Hvordan å oppløse gelatin gelé?
 Mange husmødre matlaging overraskende velsmakende gelé er ikke arbeid. Hva er hemmeligheten bak deres krone fatet? Geldannelsesmidler av bein, brusk funnet i kjøttkraft, men kokende gelé ganske lang prosess. For å spare tid, er kokker i buljong tilsatt for å løse gelatin, og riktig trening løsning - en av disse nyanser som er verdt å vite om du gjør gelé. Måter å løse opp gelatin
 Instruksjonene på pakken av gelatin er ikke alltid merket måter løsning for gelé. Derfor vurderer vi flere alternativer.
 1.  På platen. Tilbered suppen Ta kjøttet. Gelatin (2 eller 3 ss) fuktet i en bolle med kaldt vann, fortrinnsvis kokt i 20 minutter. Sett en skål med gelatin blandingen i pannen eller skillet, som allerede kokende vann. Kontinuerlig hisse til gelatin ikke pryhoriv. Blandingen skal være glatt. Forberedt gelatin hell suppen, ostudzhuvatysya la i kjøleskapet.
   I mikrobølgeovnen. Den samme mengden av gelatin, som i den første utførelsesform, oppløses i kokende vann, beholder, utformet for mikrobølgeovn. Permisjon i 40 minutter for å koke i mikrobølgeovnen og hell ut gelatin blandingen i den varme suppen.
   For de som er i en hast. Gelatin mix i et glass kaldt vann og la stå i en halv time for hevelse. Hell blandingen i pannen eller bolle og helt oppløse gelatin med omrøring over svak varme. Når uncheck væsken fra varmen, press gjennom cheesecloth, og hell i suppen og rør. Sekundærfilteret for en halv time (da buljong) er nødvendig.
   Nyttige tips
   Mat gelatin er realisert i form av pulver, blader, korn. Hvis du ønsker å lage gelé og også dyrt gang du velger gelatin i pulverform, som det raskt går i oppløsning.
   Hvordan sjekke konsistensen av gelatin? Til gjorde ikke gelé "gummi" skje klar mix kontakt med buljong og dyppe fingrene i denne løsningen. Hvis fingrene er sammenklistret og unstuck dem bare med litt innsats - du fikk gelatin ønsket konsistens. Hvis den "klissete test" gikk dårlig, bare legge til mix litt oppløst gelatin.
   Det er en universell anbefaling som vil hjelpe deg å få gelé nødvendig tetthet. Hvis oppløse 20 gram gelatin per liter vann, får du "engstelig" gelé. Hvis du trenger til gelé slik tetthet at det var lett å klippe, ta 40 til 60 gram per liter vann.
   Viktig: Hvis du ønsker å kjøle gelatin løsning, ikke la den i fryseren, ellers vil det utkrystallisere.
   Hvis du ønsker å lage gelé med grønnsaker, bør grønnsaker kuttes mindre. Gelatin slips med grovhakket stykker og vakre retter vil ikke fungere.
   Aspic av omsluttende gelatinen stivner fint hvis suppen koker det med kjøtt på beinet. Det er inneholdt i naturlig ben gelatin.  
Hvordan koke kål kålrabi?
 Fordeler med kål for fordøyelsen, er unektelig støtte harmoni og generell helse. Og kål i dette tilfellet - et sammensatt bilde som kombinerer mange varianter av beslektet, men skiller seg markert planter. Hvis kål, rød-lilla, kål - og ganske kjent hyppige gjester i vårt kjøkken, i de senere årene kan de markeder og supermarkeder se andre, noen ganger helt merkelige og fantastiske varianter av kål. Neste gang, går shopping, ta hensyn eller særlig Seek kål kålrabi. Du kan lett gjenkjenne det blant annet i utseende, sfærisk stammer fra stikker opp lystyam- "krus". Denne litt meningsløst utseende ikke hindre kålrabi gevinst popularitet og hengiven kjærlighet til gourmet rundt om i verden. Europeere, spesielt italienerne, er det kjent fra romertiden, og etter det XVI århundre det rasprobovali og andre innbyggere av kontinentet. Navnet "kålrabi" kål ga tyskerne ved å kombinere to ord: Kohl ("kål") og rube («nepe"), som er den beste formidle visuelle inntrykk av denne grønn. Imidlertid, til tross for sin "løk" bilde, kålrabi - en kål den, og det er utsatt for de samme metoder for matlaging som andre typer av kål. Med noen nyanser, selvfølgelig. Så, er det på tide å lære å lage mat kål kålrabi å lage smakfulle, sunne og varierte retter. 
 Kål kålrabi, funksjoner og fordeler
 Stebleplid kålrabi mistenkelig ligner på utseendet til blek grønn (noen ganger - fiolett) neper, når det faktisk er det en direkte og meget nær slektning av den vanlige kjent med alle hage kål. I mat som brukes er forhøyet sfærisk del av grønnsaker. Eksternt det er dekket med et beskyttende skall, og inne inneholder saftig, knasende og meget delikat tekstur fiber kjerne. Som for smak, er det lik grønnkål i kål smaken - og enda raskere, det kocherezhky, bare mye mykere, søtere, uten visuelt særpreg. Kålrabi modnes fullt på bare to måneder, og at hennes veslevoksen unge frukt er ideelle for bruk i mat.
 Selv etter at den mest intense varmebehandling kålrabi kan føre til stor nytte for den menneskelige kropp. Først og fremst er på grunn av det høye innhold av fiber og den vitamin- og mineralsammensetningen av vegetabilsk. Det er spesielt rik på vitamin C - mer enn sitrus og solbær. Dessuten inneholder dens kjøtt vitamin B, PP og A, mineraler og enzymer. Blant dem er spesielt viktig plass som opptas av kaliumforbindelser, gunstige effekter på blodtrykk og tilstanden til hjertemuskelen. Glukose, fruktose og svovel også spille en viktig rolle i det helsefremmende "ensemble" av næringsstoffer. Og det er et kosttilskudd kålrabi, lav-kalori produkt som er 100 gram bare 42 kalorier.
 Med andre ord, kålrabi - nesten ideelt produkt for de som ønsker å kvitte seg med overflødig vekt og ikke få det i fremtiden, normalisere blodtrykket og fordøyelse, berike kroppen din med de nødvendige materialer og styrke immunforsvaret. Det eneste hinderet til dette prisverdig mål kan bli en motvilje for matvarer med kål, iboende til mange mennesker. Denne saken er en god måte - lære virkelig vellykkede oppskrifter basert kålrabi. For å kulinariske improvisert trolig mislyktes, bedre å velge en liten, vanlig kochanchiki til 7 inches i diameter. De er veldig myk, med lyse nyanser av kål uttalt i smak og raskt forberedt, og gir laget mat søt smak, litt som nøtter.
 Oppskrifter kålrabi
 Kålrabi kan spises rå i sammensetningen av friske salater, koke vann, suppe og dampet, lapskaus, yngel, bake vanligvis tilberedt med oppskrifter som passer for kål og neper. Smaks kålrabi utfyller og kombinert med kylling, fisk, sjømat, peanøtter, løk, tomater og andre grønnsaker. Topp krydder til kålrabi - en muskat, fløte og soyasaus. Men i alle andre kombinasjoner kålrabi er ganske passende - er ekstremt allsidig produkt. Eksperimentere med det, kan du ha forskjellig kålrabi kutt, hogge på et rivjern og en blender, tilsett til supper, kaker og vegetabilsk stripe. Men for å utforske dette tilbudet vegetabilsk lære noen enkle oppskrifter:
Hvordan koke kål kålrabi?
 1.  Kålrabi salat bra fordi det innebærer bruk av produkter i noen mengde - til din smak og tilgjengelighet i et kjøleskap. Å forberede seg til grunnleggende oppskriften, ta kålrabi, gulrøtter, friske epler og solid i like mengder. Rengjør all frukten fra huden og / eller frø, finhakk eller rist på et rivjern med store hull. Smak til med sitronsaft (1 ss per kilo grønnsaker). Tanking kan erstatte fettfattig yoghurt eller nøytral krem ​​- da blir mer næringsrik salat. Mer styrke sin ernæringsmessig verdi er enkelt: bare utfylle komponenter terninger kokt egg, kylling eller skinke og strø nøtter på toppen.
   Kålrabi puré - En stor siderett til ethvert måltid. Han forberedte også uten problem: bare ta like mengder grønnkål og poteter, skrelle og koke i lettsaltet vann. Deretter kna myke grønnsaker klar til puré, tilsett en liten mengde vann fra pannen de ble kokt litt smør og / eller melk, bland og slå med en visp.
   Utstoppet kålrabi. Ta tre kål, veldig stor diameter (10 cm), 100 gram kylling og sopp, 1 tomat, 1 løk, en halv liter tomatpuré og en halv kopp lav-fett krem, samt dribtsi salt, pepper og tørket oregano. Steke trenger litt vegetabilsk olje.
   Kål vask, rens pluggene fra det ytre skallet og avskåret fra dem med en skarp kniv-tops hatter. Spoon iskrem eller annen praktisk verktøy forsiktig fjerne kjøttet fra innsiden, slik at bare veggen. Disse tom gaffel fylle en kjele med vann og kok i ca 15 minutter. Slipp i et dørslag og avkjøl i romtemperatur.
   I mellomtiden, hogge kjøtt, sopp, tomater og løk omtrent samme størrelse kuber. Stek dem i olje til den er myk, og krydre med salt og pepper og tilsett masse med blomkål ører. Bland og fyll blandingen avkjøles kål kål. Etasje hell fyllet i hver 50 ml fløte. Dekk avskåret når du pusser "caps".
   Plasser utstoppet kål i en høy temperatur form og hell tomatpuré blandet med tørket oregano. Velg størrelse skjema slik som å utjevne saus når minst de mellomøret. Dekk med folie form. Etter 25 minutter, legg den i en forvarmet ovn, og deretter fjerne folie og bake utstoppede kålrabi 10-15 minutter til de er møre. Når en tabell helle saus former.
  Hvordan koke kål kålrabi?

   Kremen av blomkål forberedt fra 1 liter grønnsak eller buljong malozhyrnoho 3 mellomstore poteter, tre hoder blomkål, 1 løk, 10 spiseskjeer fløte 5 ss hvitvin, en liten mengde smør, salt og pepper.
   Kålrabi, poteter og løk skrelles og finhakkes. Varm olje i en panne og stek grønnsakene i den til den er myk. Stekte grønnsaker slå ut i en kjele, hell suppen, cover og putre over svak varme i 10 minutter så lett smak til med salt og pepper og tilsett vinen helle. Bland og umiddelbart slå av brannen.
   Nedsenkbar blender omdanne innholdet i kjelen til en homogen zhydke puré. Hell fløte og bland igjen til homogen konsistens. I deler av platene før servering suppen kan sette skiver pølser, skinke og / eller hakkede friske urter.
   Dette er de grunnleggende teknikker for matlaging kål kålrabi. Perfekt mestret dem, kan du lett komme til de komplekse oppskrifter krever ingredienser og mer tid for gjennomføring. Men fremfor retter alltid komme til unnsetning når du trenger å raskt fil for tabellen smakfull, næringsrik og mens småretter. De vil ta nesten alle, også barn og krevende gourmeter. Sjeldne kontraindikasjoner mot bruk av kålrabi kan kalles mindre noen form for mage sykdommer. Men unge, gravide og ammende mødre vil bare nytte kålrabi, munterhet og god humor.  
Яндекс.Метрика