Hvordan å tørke sopp i mikrobølgeovnen?
 Vi lever i en fantastisk tid da tradisjonelle klassene er kombinert med ny teknologi. Tross alt, ikke svekkes på sin bakgrunn, og bare bekrefter deres varige relevans! Siden vi diskuterer på nettforum syltetøy oppskrifter arvet fra hennes oldemor, publisere på sosiale bilde nettverk rapport om en vellykket fiske har bokstavelig talt ikke kan forestille seg livet uten å lese klassisk litteratur på skjermen e-bok. Som et ektefødt barn av faktisk tid, ønsker vi ikke å forlate dokumentert erfaring alders avleggs metoder, tilpasset moderne evner. Som et resultat, ulver og matet og saue mål. Det er dine favorittoppskrifter raskt og enkelt implementeres av de beste ressursene.
Få minst så lenge prosessen med tørking sopp. Melde deg ut av det - og deretter forlate soppsuppe, nærende grøt og kryddersauser. Og du kan ikke gi opp, og for å forenkle og fremskynde tørking, bruker mikrobølgeovn. Men eksperter sier at i ovnen, la alene utendørs sluttproduktet er litt pahuchishe. Men det er et spørsmål om prioriteringer. Spesielt at bit - konsept betinget og usikker. Så hvis det er viktig å spare tid, mikrobølgeovn perfekt takle oppgaven, og sopp prosushatsya raskt og effektivt.
 Teknologi i mikrobølgeovn tørking sopp
Før tørket sopp i mikrobølgeovnen, eksponerer dem nærmere undersøkelse. Velg sterke og helt fersk frukt, uten sprekker, råte og ormer, parasitter, alle andre angrer ikke kaste. Tørr klut rester av jord, barnåler, mose og andre "gaver av naturen" forsiktig ut. Prøv å tørke alle skitt tett som mulig for å ikke trenger å vaske sopp. Vasking fremmer rask bruning av frukt og kompliserer deres tørking.
I kulinariske miljøet er det en generell regel for valg varianter av sopp: egnet for tørking av alle typer rør og pungdyr spiselig sopp, mens tørr plate ønskelig. Dette er den andre eiendommen for å få en bitter smak i tap av fuktighet. Unntak fra denne regelen er sopp og sopp som bærer ingen tørkeproblemer og uønskede "bivirkninger".
Hvis tiden tillater det, før du faktisk i mikrobølgeovn tørking sopp gir litt visne i solen. For å gjøre dette, de trenger å bli tredd på hyssing eller tråd alvorlig, forlater gapet mellom de organer (ikke tillater å møte hverandre) og henge ut i frisk luft. Takket være denne preconditioning tørking vil skje gradvis i best innvirkning på resultatet. Dette trinnet er ønskelig, men ikke obligatorisk. Du kan hoppe over det eller umiddelbart etter tørking fortsette å tørke:
 1.  Rene, friske eller provyalennыe sopp skåret i stykker om det samme. Vanligvis lokket skåret i båter, og ben - tykke skiver ca 2 cm. Dette gjelder i hovedsak slicing sopp, steinsopp og podosynovykam. Hvis du kommer til å bli tørket kantareller sopp og smør - det er fornuftig å la bare hetten. Vel, linjer og rynker bedre ikke å klippe og tørke helt.
  Preparerte skiver av sopp jevnt lå på en flat plate eller glass skuffen mikrobølgeovn. Når strømmen 100-180 watt slå den på i 20 minutter.
  Etter automatisk avslåing, fjerne mikrobølgeovn retter med sopp, drenere væske slippes (ellers vil ikke tørke soppen og stek) og døren ovnen i 5 minutter, la åpne for ventilasjon. Denne tørkeprosessen slutter ikke der - tvert imot, det er i full gang.
  Gjenta forrige 20-minutters syklus av mikrobølgeovn og lufting flere ganger. Antall repetisjoner er avhengig av type, størrelse og tykkelsen av skivene.
  Klar sopp definere følgende kriterier: de synes å se tørr, men beholde en viss fleksibilitet, bøye, men ikke bryte umiddelbart, men bare med en liten innsats. Ved å nå denne tilstanden kan vurderes kvalitativt prosushennыmy sopp.
  Hvis biter av sopp ikke bøye og bryte med et smell på en gang eller smuldre - det betyr at du peresushyly dem. Bruk dem som separate komponenter av kulinariske retter er usannsynlig, men du kan fortsatt spare et produkt å ha forberedt det med sjampinjong saus. For dette overdried hogge sopp pulver (bruk en kaffekvern). Denne soppen mel kan blandes med tørre krydder eller salt. Det holder utmerket naturlig aroma og overfører den til retter hvis du legger disse krydder i noen minutter til de er møre.
  Tørket sopp for en lang tid, kanskje år, holdt sin naturlige smak, hvis du følger de riktige lagringsforhold. Ellers stykket lett absorbere fuktighet fra luften, vidvolozhuyutsya og forringes. Alt dette tyder på at lagring av tørket sopp ønskelig å velge et tørt sted med god ventilasjon. Pakke sine beste i glassbeholdere eller pakker passerer vann.
  I tillegg til høy kapasitet for absorpsjon, tørking sopp absorbere noen lukt. Pass på at ved siden av dem ble funnet ikke lenge andre produkter rik aroma.
   Mangler i mikrobølgeovn tørking sopp
  Til tross for de åpenbare fordelene med mikrobølgeovn har sine ulemper når det gjelder å bruke det for tørking sopp. Først, for å få en kvalitet, ikke rå og ikke overtørket produktet krever en viss ferdighet. Den kommer med erfaring, men være forberedt på at den første gruppen av blanks kan bli skadet.
  Imidlertid kan du vurdere en annen ulempe mikrobølgeovn tørking sopp: Varigheten av prosessen. Mest mikrohvylovok utvisket stor kapasitet. Det er, ifølge teknologi legge et lag av sopp, vil du tilbringe mye tid til å begynne å lage mat for å få det endelige resultatet. Gitt flere sykluser med tørking, blir prosessen ganske meditativt, for ikke å si kjedelig.
  Men dette betyr ikke avlede oppmerksomheten fra fortjeneste av tørket sopp selv. Fordi, etter å ha brukt litt tid og tålmodighet, vil du bli rik, smakfull, næringsrik krydder for sine kulinariske eksperimenter. Videre tørket sopp beholde alle de nyttige egenskapene til fersk frukt, noe som gjør dem forskjellig smak og lukt. Deres vekt er redusert med omtrent 10 ganger, og næringsverdi, er de samme faktor konsentrert. Ekorn i tørket sopp er lagret mer enn salt, syltet, hermetisert og generelt annen måte. De er fortsatt lengre og lettere å ta opp lite plass. Generelt, solide fordeler som du kan prøve å gå til den "stille jakten" og zagotavlivaya dette byttedyr i vinter.  
Hvordan å tyde blod?
 Verdien av alle medisinske teknologier kan ikke understrekes nok, men spesielt viktig har alltid vært og vil bli bedre diagnostiske teknikker. Det er avhengig av rettidig anerkjennelse nøyaktigheten av diagnose og foreskrevet behandling nøyaktighet. Derfor diagnostikk uten overdrivelse avgjør suksessen til oppgangen. Og at blodet i mange tilfeller gir best bilde, slik at medic samle nøyaktig historie. Etter å ha mottatt resultatene, bestemmer spesialist pasientens tilstand og diagnostisere. Men pasienten i form av en lang liste over "krypterte" parametere er ofte redd for manglende evne til selvstendig forstå de inneholder informasjon. Ikke få panikk, stole på fagfolk. Men hvis du absolutt ikke kan vente med å dechiffrere deres eget blod - vi vil hjelpe deg å gjøre det.
 Hva er en blodprøve
Blodprøve - de vanligste medisinske tester. Den tillater tidlig nok til å identifisere slike alvorlige funksjonsforstyrrelser i kroppen som vaskulær sykdom, forskjellige inflammatoriske prosesser, den resulterende anemi, tilsynekomst av tumorer og til og med stråling.
I mange tilfeller blir blodet tildelt dersom de andre testene hadde tilfredsstillende resultater. Da blodprøve er gjennomført for å fastslå den sanne årsakene feber, vedvarende svakhet, plutselig svimmelhet eller besvimelse.
 Hvordan er blod
Studiet av blod - en av de mest vanlige i dag analyser av som er justert, og krever ikke omfattende opplæring. Men avhengig av symptomene, bør pasientene overholde visse regler.
Hvordan å tyde blod?
 Spesielt er det blodprøve anbefalt å ta i morgen og på tom mage. Og avhengig av formålet med diagnosen varierer, og tiden mellom blodprøvetaking og forrige måltid. Derfor, for fullstendig blodtelling heller ikke spise for 3 timer, hormonelle tester - 4-5 timer, og for å bestemme nivået av kolesterol har tidligere sulte i minst 12 timer. Du kan drikke rent vann, men juice, te eller kaffe. Selvfølgelig, ingen alkohol! Røyking og medisiner før du gir blod også forbudt. Og i alle fall planer om å blod, før undersøkelsen gi opp stekt, fet, røkt overdrevent skarpe og salte retter. Slike framsyn garantere nøyaktigheten av resultatene fra undersøkelsen og redde deg fra risikoen for re-testing.
Studiet av blod - prosessen er så kompleks og lunefull, det er bedre å ikke gi blod etter prosedyrer som kan påvirke dets komponenter. Disse prosessene er primært massasje, fysio - og refleksologi, røntgen, ultralyd og til og med flott trening. Og i blodet hos kvinner generelt varierer avhengig av fasen av menstruasjonssyklusen, noe som gjør testing for hormoner ikke er mulig hver dag.
Har blod tatt fra en blodåre i venstre hånd eller fingre i kapillær. Huden på dette punktet, selvfølgelig, må være ren og tørr. Sin alkoholserviett og stikk med en steril skalpell eller en spesiell engangsnål. Alt dette skjer svært raskt og vanligvis forårsaker nesten ingen symptomer. Etter prøvetaking den nødvendige mengden av blod til stikkstedet og festet tett stykke av bomull for å stoppe blødningen.
Umiddelbart etter blodprøvetaking, finne muligheten til å slappe av og sitte stille i noen minutter. Med svakhet, svimmelhet bedre ligge ned. Ikke kjør, eller løfte og fjerne alvorlighetsgraden av sports trening. Normalt kroppen raskt overført til takle stress, spesielt blodtap på tidspunktet analysen er ubetydelig.
 Forklaring av blod
Fullstendig blodtelling - er en kompleks multi studier, inkludert biokjemiske, immunologiske, hormonelle og serologisk analyse. Samlet utgjør disse testene viser de statlige parametre som:
 1.  Nivået av hemoglobin
  Antall røde blodceller
  Platetall
  Senkning
  Forholdet mellom volumet av røde blodceller og plasma (hematokrit)
  Antall leukocytter
  Innholds lymfocytter
  Noen andre parametere av interesse lege i konkrete saker
  La oss se på hver av disse punktene for å forstå hvordan blodprøve for å vurdere tilstanden i kroppen.
  1.  Hemoglobin (Kontakt merket HGB eller Hb, normale nivåer - 120-140 g / l) - blodprotein, gjennom hvilken de indre organer forsynes med oksygen. Sitt overskudd som mangel på nevnte brudd konsentrasjon av røde blodceller (og under). I tillegg til økningen i hemoglobin enn normalt indikerer dehydrering, overdreven trening, blodpropp, lavere - om anemi.
    Antall røde blodceller (Betegnet med forkortelsen RBC, dvs. «røde blodlegemer», antall røde blodceller, og normalt er omtrent 4,3 til 6,2 x 10 12 grader / l). Om performance "going wild" over et visst nivå, kan vi snakke om risikoen for trombose, dvs. liming av røde blodlegemer i klumper og plugge de vaskulære lumen. Redusere antall røde blodlegemer - en blødning eller anemi er den samme, dvs. oksygenmangel av vev og organer. Generelt er det funnet i de røde blodlegemer som er angitt ovenfor protein hemoglobin, som transporterer oksygen fra lungene til alle andre organsystemer implementert av disse blodkomponenter.
    Platetall (Forkortet som indikert PLT -, dvs. aplatelets - plater, normal hastighet på 180-320 x 109 / L) - antall blod "plater" er direkte involvert i dannelsen av en blodpropp. Riktige mengder av disse elementene stopper blodtap for eventuelle skader på fartøyet vegger, fra store til små skrape sår. Den øker med blodsykdommer, inflammasjon, etter fjerning av milten. Redusere antall blodplater antyder forstyrrelser i benmargen, aktivering av immunsystemet, levercirrhose, true blodpropp.
   Hvordan å tyde blod?

    Senkning (SR, SR, 10 eller 15 mm / h, for henholdsvis menn og kvinner) - er avhengig av viskositeten av blod, mengden og kvaliteten av protein i den. Reduserer sjelden på grunn av "vekting" og den faktiske andel av røde blodceller, og økt som et resultat av betennelse, tumorer, infeksjon, anemi. Akselerasjon av sedimentering kan rapportere på begynnelsen av svangerskapet.
    Hematokrit (HCT, normal tilstand av 39-49% og 35 - 45% for menn og kvinner henholdsvis). Relative volum av røde blodceller i blodmassen. For eksempel, hvis blod man består av røde blodceller med mer enn 49%, kan det tyde på dehydrering eller annen årsak skytende røde blodceller. Mindre enn 35% av de røde blodcellene derimot, betyr "fortynning" blodet og den påfølgende anemi.
    Leukocytter (Whitebloodcellcountyly WBC, normalt 40-90 x 10 grader på 9 / l). Hvite blodceller som påvirker motstand mot virus, bakterier og annen utenlandsk aggresjon. Utbyttet av røde tall, men langt overgår dem i størrelse. Antallet hvite blodceller kan reduseres under påvirkning av narkotika, og øker når legemet bekjempe bakteriell infeksjon.
    Lymfocytter (LYMyly prosentandel av blod LY%, bør være om LYM # 12 - 30h109 / l, LY% 25-40%).Raznovydnost hvite blodceller, leukocytter på samme måte som er ansvarlige for resistens av organismen av bakterielle og virale infeksjoner. Bestemmes av to varianter indikatorer. Den første antall lymfocytter i blodet er presentert som absolutte tall, og viser hvor mye av lymfocytter ble funnet i analysen. Ellers kan du vurdere cellene i form av prosentandel, dvs. beregne hvor stor andel av de totale lymfocytt hvite blodlegemer. I begge tilfeller hjelper det økte antallet lymfocytter oppdaget ved infeksjoner og diagnostisere viral hepatitt, influensa, røde hunder, toksoplasmose, etc..d. og alvorlige kroniske sykdommer slik som AIDS og nyresvikt forårsaker en reduksjon i antall lymfocytter i blodet. Tilsvarende produksjon av lymfocytt dominerende effekter har steroider og andre medikamenter som demper immunsystemet.
    Farge indeks (CPU) som analyseres i generelle og spesifikke tilfeller blodprøver, definert parametere som den gjennomsnittlige størrelsen på en erytrocytt (MCV, 80-100 femtolytrov) og deres distribusjons bredde (RDWc, 115-145%). Ofte beregnet hemoglobin: gjennomsnittlig innhold (MCH, 26 - 34 pykohramma) og gjennomsnittlig konsentrasjon (ICSU, 30-370 g / l). Disse tallene avslører anoksi, det er for lite utveksling av stoffer mellom luftveiene og sirkulasjonssystemet. Noen tester kan avgjøre statusen til noen blodceller som basofile celler, monocytter, eosinofile, og tilstedeværelsen av såkalte «forløpere» (MID, 02-08 x 109 / l og MXD% 5-10%). Faktisk er disse elementene har leukocytter, dvs. endringer i antall og / eller prosentandel, uansett, forklare reduksjonen av de beskyttende egenskapene til kroppen. For eksempel, bare ta det første monocytter blåse "når angripe virus, og at de bestemmer kvaliteten og hastigheten på immunresponsen.
    Uavhengig tolkning av resultatene
   Merk at tolke resultatene av analysen selv, langt mindre vilkårlig foreskrive en behandling - er strengt forbudt. Generelt sett bør alle data innhentet fra diagnose ikke falle i noen andre hvis hender unntatt hendene på en kvalifisert lege. Men hvis de besatt slik interessert person som er enten pasienten eller folk nær ham, ikke glem at alle de ovennevnte informasjon er beskrevet bare som generell informasjon for pedagogiske formål. Med deres hjelp, kan du utvide dine horisonter, men i alle fall ikke søke dem ut i praksis. Vær edru, være årvåken og være sunn.  
Яндекс.Метрика