Som klorheksidin munnskylle?
 Den vandige oppløsning av klorheksidin bihlyukonatu anvendt som et profylaktisk og terapeutisk middel for sykdommer i hals og munn. Klorheksidin forebygger betennelser etter tannoperasjoner og traumatiske lesjoner i munnhulen. Den brukes til å behandle sår hals, betennelse i mandlene, laryngitt, faryngitt, gingivitt, stomatitt og periodontitt. Prinsippet for klorheksidin er å ødelegge bakteriecellene og forhindre spredning av mikroorganismer.
 Som klorheksidin munnskylle?
Før klorheksidin skylle munnen, er det nødvendig å trene med varmt kokt vann. Deretter må du ta en spiseskje (10-15 ml) behandling, og skyll munnen for tjue-tretti sekunder en gang eller to. Fremgangsmåten kan utføres to eller tre ganger om dagen. Eksakte tall etablerer lege. Etter skylling anbefales ikke å spise og pusse tennene for en til to timer.
Noen stoffer som utgjør tannkrem dramatisk redusere den terapeutiske virkningen av klorheksidin. Når du pusser tennene før skylleprosedyrer, bør være grundig vaske restene av tannkrem.
Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot konsentrasjonen av behandlingsløsning. Den bør ikke overstige 005 til 01%. Hvis det er en ubehagelig brennende skylle slimhinnetilheling sammensetning litt bedre fortynne med vann.
 Sikkerhetsråd
Bruk av klorheksidin i - strengt kontraindisert. Flere svelget dråpene vil ikke føre til skade på kroppen, men en munn kan føre til forstyrrelser av magesekken. Ved utilsiktet inntak av klorheksidin anbefales ventrikkelskylling med vann og ta noen tabletter av aktivt kull, frekvensen av en tablett per ten pounds av vekt.
Ved kontakt med øynene må klorheksidin skyll straks med store mengder vann og anti-inflammatorisk dråper drypp.
 Dette kan ikke klorheksidin skylle munnen din?
Klorheksidin er kontraindisert hos gravide og ammende kvinner. Små barn kan bruke den bare under tilsyn av voksne eller ikke bruke i det hele tatt. Pasienter med overfølsomhet overfor de enkelte komponenter av stoffet bør ikke skylle munnen med klorheksidin for å hindre allergiske reaksjoner.
 Mulige bivirkninger
Regelmessig bruk hlorheksydynovoho løsningen kan føre til:
midlertidige endringer i smak;
fremveksten av en liten følelse av brenning og kribling i språket;
farging av tenner og slimete sel brune;
hevelse i spyttkjertlene;
hudirritasjon.
Ved hjelp av klorheksidin som mulig på anbefaling av en lege og deg selv. Ved atypiske bivirkninger av å ta bedre å avstå.  
Hvordan ta fødsel hos katt?
 Din favoritt gravid? Det er viktig å forberede seg til fødselen, ta vare på reiret og huske en rekke nyttige anbefalinger. Selv sunn katt trenger din hjelp og støtte. Også under fødsel kan forårsake problemer, problemer som må løses umiddelbart. Etter å ha alle de nødvendige data og gir deg sikkert vil være i stand til å ta fødselen i katter. Of course, i alvorlige tilfeller, bør du ringe dyrlegen eller ta katten til sykehuset. For dette, også trenger å skape betingelser på forhånd i tilfelle gjøre nødvendige forberedelser. Tenk på alle de små tingene, vurdere nyansene og se nøye som katten din.
 Prenatal periode
Katter kan tåle kattunger forskjellige tider, avhengig av art og graviditet. Du må overvåke helsen din menighet.
 1.  Varigheten av svangerskapet. Graviditet katter har ulik varighet. De fleste uttrykk som spenner 63-66 dager. Når graviditet oppstår smertefull periode kan variere 58-69 dager. I slike tilfeller bør du rådføre deg med en veterinær og ta ordinær eksamen i klinikken. Siamese katter kattunger vanligvis klekking snart.
  Tegn på graviditet. I tredje uke av svangerskapet kan du merke at dyret venter kattunger. Babyen snu rosa, katten humørsvingninger kan være oppkast. Hvis kjæledyret ditt blir syk er ofte bedre å ta henne til sykehuset for undersøkelse. I den sjette uken av magen er merkbart avrundede, forstørrede bryster.
  I løpet av svangerskapet. Noen ganger graviditet oppstår katter er vanskelig. Hvis katten din faller ofte blir neobschytelnoy lang nekter å spise, stønn i søvne, bør du se en spesialist. Ofte komplikasjoner er mer reinrasa dyr.
  Forholdsregler. Påfør forsiktig med en katt. Forsiktig ta henne i armene sine. Når magen har stor denne er bedre vedlikeholdt. Hvis du ved et uhell rørt katten, men det du zashypila, oppskrapet, mest av alt, det bare beskytter magen.
   Forbereder seg på å ta levering
  Samle de nødvendige materialer, ting å ordne spor for katten din.
  1.  Nest. Katten din er sikker på å hekke. Dyret vil ikke føde en normal kull eller gulvet. Velg en boks stor nok til å passe en katt kunne det med barna. Ustelyte bunn med en myk klut. Det bør ikke være lange vыnymayuschyhsya tråder, er det viktig at kattungene var i stand til å stille krype gjennom det uten å såre bein og klør. Dersom terminalen er ikke klar, eller det er ikke som katten din, din elev sannsynligvis begynne å lete etter og bygge opp et "sykehus". Du er nødt til å overbevise katten som hekker - komfortabel og pålitelig. Plasser boksen i et koselig og varmt sted. Før fødselen skal dekke grunnleggende sengetøy babyen engangsbleier. Da har du bare kaste dem.
    Materialer. Du må være hånd ting å ta fødsel hos katt er riktig:
   rent gasbind;
   ren dropper eller ull;
   saks;
   strenger;
   vazilin;
   antiseptisk;
   telefon klokke veterinær klinikk;
   beholder for transport av katter;
   liten reir for kattunger;
   Varmere;
   ren klut.
    Gir alt. Du bør være forberedt på en nødsamtale lege eller reise klinikken. Noen ganger veldig praktisk å ta katten til sykehuset, der er alt nødvendig utstyr. For å gjøre dette må du ta vare på dyr container transport.
    Vi tar fødsel hos katt
   Hvordan ta fødsel i en katt hjemme? Det er ikke så vanskelig. Vanligvis katten godt takle alt. Noen ganger er det komplikasjoner i fullblods eller syke dyr.
   1.  Tilstand før levering. Når leveransen er flere timer, begynner katten å bekymre deg, kan nekte mat og vann. Mange dyr nekter å kommunisere med eierne, men noen ganger katter be om hjelp i motsatt bobestyrer. Katt ser reir eller tungt dykker i forberedt boksen, nervøs, høyt meow kan. Caress dyr, prøve å roe ham ned og lindrer stress. Mate katten og sette den foran reiret bolle med vann.
     Start av fødsel. Når gikk grå-brun vann levering begynner. Sammenstøt oppstår omtrent en time før fødselen av den første kattungen. Noen ganger arbeid svekket, kattungene kan bli født etter 6-10 timer etter de første sammenstøtene. Det er lurt å kontakte dyrlegen hvis kattungen ikke vises etter 8 timer. Når etter fødselen har det vært 18 timer og kattunger blir født og ikke, kan du ringe en lege er nødvendig.
     Under fødsel. Vanligvis kattunger blir født i intervaller på 10 minutter til 2 timer. God arbeidskraft må gå gjennom 1-4 timer. Når en katt kan føde en baby neste fire timer - ta kontakt med en veterinær.
     Rolig. Ikke vær nervøs, og ikke irritere katten. Prøv å hjelpe henne, men ikke forstyrre. Under stress kan dyret spise eller kvele ungene sine. Rolig snakke med katten, stryke den.
     Svak arbeidskraft. Å ta fødsel hos katt hvordan du kan hjelpe henne prøve å styrke generiske aktiviteter: myke bevegelser Stroking buk og rygg katt. Hvis en kattunge fast i fødselskanalen, og katten kan ikke skyve det forsiktig hjelpe. Dra babyen veldig nøye for sitater eller hudfolder på stammen og nakke, bare langs kroppen av en katt. Fingers bedre smøre vaselin. Når morkaken er fast, fjerner du det med fingrene.
     Kullet. Hver kattunge søppel skal vises. Katter pleier å spise det, men begrenses til to posledamy og resten kastes. Ellers kan dyret da begynne en urolig mage. Vurdere kullet. Dersom det er mindre enn kattunger bør kontakte en veterinær - forble innenfor morkaken kan forårsake sykdom.
     Puste. Noen ganger barna å puste, som fostervannet fra blæren. Så lys som tilstoppet. Ta en kattunge og senk den opp ned. Hold hodet og rist barnet til lekket væske fra tuten. Du kan gni kattunge, om nødvendig, gi kunstig åndedrett. Sørg for at barnet puster. Ta en titt på tab - det skal være rosa. Språk blålig kattunge? Du må holde barnet opp ned, pakket inn i en myk klut. Vente på sin første milde knirker og gi katten.
     Navlestreng. Noen katter, vanligvis primiparous ikke gnage ledningen. Du må klippe det selv. Fast presse navlestreng, drar tråden i en avstand på 2 cm fra magen, rene, trim med saks. Sted gren som skal behandles antiseptisk.
     Varme barn. Mens fødsel er ikke over, kattunger, katt slikket, oversette til en spesiell liten reir. Sette den varme varmepute lå myke senger. Cubs tørke med en myk og tykk bleie. Slik at katten vil være lettere å forholde seg til barn. Ellers kan det begynne å slikke de som allerede vыlyzala blande kattunger.
     Fødsel fullført. Erfaren hjem lett bestemmes ved grundig sondering, var katten mage kattunger. Regel ende levering betydelig som de fleste katter. Hun roer seg, begynner å mate ungene. Hvis du er i tvil, bør du kontakte lege. Veterinær nøyaktig bestemme om alle kattungene ble født.
     Rekreasjon. Gi kjæledyret rolig. Fjern de skitne bleier, zastelit nederste sporet ren myk klut. Ikke forstyrr katten. Hvis katten-far bor sammen med deg, ikke slipp den til katten og kattungene: det kan skade eller spise babyer. Mat og vann brettet skal være i nærheten av reiret.
    Hjelp katten din, det lindrer og gi nødvendig bistand. Da vil du være i stand til å ta fødsel i katter og løse eventuelle nye problemer.  
Яндекс.Метрика