft. Denne enkle diett salat kan gjøres mer næringsrik, hvis du legger til en salat av avocado, kokt egg og / eller pinjekjerner.
  Hvordan koke selleri?

   Kremen av selleri. Take 2 store stilker selleri, 2 poteter hvit (stivelse) karakter, en gulrot, en persillerot, 2 eggeplommer, 15 gram smør, en klype salt, 2 liter vann. Hell vann i pannen, krydre med salt, sted smør og legg på brann. Grønnsaker skåret i biter friform samme størrelse og plassere i en kjele, kok til den er myk. Deretter scoop litt grønnsaksbuljong fra potten og rør det yolks. Fjern grønnsakene fra suppen og bland dem inn i en homogen puré bruker morter eller blender. Slå grønnsakspuré i en kjele, kok opp. Reduser varmen til minimum og hell en tynn stråle i potten av kjøttkraft oppløst i det plommer, under stadig omrøring. Vent et putre, cover og fjern fra varmen. I del plater suppe sesong med rømme etter smak og / eller dryss med hakkede friske urter.
   Pearl suppe med selleri. Ta 15 liter kjøttkraft (kylling eller grønnsak), to stilker av selleri, 100g byggryn, en unge zucchini squash, rødløk, 2 egg, en haug med vårløk, 2 laurbærblad, 6 ss vegetabilsk olje, 50 g rømme på dribtsi salt og pepper. Skyll bygg under rennende vann og kok den med grøt. Selleri, squash og løk skåret i like store terninger og stek lett i vegetabilsk olje. Deretter satte grønnsakene og bygg i en gryte, hell buljong og la det småkoke i ca 7-10 minutter. Smak til med salt, legg et laurbærblad og pepper, kok opp, dekke og fjern fra varmen. Mens pickle infused og kjøler, koke hardkokte egg og kutt i kvartalene. Løk fint hugge ned. Sett a la carte fatet løk jevnt egg, rømme og hell suppe.
   Stekt kylling med selleri. Ta kylling kadaver eller kylling leg kvartalene to, to stilker av selleri, en haug med frisk salat, noen tomater. Rens kyllingen fra huden og skille kjøttet fra beina. På alle sider stek i en panne uten olje, tilsett litt vann og kok til nesten kokt. I mellomtiden, hogge selleri vilkårlig, men heller store biter, tilsett kjøttet og la det småkoke under lokk ved svak varme til kokt kylling sammen. Satt salat på en tallerken, legg de ut kyllingen og pynt med selleri tomater. I denne delen av denne retten kommer kosthold og egnet også for lett middag. Det kan være mer næringsrik hvis kylling yngel i en liten mengde vegetabilsk olje og stek med tillegg av rømme eller yoghurt. Salt og saus er ikke nødvendig, men du kan legge dem til din smak hvis ønskelig.
   Utstoppet selleri. Ta to store og sterke stilker selleri, kyllingbryst (bryst halvdeler), 100 gram parmesanost, soyasaus, saften av en sitron, en klype pepper, litt olivenolje. Kylling kuttet i terninger ca 2 cm brede og gni pepper, og hell sitronsaft og la stå i en halv time for marinering. I mellomtiden selleri kuttet på tvers fragmenter av omtrent 10 cm i lengde, og deretter dele hver av dem sammen for å få den opprinnelige "båt". Fortynn soyasaus drikkevann i et forhold på 1: 1 og senke den i selleri. Etter en halvtime yngel kylling til ferdig, og deretter sette kjøttet i selleri og legg på en stekeplate, smurt med olivenolje. Dryss parmesan ost, rist og stek i ovnen i 10-15 minutter til de er gyllenbrune.
   Cocktail av selleri. Ta en stor stilk selleri, tre moden kiwi liten, en halv lime eller sitron, noen blader av mynte, to teskjeer honning, 125 ml vann, 4 isbiter. Kiwi skall, lime skåret i skiver, selleri - tilfeldige biter. Kalk, selleri, kiwi og mynte lage en kopp blender og slipe til en tilstand av potetmos. Deretter legger honning og vann og bland i en blender. Mengden av vann kan økes, avhengig av ønsket konsistens cocktail. Oppmerksomhets til smuler. Sett det på bunnen av glasset, hell deretter klar til å drikke med en blender. Cocktail kan være dekorert med en skive sitron og / eller en kvist av mynte.
   Hemmeligheter valg og lagring selleri
   Som med alle andre ferske råvarer, selleri best brukes umiddelbart etter kjøpet. Men hvis du har planer om minst et par dager for å holde det hjemme, og deretter behandle med spesiell oppmerksomhet valg: ta bare lyse grønne stilker med en behagelig lukt og glatt, litt blank overflate. Myk og blek stilk - et tegn på umoden eller vice versa, vegetabilsk perespeloho. For å gjøre det beholdt friskheten og fordeler for noen tid hjemme sette selleri i en bolle med kaldt vann, dekk med folie eller bag og sette alle design i kjøleskapet. Som sådan, er det en sjanse for å holde frisk, kvalitet stammer opp til 4-6 dager. Men ikke forsinke matlaging for en lang tid, fordi kun ferske grønnsaker beholder sin naturlige struktur og fordeler over tid under påvirkning av miljøet vitaminer og mineraler er ødelagt i kjødet. Så kjøp så mye selleri som du kan bruke til enhver tid, og neste kampanje for ham i butikken eller på markedet må løfte humøret og berike din deilig meny og ulike retter.  
Яндекс.Метрика