Hvordan sjekke trykket inne?
 Økt intrakranielt trykk kan være alvorlige nevrologiske symptomer assosiert med ulike sykdommer. Intrakranielt trykk kan øke med hydrocephalus, traumatiske hjerneskader, hjernesvulster, hjernehinnebetennelse, etc. Økt intrakranielt trykk kan samtidig ikke bry i det hele tatt, og så plutselig dukke opp, debuterte alvorlig hodepine, noen ganger med tillegg av kvalme og oppkast. Den vanligste klagen av personer med forhøyet intrakranielt trykk - en skarp paroksysmal hodepine eller ensformig, som er kjent, kan ledsage en stor liste over ulike sykdommer, fra hypertensjon til kreftprosesser. Høyt intrakranielt trykk kan føre til alvorlige konsekvenser: tap av syn, hørsel og med dødsfall. Hvordan vet jeg økt intrakranielt trykk eller det er normalt? For å klart svare på dette spørsmålet må vi vite hvordan å sjekke trykket inne.
Kliniske tegn på høyt intrakranielt trykk:
alvorlig hodepine, dårlig kupiruemye analgetika, noen ganger kombinert med kvalme og / eller oppkast;
tåkesyn (dobbelt syn, rask reduksjon av syn);
tretthet;
hos små barn (1 år) - akselererte vekstrater i hodeomkrets, svulmende fontanel, forsinket psykomotorisk utvikling.
I de fleste tilfeller, kan en person med økt intrakranielt trykk som befinner seg i to eller flere tegn som er nevnt ovenfor. Men for å skikkelig vurdere disse symptomene bør konsultere en nevrolog som har til å analysere klinisk sykdom, klager og sørg for å tildele instrumentelle metoder for undersøkelse, som vil bekrefte eller avkrefte diagnosen.
Å utelukke eller verifisering syndrom av økt trykk nødvendig etter samråd nevrolog, gjennomgå en rekke andre tester og konsultasjoner:
 1.  Konsultasjon øyelege. Øyelege bør foreta en gjennomgang av fundus. Hvis motivet virkelig økt intrakranielt trykk, deretter fundus eksamen vil være hevelse i synsnerven, som vises på grunn av brudd på utstrømningen av blod fra netthinnen. Denne funksjonen er bare indirekte bekreftelse av endringer i intrakranielt trykk, men hvis han er, er det en guide til andre diagnostiske metoder (dyrere, for eksempel MR, CT) og / eller indikasjon for innleggelse på sykehus for innleggelse ytterligere undersøkelse og behandling.
  Ultralyd av hjernen. Denne metoden brukes for de yngste pasientene (barn under ett år), det kan du definere bredden av ventriklene. Identifikasjon av betydelig utvidelse av ventriklene i hjernen i ultralyd - et annet symptom indirekte endringer i intrakranielt trykk.
  Elektroencefalografi. Med denne metoden undersøkelsen anslått bioelektriske hjernens aktivitet. Endre noen parametere i henhold til EEG kan være en av de manifestasjoner av økt intrakranielt trykk.
  Neyrovyzualyzatsyonnыe diagnostiske metoder. Disse inkluderer magnetic resonance imaging, computertomografi. De hjelper til å vurdere ventrikkel systemet i hjernen, eliminere sykdommer som kan være utløsende faktor for økningen i intrakranielt trykk (hjernesvulster, misdannelser osv)
  Spinalpunksjon. Dette er den mest pålitelige og pålitelig metode for å undersøke intrakranielt trykk. Spinalpunksjon - en diagnostisk metode der en plass pidpavutynnyy spinalnål er innført spesiell nål med påfestet måle som lar deg sette de eksakte tallene intrakranielt trykk. Normalt er disse tallene varierer 80-170 mm vannsøyle. Punktering utføres kun på et sykehus (nevrologisk eller nevrokirurgisk).
  Den mest nøyaktige metoden for beregning av intrakranielt trykk - spinalpunksjon, men dette er langt fra å være alltid punktering utføres kun i tilsettings nevrolog eller nevrokirurg når det er noe bevis. Sjekk fundus, rådgivning nevrolog, noen ganger - neyrovyzualyzatsyya (CT / MR av hjernen) og EEG - de viktigste og mest grunnleggende trinnene i å etablere diagnosen. I alle fall bør den grunnleggende diagnostikk og behandling policy identifisere eksperten.  
Hvordan Cook manti uten mantovarky?
 For enkel og rask å tilberede Manta oppfunnet lenge lagdelt gryte - mantovarka. Dette ukomplisert justering for noen halv time kan du lage et par dusin av disse saftige og deilige matvarer. Men - hva skal gjøre hvis spesiell pan er ikke for hånden, og mantelen ønsker å lage alle reglene - et par og på relativt kort tid? Ressurs husmødre har lenge funnet måter å komme ut av situasjonen og hell forberede deilig manti bruker improvisert! Vi bruker et dørslag
 Hvis du raskt og hell få duftende "pelmeshkiv" du trenger en dørslag og pot størrelse er egnet for montering på sin kant dørslag. Fyll kjelen med vann til 7-8 cm (vann-nivået bør være under bunnen av dørslag opphengt i minst 2-3 cm). Sett en skål med vann på bålet. Når vannet koker, børste den indre bunnflate dørslag vegetabilsk olje og sette mantelen, og etterlater mellom seg en avstand på 2 cm. Sikker dørslag på felgen pan, cover og zbavyvshy brann, suge produktet for et par på 30 minutter. Denne måten kan du få en "session" klare til bruk 6-7 strøk.
 Matlaging på en plate
 Forberede bred, helst flat plate. Velg en kasserolle, tilsvarende diameteren for å være i stand til å sette hennes plate. På bunnen av beholderen opp ned sette en dyp skål, og hell i kjelen med vann slik at det dekket to tredjedeler invertert skål. Sett en skål med vann på bålet, og når vannet begynner å koke, begynner å spre seg på en plate Mantis, etter børsting overflaten av retter med vegetabilsk olje. Legg igjen et lite gap mellom Mantes, til, rasparyvayas og øker i størrelse, har de ikke holde sammen seg imellom. Nå forsiktig løfte kantene på to sider av en plate med en gaffel og forsiktig plassere den i en bolle i en panne. Dekke "mantovarku" cap og kappe proparyvayte for en halv time. Deretter slår du av varmen og venter, når vil den varme dampen, bare ved hjelp av gaffel, fjerne bollen fra Manta, eller fjerne dem individuelt, presentere den ferdige retten. I nærvær av brede redskaper for matlaging denne måten kan du få opptil 15 dusin par Manta om gangen. 
 Vi bruker en stekepanne
 På bunnen av en dyp gryte, hell 2 cm vann og 3,4 cm. ss vegetabilsk olje. Når vannet koker, legg i pannen og dekk med container mantelen lokk. Reduser varmen, slik at dampen var ganske intens. La kjelen på bålet en halv time, hvert 10. minutt, justere vannstanden, om nødvendig, og legger den i pannen. Dumplings tilberedes på en måte som ikke kan skilles fra det andre paret av produkter. Det er bare viktig å hindre fullstendig fordampning av vann og bunn prypekanyya test.
 Det finnes andre måter å forberede disse produktene uten mantovarky - ved hjelp av dampskip, aerogrill, sokovarky etc. Men med tre av de ovennevnte metoder du perfekt takle oppgaven og få et deilig måltid i løpet av minutter!  
Hvordan lage deigen i mantelen?
 Manty lenge vært en tradisjonell rett ikke bare i Asia, men også i den russiske tabellen. På grunn av enkelheten i forberedelse og god smak, de ender ofte opp i menylisten for ferie fest. Og, selv om sentral i mantelen er, er selvfølgelig, smakfull kjøtt fylling, en rolle i utarbeidelsen av denne retten gitt elting, på grunn av hvordan det vil avhenge av hvordan det estetiske utseendet av de ferdige produktene og bevaring av saftig kjøttdeig når matlaging disse produktene for et par. For elting du trenger:
 mel - 1 kg;
 Vann - 15 kopper;
 Egg - 2 stk;.
 Salt -. 1 ts spiseskje.
 Teknologi elting for fabrikasjon, så vel som sammensetningen av bestanddelene er meget lik fremgangsmåten for fremstilling ravioli deigen, men likevel er det er noen forskjeller. Først bør "wrapper" Manto være brattere enn ravioli; og for det andre, under elting mel tilsettes gradvis, slik at kokker å kontrollere tettheten og konsistensen prøven.
 Elt deigen til Manta
 1.  Ta en stor bolle eller emalje gryte og hell et bredt bolle lysbilde på 2/3 siktet mel.
   Separat, slå egg med salt.
   Hell forsiktig væsken i fordypningen i konusen, å blande melet i kantene av lysbilder.
   Når du får en myk deig glatt konsistens, satte den på en tett drysset med mel bordet.
   Små porsjoner tilsett mel, miksing stadig til deigen er glatt.
   Produktet vil være klar når det er nødvendig for å elte blitt fysisk anstrengelse, og du vil være i stand til å danne en deig holder danne et tett lag.
   Pakk ballen med plastfolie og la på et lunt sted i en time for å heve. Hvis deigen ble for bratt, gjør ikke saken ikke prøve å lete etter måter å legge vann til det. Bare sette produktet i en plastpose og suge den i 25-30 minutter på en varm batteri.
   Deigen er klar. Dele det inn i 3-4 stykker og distribuere dem tynn (tykkelse opp til 2 mm) lag, deretter skjære oppnås med firkantede eller runde kakestykkene til å undervise stuffing.
   Som modellering Manta klut dekke sine produkter for å unngå å tørke den øvre delen. Hvis stuffing er veldig saftig, før du begir deg ut på et bord rikt vmochayte Donets Manta i mel til semis ikke holde seg til skrivebordet. 10 minutter å fullføre prosessen modellering mantovarku satt i brann, fylle den med vann slik at vannivået var under den første tier til 3 cm. Når vannet begynner å koke, forsiktig fjerne lag - og vmochayuchy bunnen av Manta i vegetabilsk olje, legg dem på 15-2 cm avstand mellom produkter. Satt nivåer i en kjele og stek over middels varme produkter i 30 minutter.
   Server med en grønn kappe, grønnsaker, rømme eller sauser - og glede seg!  
Яндекс.Метрика