Lagring av mat

 Hva er de nødvendige betingelser for oppbevaring av mat.

 Vilkår for matvarer


 Innhold:
 - Varigheten av matvaren
 - Hvordan du oppbevarer hermetisert
 - Hvordan lagre tørre matvarer
 - Hvordan du oppbevarer tilberedte måltider
 Måten maten er lagret, er avhengig av deres kvalitet og smak. I dag har alle hjem et kjøleskap, som tillater oss å lagre mat, noe som sparer vår tid og energi.
 Det må imidlertid følge reglene kjøleskap fordi det lagret feil mat kan være en smittekilde. Disse inkluderer meieriprodukter, frukt og grønnsaker uvasket, skitne flasker mineralvann.
 Det er derfor de produktene vi satt i lagring i kjøleskapet ren. De må utarbeide en lukket beholder og plastposer.
 Rå matvarer og ferdigretter bør lagres separat. Dette er den viktigste betingelsen for hygiene.
 Holdbarheten av produkter avhenger av sesongen. For eksempel kan kjøttdeig om sommeren være lagret ikke mer enn 6-7 timer. Når det vyynyate fra kjøleskapet, bør det umiddelbart forberede. Tilsett kjøttdeig brus
 bør ikke være, da det vil skape gunstige forhold for oppdrett av bakterier. Retter med kjøttdeig bør være forberedt på bare én gang og ikke la dem varme selv for et par timer.
 Rått kjøtt bør oppbevares i fryseren, legg den i en pose eller innpakket i bakepapir. Hans distribuere forsyninger slik at hver pakke har vært en servering, samtidig som lunsj i 1-2 dager trenger ikke å tine hele bestanden. Selvfølgelig kan annet kjøtt fryses igjen, men to ganger frosset produkt taper mye av næringsstoffer. Å tine kjøtt, bør den fjernes fra pakken, satt i en emalje bolle, dekk og plass på nederste hylle i kjøleskapet. Deretter kjøtt er frisk og mister næringsstoffer.
 Hvis du raskt vil tine kjøtt, fjernes den fra kjøleskapet.
 Hold meieriprodukter kan bare være på en hylle i kjøleskapet som full frysing betydelig redusert sin smak og næringsstoffer går tapt. Ost og smør som er lagret i en ugjennomsiktig beholder på den midterste hylle. Pølser, pølser og røkt kjøtt bør være på øverste hylle i kjøleskapet. Varigheten av lagring, avhenger av hvordan du gjør dem. Kokt pølse, skinke, pølser bør oppbevares ved 0-8 ° C. Pølse og kokte - røkt pølse kan oppbevares ved en temperatur under 20 ° C opp til 3 dager. Kjøleskapet bør lagre opp til 10 dager. Den samme lagringsfristen røykte pølser, skinke, rundstykker. Sommer pølse kan lagres i et tørt og kjølig sted på ubestemt tid. Når pølsen var fremdeles formen, bør det tørkes med en klut fuktet med 20% oppløsning av natriumklorid eller 3% oppløsning av eddiksyre.
 Åpne hermetikk kan ikke holdes i en metallbeholder, må de oversettes til et glass eller emalje bolle med lokk og lagre opptil 48 timer.

 Varigheten av lagring av noen av produktene
 Produktnavn


 Lagringstiden Ost, smør, margarin


 7 dager Rømme


 3 dager Ground (kjøtt, fisk)


 06:00 Koteletter


 24 timer Kokt kjøtt


 36 timer Fisk


 24 timer Kjøtt eller fisk gelé


 12:00 Stekt fisk


 48 timer Hakket Sild, lime, lime


 24 timer Salater og vinaigrettes


 12:00 Kokt pølse


 48 timer Liverwurst


 12:00


 En annen måte å holde smør frisk for 3 dager - pakk den i en klut dyppet i eddik. Våt klut bør være så den tørker.
 Tørket ost er myk, fyll den hvis yoghurt og la for en dag.
 Kefir, yoghurt og juice er best oppbevares i en glassbeholder.
 Til melk ikke er bortskjemt før satt i kjøleskapet, bør det koke og kjølig.
 Ost bør holdes sette den i en plastpose eller innpakket i en fuktig klut - så er det tørt.
 Noen matvarer som honning, frokostblandinger, godteri, mel, kraftfôr, bedre holde ugjennomsiktig beholder, som de ikke kan tolerere sollys. Sollyset er dårlig for fett, oljer, meieriprodukter, frukt og grønnsaker - både fersk og tørket.
 De liker ikke sol kompotter og salater med løk og paprika. De bør lagres i kjøleskap eller i en lukket beholder i kjelleren.
 Hvetemel anbefales å inkludere lin poser på et tørt sted, og fra tid til annen for å sile.
 Maismel oppbevares på et tørt og kjølig sted. I varmt overopphetet det og mistet smaken og mugne mot fuktighet. Hvis maismel var en ubehagelig lukt, må den tørkes i solen, vysypavshy på papir.
 Semulegryn oppbevares tørt, tidvis airing det på papir.
 Brød best bevarte i et glass, emalje eller porselen retter under panseret. Fra hjelp mold et stykke rå potet eller salt. Du kan holde brød i plast, men ikke mer enn to dager.
 Kaffe, te og kakao lagret i forseglede esker slik at de ikke blir absorbert lukt.
 Før du setter frukt og grønnsaker i kjøleskapet, bør de være sikker på å vaske og tørke, da de kan være spor av kjemikalier og kunstgjødsel, sykdomsfremkallende mikrober, egg av innvollsparasitter.
 Sitron beste holdt i en forseglet krukke eller plastpose. Hvis zasoh sitron, kan du oppdatere sette i kaldt vann, du vil endre en -2 ganger om dagen.
 Freske agurker og reddiker vil bli frisk i 8-10 dager hvis lagre dem i en emaljert gryte med kaldt vann. Vannet bør skiftes hver 2-3 dager.
 Salat og blomkål anbefalt å holde i plastposer, sette det 2-3 stykker av raffinert sukker.
 Friske tomater og agurker ønskelig å holde i den nederste skuffen i kjøleskapet 5-7 dager.
 Hvis tomater er rike, så de må vaskes, tørkes, for å velge den mest solide og fjerne dem i kjøleskapet. Bortskjemt tomater bedre å la matlaging Guvec juice for borsjtsj, grønnsaksretter. Tomatjuice kan lagres opp til 1 -2 dager.
 Myke uberørte tomater anbefales å koke i litt vann, kjølig og rengjøre kjøleskapet. Før bruk bør de gni gjennom en sil og brukes til å lage borsjtsj, sauser.
 Gulrøtter, persille røtter og greener før satt i kjøleskap, vask med kaldt vann og legg i en plastpose. Greener forbli frisk i flere dager hvis de oppbevares tørt det i en lukket pan. Bedre dill og persille lagret i tørket form.
 Poteter, løk og hvitløk i en mørk, tørr godt ventilert. I lys av disse grønnsakene vokse. Uansett hvor det er lagret poteter, noen ganger det bør renses for å berøre og prosesser. Poteter, som er dårlig bevart, bør brukes først. Det samme gjelder for løken. Det er nødvendig å skille myke spiret løk fra solid kan lagres i lang tid.
 Et par hoder spiret løk kan bli satt i en krukke med vann for å få den grønne løk. Andre hoder må renses fra skall og råte, satt i en emalje eller glassfat og plass i kjøleskapet, der ikke holder mer enn en uke. På samme måte kan du lagre og hvitløk.
 Bete si holde ved romtemperatur på et tørt sted i opptil 10-14 dager. Men mens det kan vsohnuty og mister sin smak og næringsverdi.
 Modne vannmeloner, meloner og gresskar kan lagres i romtemperatur, men ikke mer enn 10 - 14 dager og forutsatt at huden ikke er skadet. Men melon på noen måte ødelegge raskere vannmelon.
 Frukt og bær ved romtemperatur forgjengelig. Bær sure etter 12-24 timer raskere enn andre mister pengene sine jordbær, bringebær og jordbær. Modne epler, pærer og appelsiner er i stand til å bli lagret i 3-4 dager ved romtemperatur dersom ingen skade på huden. Vask grønnsakene begynner å svekkes etter 6-12 timer.
 Til salt ikke blir våt, banken bør sette gasbind pose med stivelse som absorberer fuktighet.
 Tørst igjen bli frisk sennep hvis du helle i det litt eddik og sukker.
 Jam, som er lagret i en åpen krukke, ikke zaplisnyaviye hvis dryss sukker på øverste laget av en cm.
 Skrelte epler vil skifte farge hvis du utelater dem i kaldt saltet vann og tidligere.
 Squash bli frisk i 2-3 dager hvis de satt i saltet kaldt vann.


 Hvordan du oppbevarer hermetisert


 Hermetikk fabrikk produksjon, og hjem hermetisert matvarer i hermetisk forseglede krukker kan lagres i lang tid ved romtemperatur.
 Du kan ikke holde fisk i tropiske områder og nær varmeovner eller de skaffer seg en ubehagelig metallisk smak.
 Frukt beholder (syltetøy, sirup) i et varmt rom mørkere, endre farge. Vi kan ikke tillate iskaldt hermetisert, på grunn av hva deres smak verre, spesielt med tanke på grønnsaker og frukt beholder. Saus rozsharuyetsya, sirup og marinader pomutnishayut, fruktene blir smakløst. Syltetøy, kondensert melk og syltetøy er ikke anbefalt å lagres ved lav temperatur vil føre til deres sugaring.
 I tillegg lagring ved lave temperaturer fører til en økning i innholdet av beholdere av hermetikk, som innebærer å ekspandere bokser, hevelse og masker forskjell.
 Inneholder hermetisert nødvendig i tørr, spesielt med hensyn til nesterylyzovannыm hermetisert i tinn og glasskrukker - syltetøy. Denne fisken snack matvarer, for eksempel noen sild og marinert. Hold behov ved eller under 0 ° C.
 I den varme årstiden er det tillatt å holde mer enn 2-3 dager. Betingelser og vilkår for lagring preserbob gitt på etiketten eller lokket banker. Etter åpning av hermetikk ikke kan holdes lenge selv i kjøleskap. For eksempel, etter å ha åpnet bredden av kondensert melk for å holde det tar mindre enn 72 timer ved 0-8 ° C. Åpen hermetisert kjøtt kan være nedkjølt opptil 48 timer, skiftende i et glass eller porselen retter.

 Hvordan du lagrer tørre matvarer


 Frokostblandinger, pasta, mel, sukker og tørket frukt anta å holde i lang tid, hvis du følger noen regler for lagring. Tørrlast produkter bør oppbevares i et tørt ventilert område. Hvis fuktigheten i næringsmidler vil øke til 15%, vil dette ødelegge dem.
 Fukt matvarer kan uventilerte, kjellere og sterke svingninger i temperaturen. Tørre matvarer kan oppbevares i papirposer, lerret poser eller glass med lokk spesielle.
 For ikke forringet kvalitet tørr mat, ikke kjøpe dem for mye. Bedre jevne mellomrom oppdatere beholdningen da de senker. I tillegg bør disse produktene oppbevares der ingen utenlandske lukt, som de lett akseptere og holde dem.

 Hvordan du lagrer tilberedte måltider


 De fleste ferdigretter som supper, buljonger, hovedretter med kjøtt, fjærfe, fisk, dampede grønnsaker, sopp retter og kald (gelé, gelé), vinaigrettes, salater og kaker med krem, er forgjengelig.
 Kjøtt, fisk og sopp buljong og buljonger og jellied retter krydret med smør, rømme eller majonessalater - en stor grobunn for mikroorganismer. Disse rettene lagres vanligvis på midten hylle i kjøleskapet til + 4-6 ° c. Hvis disse matvarene venstre ved romtemperatur i et par timer, er det trygt å spise.
 Det må bli husket at de første og andre kurs kan oppbevares i kjøleskapet i 72 timer.
 Retter tilberedt for fremtiden, vanligvis varmet før servering. Ikke trenger å varme opp hele volumet, og så mye som du ønsker i øyeblikket, siden hver kokende delvis ødelagt vitaminer.
 Ikke gi måltider lager i store mengder. Gelé og flom måltider kan oppbevares i kjøleskap for ikke mer enn 12 timer, og kaker (hjemmelaget og kjøpt) butikk fra 6 til 72 timer, avhengig av kremen:
 - Med protein-pisket krem ​​eller frukt finish - 72 timer;
 - Med fløte - 36 timer;
 - Med vaniljesaus - 6 timer.
 Hvis du lagrer ferdigmat må strengt observere hygienekrav:
? lagringsplass til å holde ren;
? måltider inneholder bare ren beholder og emballasje;
? for å unngå kollisjon med produkter tilberedte måltider som spises uten videre behandling (pølse, ost, etc.), samt rå og halvfabrikata, uvaskede frukt og grønnsaker.  
Яндекс.Метрика