LeveeHvordan å motta gjester
Etikette gjestfrihet. Etikette for Girls

"Tenk, vitenskap! - Du sier. - Hvem vil være i stand til å ta hjem gjestene?! Ingenting komplisert om det der! Det viktigste - å mate og underholde dem, det er alt visdom! »
Du kan være trygg, det er ikke så lett! Vedta gjester hjemme, slik at du ønsker å besøke igjen - er en vitenskap.
Besøk gjester er planlagt og ikke planlagt.
Hvis du plutselig hoppet en liten venn, være sikker på at den ikke forvent deg til middag med flere retter.
Det er nok å underholde et glass brus eller en kopp kaffe.
Men hvis du invitere gjester til henne på noen feiring som en fødselsdag, vet hva de forventer av deg festlige godbiter. Men for å komme og besøke deg, de må først bli invitert.
Invitere gjester. Når og hvordan best å invitere en venn

De fleste gjestene er invitert i forbindelse med ferie.
Når du planlegger å invitere gjester, må vi først velge en dag. Velge det, tror ikke bare om seg selv, men også om gjestene.
Dette bør være en tid når det er praktisk å besøke deg. Mest besøk utnevnt til kilden. Men det skjer også at feiringen som en fødselsdag, som faller på en ukedag, og du ikke har mulighet til å utsette feiringen neste dag.
Da er det bedre å invitere gjester til ettermiddagen, noe som gir dem muligheten til å avgjøre i morgen alle problemene.
De forteller om den kommende ferien trenger minst tre dager før det.
For invitasjoner, er det mange måter. Du kan bare ringe og invitere dem alle på telefonen.
Du kan si det samme i person. Og du kan sende en invitasjon skriftlig. Skriftlige invitasjoner blir vanligvis sendt til en stor ferie som nyttår eller et bryllup, bursdag eller jubileum.
Sender det minst 4-6 dager, og ikke tidligere enn 2 uker. Hvis du sender en invitasjon rett før ferien, kan det skje at en person ikke kan komme til deg fordi den dagen har han planlagt at noen andre viktige saken.
Hvis invitasjonen er sendt noen dager til en fremtidig hendelse, vil folk ha tid til å distribuere sine saker i den grad at en dag han kommer på besøk.
Men ikke sende en invitasjon til å besøke et par uker før den kommende ferien, vil tiden passere så mye at han kan glemme.
Varsle skriftlig gjestene om den kommende hendelsen, må du velge riktig form for invitasjonen.
Vi tror vennene dine vil ha mer morsomme kortene laget selv enn offisielle kort kjøpt i butikken.
Hvordan å lage en tilsvarende invitasjon be fantasien.
For eksempel, hvis du inviterer til en piknik på plenen foran, kan de være i form av et glass eller cocktail paraplyer hvis Hvorfor roper sammen for å feire det nye året - i form av trær eller kjeks. Ideer kan settes og hvordan du voplotysh det avhenger av deg.
Hva du skal skrive i invitasjonen? Vi tilbyr et par eksempler, men du kan selvfølgelig lage tekst og sine egne:
"Kate! Jeg inviterer deg til å nevne meg og mine venner min bursdag. Kom på ... For 1 mars kl 18 h. Light ".
"Misha! Jeg ville bli veldig glad hvis du kommer til min bursdag skal feires på ... 1 mars 18h, Uniformen -. Kjole. Jeg venter. Light ".
"Peter Ya! Jeg inviterer deg til en ferie på (angi hvilke) skal holdes på ... For 1 mars kl 18 timer. Lys Vasiliev. "
"Bestemor! Jeg håper du ikke glemme at ditt barnebarn bursdag. Kan du komme til oss 1 mars kl 18 timer for å markere det. En hel, Light. "
Skriftlige invitasjoner kan levere for hånd eller send mail mann.
Muntlig kan bestilles pr telefon eller ved personlig fremmøte. Men sørg for å spesifisere det nøyaktige tidspunktet.
Det er ikke nok å si: "Kom til meg, de tjuende av ettermiddagen", ellers kan det skje at en gjest kommer i tre timer når du forbereder for festlig middag vil være i full gang, og den andre - åtte, og alle som var tilstede vil måtte vente.
Videre bør invitere gjester også si hvordan de skal være kledd. Vi tror vennene dine vil ikke føler meg veldig komfortabel på en galla arrangement i jeans og gensere når slitt hele niere.
Eller omvendt, hvis du planlegger en uformell fest med dans, iført en tredelt dress en blant ungdom i disco antrekket ville se latterlig og føle deg langt bedre.
Og alt dette med din skyld fordi, inviterer gjester til festen, du glemte å nevne kjolen.
Men så skjer at en av vennene avslo invitasjonen. Ikke bli fornærmet for det. Kanskje han har god grunn til å forlate festen, eller andre forhold utenfor hans tvang ham til å gi opp.
Når du sender en invitasjon, ikke bekymre deg for at du kan bli nektet. Tross alt, trenger du ikke provydytsya og kan ikke vite på forhånd vil komme til deg personlig besøk eller ikke. Ansvarsfraskrivelse kommer på besøk betyr ikke at denne personen er dårlig til å sette deg heller han bare ikke har mulighet til å besøke deg på denne dagen.
Men husk én regel: aldri invitert til å forestille seg en person som to ganger har nektet å komme tilbake til dine gjester.
Å nekte to ganger på rad du besøker, gjør mannen det klart at han ikke har noe ønske om å kommunisere med deg, og derfor du ikke bør pålegges.
Noen ganger i livet, og slik at du vet på forhånd at noen ikke kan komme til deg, men ikke kalle ham ubehagelig. Hvordan kan det ha seg? Vårt råd til deg: likevel fulgte invitasjonen, som de sier, er noe for deg - å invitere sin sak - å gi opp.
Selv om du virkelig ønsker å være en av dine venner kommer til å besøke deg, aldri formane dem til å akseptere invitasjonen, gi dem å avgjøre om de kan komme til deg eller ikke.
Noen ganger hender det at blant dine venner er to som selv forholder seg til deg som en venn, men man kan ikke stå hverandre. Bare et spørsmål, invitere dem inn i ferie?
Hvis du planlegger en stor mottakelse, hvor det vil være mange gjester kan enkelt invitere begge, av det store antallet besøkende finner enkelt et selskap og ignorere fienden.
Men hvis det er en liten fest der det vil være noen få folk til å invitere dem trenger ikke hele kvelden vil de krangle seg imellom eller bevisst ignorere hverandre, og dette vil ødelegge dere alle en ferie.
Men i noen situasjoner, alle av de ovennevnte forslag kan stå uten tilsyn.
Vi henviser til en fest, når unge mennesker rett og slett gå til samme sted for å slappe av og dans.
Så bare enige om at hver av dem kan komme som har lyst og tar med seg sin del av mat og drikke. Dette alternativ form av møtet der du som vertinne, vil du ikke å bekymre deg for behandling. Bare fra hva som brakte dine venner, er en buffet, som kan nærme seg noen og ta hva han likte.
Men for å organisere et slikt parti krever særskilt samtykke fra foreldrene, fordi ikke alle vil like den plutselige invasjonen stort antall ungdom, men hvis foreldrene er tillatt, er så alt fint.
Så, for å heve oss for å feire fødselsdagen, bør du:
1) invitere gjester ved å sende dem et kort eller rapportere tidig ferie muntlig;
2) sikre at alle gjestene til å føle seg komfortabel selv;
3) Sørg for å be foreldre. Plutselig er de imot, og plutselig vidminytsya fest?
Hvordan å sete gjester
Hvis tar imot gjester til henne, betyr det at du ønsker å behandle dem. Så sørg for å kjøre inn i problemet med å plassere dem ved bordet.
Hvordan å sette gjestene på bordet at ingen ble fornærmet? Invitere vennene dine bare, problemet er lett å løse, fordi alt du venner veier, og derfor spiller ingen rolle hvem sitter der.
Men hvis du har noen eksklusive feiring, bør gjestene på tabellen skal plasseres på en spesiell måte.

Regel en: mest ærefulle gjest ved bordet det tar hedersplassen. Og hva kan betraktes som en hedersplass?
Vanligvis er det på hodet bordet foran døren.
Det bør være her for å legge mest æret gjest. Spesielt det kan ære, å plassere på bordet.
Æres også være stedet ved siden av vertinne og eier av huset eller i nærheten av den skyldige feiring. Så hvis du feirer bursdagen hans, så på høyre og venstre hånd fra du kan plante den dyreste for du gjester.
Hvis ferien kom både voksne og barn, voksne okkupere hedersplassene.
Dersom gjestene så mye at de er rett og slett ikke i stand til å passe på bordet, kan du dekke to tabeller - en for voksne og barn hver for seg i forskjellige rom.
Men vi bør ikke lukke døren helt, og trakk seg tilbake fra hverandre, la festen er vanlig, mens gjestene vil huske denne dagen i lang tid.

Regel to: gjestene ved bordet bør plasseres slik: gutt - jente, gutt - jente.
Tross alt, hvis du rassadysh gjester i - ellers kan det skje at gutta vil snakke om noe i den ene enden av bordet, og jentene vil være på Twitter, og gjestene vil ikke kommunisere med hverandre.
Også, hvis peremeshaesh gutter og jenter, kan guttene vise sin tapperhet og ivareta deres naboer på tabellen.
Regel tre: ikke plante i nærheten gjester som tolererer hverandre ikke kan. Selv om tabellen ikke blusse opp strid, må disse menneskene bli fornærmet, fordi du ikke tar hensyn til deres interesser ved å plassere dem ved siden av.
Også, ikke plassere nære venninner som ikke har sett, de vil diskutere sine problemer, informere hverandre og nyheten vil ikke delta i generell samtale.

Regel Four: Hvis du vil plassere dine gjester ved bordet på en spesiell måte, omtrent spesifisere hver forhåndsdefinerte sted.
 I noen tilfelle kan ikke si: "Light, sitter du her, og du, Pasha, under-oh-en der." Det er stygt og uhøflig. Å spesifisere hver gjest sin plass, det er spesielle kort. De kan gjøre selv, er det et blunk.
På kortene må du skrive navnet på gjesten. Hvis invitere til sine jevnaldrende, ikke nevne navn, unntak - når noen av dem har samme navn.
For eksempel å invitere seg selv til to Sergeev, skrive på kortene "Sergei Ivanov" og "Sergei Petrov," så det var ingen forvirring. I noe tilfelle ikke skrive på kortet navngitt person, selv om det lenge vant til det, og svare på det.
Hvis du inviterer voksne til å skrive på kortet navn gjest. Unntak - nære slektninger.
Vi tror bestemoren din fornærmet hvis kortet i stedet for en ^ 'babulya "ville bli skrevet" i S. Anastasia ".
Kortet kan være dekorert med vakre bilder og morsomt, det er bare å trekke Unngå dem tegnefilm bilder av mennesker og dyr, kan gjestene ta det personlig.
Kortet skal portletter til Wine Visning eller sette på en plate.
I spesielle tilfeller, når den ikke er planlagt en stor velkomst for hver gjest kan utarbeide en egen klut til hans navn, og deretter kortene ikke er nødvendig.
Hvordan dekorere et bord for ferie
Dekorasjon av festbord
Før hans gjester vanligvis utarbeidet et fjell noen godbiter. Hvor vakkert sted alt på bordet, kan du lese et annet kapittel, og nå snakker vi, hvordan å dekorere et festbord.
Tror du at det viktigste i et festbord?
Først, naturligvis, duk. I spesielle anledninger klut skal være hvite - så det er vakkert ut bestikk og servise. Men barnas ferie, kan det være farget, og da bare tilstand - det må være i harmoni med Lin servietter.
Sannsynligvis ikke verdt nok en gang minne deg på at duken skal være helt rent, stivet ønskelig.
Under en festlig duk bør legge en annen, mer myk klut dempe lyden av glass og apparater for lunsj.
Lengden duk bør nå nesten til nivået seter av stoler. Hvis det henger under dine gjester vil være ubehagelig å sitte ved bordet. For kort til ikke å farge tøy tabellen.
For det andre bør lin servietter også være helt ren og helst stivet. De kan gjøre en rekke måter (tube, trekant, cap, og så et skip. D.) Og sette på en plate.
Hvordan lage serviett. Bilde
Levee

Levee

Levee

Levee

Levee

LeveeFestbord kan være dekorert med buketter av blomster (ikke for høyt, ellers gjester vil ikke engang se hverandre, ikke at snakk) morsomme figurer (de kan støtte kort med navn på gjester eller papirservietter) og stearinlys. På bordet må være papirservietter, som er plassert i spesielle kopper innen rekkevidde for hver gjest.
Bord dekorasjon er også vaser med frukt. Men de bør ikke være for høy, ellers skjule den personen som sitter foran gjestene.
For det tredje, serviruyuchy ferie tabellen, husk at smykker bør ikke være for mye å ikke obskure retter. For gjester samlet ved bordet velsmakende lunsj og ikke å vurdere utsøkte buketter og produkter.
Borddekorasjoner bør understreke festlig middag bare og legge sofistikert utseende, men ikke mer.

Alternativer bord dekorasjon
Tabell dekorasjon for påsken
Levee

Levee

Bord dekorasjon 8. mars
Levee

Tabell dekorasjon for nyttår
Levee

Levee

Levee

Tabell dekorasjon for bursdag
Levee

Levee
Яндекс.Метрика