Hvordan å spire hvete for mat?
 Hvetekim anbefales for forbruket av alle ernæringseksperter. Dette begrunnes fordi de har mange forskjellige næringsstoffer og vitaminer som hjelper rense kroppen for giftstoffer, normalisere stoffskiftet, en positiv effekt på fordøyelsen. Allerede spiret korn er vanligvis pakket i esker og vente på sine kunder i avdelingen med friske urter, men de er ikke alle butikkene, og derfor lettere å spire på egenhånd. Du kan kjøpe hvete spiring i avdelingen av supermarked sunn mat. Å lære å spire dem, lese nedenfor. Hvordan å spire hvete for mat
 Korn bør vaskes under rennende vann, og deretter sette på bunnen av fatet med en flat bunn, egnet som en skuff i et enkelt lag. Hell kokende vann ved romtemperatur til korn og sengetepper. Dekk bollen med noe slik at innholdet av "puste", slik som gasbind eller et kjøkkenhåndkle. Sett i et varmt sted. En dag vil det være hvite spirer. Du kan vente til de vokser opp litt, eller spise riktig så. Det er en myte at spiret hvete kan ikke spise når man store nok bakterier. Skyll hvete varmt kokt vann og er klar til bruk.
 Hvordan holde bakterier
 Oppbevar dem i en glassbeholder i kjøleskapet. Egnede dype retter, som kan dekke den flate topplaten, la en liten åpning for å mates inn i luften. Spiret hvete bør ikke holde lenger enn 5 dager, og for å bedre forberede en ny batch hver 3 dager.
 Hvor kan man kjøpe korn og til hvilken pris
 Hvetekorn er billige, ca 20 rubler per pakke. Selv om det naturligvis er avhengig av stedet. Du finner dem i apotek, spesielt i store, i helsekostbutikker og store hypermarkeder. Ofte kan du finne hvete og nettbutikker der du kjøpte store volumer som vil enda billigere. Men i det siste tilfellet, les nøye kundevurderinger på ulike ressurser, for ikke å kjøpe en bortskjemt produkt.
 All hvete nyttig?
 Spiret hvete kan ikke spise de som ikke kan tolerere gluten. For å introdusere dette produktet i kosten bør gradvis - 1 ts en dag i de to første ukene. Ikke spis mer enn 4 ts om dagen (60g) - dette kan føre til ikke veldig hyggelige konsekvenser. Spiret hvete er spist til frokost eller lunsj - bringer det i en blender sammen med andre produkter, blandet med frokostblandinger, legge til vegetabilske salater Hvete kan ikke lage mat på komfyren eller i ovnen, da den mister nesten alle sine gode egenskaper etter varmebehandling. Og den siste regelen - ikke spise hvetekim kvelden og natten, så forfriskende effekt vil ikke la deg sove.  
Som oppfostret grønn bokhvete?
 Riktig ernæring - er ikke bare avvisning av "dårlig" mat, men også en rekke nyttige produkter i kosten. Kronisk bruk er strengt begrenset meny tillatt så langt fra en virkelig sunn livsstil som misbruk søtsaker, kjøtt og annen tung mat. Men utviklingen av nye og originale retter - et løfte at du ikke vil bli lei av et balansert kosthold og god ernæring vil ikke gjøre deg til en rutine. For eksempel kan du prøve grønne spirer korn. De er veldig populære blant tilhengerne rå mat ernæring og perfekt supplement til alle andre som tør å prøve dette, er det ikke normalt kosthold. Du kan spire nesten alle levende korn, men vi anbefaler at du velger bokhvete. Frøene er spesielt behagelig smak og vises veldig raskt - perfekt for nybegynnere! Selv om vi oppmerksom på at den grønne spiret bokhvete kjærlighet vegetarianere og "erfarne". Og dette har de nok av grunner.  Sammensetning og fordelene av grønn bokhvete
 Bokhvete kjent for alle fra barndommen, men vi er vant til å se henne brun. En grønn, dvs. rå bokhvete - et relativt nytt produkt for de fleste av våre landsmenn. Men det er noe som ikke er utsatt for varmebehandling, beholder de fleste av sine naturlige egenskaper korn. Dens kjemiske struktur forblir intakt, inkludert forholdet mellom komponentene understøttet hverandre, noe som er viktig for deres fulle assimilering. Aminosyresammensetning av bokhvete setter den i en særstilling i forhold til andre frokostblandinger, lysin og myotyn med hennes mann absorbert 75%, noe som er en rekord tall for urteprodukter. I tillegg til verdifulle proteiner i kjernen av mange grønne bokhvete stivelse, naturlig sukker, organiske syrer (sitronsyre, oksalsyre, eplesyre, etc.), og svært lite fett olje. Bokhvete - en leder for jern og kalsium, vitamin E og B. Som for mange kalium, fosfor, jod, fluor, sink, kobolt og molybden. 
 Bokhvete har evnen til å lagres i lang tid uten å bli bitter over tid og ikke dekket med mold (det sikres en fast plass i hæren varehus mat). Nyttige egenskaper samtidig som nesten ingen reduksjon (gjør bokhvete populært produkt i folkemedisinen). Det er tradisjonelt brukt for anemi å øke kvaliteten og kvantiteten av hemoglobin, for å stimulere hematopoiesis og motstand mot stråling. Forkjølelse, faller immunitet - også indikasjoner for opptak bokhvete. Det bidrar til å regenerere celler og organer, til å bli sterkere og motstå negative miljøfaktorer, hindrer absorpsjon og hjelper til å eliminere giftige stoffer. Folk som ikke klarer å ha brød og poteter på grunn av predisposisjon for diabetes, erstatter bokhvete både produkt. Og i praksis av orientalsk medisin gjør mange terapeutiske legemidler og matvarer, før te brukes utelukkende grønt bokhvete nezharenaya. I våre breddegrader kjerne laget av bokhvete yngel, noe som reduserer sin næringsverdi og terapeutisk potensial. 
 Det er nok til å overvinne den stereotypien gang og prøver å spise bokhvete annerledes for å permanent endre den rådende idé. Etter at den grønne, kan det levende bokhvete spire og nytte ikke bare korn, men også styrken av unge skudd. Spirer er utrolig kraftig ladning av vitalitet, utformet for vekst og utvikling av unge planter. Den menneskelige kroppen reagerer på det aktive vev gjenfødelse, fornyelse celler, aktivering av indre organer. Hvis alene, bokhvete korn kvalitet fôr, varme, og gi en følelse av metthet i lang tid, det spiret bokhvete gir også kroppen momentum for å forbedre metabolisme bremser ned oksidative prosesser og forbedrer opptaket av vitaminer i den mest naturlige form. Den inneholder enzymer som ville bli ødelagt ved varmebehandling, men frøplantene forblir intakt. I tillegg kort sikt, men en svært viktig fase plantelivet som oppstår i de første dagene etter spiring av frø, utløse kraftige biologiske mekanismer som skal sikre dens overlevelse og vekst. For dette ødelagt inhibitorer, og proteinene er delt inn aminosyrer, fett er delt i fettsyrer og stivelse blir omdannet til malt. Alle disse prosessene er meget lik de som forekommer i løpet av fordøyelsen av mat fordøyelsessystemet. Bare ved å spise spirer av indre organer er mye enklere, og andelen av leksjoner komponenter - økt til tider. Så potensialet i hvert korn av utviklingen av et nytt liv, kan du søke om sin egen fordel, hvis man pleier lære og grønt bokhvete. 
 Hvordan å spire bokhvete
 Grønn bokhvete spirer - et naturlig produkt nyttig gjennom hele året, men spesielt i dens egenskaper krever kroppen i off-season, dvs. våren og høsten, når det er mest sårbare. Men ikke bare tiden for spiring viktig - er det viktig å velge kornet. Dersom planen ikke er bare koker bokhvete og mais sofaen lære, søke organisk, ikke behandlet med kjemiske reagenser frisk avling av bokhvete. Ta hensyn til integriteten til kjernen av uniform grønn-beige ornament og ingen skade. For spiring egnet men ikke stekt og dampet bokhvete nei. Det spiller ingen rolle hvilken selger frokostblandinger, markedet for vekt eller i et supermarked i originalemballasjen. Det viktigste at det ikke føre til at kvaliteten er ikke den minste tvil. Hvis du har kjøpt korn oppfyller disse kravene, kan du starte dem proraschyvanyyu:
Som oppfostret grønn bokhvete?
 1.  Ta en kopp full av grønt bokhvete. Dette omtrentlig beløp - Vær oppmerksom på at mengden av frøplanter vil være ca 15 ganger.
   Vask grønn bokhvete under rennende kaldt vann i minst 1 minutt for å fjerne overskudd av stivelse.
   Vask bokhvete sted i en stor beholder og fylles med friskt vann ved romtemperatur med en hastighet på 3 kopper vann til en kopp bønner. Permisjon for ikke lenger enn en og en halv time, måtte bli matet korn fuktig, men ikke vannmettet.
   Tømme glasset (det kan brukes til vanning av potteplanter), fjerne korn som har dukket opp (de bortskjemt) og gode hovne korn gjentatte ganger skylles i rent vann før, til den blir gjennomsiktig.
   Ren våt kjerne satt i en krukke eller annen beholder laget av glass, porselen eller steintøy lokk. Tett og plasser i et varmt sted. Etter ca 4-5 timer omhyggelig blande korn, slik at de blir jevnt fuktet og mottok den samme mengde oksygen.
   Grønne spirene virke i 8-10 timer. Noen ganger tar det litt lengre tid - avhengig av egenskapene til frokostblandinger og miljø. Når skuddene oppnå en mm i lengde, kan de brukes i mat. Men de mest nyttige og deilige anses frøplanter i alderen 2 til 4 dager.
   Spiret korn forsiktig skylle med rent vann - er nå fullt klar til bruk.
   Grønne skudd sømløst passer inn i ethvert kosthold. De kan spises som et eget måltid eller lagt til salater, legge dem frokostblanding og smørbrød. En av de mest populære oppskriftene erobre din smak og enkel implementering - en salat med 200 gram spiret grønne bokhvete korn knekkebrød og friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje og sitronsaft. Men hele spekteret av mulig bruk av bokhvete spirer mye mer. Det viktigste - ikke utsette dem for ekstrem varme og unngå noen vanlige feil under spiring av korn.
   Hemmeligheter deilig grønn bokhvete
   Feil forberedt og / eller spiret bokhvete kommer ikke velsmakende, og det hindrer verds sine fordeler. Vanligvis er det glatt og hvis "snørret" gjennom slim plakett. Skade slike spirer er ubrukelig, men de smaker ingen som kunne være. Hvis ditt første forsøk på å spire grønt bokhvete er ført til dette resultatet, kan du gjør en feil i en av disse sakene:
   Du har brukt for mye vann. Når korn absorbere fuktighet og du vasker dem igjen, ikke fylle vann i en bolle med bokhvete spiring.
   Du forlot for lenge bokhvete. Den første fasen av avslapnings kjerner skal ikke overstige 15 timer, og det er nødvendig å kontrollere spiring opptreden av bakterier.
   Du er ikke blandet bokhvete. Frøplanter trenger oksygen, så i løpet av sin spiring trenger minst et par ganger for å bytte de nedre og øvre lagene.
   Grønn bokhvete, spiret i samsvar med alle nyansene, har en behagelig smak og beriker en annen rett. Det sømløst oppbevares i kjøleskap uten å miste sin vitalitet. Dra nytte av den ekstraordinære vanlig del av kostholdet, og snart merke som kommer energi, bedre humør og styrker immunforsvaret. Disse bemerkelsesverdige egenskapene til grønn bokhvete kjente naturlig mat fans - og nå kan du også blant dem. Vi ønsker deg helse og bon appetit!  
Яндекс.Метрика