Hvordan marinere grillspyd av lam?
 Grillspyd - er ikke bare deilig, smakfull og virkelig "nasjonal" fatet, som ikke gjør noe utflukt fra vår til høst, inkludert dyp (og enkelte entusiaster ikke forlate den i vinter). Shish kebab - dette er trolig en av de få metoder for matlaging kjøtt, i stand til å forene med hverandre lidenskap av støttespillere og tilhengere av deilig sunn mat. Dette gjelder selvsagt bare kokte alle lovene, med andre ord - den "riktige" grill. Men mange eksperter mener korrigere bare grillspyd av lam.
Ifølge erfarne fagfolk og et kjøttetere, er det ønskelig mykhet lam, passende tetthet og grad av fett er nødvendig for optimale resultater. Så det går med grill deilig og smakfull enn noe annet materiale. Men selv de høyeste kvalitetsprodukt du kan ødelegge uriktig matlaging. Og så i stedet for saftig og deilig grillet kjøtt er en risiko bare bli tøffere matbit og en komplett skuffelse å starte opp. Så det er bedre å forebygge mulig svikt i etterlevelse enkle retningslinjene.
 Regler matlaging kebab lam
 1.  Valget av kjøtt. Grunnprinsippet tilsier at den yngre sau som har donert kroppen sin på tabellen, jo bedre. Nesten uoppnåelig langt fra Kaukasus alternativ: lam alderen to måneder og yngre. Mer realistisk: lam. Mer modne dyr har en tendens til å bli brawny, som uunngåelig påvirker kvaliteten på kjøttet. Som for behandling, valg av en bestemt del av kadaveret avhenger av smakspreferanser kokk og hans gjester. Egnet Khrebtova sone filet bakbena og spesielt i nakken. Før du kjøper kjøtt lukt og sørge for at det ikke avgir lukt av foreldede fårekjøtt fett.
  Typen av kull. Shashlychnyky anbefale lammestek på kirsebær, bjørk eller lime tre. Det er ingen fundamental forskjell om du kjøpte dem i butikken eller forkullet egen. Det viktigste er at hvert kull helt spylt og i begynnelsen av steking av kjøtt de hadde slukket brannen.
  Under steking spydene rotere jevnt erstatte kjøtt varme. Ikke glem å regelmessig zbryzkuvaty grill tørr vin, saus eller marinade, spesielt pryhorayuschye stykker.
  Marinade selv de mest komplekse sammensetning bør ikke inneholde eddik, selv vin eller balsamico. Ellers nesten uunngåelig "gummi" kjøtt struktur. Hvis du ønsker å steke grønnsaker - gjør det separat fra grill, slik at hastigheten på matlaging dem er annerledes.
  Som du kan se, marinade - ikke bare, men bare ett av mange parametere som avgjør suksess i matlaging grill. Men det kan redde situasjonen hvis det opprinnelige produktet var ikke den beste kvaliteten. I tillegg beskytter marinade kjøttet fra brenning og tørrhet, og, på samme tid, og hjelper fordøyelsen. Samlet, marinere lam mulig og nødvendig. Det eneste spørsmålet er hvordan.
   Oppskrift på lam kebab marinade
  Når det gjelder ferskt kjøtt frisk, opererer hovedregel forberedelse: jo mindre jo bedre. Og når det gjelder sammensetningen av marinade, og i forhold til tidspunktet for dens virkning. Vi viser oppskrifter for å øke "festning", og tilby deg å velge en av dem, avhengig av egenskapene til lam. Antall alle ingrediensene er 2-25 per kg av rått kjøtt.
  1.  5-6 store løk (hvit eller rød), skåret i ringer, salt og mos hendene litt for å markere juice.
   4 store løk male i en blender eller kvern, tilsett 100 ml olivenolje (solsikke) olje.
   Rør i en kopp varmt vann 3 ss flytende honning og en teskje av bakken sort pepper og bland.
   3 moden sitron skåret i medium størrelse med krydder, bland med frisk mynte og / eller tørkede urter.
   Lag en pasta med 4 fedd hvitløk, 4 kvister rosmarin, 10 ss olivenolje først utvinning, smak klype bakken muskat.
   15 kg saftige tomater skrelle, mos til en puré. Legg til to hakket løk og hvitløk, bland.
   Kurdyuchne fett (ca 150-200 gram) kombinere med hakket løk (en gjennomsnittlig størrelse hode), hell 50 ml brandy og saften av en halv sitron og bland.
   Bland to kopper tørr hvitvin og 4 fulle spiseskjeer adzhika (sin skarphet - etter smak). Tilsett hakket løk, hvitløk, pepper.
   5 ss granateple juice eller saus, 3 ss sennep olje, en sitron skrelt, gjeng koriander, et halvt hode av hvitløk. Faste ingredienser hogge, bland med noen tilfeldig.
   Preparatet er identisk med den som er nevnt i foregående avsnitt, med unntak av granateplesaft, som er erstattet med det samme antall soyasaus.
   Det mest radikale metoden - skåret i biter eller puré £ 1 frukt kiwi.
    Prosessen med marinering lam
   Når mesteparten av marinaden på en av de ovennevnte oppskrifter er klar, er det jevnt over kjøttet, skåret i små, like store stykker. Fårekjøtt i marinaden, legg i en egnet beholder størrelse - slik at arbeidsstykket for grilling ikke ha tett komprimert, og over den forble ledig plass. For disse formålene, ikke vil fungere noe metall (spesielt aluminium og jern) retter under påvirkning av aggressive marinade det kan oksidere. Bruk en stor keramikk, glass, plast salatbolle eller emalje potten.
   Hell marinaden inn i kjøttet kullsyreholdig vann, yoghurt, kefir, fortynnet halvtørr vin, kirsebær eller tomatjuice eller enda sterke teblader. Velg væske avhengig av personlig smak og hardhet av kjøtt, så lenge den er helt dekket den i en skål. Dekk med et lokk eller flat plate, presse en liten belastning og avkjøl (egnet balkong eller annet kjølig sted).
   Tid marine lam varierer fra 12 timer (for myke og lette kjøtt marinader baserte oljer og meieriprodukter) og 6 (løk, sitron marinade) og til og med et par timer (akutte pickles og sennep på adzhika). Den spesielle situasjonen i marinade med kiwi, på grunn av den ekstremt høy intensitet av fruktsyrer la kjøttet i det anbefales ikke lenger enn 30 til 60 minutter. Etter grillen er veldig løs og enda noen ganger holdt på grillspyd.
   Solite bare etter marinering av kjøtt, rett før steking. Bakgrunnen for denne anbefalingen er den samme som i advarsel mot bruk av eddik, salt hjelper deg med å fjerne interstitiell væske, noe som gjør grill tørr og tøff. Tørk av med et papirhåndkle tykke marinade og nanizhite stykker av kjøtt på spidd, alternerende netonkymy løkringer. Zbryzkayte topp flytende marinade eller hvitvin.
   Vel promarynovannaya lam blir smidig og gir en subtil, litt skarp aroma, notater som er avhengige av de brukte krydder. Det kan ikke bare lage mat på spidd, men også på grillen, i ovnen og til og med en stekepanne. Men mørt kjøtt, stekt over glohaugen, går gjennom alle deilig krydret tre røyk og gyllen gyllen brun.  
Hvordan en graviditet utenfor livmoren?
 Ifølge medisinske statistikk, én av 200 graviditeter er ektopisk og er en trussel for helsen og livene til kvinner. Svangerskap utenfor livmoren - er ekstremt farlig patologisk tilstand der det befruktede egget fester ikke i livmoren, og i en av de to rør eller andre steder utenfor livmor zhenschynы.Uvelychyvayas i størrelse, kan fosteret skade indre organer og vev provosere alvorlig blødning. Derfor er diagnostisering av graviditet utenfor livmoren ekstremt viktig. Den eneste autoritet for svangerskapet i en kvinne er livmor som kan strekke seg og vokse til riktig størrelse. Ingen egglederne eller et annet organ tåle en slik belastning.
 Risikoen for patologisk svangerskap høy hvis:
 kvinne som prevensjons intrauterin bruk enhet;
 før driften ble overført til egglederne;
 brukte metoder for kunstig inseminasjon;
 Hvis en kvinne har en sykdom, seksuelt overførbare sykdommer;
 Kvinnen opplevde alvorlige følelsesmessige sjokk;
 er en kreft i urin-systemet.
 Ektopisk graviditet - en alvorlig patologi. Hvis det ikke er betimelig diagnostisere skje spontan abort, som forårsaker alvorlig blødning. Tidligere, da det var vanlig diagnostisering av graviditet utenfor livmoren, andelen overlevende kvinner etter operasjonen for å fjerne gestational sac var svært liten. For å unngå de farlige konsekvensene av patologisk svangerskap, må du vite de grunnleggende symptomer:
 manglende menstruasjon;
 uvanlige smerter i magen, smellkyss i regionen blad eller endetarmen;
 blødning fra skjeden;
 forstørrede livmoren pæreformet;
 uvanlig art av siste menstruasjon.
 Svangerskap utenfor livmoren er delt inn i flere typer (avhengig av plasseringen av egget):
 1.  I 98% av tilfellene er det en ektopisk svangerskap utenfor, der det befruktede egget er festet til et av rørene. Egglederen helt designet for å bære et embryo, og det er derfor noen uker senere er det et gap - spontan abort. Dens viktigste symptomene er svimmelhet, blackout, kortpustethet, magesmerter, spotting. Hvis å diagnostisere dette svangerskapet, er det risiko for indre blødninger minimert fordi legen vil gjøre kirurgi på utpakking av egget.
   Livmorhals svangerskap utenfor livmoren oppstår vanligvis når et befruktet egg er festet til livmorhalsen. Å diagnostisere dette svangerskapet er vanligvis bare mulig i andre trimester. Det viktigste symptomet er spotting som vanligvis varer i opptil 20 uker. Dette avslutter graviditet sjelden normal fødsel, kvinner vanligvis fjerne livmor.
   Eggstokkreft svangerskap utenfor livmoren oppstår direkte i hårsekken under befruktning. Vanligvis graviditet ender eggstokkreft brudd og indre blødninger.
   Abdominal svangerskap utenfor livmoren - en sjelden type patologisk svangerskap oppstår når et befruktet egg utvikler seg i magen av kvinner. Det er viktig å diagnostisere denne tilstand, fordi konsekvensene kan være svært farlig for helsen og lever av kvinner.
   Den største faren for slik graviditet er at det ofte begynner på samme måte som et normalt svangerskap. Det er viktig å erkjenne patologi som en operasjon for å minimalisere de ugunstige virkninger på den kvinnelige organismen. Det mest informative måte å bestemme patologisk svangerskap ultralyd er oppnådd ved hjelp av vaginal probe. I 80% av tilfellene følger gynekolog diagnose gir riktig diagnose og bestemme sted der det befruktede egget er festet.  
Яндекс.Метрика