Hvordan å tørke etter vask dunjakke?
 Hvem av oss har ikke opplevd et problem når du vasker klær etter å ha mistet sin attraktivt utseende. En favoritt kjole dekket med motbydelig "katyshkami" jakke perekoshuye diagonalt og hendelser kan trekke selv på yngre søster. Og det er halve trøbbel! Men når det kommer til de virkelig dyre ting - fra klær du har på deg mer enn én sesong, så ganske irriterende!
 For eksempel, ned jakke. Siden det må behandles forsiktig. Vask disse produktene bør kun bruker delikat vaskemiddel, ved hjelp av spesiell programvare maskin. Ikke suge! Ikke bruk varmt vann til 30 grader! Ellers vil det være problemer! Du kan ikke vidipraty ikke bare forurensning, men denne kvaliteten tørre klær.
 Så, tross alt, til en dunjakke tørke etter vask? Fremfor alt, holder seg til "teknologi" og gjøre ting konsekvent. Da ting og etter den tiende vask vil se så god som ny! Husk, det er pakket full av fjær og dun, og krever derfor spesiell tørkemetode.
 Å forstå teknikken for "tørr", husker den gamle tyske historien om Mrs. snøstorm at millioner av ganger for å bli vist en rekke TV-kanaler! Det er bestemor, som bor på bunnen av brønnen, og tvinger de uheldige jentene skyte ned en snødekket fjærmadrass. Og da det snødde på jorden, men det er poesi, men poenget er klart. Dunjakker vil "skyte ned". Dessuten er kvaliteten av produktet under den mer intense og lenger å slå ned på våt.
 Fremgangsmåten for tørking av produkter fra nedre først å "fylle" lang nok. Hvordan bør tørke dunjakke kan bare dag to, ikke mindre! Og du bør starte så snart ting kom ut av vaskemaskinen. For tørking, kan du bruke håndklær og tepper. Bare plassere dem dunjakke, det vil aldri tørke ut, men vil muggen. Du kan ikke være for våt produkt og komprimere.
 Du trenger konstant luftsirkulasjon, så henge på kleshengere dunjakke i hagen eller på balkongen. Og av og til knivstikking ham til å banke hlopalkoy tepper. "Prohlopыvayte" alle detaljene - de ermer, krage, hyller og skjørt. Flere ganger gut-wrenching ting inni seg og fortsette å slå ut av det.
 Hvis dunjakke sydd små celler eller strimler, bør du prøve rasterebyt fingre inne hver celle klumper. Rist produktet godt å ikke dannet brystene igjen. Det er umulig å tørke dunjakke minst to dager, men forsinke "denne tingen" er ikke nødvendig. To dager - ikke mer! Hvis det er vått og vasket rå ting, men ønsker ikke å tørke, deretter plassere nær en varmekilde - for eksempel radiator.
 Litt ned etter tørking krever stryking. Da stoffet, som er fremstilt som kreves eller vidparyuvaty eller jern varmt jern ved en temperatur på 110 grader.
 Hvis du har fulgt alle regler, deretter vaske dunjakke vil være vanlig, ikke føre til at produktet ned-fjær fyllinger skade. Og dunjakke vil vare veldig lenge, gjenværende nesten ny og selvfølgelig, vakkert.  
Hvordan å strekke ull tingen?
 Ull ting alltid veldig populære på grunn av deres naturlighet, noskosti, bekvemmelighet og funksjonalitet. Men de krever litt omsorg og stor forsiktighet i sin vasking, tørking og stryking. Husk at når vaskes i varmt vann Ull lar betydelig svinn og kan bli redusert i flere størrelser, blir uegnet for ytterligere slitasje. Dessuten blir produktet utsatt for krymping av ull er sterkere, jo mer det inneholder naturlige fibre.
 Til Ull ting lenge beholdt sitt opprinnelige utseende og sin ytelse på sine kjøpere bør nøye undersøke instruksjonene for omsorg for henne, som vanligvis finnes på etiketten. Hvis imidlertid det seg slik at når du vasker ull favoritt ting forminsket og tapt form, ingen grunn til å fortvile. Du kan prøve å gå tilbake til sin tidligere form ved å følge disse tipsene:
 1.  Du kan prøve å suge ull ting i kaldt vann, deretter spredt ut på et håndkle til å tørke av og til strekke produktet i riktig retning.
   For utvidelser produkter ofte brukt løsning av hydrogenperoksyd, som er fremstilt med 10 liter kaldt vann og et par skjeer peroksyd. Denne løsningen er en god ting vypoliskuyut, mens du trekker den i en bestemt retning, og deretter la den i en halv time, deretter forsiktig klem og tørket som beskrevet ovenfor - spredt ut på et håndkle og strekker regelmessig.
   Fremstille en oppløsning av 5 liter vann ved romtemperatur: 3. l. salmiakk, 1 ss. l. noen cologne eller vodka og 1 ss. l. terpentin. Da hun satt ting du trenger for å sette i blandingen i ca en time, og skyll i kaldt vann. Som et resultat av disse manipulasjoner hår pom'yakshytsya og blir elastisk, og du kan prøve å gå tilbake til sin opprinnelige form.
   Akkurat nok til å påføre med en jern Steamers. Det som vi ønsker å returnere den opprinnelige størrelsen i et lite fotavtrykk vidparyuvaty temperatur ved å forsiktig trekke de riktige stedene. Du kan også dekke med en fuktig gasbind ting og hjerneslag, stretching.
   Noen ganger, for å strekke ull ting det våte i vannet og satt til tørk på egen hånd. Kanskje du trenger et produkt som bortskjemte prøver å slå sin tidligere form slik, men sier at dette er en effektiv måte å spare ting fikk.
   Hvis du ønsker å strekke, for eksempel bare en hylse ullgenser, så de trenger å suge og holde skuld genser, med en kraft som trekker ermet, og deretter henge til tørk på hengeren produkt.
   En annen enkel og effektiv måte - er å gå til renseri, som er mer effektive verktøy og teknologier for behandling av disse produktene.

   Og likevel - problemet er alltid lettere å forebygge enn å bekjempe den. Husk skikkelig vask, tørking og stryking ull ting - de grunnleggende betingelsene for en lang og vakkert liv. Prøver så alltid å vaske ull ting hendene i lunkent eller kaldt vann, bruk av spesielle vaskemidler og luftkondisjonering. Ikke utsett produktet når du vasker ull i ekstreme temperaturer, da dette vil uunngåelig føre til sin sterke krymping. Prosessen med å vaske, prøv å holde fast, og til slutt skyller ull produkt i kaldt vann med en spiseskje med eddik å konsolidere ullfibrene.
   Kjøpe ull produktet, ikke glem om muligheten av ull til sterk svinn, og hvis du er sikker på at ting ikke inneholder en høy andel av ull (50%), deretter kjøpe klær til å være større enn deres vanlige at etter vask trenger du ikke å bruke tips fra denne artikkelen.  
Hvordan du gjør en fonetisk analyse av ord?
 Fonetisk analyse av ord som inngår i skolens læreplan. Denne type analyse er ofte et problem fordi det i dette tilfelle ikke lære teori og vet hele tiden. Det er nødvendig å utvikle fonetisk og fonemisk hørsel. Du må utføre regelmessig praktiske oppgaver, og snakke ord høyt. I høyere utdanning fonetisk analyse også betale mye oppmerksomhet. Han utførte i studiet av fonetikk kurs i moderne russisk. Studenter av filologi få mest mulig detaljert analyse av fonetiske ord, bruker flere ord og symboler i analysen. Men generelt parsing Reglene er de samme for alle, med unntak av noen tillegg.
 Det grunnleggende prinsippet om fonetisk analyse av tale
Hovedproblemet som oppstår når parsing fonetiske ord: virkningen av brev forme ord. Det er vanskelig å abstrahere fra brevskriving og må ikke forveksles med lyden av bokstavene.
Hovedprinsippet i fonetisk analyse - alt for å sette fokus på lyden av ordet. Det er behov for å legge til transkripsjon slik at det var så nær til lyden. Et par enkle tips vil bidra til å zatranskrybyrovat ord.
 1.  Pass på å si høyt flere ganger, tenk om særegenheter i sin tid
  Rekord i transkripsjon ord som du hører det.
  Ikke gjør en korrekt transkripsjon hvis ordet var som hans Letter notasjon. Lyden av "s" etter "g" og "w" utseende "hennes" stave brudd bør ikke være årsaker til endringer: transkripsjon av talen ikke oppfyller reglene kjent for oss.
  Etter opptak kan du prøve å uttale ordet igjen, sier hver lyd separat. Så vil du sikkert gjøre noen ytterligere justeringer.
  Hvis noen høres tvilsom, velge ett alternativ, eller ta opp begge deler. Ofte kan du transkribere ord annerledes, fordi det gir mulighet for en alternativ uttale. Noen lyder er en mellomting mellom de to alternativene.
  Til fonetisk analyse av ord riktig, er det viktig å nøyaktig zatranskrybyrovat det ved hjelp anbefalinger.
  De karakteristiske lyden av fonetisk analyse
  Gjør fonetisk analyse av ord som kreves for å karakterisere hver innspilt i lyd transkripsjon. Alle lyder er delt inn vokaler og konsonanter. Vokaler kan bli fremskyndet og bezudarnыmy. Beskrive konsonanter, angi følgende symptomer i denne rekkefølgen:
  ustemt / uttrykt;
  paritet / odde paritet;
  hardhet / mykhet.
  Du må utforske de stemmeløse og ustemte konsonanter, alltid vanskelig og alltid myke konsonanter, og vier spesiell oppmerksomhet til Odd konsonanter. Bedre å ha en spesiell attraksjon, som vil liste alle stillinger konsonanter:
  selv stemt, b, c, d, e, g, fra;
  uttrykt rart: henne, l, m, p, n;
  døve selv, n, p, r, t, w, s;
  døv rart, x, c, h, u;
  bare vanskelig, w, w, c;
  bare myk, th, ch 'u'.
  Piktogram mykhet - apostrof. Vi må huske at "th" myk spiss er ikke nødvendig.
  Gjør fonetisk analyse av ord bør alltid vurdere at vokalene "e", "f", "S" og "I" ikke eksisterer. Prøv å uttale dem - du vil se at dette diftong "th" og under "e", "o", "y" og "a".
  Når transkrybyrovanyy bokstaver med to lydmuligheter.
  1.  Etter konsonant bokstaven "e", "f", "S", "I" lyder tilsvare "e", "o", "y", "a". De myke konsonant, stående foran (med unntak for de som alltid er solid). Vi må huske på at i lånte ord konsonant før "e" kan også være vanskelig. Før du markerer start og myke lydegenskaper, er det nødvendig å lytte til lyden av ordet, og om nødvendig henvise til i ordlisten.
   Etter høyt, myk og hard tegn på begynnelsen av ord, bokstaver faller i to transkripsjon lyd: høyt festet til "henne" stå foran ham.
   Sound "og" kan oppstå hvor det ikke er i vanlig skrift som i de foregående eksempler. Dette er på grunn av den historiske utviklingen av språket og dets endringer i løpet beskriver historien om den russiske språket fakultetet. Den vanligste fenomenet observert i de possessive adjektiver som svarer på spørsmål som har? :
   hund [sabach'yy]
   fox [l'ys'yy]
   Nøye lytte til lyden av ordet, sier det høyt: da vil du sikkert finne det høres "og" hvis det er.
    Fonetiske Prosesser
   I analysen av ord som fonetisk enhet, må du vite at det finnes fonetiske prosesser. På skolen studerer fire grunnleggende fonetisk prosess.
   1.  Stunning konsonanter i slutten av et ord. Stemte konsonanter er stemmeløse vises på transkrybyrovanyy ord og karakteristisk lyd. Mushroom [influensa].
    Oppmykning av harde konsonanter før myk. Det er viktig å huske at klimatiltak er ikke alltid. De fleste er av en mild, c, d, t, n. Her [z'd'эs '].
    Assimilering (assimilering) uttrykte konsonanter før stemmeløse. Kaller ohlushayutsya. Svamper [hupk'y].
    Assimilering ustemte konsonanter før uttrykt. Døv ozvonchayutsya. Beat [zb'yt '].
    I høy skoleklasser med spesialisert språk bias, og Fakultet for å studere fenomenet overnatting, Dissimilasjon og reduksjon. De trenger å lære, godt de navigerer søkere. Hvis innkvartering er et delvis tilpasning leddstreket vokaler og konsonanter som er tett: begynnelsen av vokalledd tilpasser seg til slutten av den tidligere artikulering av lyd, tidlig ledd ytterligere lyd. Dissimilasjon - raspodoblenye det høres ut. I prosessen med reduksjon svekker artikulasjon av en vokallyd og endre lyden. Reduksjonen kan være kvantitative (redusert strømforbruk lyd, lengdegrad, klang gjenstår, høyt og utsatt) og kvalitet (klangegenskaper er tapt lyd, pleier vokalene e, a, o).
     Algoritme fonetisk analyse av tale
    Fonetisk analyse av talen skal gjennomføres strengt i samsvar med en gitt algoritme. På skolen ordet som en fonetisk enhet bør analyseres på følgende måte:
    1.  Først, skriv ned ordet.
     Si det og lytte til lyden.
     Deretter i parentes skrive ord transkripsjon, som reflekterer all tilgjengelig, og det lyder som indikerer dash slohodelenye.
     Skriv hvor mange stavelser i et ord, stavelse som er sjokk.
     Skriv ned alle bokstavene kolonne i ord, og med de riktige bokstavene i parentes angir lyder.
     Beskrive hver lyd, og starter med betegnelsen vokal eller konsonant det.
     Vokaler og konsonanter karakteriseres på forskjellige måter:
     i vokaler må angi om de er sjokk;
     villig til å gå inn stemmeløse / stemt, paritet / odde, bringe Dobler lyd, sjekk hardhet / mykhet og paritet under dette tegnet, skrive et par hard eller myk.
     Bringe i kolonner med bokstaver og lyder horisontal linje, liste antall bokstaver og lyder, skriv det.
     Studenter av filologi gi en mer detaljert beskrivelse høres. Vokaler er delt av rader (fremre, midtre, rygg) og utvinning (øvre, midtre lavere), samt labialized og nelabyalyzovannыe. Konsonant annen måte av utdanning, som involverer stemme. Det er høyt og resonans, leppe og språklige konsonanter, som igjen brytes ned til flere grupper.
     Fonetisk analyse av tale krever utvikling av hørselen og fonetisk kunnskap om de viktigste kjennetegnene på lydene. Ganske til prinsippet parsing algoritme og stokk for å utføre den riktig.  
Яндекс.Метрика