Hvordan lage smultringer hjemme?
 Det er godbiter på mer omtale av sin munn fylt med spytt og mage forventer lykke. En slik lovende mat - donuts er kjent og godt likt siden barndommen. Kanskje ingen andre batch ikke forårsaker minne så varme minner og ikke så mye matlyst så mye. Bruk av navn for søt skånsom behandling for å lukke særegne kulturer og mange språk. Men det er "smultring" har blitt synonymt for samtaler med elsket og hyggelige mennesker, spesielt barn, når jeg ønsker å understreke den magiske puhlist kinnene rødme. Totalt sett, donuts - elskede favoritter og bakverk brukt, likte, og vil alltid være etterspurt. Selv når det ikke er tid eller ønske om å følge dem til en spesialisert butikk og skjem deg selv og din husstand ønsker ferskt bakverk, kan donuts kokes hjemme. Og tro meg, å bruke våre oppskrifter og tips du vil takle denne oppgaven perfekt, og hjemme donuts kommer ut ikke verre enn de bakt kringle profesjonell! Hva er donuts: funksjoner og forskjeller
 I motsetning til andre søte bakverk, donuts, det er en karakteristikk: heller, ikke en, men flere. Det faktum at et enkelt oppskrift eller bestemme de smultringer ikke eksisterer. Historisk dette sødme nøt popularitet over hele verden så stor at nesten hver nasjon under egen søte paier, tilpasse deres sammensetning deig, stuffing, steking teknologi til din smak. Som et resultat, donuts vi nå kaller en masse søtsaker bakt blush som er enda vanskeligere å navigere, bestiller dem til å slippe kafé eller restaurant: hva slags donuts vil bli servert? Og sannsynligvis mange av våre medborgere erkjenner at fra barndommen bestemor pleide å kalle donuts kaker fylt med søtt syltetøy eller marmelade. Mens deres jevnaldrende som vokste opp i Amerika, ville de ikke forstå fordi deres donuts og gjør deg klar, og ser helt annerledes. Europeerne har ganske rystet skuldrene: den såkalte franske donuts eller skonы, og forskjellig fra den første og andre typen baking. 
 I den mest generelle forstand, smultringer - en kake med en søt deig, stekt i en stor mengde fett. Ordet "smultring" har polske røtter - paczek - og midler, i hovedsak, stekt søt pai runde. Selv om lignende kaker i etterspørselen selv lenge før oppfinnelsen av begrepet - de gamle romerne var ikke uvillig til å spise dessert, utarbeidet av resept, ligner donuts oppskrift i dag. Siden da triumfmarsj donuts i verden bare få fart: alle kontinenter og land, i hjemmet kjøkken og spisemuligheter. Og overalt kokker og gourmeter gjort sine egne kreative innslag til tradisjonelle oppskrifter kringle fyllinger, dekorasjoner. Konstant var bare glede og behovet for å bruke en tung olje (vegetabilsk og / eller animalsk opprinnelse) til steking donuts. Å gjøre minst en litt orden i dette forvirring, la oss oppsummere hva er donuts:
 1.  Doughnut klassisk, aka Donut Berlin - Sannsynligvis den direkte arving av de samme romerske donuts, stekt søt pai avrundet, vanligvis fylt inni. Dette kan fungere som en krem, syltetøy, frukt og frisk frukt, sjokolade pasta, ost lim, etc. Berlin donuts eller berlynerы, vыleplyvayutsya deig og fylling etter å fylle stekt i olje og prysypayutsya melis. Deres oppskrift er kjent om midten av det 18. århundre og forfatterskap tilskrives en militær kokk Fredrik den store, som ønsket å behage master ved hjelp av godbiter, som minner om den type kanonkuler. Ideen var en suksess, og runde kaker stekt hær forlot kjøkkenet, kjøpt "sivil" status og bli en tradisjonell julemåltid i Tyskland.
  Hvordan lage smultringer hjemme?

   Donut med et hullEller amerikansk donut, internasjonalt kjent som Donat. I motsetning til europeiske donuts, kaker amerikanske ser ut som en ring, ikke en ball, og inkluderer ikke fylling. I stedet midten Donat flaunts en runde hull. Denne "defekten" offset lys innredning, som bruker farget glasur, lyse spredning, bilder, og melis perler i alle farger. Tradisjonelt Donato deig bakt i ovn eller frityrstekes, ble så populær som en favoritt snack av amerikanske politiet, som kjøpte en enkel holey donuts arrangert på pumpe maskiner. Dagens konditorer prylovchylysya selv sette stuffing i ringen enn bare økt populariteten til den allerede ettertraktet fast food.
   Russiske donutsEller donuts. Det regnes som en av de varianter av tradisjonell baking olje, men det er noe forvirring av begreper. Ja, alle Muscovites har lenge brukt det samme ordet "smultring" og St. St. Petersburg kalt søte kaker, stekt i smør, donuts. Uansett, det endrer ikke det faktum: slaviske dags donuts med gjærdeig, gir det form av en sirkel fra midten av deigen som slettes med kopper eller krus. Deretter dyppet i smør, hell i en dyp skål og drysset med sukker. Oppskriften kan nå bli funnet i "Book of Velsmakende og sunn mat", utgitt i første halvdel av forrige århundre. Fylling i pыshkah ikke forventet.
   Arabiske donutsEller lokma. Også utbredt i tyrkisk, gresk, persisk og andre orientalske matlaging. Tradisjonelt matlaging disse landene lokma innebærer bruk av urter og krydder, hvorav de fleste - kanel. Det er plassert i deigen hvorfra ballene er stekt i olje, og flytende honning, som helles smultringer klar. På grunn av den store mengden av sirup, honning eller annen søt saus, uten noe som det er vanskelig å forestille seg orientalske søtsaker, spiser lokmu bruker bestikk - Dette er en annen forskjell fra sine vestlige donuts. Og grekerne og tyrkerne lokma kan være både dessert og full frokost.
   Norske donutsEller smultrynh. Det finnes to typer: small kruhlyash med et hull i midten eller bagels med strimler av deigen, slutten av som krysset vnapusk. Men det viktigste som skiller disse "tøffe" nord donuts fra andre lignende varianter baking - det er obligatorisk å steke i smeltet smult flytende tilstand. Ingen fyllinger, dekorasjoner eller andre "enkelt" Nordmenn aksepterer ikke og foretrekker donuts er varmt (i motsetning til alle disse desserter, serveres avkjølt), mens de fortsatt dripping med fett. Smultrynhy store mengder solgt og spist i løpet av jule street messer. Ofte deigen lagt brandy eller andre ånder.
  Hvordan lage smultringer hjemme?

   Cottage cheese donuts. Den mest "lys" versjon av dessert, som brukes for fremstilling av ost usyret deigaktig masse for Syrnikov. Men ost baller fortsatt steke i kokende olje til de er gyllenbrune, om sikkerhet, slik at slike tall taler for dessert, fortsatt ingen. Denne oppskriften yngste donuts, og kanskje det er derfor det gir størst antall kreativitet i gjennomføringen. Det er nok å si at ost donuts kan være med eller uten stuffing, servert med saus eller sprø, honning eller kondensert melk. Kanadiere, for eksempel, er ikke frokost uten ost donuts med lønnesirup.
   Alle varianter av donuts, oppfunnet til ulike tider og i ulike deler av verden, og hans nesten like velsmakende og høy-kalori. Men hvem bryr seg om harmoni når styret før det er deilig smultring rødmusset. Selv stasjonen trenger ikke å overraske din kjære eller selv å spise. Selv om manifestasjon av selv en liten andel av fancy donuts kan bli forvandlet til en original bursdagsgave (ligner på en kake "Count ruinene"), ferie Valentine (dags donuts i form av hjerter med jordbær fylling og dekorert med rød glasur) eller hentet fra utenlandsreiser som spiselig souvenir opprinnelige. Og likevel, er dette vidunder ikke nødvendig å behandle. Fordi selv ved hjelp av naturlig frukt pålegg eller helt obiyshovshys uten det du ikke kan finne eller forberede sine kalorifattig donuts. Doughnut - det er alltid søt, fet og velsmakende. Det er bra, men litt - eller i stedet for glede de ikke kan slå inn i en mindre helseproblemer. Men rimelig selvpålagt begrensning ingen og ingenting kan stoppe du koker smultringer Hus. 
   Oppskrifter donuts. Donut dekorasjon
   Å forberede hjemmet donuts du trenger å gjøre noen forberedelser. Først lager Servise opp tilsvar - ideelt sett denne elektrisk frityrkoker eller metall for bruk i brann, men det kan bli erstattet kasserolle eller bare en dyp panne med tykke vegger. For det andre kan ikke klare seg uten olje, og mye av det. Zagotovte bare et par flasker raffinert vegetabilsk olje, solsikke det vanlige. For det tredje er det tilrådelig sil eller dørslag liten og meget kraftig utvalg hette på kjøkkenet. Hvis dette er deg, så du kan gå direkte til Cooking smultringer hjemme. Om dekorere vi skal snakke senere, og nå velge sin favoritt oppskrift og begynne å lage mat:
  Hvordan lage smultringer hjemme?
  1.  Vaniljesaus donuts. 200 gram hvetemel, et glass vann, 200 gram smør, 4 egg, en spiseskje sukker, en klype salt, en spiseskje vaniljesukker (eller melis, vanilje flavored). Å forberede deigen kokt vann, hell i en kjele, legg sukker, salt og smør. Når koking, reduser varmen til lave nivåer legge all mel og rør raskt å ikke dannet bryster. Kontinuerlig røre innholdet i kjelen, kok til blandingen vil lett holde tritt med veggene. Så fjern fra varmen og la avkjøles til en temperatur noe høyere enn rommet. En type egg og kna homogen tykk pasta.
    I en stekepanne eller frityrkokeren, varme olje til en halv liter en temperatur på ca. 160 ° C. Med deigen med våte hender vыleplyvayte samme størrelse baller (ca 4-5 cm i diameter) og legg de i kokende olje. Alternativt steking - panne, deretter biter av deigen må dekkes minst halvparten av smøret. Når donuts få en gyllen farge, fjerne dem med en hullsleiv og legg dem i en sil, satt i en dyp beholder, som vil drenere overflødig olje. Så oversette smultringer på en tallerken og hell melis og / eller vaniljesukker. Tjene etter de kule.
    Gjær donuts (Donato). Et halvt kilo mel, en kopp melk, 50 g smør, 2 egg, en teskje av fersk gjær (kan erstatte 2 gram speed), en klype salt, en spiseskje rum eller konjakk, et vilkårlig antall melis. Ha mel i en dyp skål og hell melken i romtemperatur eller litt varmere. Smelt smør, tilsett mel og melk og bland. Rå egg, rum og salt også sette deigen, tilsett gjær og bland brygge. Dekk med et tørt håndkle og la på et lunt sted i ca en time.
    Kok en stor mengde av vegetabilsk olje for frityrsteking. Fra teststrimler eller ta noen pølser, som hver er kuttet i to like stykker til ønsket lengde og koble dem til kanten. Det andre alternativet - rull deigen veldig tynn, stort glass eller kopp kutte ut en sirkel i midten som gjør hull gjennom glass eller en kopp mindre diameter. Dypp donuts i kokende olje og fjern med en hullsleiv når de blir gyllenbrune. Sett i en sil til glass overflødig olje. Sett i en tallerken, dryss hver bolle med melis på toppen eller på begge sider.
    Smultringer på yoghurt (bezdrizhdzhovi). En kopp mel, en kopp yoghurt modne noe fett, 100 ml vegetabilsk olje i dribtsi soda og salt, sukker glass. Hell yoghurt i en dyp skål, bland det med salt, sukker og bakepulver. Hell vegetabilsk olje, legg melet og elt deigen tykk (tilsett mer mel kan være angitt antall). La deigen i en halv time for korrektur og deretter oversette til et skjærebrett eller bord drysset med mel. Rull deigen til en tykkelse på omtrent 3 inches, kuttet sirkler med to glass med forskjellig diameter eller annen hensiktsmessig anordning for forming av deig.
    Forvarm ovnen til 180 ° C. Brevet lå matlaging pergament og pensle med en liten mengde vegetabilsk olje. Blanks Sett deigen i et brev av minst to inches hverandre og la ved romtemperatur i 10 minutter. Deretter bake i ovnen til den er gyllen i fargen. Klar varme donuts dryss med melis og avkjøl. Tjene som en dessert med te eller kaffe er å drepe eller holde i et håndkle ved romtemperatur, som alle andre hjemmelagde kaker.
    Donuts med fylling (berlynerы). Et halvt kilo mel, 170 ml vann, 125 gram smør, 3 egg, 5 gram tørrgjær, melis til pynt, fylling av ditt valg: syltetøy, sjokolade lim, tykk honning, syltetøy, etc. I tillegg trenger du en kringle sprøyte. Bland alle de tørre ingrediensene i en dyp skål, hell vann, tilsett mykt smør og egg, kna deigen. La deigen i en halv time under et tørt håndkle ved romtemperatur. Deretter, når deigen økningen i volum, obimnit den og straks vыleplyvayte med den samme størrelse baller (styrt av det faktum at vekten av hvert stykke var ca. 10 g).
    Ordne baller av deigen på et flatt underlag, drysset med litt mel i en avstand på ikke mindre enn to inches hverandre. Dekk med håndkle og la stå i en halv time. I mellomtiden varmer en skillet vl frityrkokeren stor mengde vegetabilsk olje, som deretter dyppe donuts i 3-4 minutter. Fjern med en hullsleiv, legg i en sil og la avkjøle. Ved hjelp av en sprøyte i midten av hver type dumplings stuffing. Ordne på en tallerken og dryss topp med melis.
    Cottage cheese donuts. 250 gram ost, 2 egg, 2 kopper mel, 3 ss sukker, en klype natron. Cottage cheese med sukker og egg, bland til en jevn konsistens. Legg brus og sakte hell mel, kna tykk, men myk deig. Våte hender laste deig "pølse" og kutte sine distrikt nivå stykker, som hver gi en form baller. Baller, rulle i mel på alle sider.
    I en frityrgryte eller stekepanne kok opp vegetabilsk olje og dyppe den i donuts slik at de er frittflytende og ikke henger sammen. Vent til osten får en gyllen farge, og ta donuts med en hullsleiv eller sil på et papirhåndkle for å bli kvitt overflødig frityrsteking. Dekorere avkjølte donuts med melis og server på en tallerken eller bred grunt fat.
    Disse donuts lett å gjøre selv hjemme, som for å vise fantasi, etter smykker de vil se ut som de dyreste dessert kringle Bargains. Vanligvis, donuts-baller dekorert med melis nettopp på grunn av sin særegne form. Men det kan variere, peremishavshy med vanilje, kakao eller mat fargestoffer. I tillegg, i spesialforretninger kan du finne et stort antall fargede paljetter, perler og støvet for konditori varer - de er gode for donuts. Donato tillate kreative fantasi streifer om uten grenser. Ofte de hell glasur på toppen, sukker, sjokolade, karamell farget av toppen i tillegg dekorert med dekorative elementer. Som for fylling, det kommer helt an på din smak: fra kokt kondensert melk til frisk frukt og bær, hakket i små biter. For generelle råd, best i søte donuts oppfattes litt sur plomme eller Strawberry fylling, men det utelukker ikke, men bare råd. Du kan også legge til deigen donuts (gjær, kefir eller ost) rosiner, kandiserte frukter, krydder. Enkelt sagt, donuts tillate å eksperimentere - og dette er alt du trenger kreativ og omsorgsfull vertinne til hennes hus var alltid godt matet og lykkelig. Deilige donuts deg og nyte måltidet!  
Яндекс.Метрика