Hvordan sjekke teksten for feil?
 Mestre ferdigheter til å redigere og korrigere tekster er nødvendig ikke bare for studenter skoler og studenter, men også for alle mennesker. Kommunisere med andre, folk som viser generelle utdanningsnivå og kultur. Selv om vi ofte blir konfrontert med feil i ulike tekster tradisjonelt holdt ideen om den store rollen leseferdighet. For god selvtillit, karriere, utvide sine menneskelige evner er svært viktig å kunne uttrykke sine tanker. Skriftspråket påvirker muntlig. Det har lenge blitt observert at de som skriver med feil som tillater dem å snakke.
Selv om en person er ganske kunnskapsrik og godt bevandret i reglene har en anstendig vokabular, er det også viktig å sjekke teksten for feil når du skriver. Det kan være medfødt leseferdighet, men nøye analysere tekster, arbeide med dem for å fikse dem alle mangler. Den kommer i forgrunnen i læringsprosessen, et stort antall tekster, skrive dem i rekkefølge, samarbeide om nettside eller blogg. Mål å kvalitativt sjekke deres arbeid for feil og forfattere, samt i kontorene foretrekker å lese litterære tekster og et stort antall feil fører umiddelbart en negativ reaksjon. Trenger å vite de ulike skannemetoder for å bruke dem grundig vurdere ulike nyanser som avhenger av type feil, kompleksiteten i teksten.
 Sjekk teksten for feil. Den enkleste måten: vыchytыvaem tekst og se etter eventuelle feil, uavhengig av type
Når møtt med oppgaven til den enkelte testtekst for feil å løse det bør iverksettes omfattende. Hvis du virkelig ønsker å oppnå gode resultater, må du lese teksten nøye, gjentatte ganger, betaler oppmerksomhet til ulike faktorer. For å starte, bare nøye vychytayte tekst med blyant og papir blad i hånden. Det er ikke tenke på de ulike typer feil, deres forskjeller, regler. Hovedfokus, husker alle studert ved skolen, for å prøve å ta en tekst av "friske" utseende. Du må sjekke feil varsel seter, enkelte ord og skilletegn som får deg til å tvile. Utføre følgende arbeid:
 1.  Velg alle bitene i skriftlig at du ikke er sikker.
  Vennligst korrigere feil og skrive på et ark med gale og riktige valg.
  Kontakt din akademiske ordbøker, oppslagsverk. Sjekk hvordan du skriver ord, sette tegnsetting i omstridte områder.
  Det er tilrådelig å holde en egen notatbok hvor du tar opp det hele tatt vanskelig for deg å styre dine mest vanlige feilene. Da vil du være betydelig lettere å sjekke dine tekster, og mange regler husket mye raskere.
  Nøye omskrive teksten. Hold feil er ikke gjentatt, at det var ingen nye feil.
  Merk: sjekke sine tekster er vanskeligere enn andre. Hvis en person har gjort en feil, er det vanskelig å legge merke til når du leser det: vi liker "hopper" disse stedene, mangler viktige poeng. Prøv å gi teksten "legge seg ned" minst flere timer. Deretter kan du bevege seg bort fra det mer, gradvis glemt prosessen med å skrive det, og vil være lettere å se på det i en ny, mer objektiv.
   Kontroll av teksten ved tekniske midler. MS Office Word og Internett
  Moderne Internett-brukere i økende grad foretrekker å bruke elektroniske midler for å sjekke teksten for feil. Det er verdt å merke seg at et perfekt program som kan finne alle disse feilene ikke eksisterer. Russisk er kompliserte ord har ulike konnotasjoner, er syntaktiske konstruksjoner bygget på en rekke forskjellige regler. Så ideelt sett finne riktig plassering av skilt, kompatibilitet av ord, grammatiske former for utdanning av teknisk mulige midler. Det er viktig å kombinere dette med en personlig sjekk vыchytыvanyem tekst appell til guider og ordbøker.
  Men som den første inspeksjonen teknisk metode ganske effektiv. Det hjelper å korrigere teksten i form av formatering, fjerne ekstra mellomrom og legge til manglende, se "limt" ord, riktig bulk feil som programmet gjenkjenner. Arbeid med MS Office Word redaktør trenger dette.
  Skriv inn teksten direkte inn Word. Hvis du allerede har skrevet teksten i Notepad, kopier og lim den inn i editoren.
  Velg "Innstillinger" - "Spelling" fra "Service". Kontroller justeringen av flått. Oppheve valget linjer:
  "Ikke markere feilstavede ord" (stavemåte);
  "Foreslå fra hovedordlisten" (stavemåte);
  "Ikke markere feilstavede ord" (grammatikk).
  Tick ​​må vise:
  "Automatisk sjekke stavemåte" (stavemåte);
  "Alltid tilby erstatning" (stavemåte);
  "Sjekk automatisk grammatikk" (grammatikk);
  "Som stavekontroll" (grammatikk).
  Grammatiske feil er uthevet med grønt bølget linje og staving - rødt. Husk, dette potensialet feil. Hvis du er helt sikker på at redaktøren feilaktig identifisert feil - la inn i sin nåværende form. Når du er i tvil, bør de løses ved hjelp av spesielle ordbøker og oppslagsverk.
  Å sjekke teksten for feil når du skriver, må du kjøre kommandoen "Spell" fra "Service". Programmet vil peke deg i feildialogboksen. Du kan velge å "hoppe over" når trygg på at feil i dette tilfellet er det ingen "add" når du ønsker å legge til et bestemt ord i ordlisten. For å erstatte det ønskede alternativet i "Options", velg den og klikk "Endre". Ikke stopp på Autokorrektur - du virkelig viktig å nøye sjekke teksten, og programmet garanterer ikke absolutte resultat. Sørg for å behandle hver patch, tenke, huske reglene spesifisere vage punkter.
  Sjekk tekst for stavefeil og hjelpe elektroniske tjenester. Webmastere brukes til å bekrefte tjeneste Yandex Webmaster stavekontroll. Det er nok til å bli testet for en web-side i en egen boks, og klikk på Sjekk. Testresultater siden vil du se hvor alle feil er merket med gult.
  Service "Orfohraf" lar deg teste ikke bare området, men tekstene satt inn via utklippstavlen. Som standard feil uthevet i gult markør.
  Men ikke glem at alle disse tjenestene og programmene er kun egnet for tøffe sjekker tekst. Disse ordbøkene er ikke alle ordene de kunne finne feil tegnsetting feil, de er ikke gjenstand for en rekke grammatiske feil. For eksempel er det noen programmer ikke skille partikler fra innledende ord unnlater å påpeke feil i bruken av "b" av hva som skjedde og verb i ufullkommen skjema. Sørg for å tilbringe sjekke selv.
   Sjekk staving og grammatikk
  Den enkleste oppgave - stavekontroll teksten. Her vil du være i stand til å hjelpe de automatiske programmer og tjenester på internett. Men husk at en ordbok kanskje ikke det rette ordet - som et resultat av din korrekte versjonen vil bli understreket med en rød, bølget linje. Det hele avhenger av omstendighetene.
  Les først understreket ord. Hvis du ser en feil - fikse lese erstatning foreslåtte programmet.
  Hvis du er i tvil om objektivitet service, se etter alternativer. Er det enda et alternativ?
  Hvis muligheten er der, men du føler at det er helt klart ikke er hensiktsmessig, klargjøre informasjon i ordboken.
  Hvis programmet ikke tilbyr alternativer, sjekk igjen å skrive. Noen ganger er dette på grunn av flere feil i ordet. Du sdvoyly få bokstaver, stavelser gjentatte, og programmet kan ikke gjenkjenne ordet.
  Hvis du ikke finner bugs opsjonsprogram ikke gjør det, og du føler at ordet er stavet riktig, bør du ta kontakt med ordbøker.
  Å sjekke kvalitet tekst for feil, husker de vanligste og være spesielt oppmerksom på slike tilfeller.
  1.  Feil bruk av "b" i form av verbet.
   Stave personlige avslutninger av verb.
   Defysnoe, smeltet og separate skrive preposisjoner.
   Separate og defysnoe skrive partikler fagforeninger.
   Stave tall
   Skrive "nei" og "nei".
   Stavefeil avslutninger av adjektiver og substantiver.
   Vokaler etter "c" og sizzling.
   Det er viktig å kontrollere grammatiske feil nøye i teksten. Oftest feil bruk en myk tegn i verb Komplett og ufullstendig form, som i betydelig grad kan forvrenge betydningen av setninger. Vær spesielt oppmerksom på å sjekke det gjelder substantiver, verb og utdanningsformer pronomen. Vanlige feil bruk: sin plass av dem setter setter på plass, tørsten etter berømmelse i stedet tørste etter ære. Det er lett å se at saken av feil valg av saken ikke engang anerkjent av en redaktør.
   Ikke glem å ta hensyn til de feilene som er spesifikke for deg, oppdra dem i en spesiell notisbok.
   Også ofte spurte stilistiske, syntaks, logiske feil. Det er nødvendig å vurdere teksten fra ulike perspektiver: vurdere kompatibiliteten til leksikalske ord, for å følge logikken i fortellingen, for å observere en enkelt stil for å lage de tradisjonelle designforslag, ikke gjør dem for komplisert.
    Sjekk tekst på tegnsettingsfeil
   Sjekk tekst på tegnsetting feil først, kan du bruke programmet redaktør. Men tenk på de kritiske feilrettinger. Hvis du er sikker på riktig plassering av tegnsetting eller er i tvil, ta kontakt med referansebøker. Tegnsetting er vanskelig å systematisere elektroniske søknader, så redaktøren vil ofte skriver at koma "mulig" mangler i et bestemt segment. Dette kortet vil også være nyttig for deg, men i fremtiden må bestemme på egen hånd som trengs i dette tilfellet koma.
   Ta hensyn til de viktigste delene av tegnsetting, som vanligvis forekommer i vanskelighetsgrad, gjentar reglene lese tutorial katalogen.
   De fleste har problemer med å velge tegn i en kompleks setning: å huske når sette strek, komma, kolon. Ofte tvilsom:
   innledende ord og design, og deres separasjon;
   separering av de forskjellige deler av setningen;
   utforming siterer direkte tale, generalizing ord;
   statement sitater;
   Kombinasjonen av tegnsetting.
   Bestemme riktig variant, ta en penn og papir, lese nøye tilbudet. Tenke på om du har det bygget? Du kan forenkle? Hvor bra er det oppfattet? Selvfølgelig er det ikke nødvendig å bruke bare enkel design, ikke bruk sammensatte, slozhnosochinennymi, asyndetic tilbud. Men hvis design er svært komplisert, du nøler med å velge merket sannsynlig vil være lettere å dele forslaget i to, for å gjenoppbygge, for å gjøre det klarere og mer tradisjonelle.
   Du kan bruke parsing. Hvis du ikke vet hvilken du skal tilby deg, hvordan du skal trekke punktuatsyonno best å gjøre en detaljert analyse. Start med et utvalg av forslaget. Finn et emne og predikat, stille dem spørsmål til andre medlemmer av forslagene vil bygge logiske kjeder, tegner et diagram. Du vil merke svakhetene og se hvordan du kan forvandle setninger som setter tegn.
   Bruk en rekke verktøy, programmer og tjenester, kan du se i referansemateriale, nøye vыchytыvayte tekst. Da kan du vel sjekke det for feil.  
Яндекс.Метрика